Følg os

Medarbejder kultur

Kommissær Androulla Vassiliou i Riga til at lancere europæisk kulturhovedstad og Erasmus +

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

rigaUddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou besøger Riga i Letland fra 18.-20. Januar for at deltage i åbningen af ​​Europæisk Kulturhovedstad 2014 samt for at lancere Erasmus +, EU's nye finansieringsprogram for uddannelse, uddannelse, ungdom og sport, i landet.

Lørdag morgen møder kommissæren landets kulturminister Dace Melbārde og minister for uddannelse og videnskab Vjačeslavs Dombrovskis; bagefter vil hun deltage i 'Path of Light - Chain of Book Lovers', hvor medlemmer af offentligheden sender bøger fra den gamle bygning i det lettiske nationalbibliotek til Light of Castle, hvor kommissæren vil deltage i en pressebriefing (13:30).

Om eftermiddagen besøger hun det centrale marked, hvor begivenheder knyttet til den europæiske kulturhovedstad afholdes hele dagen. Om aftenen holder kommissæren en tale i Arena Riga forud for den europæiske hovedstads åbningskoncert, Riga dimd (Riga hilser). På søndag deltager kommissær Vassiliou i flere kulturelle begivenheder i Riga og besøger Sigulda, dens partnerby.

reklame

"Den europæiske kulturhovedstad har været en fantastisk succes i næsten 30 år: titlen er en enestående mulighed for at få mest muligt ud af en bys kulturelle aktiver og styrke dens langsigtede udvikling. Titlen er vigtig for turisme, job og regenerering; Jeg er sikker på, at Riga vil have et meget vellykket år, "sagde kommissær Vassiliou.

Umeå, i den nordlige del af Sverige, deler titlen som europæisk kulturhovedstad med Riga i år; det lancerer sit program om to uger.

Den 20 januar mødes kommissær Vassiliou repræsentanter for arbejdsgiverforeningen i Letland og deltager i den lettiske nationale lancering af Erasmus +. Med et budget på 14.7 milliarder euro for de næste syv år, 40% mere end under de foregående programmer, vil Erasmus + give muligheder for over 4 millioner europæere til at studere, træne, få erhvervserfaring og frivilligt i udlandet i 2014-2020. Mere end 50,000 Latvians forventes at drage fordel af Erasmus +, der bygger på succes med Erasmus-studenterudvekslingsordningen og andre trænings- og ungdomsprogrammer.

reklame

"Den internationale erfaring opnået gennem Erasmus + vil øge folks kvalifikationer, personlig udvikling og beskæftigelsesegnethed. Vi vil også investere mere i at forbedre partnerskabet mellem uddannelse og arbejdsgivere for at sikre, at unge er udstyret med de færdigheder, der er nødvendige på arbejdsmarkedet i dag og i fremtid, ”tilføjede Vassiliou.

Letland modtager 15 millioner euro i 2014 fra Erasmus +, næsten 11% mere, end det modtog i 2013 fra programmerne for livslang læring og unge i aktion. Dets finansiering fra programmet vil stige hvert år frem til 2020. Letland kan også drage større fordel af tilskud under programmets Jean Monnet-aktion til europæiske integrationsstudier i videregående uddannelser og til tværnationale sportsprojekter.

Mellem 2007 og 2013 modtog omkring 35 lettiske studerende, unge og uddannelse, uddannelse og ungdomsmedarbejdere støtte fra EU's programmer for livslang læring og ungdom i aktion.

Mere information

Europæiske kulturhovedstæder

Riga 2014

Europa-Kommissionen: Medarbejder kultur

Erasmus + hjemmeside

Erasmus + Ofte stillede spørgsmål

Erasmus + på Facebook

Se også IP / 13 / 1110 og MEMO / 13 / 1008

Kommissær Vassiliou internet side

Følg Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending