Følg os

Kriminalitet

UNODC-kampagne for at øge bevidstheden om forbindelser mellem organiseret kriminalitet og forfalsket forretning på 250 milliarder dollars om året

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

stofferEn global kampagne fra FN's kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) blev lanceret i dag for at øge forbrugernes bevidsthed om den ulovlige handel med forfalskede varer på 250 milliarder dollars om året. Kampagnen - 'Forfalskning: Køb ikke ind i organiseret kriminalitet' - informerer forbrugerne om, at køb af forfalskede varer kan være finansiering af organiserede kriminelle grupper, hvilket sætter forbrugernes sundhed og sikkerhed i fare og bidrager til andre etiske og miljømæssige problemer.

Kampagnen er centreret omkring en ny Offentlig service meddelelse som lanceres på NASDAQ-skærmen i New Yorks Times Square den 14. januar og sendes på flere internationale tv-stationer fra januar. Kampagnen opfordrer forbrugerne til at 'se bagved' falske varer og øge forståelsen af ​​de alvorlige følger af denne ulovlige handel. Den ulovlige handel og salg af forfalskede varer giver kriminelle en betydelig indtægtskilde og letter hvidvaskning af andre ulovlige indtægter. Derudover kan penge modtaget fra salg af forfalskede produkter kanaliseres mod yderligere produktion af falske varer eller andre ulovlige aktiviteter.

Som en forbrydelse, der rører næsten alle på en eller anden måde, udgør falske varer en alvorlig risiko for forbrugernes sundhed og sikkerhed. Uden juridisk regulering og meget få anvendelser udsættes forbrugerne for risiko fra usikre og ineffektive produkter, da forfalskede forfalskede varer kan føre til personskade og i nogle tilfælde død. Dæk, bremseklodser og airbags, flydele, elektriske forbrugsvarer, babyformel og legetøj til børn er blot nogle af de mange forskellige genstande, der er blevet forfalsket. Bedrageriske lægemidler udgør også en alvorlig sundhedsrisiko for forbrugerne. Kriminel aktivitet på dette område er stor forretning; salget af svigagtige lægemidler fra Østasien og Stillehavet til Sydøstasien og Afrika alene beløber sig til omkring 5 mia. dollar om året. I det mindste har svigagtige lægemidler vist sig at indeholde ingen aktive ingredienser, mens de i værste fald kan indeholde ukendte og potentielt skadelige kemikalier. Listen over bedrageriske lægemidler er omfattende og kan variere fra almindelige smertestillende midler og antihistaminer til 'livsstils' medicin, såsom dem, der tages til vægttab og seksuel dysfunktion, til livreddende medicin, herunder dem til behandling af kræft og hjertesygdomme.

reklame

En lang række etiske spørgsmål kan også overses, når man overvejer virkningen af ​​forfalskning. Arbejdsudnyttelse er et vigtigt aspekt, hvor lavtlønnede arbejdstagere står over for sikkerheds- og sikkerhedsproblemer og slider under uregulerede forhold med ringe eller ingen fordele. Problemet med migrantsmugling forværres også yderligere af den falske forretning med rapporter om, at et antal af de smuglede tvinges til at sælge falske varer til at betale gæld til deres smuglere. Ud fra et miljømæssigt synspunkt udgør forfalskning en væsentlig udfordring: uden at der findes regler, kan skadelige giftige farvestoffer, kemikalier og ukendte komponenter, der anvendes i falske elektriske varer, muligvis ikke bortskaffes korrekt, hvilket fører til alvorlig miljøforurening.

UNODCs administrerende direktør Yury Fedotov sagde: ”Sammenlignet med andre forbrydelser såsom narkotikahandel udgør produktion og distribution af forfalskede varer en risiko med lav risiko / høj fortjeneste for kriminelle. Forfalskning fremmer hvidvaskning af aktiviteter og tilskynder til korruption. Der er også tegn på en vis involvering eller overlapning med narkotikahandel og andre alvorlige forbrydelser. ” Kriminelle grupper, der er involveret i forfalsket kriminalitet, bruger ruter og metoder svarende til dem, der bruges til at smugle ulovlige stoffer, skydevåben og mennesker. I 2013 opdagede det fælles UNODC / World Customs Organization Container Control Program - oprindeligt oprettet for at beslaglægge narkotika - falske varer i mere end en tredjedel af de beslaglagte containere.

reklame

Kriminalitet

Europas kokainmarked: Mere konkurrencedygtigt og mere voldeligt

Udgivet

on

Mere voldelig, mangfoldig og konkurrencedygtig: det er de vigtigste kendetegn ved kokainhandlen i Europa. Den nye Cocaine Insights -rapport, der blev lanceret i dag (8. september) af Europol og UNODC, skitserer den nye dynamik på kokainmarkedet, som udgør en klar trussel mod europæisk og global sikkerhed. Rapporten blev lanceret som en del af arbejdsprogrammet for CRIMJUST-Styrkelse af strafferetligt samarbejde langs ruter til narkotikahandel inden for rammerne af EU's globale ulovlige strømningsprogram.

Fragmenteringen af ​​det kriminelle landskab i kildelandene har skabt nye muligheder for europæiske kriminelle netværk for at modtage en direkte forsyning af kokain, hvilket skaber mellemled. Denne nye konkurrence på markedet har ført til øget udbud af kokain og følgelig til mere vold, en tendens udviklet i Europols vurdering af alvorlig og organiseret kriminalitet i 2021. Tidligere dominerende monopoler i engrosforsyningen af ​​kokain til de europæiske markeder er blevet udfordret af nye menneskehandelsnetværk. Kriminelle netværk på det vestlige Balkan har for eksempel etableret direkte kontakter med producenter og sikret en fremtrædende plads i engrosforsyningen af ​​kokain. 

Rapporten fremhæver betydningen af ​​intervention ved kilden, da dette marked i høj grad drives af forsyningskæden. Styrkelse af samarbejdet og yderligere øget udveksling af oplysninger mellem retshåndhævende myndigheder vil øge effektiviteten af ​​undersøgelser og afsløre overførsler. Rapporten fremhæver vigtigheden af ​​hvidvaskning af penge for at spore den ulovlige fortjeneste og konfiskation af bistand i forbindelse med kriminelle aktiviteter. Disse økonomiske undersøgelser er kernen i kampen mod kokainhandel, hvilket sikrer, at de kriminelle aktiviteter ikke betaler sig.

reklame

Julia Viedma, afdelingsleder for Operations- og Analysecentret hos Europol sagde: ”Kokainhandel er en af ​​de vigtigste sikkerhedsproblemer, vi står over for i EU lige nu. Næsten 40% af de kriminelle grupper, der er aktive i Europa, er involveret i narkotikahandel, og handel med kokain genererer kriminelle overskud på flere milliarder euro. At forstå bedre de udfordringer, vi står over for, vil hjælpe os med mere effektivt at imødegå den voldelige trussel, som kokainhandel -netværk repræsenterer vores samfund. ”  

Chloé Carpentier, chef for narkotikaforskningssektionen ved UNODC, fremhævede, hvordan "den nuværende dynamik i diversificering og spredning af kokainforsyningskanaler, kriminelle aktører og modaliteter sandsynligvis vil fortsætte, hvis de ikke bliver kontrolleret".

reklame
Læs

coronavirus

Afmaskeret: 23 tilbageholdt på grund af COVID-19-kompromis-svindel med virksomheds-e-mail

Udgivet

on

En sofistikeret svindelordning, der anvender kompromitterede e-mails og forskudsbedrageri, er blevet afdækket af myndigheder i Rumænien, Holland og Irland som led i en handling koordineret af Europol. 

Den 10. august blev 23 mistænkte tilbageholdt i en række razziaer, der blev udført samtidigt i Holland, Rumænien og Irland. I alt blev der søgt efter 34 steder. Disse kriminelle menes at have bedraget virksomheder i mindst 20 lande på cirka 1 million euro. 

Bedrageriet blev drevet af en organiseret kriminalitetsgruppe, der før COVID-19-pandemien allerede ulovligt tilbød andre fiktive produkter til salg online, såsom træpiller. Sidste år ændrede kriminelle deres modus operandi og begyndte at tilbyde beskyttelsesmateriale efter udbruddet af COVID-19-pandemien. 

reklame

Denne kriminelle gruppe - sammensat af statsborgere fra forskellige afrikanske lande bosat i Europa, oprettede falske e -mail -adresser og websider, der ligner dem, der tilhører legitime engrosvirksomheder. Disse kriminelle ligner disse virksomheder og vil så narre ofrene - hovedsageligt europæiske og asiatiske virksomheder, til at afgive ordrer hos dem og anmode om betalingerne på forhånd, for at varerne kan sendes. 

Leveringen af ​​varerne fandt imidlertid aldrig sted, og provenuet blev hvidvasket via rumænske bankkonti kontrolleret af kriminelle, før de blev trukket tilbage i pengeautomater. 

Europol har støttet denne sag siden dens begyndelse i 2017 af: 

reklame
 • At samle de nationale efterforskere på alle sider, der har set et tæt samarbejde med Europols europæiske cyberkriminalitetscenter (EC3) for at forberede aktionsdagen;
 • tilvejebringelse af kontinuerlig intelligensudvikling og analyse til støtte for efterforskerne i feltet, og;
 • udsender to af dets cyberkriminalitetseksperter til raidene i Holland for at støtte de nederlandske myndigheder med krydskontrol af oplysninger i realtid indsamlet under operationen og med sikring af relevante beviser. 

Eurojust koordinerede det retlige samarbejde i lyset af ransagningerne og gav støtte til udførelsen af ​​flere retslige samarbejdsinstrumenter.

Denne handling blev udført inden for rammerne af Europæisk tværfaglig platform mod kriminelle trusler (EMPACT).

Følgende retshåndhævende myndigheder var involveret i denne handling:

 • Rumænien: Nationalpolitiet (Poliția Română)
 • Nederlandene: Nationalpolitiet (Politie)
 • Irland: Nationalpolitiet (An Garda Síochána)
 • Europol: Det Europæiske Center for Cyberkriminalitet (EC3)
   
EMPACT

I 2010 oprettet Den Europæiske Union en fireårig politikcyklus at sikre større kontinuitet i kampen mod alvorlig international og organiseret kriminalitet. I 2017 besluttede Rådet for EU at fortsætte EU's politikcyklus for perioden 2018-2021. Det sigter mod at tackle de væsentligste trusler fra organiseret og alvorlig international kriminalitet mod EU. Dette opnås ved at forbedre og styrke samarbejdet mellem de relevante tjenester i EU-medlemsstater, institutioner og agenturer samt lande og organisationer uden for EU, herunder den private sektor, hvor det er relevant. Cyberkriminalitet er en af ​​prioriteterne for politikcyklussen.

Læs

Kriminalitet

18 arresteret for at have smuglet mere end 490 migranter over Balkan-ruten

Udgivet

on

Betjente fra det rumænske politi (Poliția Română) og grænsepoliti (Poliția de Frontieră Română), støttet af Europol, afmonterede en organiseret kriminalitetsgruppe, der var involveret i migrantersmugling på tværs af den såkaldte Balkan-rute.

Handlingsdagen den 29. juli 2021 førte til:

 • 22 husundersøgelser
 • 18 mistænkte anholdt
 • Beslaglæggelse af ammunition, fem biler, mobiltelefoner og € 22 000 kontant

Det kriminelle netværk, der har været aktivt siden oktober 2020, bestod af egyptiske, irakiske, syriske og rumænske borgere. Den kriminelle gruppe havde celler i landene på tværs af Balkanruten, hvorfra regionale facilitatorer administrerede rekruttering, indkvartering og transport af migranter fra Jordan, Iran, Irak og Syrien. Flere kriminelle celler med base i Rumænien lettede grænseovergangen fra grupper af migranter fra Bulgarien og Serbien og arrangerede deres midlertidige ophold i området Bukarest og i det vestlige Rumænien. Migranterne blev derefter smuglet til Ungarn på vej til Tyskland som en endelig destination. I alt blev 26 ulovlige transporter af migranter opfanget, og 490 migranter blev opdaget i et forsøg på ulovligt at krydse den rumænske grænse. Meget godt organiseret, den kriminelle gruppe var også involveret i andre kriminelle aktiviteter, såsom narkotikahandel, dokumentbedrageri og ejendomsforbrydelse.

reklame

Op til € 10,000 pr. Migrant

Migranter betalte mellem € 4,000 og € 10,000 afhængigt af menneskehandelssegmentet. For eksempel var prisen for at lette overfarten fra Rumænien til Tyskland mellem 4,000 og 5,000 €. Migranterne, hvoraf nogle var familier med små børn, blev indkvarteret under ekstremt dårlige forhold, ofte uden adgang til toiletter eller rindende vand. For de sikre huse lejede de mistænkte boliger eller brugte boliger for gruppemedlemmer, hovedsageligt beliggende i områderne Călărași County, Ialomița County og Timișoara. I et af de sikre huse, der måler omkring 60 m2, gemte de mistænkte 100 mennesker på samme tid. Migranterne blev derefter overført under risikable forhold i overfyldte lastbiler mellem varer og i varevogne skjult i skjul uden ordentlig ventilation. 

Europol letter udvekslingen af ​​oplysninger og yder analytisk støtte. På aktionsdagen udsendte Europol en analytiker til Rumænien for at krydstjekke operationelle oplysninger mod Europols databaser i realtid for at give spor til efterforskere på området. 

reklame

Se video

Læs
reklame
reklame
reklame

trending