EU luftbroer mere humanitære forsyninger ind i Den Centralafrikanske Republik

madMidt i den fortsatte krise i Den Centralafrikanske Republik, Den Europæiske Union igen transportere hårdt tiltrængte humanitære bistand til landet. I dag (23 af januar) en plan færget 80 tonsvis af nødforsyninger fra Nairobi, Kenya i Den Centralafrikanske Republik kapital, Bangui, herunder nødhjælp husly, tæpper og basale husholdningsartikler såsom sæbe og køkkenredskaber.

"De humanitære behov, der er skabt af denne krise, er enorme - hele befolkningen er berørt," sagde det internationale samarbejde, humanitær bistand og krisespørgsmål Kristalina Georgieva. "For kun få dage siden rejste vi næsten en halv milliard dollars i pantsatser for at bringe endnu mere hjælp til de langvarige centralafrikanere, hvoraf mere end en halv million er blevet opstyrt fra deres hjem i Bangui alene. Vi vil fortsætte med at gøre alt, hvad vi kan, så længe det tager. "

"Som vold fortsætter, og de behov, forbliver enorme, sikkerhed og humanitær adgang til de mest sårbare, både i og uden for hovedstaden, er en presserende prioritet."

tags: ,

Boligtype: En forsiden, EU, Humanitær bistand