Følg os

Konkurrence

Konkurrence: Kommissionen bøder producenter af skum til madrasser, sofaer og bilsæder € 114m i kartel forlig

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2013-10-03-juridiskEuropa-Kommissionen har konstateret, at de fire største producenter af fleksibelt polyurethanskum - Vita, Carpenter, Recticel og Eurofoam - deltog i et kartel og har pålagt bøder på i alt € 114,077,000. Fleksibelt polyurethanskum anvendes hovedsagelig i husholdningsmøbler såsom madrasser eller sofaer. Applikationer inden for bilindustrien - især til bilsæder - tegner sig også for omkring en fjerdedel af det samlede fleksible polyurethanskummarked.

Virksomhederne samarbejdede om at koordinere salgspriserne for forskellige typer skum i næsten fem år fra oktober 2005 til juli 2010 i 10 EU-lande (Østrig, Belgien, Estland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Holland, Polen, Rumænien og England). Vita blev ikke idømt en bøde, da den nyder godt af immunitet i henhold til Kommissionens 2006 samarbejdsmeddelelsen for at afsløre kartellets eksistens for Kommissionen. Eurofoam (et joint venture mellem Recticel og Greiner Holding AG), Recticel og Greiner modtog nedsættelser af deres bøder for deres samarbejde i efterforskningen under Kommissionens bødenedsættelsesprogram. Da alle virksomheder var enige om at bilægge sagen med Kommissionen, blev deres bøder yderligere nedsat med 10%.

Kommissionens næstformand med ansvar for konkurrencepolitikken Joaquín Almunia sagde: "Karteller skader hele vores økonomi og kan ikke tolereres. Denne sag illustrerer, hvor vigtigt det er at fortsætte med at kæmpe og sanktionere sådan ulovlig opførsel: her er det karteliserede produkt begge en nøglekomponent møbler købt af alle borgere, såsom madrasser og sofaer, og et vigtigt input for visse virksomheder, f.eks. bilproducenter. "

reklame

Formålet med kartellet var at viderebringe råvareprisstigninger af bulkkemikalier til kunder og undgå aggressiv priskonkurrence mellem de fire producenter. For at nå dette mål arrangerede kartelmændene priskoordinationsmøder på alle niveauer i den europæiske ledelse. Deltagerne mødtes på marginer af europæiske og nationale foreninger og havde talrige telefon- og andre bilaterale kontakter. Kartellet fungerede i næsten fem år, fra oktober 2005 til juli 2010.

bøder

De samlede bøder er som følger:

reklame
Reduktion i henhold til samarbejdsmeddelelsen Reduktion i henhold til meddelelsen Settlement Fin (€)
Hvid 100 % 10 % 0
Carpenter 10 % +75 009 000 XNUMX
Recticel (for egen deltagelse) 50 % 10 % +7 442 000 XNUMX
Til opførsel af Eurofoam1: - Eurofoam, Recticel og Greiner-Greiner og Recticel

- Recticel

50 % 10 % 14 819 0009 364 0007 443 000
I alt +114 077 000 XNUMX

Dette betyder, at Eurofoam i alt er ansvarlig for op til 14 819 000 €, Greiner for op til 24 183 000 € og Recticel (både for egen inddragelse og for Eurofoam) for op til 39 068 000 €. Bøderne blev fastsat på grundlag af Kommissionens retningslinjer for bøder fra 2006 (Se IP / 06 / 857 ogMEMO / 06 / 256).

Ved fastsættelsen af ​​bødeniveauet tog Kommissionen hensyn til virksomhedernes salg af de pågældende produkter i de relevante medlemsstater, overtrædelsens alvorlige karakter, dens geografiske omfang og varigheden. Vita modtog fuld immunitet for at afsløre kartellets eksistens og undgik derved en bøde på 61.7 mio. EUR for sin deltagelse i overtrædelsen.

Recticel, Eurofoam og Greiner nydt godt af nedsættelsen af ​​bøder på 50% i henhold til samarbejdsmeddelelsen fra 2006 for deres samarbejde. Reduktionerne afspejler timingen af ​​deres samarbejde og i hvilket omfang de beviser, de fremlagde, hjalp Kommissionen med at bevise eksistensen af ​​kartellet. Desuden under Kommissionens 2008 Notice Settlementnedsatte Kommissionen bøderne til alle virksomhederne med 10%, da de anerkendte deres deltagelse i kartellet og deres ansvar i denne henseende. Carpenters ansvar blev etableret ved direkte deltagelse i Carpenters europæiske datterselskaber, mens Carpenter Co. kun blev anset for ansvarlig som deres moderselskab.

Konkurrence

Konkurrence: Kommissionen offentliggør resultaterne af evalueringen af ​​meddelelsen om markedsdefinition

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har offentliggjort en Arbejdsdokument der opsummerer resultaterne af evalueringen af ​​meddelelsen om markedsdefinition, der anvendes i EU's konkurrencelovgivning.

Formålet med evalueringen var at bidrage til Kommissionens vurdering af meddelelsen om markedsdefinition med henblik på at beslutte, om meddelelsen skulle ophæves, lade den være uændret eller revidere den.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Vi er nødt til at analysere markedet og grænserne for det marked, hvor virksomheder konkurrerer. Meddelelsen om markedsdefinition er meget nyttig i den sammenhæng. Evalueringen har bekræftet, at den giver klarhed og gennemsigtighed til interessenter om, hvordan vi nærmer os markedsdefinition. De grundlæggende principper i meddelelsen om markedsdefinition, der er baseret på EU-domstolernes retspraksis, forbliver sunde i dag. Samtidig viser evalueringen, at meddelelsen ikke fuldt ud dækker de seneste udviklinger inden for markedsdefinition, herunder dem, der er relateret til digitaliseringen af ​​økonomien. Vi analyserer nu, om og hvordan meddelelsen skal revideres for at løse de problemer, vi har identificeret. ”

reklame

Kommissionen iværksatte evalueringen af ​​meddelelsen om markedsdefinition i marts 2020. Under evalueringen indsamlede Kommissionen beviser for at forstå, hvordan meddelelsen har fungeret siden vedtagelsen i 1997. Den indsamlede dokumentation inkluderer blandt andet bidrag fra interessenter samlet i en offentlig høring der fandt sted mellem kl juni og oktober 2020. Desuden Kommissionen hørt de nationale konkurrencemyndigheder i EU og proaktivt involveret med eksperter og repræsentanter fra interessentgrupper. Endelig anmodede Kommissionen om en ekstern evaluering supportundersøgelse, som gennemgik relevant praksis i andre jurisdiktioner såvel som juridisk og økonomisk litteratur i relation til fire specifikke aspekter af markedsdefinition: (i) digitalisering, (ii) innovation, (iii) geografisk markedsdefinition og (iv) kvantitative teknikker.

Resultaterne af evalueringen

Evalueringen har vist, at meddelelsen om markedsdefinition fortsat er meget relevant, da den giver klarhed og gennemsigtighed for virksomheder og andre interessenter om Kommissionens tilgang til markedsdefinition - et vigtigt første trin i Kommissionens vurdering i mange kartel- og fusionssager.

reklame

Resultaterne af evalueringen indikerer, at meddelelsen om markedsdefinition er effektiv til at give korrekt, omfattende og klar vejledning om centrale spørgsmål vedrørende markedsdefinition og om Kommissionens tilgang til den.

Samtidig antyder evalueringen også, at meddelelsen ikke fuldt ud afspejler udviklingen i bedste praksis inden for markedsdefinition, der har fundet sted siden 1997, herunder den seneste udvikling inden for EU-retspraksis. For eksempel har Kommissionen forbedret sin tilgang til markedsdefinition i overensstemmelse med de gældende markedsforhold, som i dag i stigende grad er digitale og indbyrdes forbundne, og sofistikeret af tilgængelige værktøjer, såsom forbedret behandling af et stort antal dokumenter eller raffinerede kvantitative teknikker. Siden da meddelelsen blev vedtaget, har Kommissionen desuden indsamlet mere erfaring med at analysere markeder, der potentielt er globale eller i det mindste bredere end Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

 Ifølge evalueringen inkluderer områder, hvor meddelelsen om markedsdefinition muligvis ikke er fuldt opdateret: i) brugen og formålet med SSNIP-testen (lille, ikke-kortvarig prisstigning) til at definere relevante markeder; ii) digitale markeder, især med hensyn til produkter eller tjenester, der markedsføres til nul pengepris og til digitale 'økosystemer' (iii) vurdering af geografiske markeder under betingelser for globalisering og importkonkurrence (iv) kvantitative teknikker v) beregning af markedsandele og (vi) ikke-priskonkurrence (inklusive innovation).

Kommissionen vil overveje behovet for og hvordan man løser de spørgsmål, der blev identificeret i forbindelse med evalueringen.

Baggrund

Markedsdefinition er et værktøj til at identificere grænserne for konkurrence mellem virksomheder. Formålet med at definere det relevante produkt- og geografiske marked er at identificere de faktiske konkurrenter, der begrænser de pågældende virksomheds kommercielle beslutninger, såsom deres prisbeslutninger. Det er fra dette perspektiv, at markedsdefinitionen blandt andet gør det muligt at beregne markedsandele, der formidler meningsfuld information med henblik på at vurdere markedsstyrken i forbindelse med fusions- eller kartelprocedurer.

Markedsdefinitioner afspejler markedsrealiteter. Derfor adskiller de sig på tværs af sektorer og kan udvikle sig over tid. Definitioner af geografiske markeder kan f.eks. Variere fra nationale eller lokale markeder - såsom for detailsalg af forbrugsvarer - til globale markeder, såsom for salg af luftfartskomponenter. Efterhånden som markedsrealiteter udvikler sig over tid, udvikler Kommissionens markedsdefinitioner sig også over tid.

Meddelelse om markedsdefinition giver vejledning om principperne og bedste praksis for, hvordan Kommissionen anvender begrebet relevant produkt- og geografisk marked i sin håndhævelse af EU's konkurrencelovgivning.

Mere information

se dedikeret webside af GD Konkurrence, som indeholder alle bidrag fra interessenter indsendt i forbindelse med evalueringen, resuméer af de forskellige høringsaktiviteter og den endelige rapport fra evalueringsstøtteundersøgelsen.

Læs

Konkurrence

Bilselskaber bød 875 mio. EUR for samordning mod NOx-fjernelse af teknologier

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har konstateret, at Daimler, BMW og Volkswagen-koncernen (Volkswagen, Audi og Porsche) overtrådte EU's antitrustregler ved at samarbejde om teknisk udvikling inden for NOx-rengøring. 

Kommissionen har pålagt en bøde på 875 mio. EUR. Daimler blev ikke idømt en bøde, da det afslørede eksistensen af ​​kartellet til Kommissionen. Alle parter anerkendte deres engagement i kartellet og blev enige om at bilægge sagen.

Kommissionens administrerende vicepræsident Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”De fem bilproducenter Daimler, BMW, Volkswagen, Audi og Porsche havde teknologien til at reducere skadelige emissioner [men] de undgik at konkurrere om at udnytte dette teknologis fulde potentiale . Konkurrence og innovation om håndtering af bilforurening er afgørende for, at Europa kan opfylde vores ambitiøse Green Deal-mål. ” 

reklame

Bilproducenterne afholdt regelmæssige tekniske møder for at diskutere udviklingen af ​​den selektive katalytiske reduktion (SCR) -teknologi, der eliminerer skadelig kvælstofoxid (NOx) -emissioner fra dieselbiler gennem injektion af urinstof (også kaldet “AdBlue”) i udstødningen gasstrøm. I over fem år (2009 - 2014) samarbejdede bilproducenterne for at undgå konkurrence ved hjælp af denne nye teknologi.

Dette er den første beslutning om kartelforbud, der udelukkende er baseret på en begrænsning af den tekniske udvikling og ikke på prisfastsættelse, markedsdeling eller kundetildeling.

Whistleblower værktøj

reklame

Kommissionen har oprettet et værktøj, der gør det lettere for enkeltpersoner at advare det om konkurrencebegrænsende adfærd og samtidig bevare deres anonymitet. Værktøjet beskytter whistleblowers 'anonymitet gennem et specifikt designet krypteret messaging-system, der tillader tovejskommunikation. Værktøjet er tilgængeligt via dette link.

Læs

Konkurrence

Konkurrence: Europa-Kommissionen offentliggør 2020-rapporten om konkurrencepolitik

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har offentliggjort en rapport om konkurrencepolitikken for 2020, der præsenterer de vigtigste politiske og lovgivningsmæssige initiativer, der blev gennemført sidste år, samt et udvalg af vedtagne beslutninger. I 2020 bidrog EU's konkurrencepolitik væsentligt til Kommissionens bestræbelser på at reagere på koronavirusudbruddet, både hvad angår sundhedssituationen såvel som dens indvirkning på borgernes levebrød. Statsstøtten Midlertidig ramme, der blev vedtaget i begyndelsen af ​​krisen, har gjort det muligt for medlemslandene at bruge den fulde fleksibilitet, der er forudset i statsstøttereglerne, til at støtte økonomien i forbindelse med coronaviruspandemien. Inden for antitrustområdet offentliggjorde Kommissionen en Kommunikation vejledning til virksomheder, der samarbejder om projekter, der tager sigte på at afhjælpe mangel på forsyning med essentielle koronavirusrelevante produkter og tjenester såsom medicin og medicinsk udstyr.

Desuden på trods af de udfordringer, som de ændrede arbejdsvilkår fremsatte, tog Kommissionen i 2020 flere beslutninger på dette område, herunder tre kartelbeslutninger og 5 antitrustbeslutninger. Det har også lanceret en antitrustforespørgsel ind i sektoren Internet of Things (IoT) for forbrugerrelaterede produkter og tjenester i EU. Også inden for området fusionskontrol vedtog Kommissionen over 350 fusionsbeslutninger og intervenerede i 18 sager (herunder 13 fusioner godkendt med forbehold af tilsagn i første fase og 3 godkendt med retsmidler efter en anden fase). Kommissionen vedtog også et forslag til en Lov om digitale markeder at adressere de negative konsekvenser som følge af visse adfærd fra platforme, der fungerer som digitale 'gatekeepers' til det indre marked, og offentliggjorde en Hvidbog, at udvikle værktøjer og politikker til bedre at tackle de fordrejende virkninger af udenlandske subsidier i det indre marked. Rapportens fulde tekst (tilgængelig på EN, FR og DE og andre sprog) og det ledsagende arbejdsdokument (tilgængelig i EN) er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending