Følg os

Støtte

EU-revisorer: Bistand til Centralasien velplanlagt, men implementeringen er langsom og variabel

DEL:

Udgivet

on

p15837_largeDen Europæiske Revisionsret (ECA) har i dag (14. januar) offentliggjort en særberetning (13/2013), Den Europæiske Unions udviklingsbistand til Centralasien. Revisionsretten undersøgte, hvordan Kommissionen og Tjenesten for EU's Optræden Udadtil (EU-Udenrigstjenesten) planlagde og forvaltede udviklingsbistand til centralasiatiske republikker (Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan) i perioden 2007-2012.

Revisionen konkluderede, at Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten gjorde en seriøs indsats under udfordrende omstændigheder for at planlægge og gennemføre programmet. Dette resulterede i generelt tilfredsstillende planlægning og tildeling af bistand, men med langsom og variabel implementering.

Kommissionen drøftede prioriteter med partnerlandene og søgte at tilpasse sine udgiftsplaner til deres nationale prioriteter med en geografisk fordeling af bistanden, der tog hensyn til relativ velstand. Projekter udvalgt til EU-støtte bidrog alle til at opfylde de overordnede målsætninger i det regionale strategidokument. Kommissionen ydede dog bistand til et større antal sektorer, end det er i overensstemmelse med bedste praksis.

Kommissionen gjorde brug af en række forskellige leveringsmetoder ved gennemførelsen af ​​sine planer. Dette omfattede et stort antal små projekter, som påførte delegationerne en større administrativ byrde. Forvaltningen af ​​programmet blev også vanskeliggjort af den brede vifte af involverede finansielle instrumenter og flere rapporteringslinjer, hvilket gør det vanskeligt at fastslå, hvor meget EU har brugt pr. sektor og pr. land i Centralasien. Desuden har Kommissionen ikke forsøgt at vurdere de samlede administrative omkostninger ved sit udviklingsbistandsprogram i Centralasien.

Kommissionen kunne og burde have været mere stringent i forvaltningen af ​​sine budgetstøtteprogrammer i Tadsjikistan og Kirgisistan og knyttet det til specifikke anti-korruptionsforanstaltninger. Udbetalingsbeslutninger var baseret på partnerlandenes tilsagn om reformer snarere end på opnåede fremskridt.

Implementeringen var generelt langsom, dog med nogle betydelige variationer. De regionale programmer opnåede ikke en egentlig regional dimension; en betydelig andel bestod udelukkende af "multilande"-faciliteter til rådighed for hvert partnerland individuelt. Kommissionen indførte ordninger for at sætte den i stand til at lære af erfaringerne og forbedre sine programmer over tid. Denne proces gav nyttige resultater, selv om de i nogle tilfælde ikke altid var tilgængelige til tiden, og i andre tilfælde blev nyttige anbefalinger ikke taget med. Dens rapporter fokuserede på aktivitet frem for resultater.

På grundlag af sine resultater anbefaler Revisionsretten, at EU-Udenrigstjenesten og Kommissionen:

reklame
  • Udforme eventuelle fremtidige regionale programmer, så de sandsynligvis vil opnå en ægte regional dimension;
  • koncentrere al bistand ydet om et lille antal sektorer;
  • etablere et system til beregning og rapportering om de samlede administrative omkostninger, der er forbundet med at levere dets udviklingsbistand;
  • definere og anvende robuste og objektivt verificerbare betingelser for eventuelle fortsatte budgetstøtteprogrammer, især med tilstrækkelig opmærksomhed på støtte til anti-korruptionsmekanismer;
  • forbedre programdesign og levering i lyset af erfaringer og ændrede omstændigheder, og;
  • rapportere om resultater og effekt på en måde, der tillader sammenligning med planer og mål.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending