Følg os

Forsiden

Amerikanske præsident Obamas tale om resultatet af signaler intelligens review + faktaark

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

obama_610x406"Lad mig nu henvende mig til det separate sæt bekymringer, der er rejst i udlandet, og fokusere på Amerikas tilgang til efterretningsindsamling i udlandet," sagde den amerikanske præsident Barack Obama i en tale i justitsministeriet den 17. januar. ”Som jeg har antydet, har USA unikke ansvarsområder, når det kommer til efterretningsindsamling. Vores kapaciteter hjælper ikke kun med at beskytte vores egen nation, men også vores venner og allierede. Vores indsats vil kun være effektiv, hvis almindelige borgere i andre lande har tillid til, at USA også respekterer deres privatliv. Og lederne for vores nære venner og allierede fortjener at vide, at hvis jeg vil lære, hvad de synes om et spørgsmål, vil jeg løfte telefonen og ringe til dem snarere end at henvende mig til overvågning, ”sagde han. (Fuld tale vil blive sendt den Hvide Hus hjemmeside).

 ”Med hensyn til vores bulkindsamling af signalefterretninger bruger amerikanske efterretningsbureauer kun sådanne data til at imødekomme specifikke sikkerhedskrav: modefterretning; terrorbekæmpelse modproliferation cybersikkerhed; styrke beskyttelse af vores tropper og allierede; og bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet, herunder unddragelse af sanktioner. Desuden har jeg instrueret, at vi tager det hidtil usete skridt at udvide visse beskyttelser, som vi har for det amerikanske folk til at omfatte folk i udlandet. Jeg har instrueret DNI i samråd med justitsadvokaten om at udvikle disse sikkerhedsforanstaltninger, som begrænser varigheden af, at vi kan opbevare personlige oplysninger, samtidig med at brugen af ​​disse oplysninger begrænses.

”Pointen er, at mennesker over hele verden - uanset deres nationalitet - skal vide, at USA ikke spionerer på almindelige mennesker, der ikke truer vores nationale sikkerhed, og at vi tager hensyn til deres privatlivets fred. Dette gælder også udenlandske ledere. I betragtning af den forståelige opmærksomhed, som dette emne har fået, har jeg gjort det klart for efterretningssamfundet, at - medmindre der er et overbevisende nationalt sikkerhedsformål - vil vi ikke overvåge kommunikationen mellem vores nære venner og allieredes stats- og regeringschefer. Og jeg har instrueret mit nationale sikkerhedsteam såvel som efterretningsfællesskabet om at arbejde med udenlandske kolleger for at uddybe vores koordinering og samarbejde på måder, der genopbygger tillid fremover."

reklame

FAKTABLAD: Gennemgang af amerikanske signaler

I sidste halvdel af 2013 og begyndelsen af ​​2014 foretog De Forenede Staters regering en omfattende og hidtil uset gennemgang af vores signalefterretningsprogrammer ledet af Det Hvide Hus med relevante afdelinger og agenturer på tværs af regeringen. Ud over vores eget intensive arbejde trak gennemgangsprocessen input fra nøgleinteressenter, herunder kongres, teknologisamfundet, civilsamfundet, udenlandske partnere, Revisionsgruppe om intelligens og kommunikationsteknologier, Board of Privacy and Civil Liberties Oversight Board og andre. Administrationens gennemgang undersøgte, hvordan vi i lyset af nye og skiftende teknologier kan bruge vores efterretningsfunktioner på en måde, der optimalt beskytter vores nationale sikkerhed, samtidig med at vi støtter vores udenrigspolitik, respekterer privatlivets fred og borgerrettigheder, opretholder den offentlige tillid og reducerer risikoen af uautoriserede videregivelser. Den 17. januar 2014 holdt præsidenten en tale ved Justitsministeriet for at meddele resultaterne af denne gennemgangsproces.

I denne tale gjorde præsidenten klart, at mænd og kvinder i det amerikanske efterretningssamfund, herunder NSA, konsekvent følger de protokoller, der er designet til at beskytte almindelige menneskers privatliv og ikke misbruger myndigheder. Når der er begået fejl, har de rettet disse fejl. Men for at vores efterretningsfællesskab skal være effektivt i det lange løb, skal vi bevare det amerikanske folks tillid og mennesker over hele verden. Med henblik herpå har administrationen udviklet en vej fremad, som vi mener, skal give det amerikanske folk større tillid til, at deres rettigheder beskyttes, samtidig med at de bevarer vigtige værktøjer, der holder os sikre, og som adresserer vigtige spørgsmål, der er rejst i udlandet. I dag annoncerede præsidenten administrationens vedtagelse af en række konkrete og væsentlige reformer, som administrationen vil vedtage administrativt eller søge at kodificere med kongressen for at inkludere et flertal af anbefalinger fra Revisionsgruppen.

reklame

Nyt præsidentpolitisk direktiv

Den 17. januar udstedte præsident Obama et nyt præsidentpolitisk direktiv til amerikanske signaler efterretningsaktiviteter, hjemme og i udlandet. Dette direktiv indeholder nye principper, der styrer, hvordan vi gennemfører signalintelligensindsamling, og styrker, hvordan vi giver udøvende myndighedstilsyn med vores signalintelligensaktiviteter. Det vil sikre, at vi tager højde for vores sikkerhedskrav, men også vores alliancer; vores handels- og investeringsforhold, herunder vores virksomheds bekymringer; og vores forpligtelse til privatlivets fred og grundlæggende frihedsrettigheder. Og vi vil årligt gennemgå beslutninger om efterretningsprioriteter og følsomme mål, så vores handlinger regelmæssigt gennemgås af præsidentens senior nationale sikkerhedsteam.

Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC)

Siden revisionen begyndte, har vi afklassificeret over 40 udtalelser og kendelser fra Foreign Intelligence Surveillance Court, som giver domstolsprøvelse af nogle af vores mest følsomme efterretningsaktiviteter - herunder sektion 702-programmet rettet mod udenlandske personer i udlandet og sektion 215 telefonmetadata-programmet . Fremover instruerede præsidenten direktøren for national efterretningstjeneste i samråd med justitsadvokaten til årligt at gennemgå - med henblik på afklassificering - alle fremtidige udtalelser fra Domstolen med brede privatlivsimplikationer og rapportere til præsidenten og kongressen om disse indsats. For at sikre, at Domstolen hører en bredere vifte af privatlivsperspektiver, opfordrede præsidenten Kongressen til at godkende oprettelsen af ​​et panel af advokater uden for regeringen til at give en uafhængig stemme i vigtige sager for Domstolen.

Afsnit 702 i lov om udenlandsk efterretningstilsyn

Afsnit 702 er et værdifuldt program, der gør det muligt for regeringen at opfange kommunikationen med udenlandske mål i udlandet, der har information, der er vigtig for vores nationale sikkerhed. Præsidenten mener, at vi kan gøre mere for at sikre, at amerikanske personers borgerlige frihedsrettigheder ikke kompromitteres i dette program. For at imødegå tilfældig indsamling af kommunikation mellem amerikanere og udenlandske borgere har præsidenten bedt justisministeren og DNI om at indlede reformer, der lægger yderligere begrænsninger for regeringens evne til at bevare, søge og bruge i straffesager kommunikation mellem amerikanere og udenlandske borgere i øvrigt. indsamlet under afsnit 702.

Afsnit 215 i PATRIOT-loven

I henhold til afsnit 215 i PATRIOT-loven indsamler regeringen metadata relateret til telefonopkald i bulk. Vi mener, at dette er en kapacitet, som vi skal bevare, og vil bemærke, at revisionsgruppen ikke viste nogen indikation på, at programmet med vilje var blevet misbrugt. Men vi mener, at vi skal gøre mere for at give folk tillid. Af denne grund beordrede præsidenten en overgang, der afslutter sektion 215-metadataprogrammet, som det i øjeblikket eksisterer, og etablerer et program, der bevarer de kapaciteter, vi har brug for, uden at regeringen har dataene.

Denne overgang har to trin. Effektiv med det samme vil vi kun forfølge telefonopkald, der er to trin fjernet fra et nummer, der er knyttet til en terrororganisation i stedet for tre. Præsidenten har pålagt generaladvokaten at arbejde med Foreign Intelligence Surveillance Court, så databasen i denne overgangsperiode kun kan forespørges efter en retslig konstatering eller i en reel nødsituation. På det bredere spørgsmål har præsidenten instrueret efterretningssamfundet og justitsadvokaten om at bruge denne overgangsperiode til at udvikle muligheder for et nyt program, der kan matche kapaciteterne og udfylde de huller, som sektion 215-programmet var designet til at løse uden at regeringen havde denne metadata, og rapporter tilbage til ham med muligheder for alternative tilgange, inden programmet kommer op til godkendelse den 28. marts. Samtidig vil præsidenten konsultere de relevante komiteer i Kongressen for at søge deres synspunkter og derefter søge kongres tilladelse til det nye program efter behov.

Nationale sikkerhedsbreve

I efterforskningen af ​​trusler er FBI afhængig af brugen af ​​National Security Letters (NSLs), som kan bruges til at kræve, at virksomheder leverer visse typer information til regeringen uden at videregive ordrer til genstand for efterforskningen. For at være mere gennemsigtig i, hvordan regeringen bruger denne myndighed, pålagde præsidenten justitsadvokaten at ændre, hvordan vi bruger NSL'er for at sikre, at ikke-offentliggørelse ikke er ubestemt, og vil ophøre inden for en bestemt tid, medmindre regeringen viser et behov for yderligere hemmeligholdelse. 

Vi vil også give kommunikationsudbydere mulighed for at offentliggøre mere information end nogensinde før om de ordrer, de har modtaget for at levere data til regeringen. Disse virksomheder har gjort det klart, at de ønsker at være mere gennemsigtige med hensyn til FISA, NSL og retshåndhævelsesanmodninger, som de modtager fra regeringen. Administrationen er enig i, at disse bekymringer er vigtige og er i drøftelser med udbyderne om måder, hvorpå yderligere information kan offentliggøres.

Stigende tillid i udlandet

Amerikansk global ledelse kræver, at vi afbalancerer vores sikkerhedskrav mod vores behov for at opretholde tillid og samarbejde mellem mennesker og ledere over hele verden. Af den grund indeholder den nye præsidentvejledning principper, der styrer, hvad vi gør i udlandet, og tydeliggør, hvad vi ikke gør. USA bruger kun signalinformation til legitime nationale sikkerhedsformål og ikke med det formål at diskriminerende gennemgå e-mails eller telefonopkald fra almindelige mennesker. 

Hvad vi ikke gør: USA indsamler ikke intelligens for at undertrykke kritik eller uenighed. Vi indsamler ikke intelligens til at skade folk baseret på deres etnicitet, race, køn, seksuelle orientering eller religion. Og vi indsamler ikke intelligens for at give en konkurrencemæssig fordel til amerikanske virksomheder eller amerikanske kommercielle sektorer.

Hvad vi vil gøre: Med hensyn til vores bulkindsamling bruger vi kun data til at imødekomme specifikke sikkerhedskrav: counter-intelligence; terrorbekæmpelse modproliferation; cybersikkerhed; styrke beskyttelse af vores tropper og allierede; og bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet, herunder unddragelse af sanktioner.

Præsidenten har også besluttet, at vi vil tage det hidtil usete skridt med at udvide visse beskyttelser, som vi har for det amerikanske folk til at omfatte folk i udlandet. Han har instrueret justitsadvokaten og DNI om at udvikle disse sikkerhedsforanstaltninger, som begrænser varigheden af, at vi kan opbevare personlige oplysninger, samtidig med at det begrænser formidlingen af ​​disse oplysninger.

Folk overalt i verden - uanset deres nationalitet - burde vide, at USA ikke spionerer på almindelige mennesker, der ikke truer vores nationale sikkerhed og tager hensyn til deres privatlivets fred.

Dette gælder også udenlandske ledere. I betragtning af den forståelige opmærksomhed, som dette emne har modtaget, har præsidenten gjort det klart for efterretningssamfundet, at - medmindre der er et overbevisende nationalt sikkerhedsformål - vil vi ikke overvåge kommunikationen fra stats- og regeringscheferne for vores nære venner og allierede. Og han har instrueret sit nationale sikkerhedsteam såvel som efterretningssamfundet at arbejde med udenlandske kolleger for at uddybe vores koordinering og samarbejde på måder, der genopbygger tillid fremover.

Mens vores efterretningsbureauer fortsat vil indsamle oplysninger om regeringernes intentioner - i modsætning til almindelige borgere - rundt om i verden, på samme måde som efterretningstjenesterne fra enhver anden nation gør, vil vi ikke undskylde, fordi vores tjenester kan være mere effektive . Men stats- og regeringschefer, som vi arbejder tæt sammen med, hvis samarbejde vi er afhængige af, skal have tillid til, at vi behandler dem som reelle partnere. De ændringer, som præsidenten beordrede, gør netop det.

Internationalt engagement

For at støtte vores arbejde har præsidenten rettet ændringer til, hvordan vores regering er organiseret. Udenrigsministeriet udpeger en seniorofficer til at koordinere vores diplomati om spørgsmål relateret til teknologi og signalintelligens. Administration udnævner en højtstående embedsmand i Det Hvide Hus til at gennemføre de nye fortrolighedsforanstaltninger, som vi har annonceret i dag. Og præsidenten har også bedt sin rådgiver, John Podesta, om at lede en gennemgang af big data og privatlivets fred. Denne gruppe vil bestå af embedsmænd, der - sammen med præsidentens råd for rådgivning om videnskab og teknologi - vil nå ud til fortrolighedseksperter, teknologer og forretningsledere og se på, hvordan de udfordringer, der er forbundet med big data, konfronteres med både offentligheden og private sektorer om vi kan skabe internationale normer for, hvordan vi håndterer disse data; og hvordan vi fortsat kan fremme den frie strøm af information på måder, der er i overensstemmelse med både privatliv og sikkerhed.  

Præsidenten meddelte også, at vi vil afsætte ressourcer til at centralisere og forbedre den proces, vi bruger til at håndtere udenlandske anmodninger om juridisk bistand, kaldet processen for gensidig retshjælp (MLAT). I henhold til MLAT kan udenlandske partnere anmode om adgang til oplysninger, der er gemt i USA i henhold til amerikansk lovgivning. Da koncentrationen af ​​USA-baserede cloud storage-udbydere er steget, er antallet af MLAT-anmodninger også steget. For at imødegå denne stigning vil vi fremskynde og centralisere MLAT-behandlingen; vi vil implementere ny teknologi for at øge effektiviteten og gennemsigtigheden i processen og vi vil øge vores internationale opsøgende og uddannelse for at hjælpe med at sikre, at anmodninger overholder amerikanske juridiske standarder. Vi sætter de nødvendige ressourcer på plads for at reducere vores svartid ved udgangen af ​​2015, og vi vil arbejde aggressivt for at svare på juridisk tilstrækkelige anmodninger inden for få uger. Denne ændring vil sikre, at vores udenlandske partnere mere effektivt kan bruge oplysninger, der opbevares i USA, til at retsforfølge terrorister og andre kriminelle, samtidig med at de stadig overholder den strenge beskyttelse af privatlivets fred, der er indført ved amerikansk lov.

Ud over de initiativer, der blev annonceret af præsidenten, bekræftede administrationens gennemgang vores forpligtelse til igangværende initiativer:

Forbrugeradfærdskodekser

For to år siden udgav præsidenten en plan for forbrugerbeskyttelse i den digitale tidsalder som en “dynamisk model for, hvordan man kan tilbyde stærk beskyttelse af privatlivets fred og muliggøre løbende innovation i nye informationsteknologier”. Efter udgivelsen af ​​Blueprint har administrationen indkaldt den private sektor, eksperter inden for privatlivets fred og forbrugernes talsmænd for at udvikle frivillige adfærdskodekser for at beskytte følsomme forbrugeroplysninger. Sidste sommer afsluttede en gruppe med flere interessenter den første sådan kode om, hvordan mobilapps skal få adgang til private oplysninger. Erhvervsministeriet fortsætter denne proces med flere interessenter og sigter mod at lancere udviklingen af ​​nye adfærdskodekser i 2014.

Forpligtelse til et åbent internet

Det er vigtigt for global vækst og udvikling at opretholde et åbent, tilgængeligt internet, herunder muligheden for at overføre data frit over grænserne. Vi vil fordoble vores forpligtelse til at fremme den frie strøm af information rundt om i verden gennem en inkluderende tilgang til internetstyring og politisk beslutningstagning. Enkeltpersoner i det 21. århundrede er afhængige af fri og uhindret adgang til datastrømme uden vilkårlig myndighedsregulering. Virksomheder er i stigende grad afhængige af aftalte datadelingsregimer, der gør det muligt for oplysninger at bevæge sig problemfrit på tværs af grænser til støtte for global forretningsdrift.  

Især udviklingslande og små virksomheder overalt i verden har meget på spil, og meget at tabe på grund af begrænsninger, der begrænser Internettet som en motor for velstand og udtryk. Krav til lagring af data eller lokalisering af hardware på et givet sted skader konkurrencen, kvæler innovation og mindsker økonomisk vækst. Og de underminerer DNA'et på Internettet, som efter design er et globalt distribueret netværk af netværk.   Vi vil fortsætte med at støtte multi-stakeholder, inkluderende tilgang til Internettet og arbejde for at styrke og mere inkluderende dets politiske beslutningstagning, standarder og styringsorganisationer.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending