EU Revisionsretten: bistand til Centralasien godt planlagt, men implementering langsom og variabel

p15837_largeDen Europæiske Revisionsret (ECA) har offentliggjort i dag (14 januar) en særberetning (13 / 2013), EU-udviklingsbistand til Centralasien. Revisionsretten undersøgte, hvordan Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten (EEAS) planlagt og styret udviklingsbistand til centralasiatiske republikker (Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan) i perioden 2007-2012.

Revisionen konkluderede, at Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten gjort en seriøs indsats, under udfordrende omstændigheder, til at planlægge og iværksætte programmet. Dette resulterede i generelt tilfredsstillende planlægning og fordeling af bistand, men med langsom og variabel implementering.

Kommissionen drøftede prioriteringer med partnerlandene og søgte at tilpasse sine udgiftsplaner med deres nationale prioriteter med en geografisk fordeling af støtte, som tog hensyn til relative velstand. Projekter valgt til EU-støtte alle bidraget til at opfylde de overordnede mål, der er fastsat i det regionale strategidokument. Gav Kommissionen imidlertid støtte til et større antal sektorer, end det er i overensstemmelse med bedste praksis.

Kommissionen gjorde brug af en bred vifte af levering tilstande i at gennemføre sine planer. Dette omfattede et stort antal små projekter, hvilket lagde en større administrativ byrde for delegationerne. Styring af programmet blev også vanskeliggjort af den brede vifte af finansielle instrumenter, der er involveret og flere linjer af rapportering, hvilket gør det vanskeligt at fastslå, hvor meget EU har brugt pr sektor og hvert land i Centralasien. Desuden har Kommissionen ikke forsøgt at vurdere de samlede administrative omkostninger ved sin udviklingsbistand program i Centralasien.

Kommissionen kunne og burde have været mere stringent ved forvaltningen af ​​sine budgetstøtteprogrammer i Tadsjikistan og Kirgisistan og bandt det til specifikke anti-korruption. Udbetalinger beslutninger var baseret på partnerlandenes forpligtelser til at reformere snarere end på de opnåede fremskridt.

Implementering var langsom samlet, dog med nogle betydelige variationer. De regionale programmer opnåede ikke en egentlig regional dimension; en betydelig del bestod blot af 'multi-country' faciliteter til rådighed for hvert partnerland individuelt. Kommissionen oprettet ordninger for at kunne lære af erfaringerne og forbedre sine programmer over tid. Denne proces gav brugbare resultater, men i nogle tilfælde var de ikke altid tilgængelige på tid, og i andre nyttige anbefalinger ikke blev taget om bord. Sine rapporter med fokus på aktivitet frem for resultater.

Baseret på sine resultater, Revisionsretten anbefaler, at EU-Udenrigstjenesten og Kommissionen:

  • Design eventuelle fremtidige regionale programmer, så de kan forventes at opnå en reel regional dimension;
  • koncentrere al bistand på et lille antal sektorer;
  • etablere et system til beregning og rapportering om de samlede administrative omkostninger involveret i at levere sin udviklingsbistand;
  • definere og anvende robust og objektivt konstaterbare forhold til eventuelle vedvarende budget støtteprogrammer, især give tilstrækkelig opmærksomhed på støtte til antikorruptionsmekanismer;
  • forbedre programmet design og levering i lyset af de indhøstede erfaringer og ændrede omstændigheder, og;
  • rapportere om resultaterne og virkningerne på en måde, der giver mulighed for sammenligning med planer og målsætninger.

tags: , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Støtte, Centralasien, Udvikling, Europa-Kommissionen, Den Europæiske Revisionsret, Eksterne forbindelser