Følg os

Kriminalitet

Russisk indenrigsministerium åbner anden posthum sag mod døde whistle-blower Sergej Magnitskij

DEL:

Udgivet

on

Nataliya Magnitskaya (L), mor til Sergei Magnitsky, sørger over sin søns lig under hans begravelse på en kirkegård i MoskvaBaseret på nyligt frigivne retsdokumenter(http://followmydata.net/SMRULE/D1017.pdf; http://followmydata.net/SMRULE/D1699.pdf; http://followmydata.net/SMRULE/D1182.pdf), er det nu blevet afsløret, at det russiske indenrigsministerium har åbnet en anden posthum sag mod Sergei Magnitsky, den russiske whistleblower, der blev dræbt i politiets varetægt for fire år siden efter at have afsløret det største kendte tyveri af offentlige skattemidler i nyere russisk historie.

Den anden sag (nr. 678540) er blevet åbnet efter anmodning fra den russiske vicegeneralanklager Victor Grin, den samme højtstående embedsmand, som indledte den første posthume sag mod Magnitsky. Den første posthume sag endte med en skyldig dom i juli sidste år i Moskva i den første posthume retssag nogensinde i russisk retshistorie.

I den nye straffesag anklagede anklager Victor Grin Sergei Magnitsky som gerningsmand til det tyveri på 230 millioner dollars, som Sergei Magnitsky faktisk havde opdaget og indberettet til de russiske myndigheder.

Kendsgerningerne i denne anden posthume sag er særligt bemærkelsesværdige. Den 3. december 2007, tre uger før tyveriet på 230 millioner dollars fandt sted, blev der beskrevet en kriminel klage udarbejdet af Sergei Magnitsky og andre advokater for Eremitagefonden. forberedelsen af ​​svindlen og navngivne de involverede i sammensværgelsen. Det blev indgivet til den russiske generalanklager Chaika. På instruktion fra den første viceanklager Buksman blev denne klage indgivet den 5. december 2007, 21 dage før de 230 millioner dollars blev stjålet fra det russiske finansministerium, til behandling hos statsadvokatfuldmægtig Grin, men i stedet for ordentlig gennemgang blev klagen givet til den samme efterforsker fra Moskvas indenrigsministerium, som blev nævnt i klagen, Pavel Karpov, for i det væsentlige at foretage en "undersøgelse af sig selv".

I stedet for at anholde gerningsmændene bag svindlen arresterede indenrigsministeriet Sergei Magnitsky, torturerede ham for at forsøge at få ham til at trække sit vidnesbyrd tilbage, indtil han blev dræbt i politiets varetægt den 16. november 2009. "Hvis de russiske myndigheder standhaftigt retsforfølger en død mand fire år efter, at de dræbte ham, bør enhver snak om et Putin-optøning fra hans velkendte amnesti kasseres som det kyniske affald, det er. Alt hvad man behøver at vide om den virkelige retstilstand i Rusland kan ses i, hvordan Magnitskys mordere alle er gået fri, og staten fortsætter med at vanhellige hans minde og terrorisere hans familie,” sagde en repræsentant for Hermitage Capital.

Det russiske indenrigsministeriums embedsmænd, der er sat i spidsen for den anden posthume sag mod Magnitsky, har omfattet Oleg Urzhumtsev, Ruslan Filippov og Pavel Tambovtsev. Alle Magnitsky-slægtninges forsøg på at få adgang til de materialer, der posthumt anklager Sergei Magnitsky for den forbrydelse, han havde afsløret, er mislykkedes, da formanden for Tverskoi District Court i Moskva Solopova afviste deres anmodninger, da de ikke var relevante for deres rettigheder. Klagen over dette afslag, der blev indgivet i juni 2013, er ekstraordinært endnu ikke blevet behandlet, på trods af udløbet af syv måneder siden indgivelsen.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending