Følg os

Bistand til tredjelande

EU luftbroer mere humanitære forsyninger ind i Den Centralafrikanske Republik

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140123_bigMidt i den fortsatte krise i Den Centralafrikanske Republik, Den Europæiske Union igen transportere hårdt tiltrængte humanitære bistand til landet. I dag, et fly færget 80 tons nødhjælpsforsyninger fra Nairobi, Kenya i Den Centralafrikanske Republik kapital, Bangui, herunder nødhjælp husly, tæpper og basale husholdningsartikler såsom sæbe og køkkenredskaber.

"De humanitære behov, der er skabt af denne krise, er enorme - hele befolkningen er berørt," sagde det internationale samarbejde, kommissær for humanitær bistand og kriseberedskab, Kristalina Georgieva. "For kun få dage siden indsamlede vi næsten en halv milliard dollars i løfter om at bringe endnu mere hjælp til de langmodige centralafrikanere, hvoraf mere end en halv million er rykket hjem fra deres hjem i Bangui alene. Vi vil fortsætte med at gøre alt hvad vi kan, så længe det tager. "

"Da vold fortsætter, og behovene forbliver enorme, er sikkerhed og humanitær adgang til de mest sårbare, både i og uden for hovedstaden, en presserende prioritet."

reklame

Baggrund

Den Centralafrikanske Republik er blandt verdens fattigste lande og er blevet involveret i en årti-lang væbnet konflikt. Den voldsomme stigning i december 2013 forværrede denne situation, og i dag har halvdelen af ​​den 4.6 millioner stærke befolkning brug for øjeblikkelig hjælp. Næsten en million mennesker er blevet fordrevet internt, halvdelen af ​​dem alene i hovedstaden Bangui. Mere end 245 000 centralafrikanere har søgt tilflugt i nabolandene.

EU er den største leverandør af nødhjælp til landet, med 76 millioner € i 2013. Humanitær bistand fra Europa-Kommissionen er tredoblet sidste år til 39 millioner €. Kommissionen har organiseret gentagne airlift operationer ind i landet for at lette indførelsen af ​​lettelse materiale og personale. Et hold af europæiske humanitære eksperter på området overvåger situationen, vurdere behovene og føre tilsyn med anvendelsen af ​​midler fra partnerorganisationer.

reklame

Mere information

EU og FN humanitær bistand

Europa-Kommissionens humanitære bistand og civilbeskyttelse

Kommissær Georgievas websted

 

Konflikter

EU annoncerer 18 millioner € i humanitær bistand til #Ukraine

Udgivet

on

ukraine-1dec2013I dag (20 februar) kommissær for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides har annonceret yderligere midler til mennesker ramt af konflikten i det østlige Ukraine under sit besøg i landet.

I dag kommissær for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides har annonceret yderligere midler til mennesker ramt af konflikten i det østlige Ukraine under sit besøg i landet.

"Den nylige optrapning af volden i det østlige Ukraine og dens indvirkning på civilbefolkningen er meget bekymrende. Her i dag i Bakhmut vil jeg fortælle det ukrainske folk: Du er ikke alene. Alle civile i nød skal hjælpes på begge sider af kontaktlinjen. Vores nye hjælpepakke vil hjælpe humanitære partnere i det østlige Ukraine med at dække presserende behov for lægehjælp, husly, vand og sanitet. Det er afgørende, at hjælp hurtigt, sikkert og upartisk kommer til alle sårbare mennesker, der er berørt af konflikten,sagde kommissær Christos Stylianides.

reklame

Europa-Kommissionen yder humanitær hjælp til de mest sårbare samfund, uanset hvilket område af konflikten de bor i eller er flygtet til. Omkring 50% af Kommissionens humanitære bistand er målrettet mod mennesker i nød i ikke-statskontrollerede områder.

Sammen med de midler, direkte af medlemslandene har EU som helhed rettet mere end 399 millioner € i humanitær og inddrivelse hjælp til dem, der berøres af konflikten siden starten 2014.

Det anslås 2.8 millioner mennesker er fordrevet og har behov for humanitær bistand i Ukraine og nabolandene.

reklame

Den komplekse krise i det østlige Ukraine har en dramatisk indvirkning på den berørte befolkning og med negative konsekvenser for nabolandene. Den seneste optrapning af volden i Donbas viser konflikten er langt fra løst. Heavy kampe i nærheden af ​​Adviivka på 29 Januar-5 februar, resulteret i 17,000 indbyggere uden vand, elektricitet og opvarmning i næsten en uge.

Siden genopblussen af ​​volden, har EU ydet støtte gennem sine humanitære partnere, der leverer deres bistand til beboerne i Avdiivka og andre nyligt ramte områder. Den angivne Støtten omfatter drikkevand, brændstof, stearinlys, fakler, madrasser, vinter tøj, byggematerialer, medicin og medicinsk udstyr.

Kommissionen er også bistå ukrainske flygtninge i Belarus og Rusland gennem de nationale Røde Kors-selskaber i de respektive lande. Alle EU-humanitær bistand alene er baseret på behovene i de berørte befolkningsgrupper.

Mennesker, der bor i de ikke-regeringskontrollerede områder og på begge sider af linjen af ​​kontaktpunkter, hjemvendte, flygtninge og internt fordrevne (IDP) ansigt mangel på nødvendigheder som mad, medicin og sundhedspleje, grundlæggende husholdningsartikler, rent vand og husly . Basale tjenester er ikke tilgængelige i alle områder som følge af skader på infrastrukturen, elnet og vandforsyningssystemer og forøgelse af markedspriserne.

EU's humanitære bistand går til de mennesker, der er berørt af konflikten, der bor i de ikke-regeringsstyrede områder og på begge sider af kontaktlinjen til flygtninge og internt fordrevne, der er flygtet fra konfliktområderne, samt til hjemvendte. EU's humanitære bistand distribueres ofte i form af kontanter og kuponer, hvilket muliggør maksimal effektivitet og bevarelse af de berørte menneskers værdighed. Modtagerne kan købe vigtige varer i de lokale butikker og markeder og dermed støtte den lokale økonomi.

Mere information

EU's humanitære bistand til Ukraine: http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/ukraine_en.pdf

Læs

Asylpolitik

#Plenary: Europa-Parlamentet drøftede PNR, Tyrkiet, databeskyttelse og Panama papirer i Strasbourg

Udgivet

on

By

Europa-ParlamentetMEP'er vedtog en aftale om deling af passagernavneregistre for at hjælpe med at bekæmpe terrorisme og diskuterede bekæmpelse af terrorisme under en begivenhedsrig plenarmøde i Strasbourg sidste uge (11-15 april). De diskuterer også åbenbaringer om Panama-papirerne, der viser, hvordan shell-virksomheder bliver brugt til at undgå at betale skat samt migrationsaftalen med Tyrkiet. Derudover blev der godkendt nye regler for at give folk mere kontrol over deres personoplysninger.

MEP'er stemte tirsdag til fordel for en centraliseret asylsystem at give EU bedre mulighed for at håndtere strømme af indvandrere og asylansøgere.

migrationsaftale mellem EU og Tyrkiet er ufuldkommen, men det mest realistiske redskab til at tackle situationen, sagde mange medlemmer af Europa-Parlamentet under en debat om 13 April. De rejste også bekymringer over mediefrihed og retsstatsprincippet i Kalkun i en diskussion om landets fremskridt hen imod EU-medlemskab onsdag eftermiddag.

reklame

MEP'erne drøftede i tirsdag Panama-papirerne åbenbaringer om skatteunddragelse gennem offshore-virksomheder og opfordrede til flere foranstaltninger til forbedring af skattegennemsigtigheden. Desuden blev præsident Martin Schulz og de politiske gruppeledere enige om, at Parlamentet skulle oprette en undersøgelsesudvalg at undersøge Panama-papirerne.

Parlamentet vedtog på 14 april nye regler for at give virksomheder retlig beskyttelse mod tyveri eller misbrug af deres forretningshemmeligheder, samtidig med at der indføres sikkerhedsforanstaltninger for journalister og fløjteblæsere.

Flygtningekrisen har brug for fælles løsninger, siger Portugisisk præsident Marcelo Rebelo de Sousa under sin formelle adresse til Parlamentet om 13 april.

reklame

En aftale om brugen af passagerlister (PNR) blev godkendt af Parlamentet om 14 april. Direktivet fastlægger fælles regler for luftfartsselskaber om at dele data med nationale myndigheder for at hjælpe med at bekæmpe terrorisme og grov kriminalitet.

Foranstaltninger til bekæmpelse af terrorisme Efter de seneste angreb i Paris og Bruxelles blev debatteret med repræsentanter for Kommissionen og Rådet om 12 April.

Parlamentet godkendte € 100 millioner i nødhjælp for flygtninge i EU og € 2 m at ansætte nyt personale til EU's retshåndhævende myndighed Europols terrorbekæmpelsescenter på 12 April.

Foranstaltninger truffet af polske regering har ført til en effektiv lammelse af landets forfatningsdomstol, der udgør en fare for demokrati og retsstatsprincippet, sagde MEP'erne i en ikke-bindende beslutning vedtaget den 13. april.

Den 14. april godkendte MEP'erne en reform af europæisk databeskyttelsesregler at give internetbrugere mere kontrol over deres personlige data.

Læs

Støtte

Verdenssundhedsdagen: 'Grundlæggende sundhedsydelser skal være tilgængelige for alle'

Udgivet

on

20150401PHT40051_originalAlle skal kunne nyde grundlæggende sundhedsydelser, uanset hvor de bor © BELGA / AGEFOTOSTOCK / M.Alam
Verdenssundhedsdagen markeres hvert år den 7. april, den ideelle mulighed for at fremhæve, hvad der stadig skal forbedres. "Grundlæggende sundhedstjenester skal være tilgængelige for alle uanset indkomst," sagde det britiske S & D-medlem Linda McAvan, formand for Parlamentets udviklingsudvalg. I årenes løb har Parlamentet forsøgt at styrke sundhedssystemerne i forskellige dele af verden.

April måned er også dedikeret til sundhedsspørgsmål som en del af 2015, der er det europæiske år for udvikling. Betydningen af ​​godt helbred blev også understreget af tre ud af otte årtusindmål - som er konkrete mål for international udviklingsindsats indtil dette år - med fokus på sundhedsspørgsmål: børnedødelighed, mødres sundhed og hiv / aids, malaria og tuberkuloseepidemier. Ebola-udbruddet sidste år viste også de problemer, som sundhedsudbydere står over for i udviklingslandene.
McAvan sagde, at der var mange problemer, der skulle håndteres: "At levere effektive grundlæggende sundhedsydelser til alle er en af ​​de største udfordringer for udviklingslandene i dag. Ebola-udbruddet i Vestafrika har tydeligt afsløret, at det i visse dele af verden i visse dele af verden disse tjenester mangler stærkt og skal styrkes hurtigst muligt. ”Det ville imidlertid være vanskeligt at forbedre situationen, understregede McAvan. ”Dette har brug for både investering og politisk vilje til at sikre, at medicinsk personale, infrastruktur og udstyr er på plads og kan opretholdes på lang sigt, ikke kun i nødsituationer. Grundlæggende sundhedsydelser skal være tilgængelige for alle uanset indkomst. ”

Hvad Europa-Parlamentet allerede har gjort for at hjælpe

reklame

Europa-Parlamentet har opfordret til tildeling af støtte til sundheds- og sociale tjenester. Det er lykkedes at fastsætte et minimum på 20% af EU's 2014-2020-instrument til udvikling af samarbejde (DCI) for Latinamerika og Asien til grundlæggende sociale tjenester, især sundhed og uddannelse, og opfordrer til, at det samme mål gælder for bistand til Afrika lande i Caribien og Stillehavet.

... og hvad det vil gøre

Parlamentet har bekræftet, at sundhed er en grundlæggende menneskerettighed og har opfordret til en retfærdig, universel og bæredygtig sundhedsbeskyttelse med særlig vægt på at forhindre mødre, nyfødte og børnedødsfald samt at hjælpe med sygdomme som aids, tuberkulose. og malaria.

reklame

McAvan sagde, at Parlamentet fortsat vil støtte gode sundhedstjenester: ”Europa-Parlamentet arbejder på dette budskab om at styrke sundhedssystemerne som en prioritet og opfordrer sundhedspleje til at være kernen i EU's tilgang til de globale drøftelser i år om erstatning af Millenniumudviklingsmål og hvordan man finansierer dem. Vi ved af vores egen erfaring i Europa, at en sund befolkning er grundlaget for, at vores samfund og økonomier kan vokse og trives. Det er verdens fælles udfordring i løbet af dette europæiske år for udvikling at arbejde for at gøre universel sundhedsdækning til virkelighed."

  

Læs
reklame
reklame
reklame

trending