Følg os

Landbrug

Labour MEP'er opfordrer til handling på dyrelivet kriminalitet

DEL:

Udgivet

on

20127235934144734_20Arbejds-parlamentsmedlemmer har støttet opfordringer til handling for at tackle den globale handel med ulovlige vilde produkter. Europa-Parlamentet stemte om 15 januar om en beslutning, der kræver, at der gøres mere for at bekæmpe en industri, der er værd at udgøre 19 milliarder dollars om året og nu er den fjerde mest lukrative ulovlige aktivitet efter narkotika, forfalskede varer og menneskehandel.

Resolutionen opfordrer til koordineret indsats på både europæisk og internationalt plan og for de nationale regeringer for at sikre, at retshåndhævelse har kapacitet og ressourcer til korrekt håndhævelse af eksisterende love.

Glenis Willmott MEP, Labour’s Leader in Europe, said: “Trafficking in wildlife products such as ivory is on the rise, and the EU is both a major transit hub and one of the foremost destinations for these items.

“It is estimated the 30-40,000 elephants are killed per year by illegal poachers and if we don’t take urgent action to reduce demand and punish those involved we could see huge damage to biodiversity.”

MEP'erne ønsker også at se strengere sanktioner på plads for mennesker, der er involveret i den ulovlige handel med vilde produkter, som har været knyttet til narkotikahandel og hvidvaskning af penge og menes at være en finansieringskilde for nogle oprørsmilitante grupper.

Willmott added: “This isn’t just about protecting endangered species. Trafficking of wildlife products is a very lucrative industry and there is evidence it is being used to finance criminal networks, armed groups in conflict zones, and terrorism.

“With products such as rhino horn worth more than gold in some parts of the world, the cost of getting caught must be high so that penalties really do act as a deterrent.”

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending