Følg os

Bistand til tredjelande

EU luftbroer mere humanitære forsyninger ind i Den Centralafrikanske Republik

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140123_bigMidt i den fortsatte krise i Den Centralafrikanske Republik transporterer Den Europæiske Union igen den akut nødvendige humanitære bistand ind i landet. I dag fragtede et fly 80 tons nødhjælp fra Nairobi i Kenya til den Centralafrikanske Republiks hovedstad, Bangui, inklusive nødly, tæpper og grundlæggende husholdningsartikler såsom sæbe og køkkenredskaber.

"De humanitære behov skabt af denne krise er enorme - hele befolkningen er berørt," sagde Kristalina Georgieva, kommissær for internationalt samarbejde, humanitær bistand og kriseberedskab. "For kun et par dage siden rejste vi næsten en halv milliard dollars i løfter om at bringe endnu mere hjælp til de langlidende centralafrikanere, hvoraf mere end en halv million er blevet fordrevet fra deres hjem alene i Bangui. Vi vil fortsætte med at gøre det. alt, hvad vi kan, så længe det tager."

"Da volden fortsætter, og behovene forbliver enorme, er sikkerhed og humanitær adgang til de mest sårbare, både i og uden for hovedstaden, en presserende prioritet."

Baggrund

Den Centralafrikanske Republik er blandt verdens fattigste lande og har været involveret i en årtier lang væbnet konflikt. Voldsbølgen i december 2013 forværrede denne situation, og i dag har halvdelen af ​​den 4.6 millioner store befolkning behov for øjeblikkelig hjælp. Næsten en million mennesker er blevet internt fordrevet, halvdelen af ​​dem alene i hovedstaden Bangui. Mere end 245 centralafrikanere har søgt tilflugt i nabolandene.

EU er den største udbyder af nødhjælp til landet med €76 millioner i 2013. Humanitær bistand fra Europa-Kommissionen er tredoblet sidste år til €39 millioner. Kommissionen har organiseret gentagne lufttransportoperationer ind i landet for at lette udsendelsen af ​​nødhjælpsmateriale og personale. Et team af europæiske humanitære eksperter på området overvåger situationen, vurderer behovene og fører tilsyn med partnerorganisationernes brug af midler.

Mere information

reklame

EU's og FN's humanitære bistand

Europa-Kommissionens humanitære bistand og civilbeskyttelse

Kommissær Georgievas hjemmeside

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending