Følg os

EU-dagsorden

Plenum 13-16 januar 2014 (Strasbourg)

DEL:

Udgivet

on

20121213PHT04585_originalPræ-session briefing STRASBOURG: Mandag den 13. januar - 16-30. - LOW N-17/1

Nyhedsbrev

Endelige forslag til dagsorden

Highlights 

Grækenland overtager EU-formandskabet fra Litauen

Parlamentet vil drøfte programmet for det kommende græske formandskab for Rådet med premierminister Antonis Samaras i ugens hoveddebat, der starter kl. 9 den 15. januar og vil blive efterfulgt af en pressekonference. I en separat debat den 14. januar vil MEP'erne gennemgå det afgående litauiske formandskab med præsident Dalia Grybauskaitė.

Fri bevægelighed for EU-borgere

reklame

MEP'er vil debattere den grundlæggende ret til fri bevægelighed i EU med repræsentanter for Kommissionen og Rådet fra den 15. januar kl. 15. De sidste resterende restriktioner for adgang til arbejdsmarkederne i nogle medlemslande for rumænske og bulgarske statsborgere udløb den 31. december 2013.

Offentlige tjenester: Bedre værdi for pengene

I stedet for blot at acceptere det laveste bud, når de indkøber bygge- og anlægsarbejder, varer eller tjenesteydelser eller indgår koncessionskontrakter, vil de offentlige myndigheder have større muligheder for at vælge det tilbud, de anser for bedst egnet til deres formål, og derved sikre bedre anvendelse af skatteydernes penge under nye EU-regler om offentlige indkøb og koncessioner, der skal stemmes den 15. januar.

EU-pas til salg?

MEP'er vil debattere den kontroversielle maltesiske statsborgerskabsordning med Kommissionen og Rådet onsdag eftermiddag og stemme en resolution den 16. januar. Under det "individuelle investorprogram" ville udlændinge kunne købe et maltesisk pas på visse betingelser, men uden at skulle være bosiddende i Malta. Nogle MEP'er forventes at argumentere for, at ordningen skal være baseret på investeringer og bopæl.

CO2-udledning: Renere varebiler i 2020

CO2-emissionsgrænsen for nye lette erhvervskøretøjer, der sælges i EU, skal reduceres fra 203 g/km i dag til 147 g/km i 2020, i henhold til et lovudkast, der skal stemmes om den 14. januar. Teksten, der allerede er uformelt aftalt med EU-ministrene, baner også vejen for at opnå yderligere reduktioner efter 2020 og giver mulighed for indførelse af en ny testprotokol.

Serbien, Kosovo og Island: Fremskridtsrapporter om EU-integration

MEP'er vil støtte lanceringen af ​​tiltrædelsesforhandlinger med Serbien og anerkende Kosovos succes med at afholde sit første landsdækkende lokalvalg nogensinde sidste år, i en debat onsdag. De afventer den islandske regerings beslutning om en folkeafstemning om EU-optagelsesforhandlinger. De skal stemme om ikke-bindende beslutninger den 16. januar.

En europæisk strategi for plastaffald

MEP'er vil opfordre til en europæisk strategi for at reducere mængden af ​​plastikaffald i miljøet i en resolution, der skal vedtages den 14. januar. De vil have den farligste plast forbudt i 2020 sammen med visse tilsætningsstoffer og visse plastikposer.

Hestekødsskandalen viste et svagt led i fødekæden

Nylige tilfælde af fødevaresvindel, herunder markedsføring af hestekød som oksekød, fremhæver behovet for, at EU reviderer fødevarekædens funktion, skærper kontrollen og opdaterer mærkningsreglerne, hedder det i en ikke-bindende beslutning, der skal vedtages den 16. januar .

Forbedre den sociale beskyttelse for selvstændige

Der skal sikres tilstrækkelig social beskyttelse for det voksende antal selvstændige i EU, understreger MEP'erne i en beslutning, der skal stemmes den 14. januar.

Andre emner

 • MEP'er er imod markedstilladelse for GM-majs
 • Skal GM-pollen i honning mærkes?
 • Slår ned på kriminel udnyttelse af vilde dyr og planter
 • Parlamentet opfordrer til en EU-dækkende strategi for hjemløse
 • Kulstoffangst- og lagringsprojekter bør tilskyndes
 • MEP'er ønsker hårdere arbejdstilsyn for at slå ned på social dumping
 • EP godkender smarte fartskrivere i lastbiler og busser
 • Databeskyttelse: hvilken fremtid for Safe Harbor-aftalen efter NSA-affæren?
 • Hjælper EU-virksomheder med at konkurrere om offentlige kontrakter i udlandet
 • Afstemning om kvindelig kandidat fra Tyskland til ECB-bestyrelsen
 • Menneskerettigheds- og demokratibeslutninger

Se plenarmødet live via EP Live og EuroparlTV

Europa-Parlamentets pressetjenestes websted

Europa-Parlamentets audiovisuelle tjenester for medier

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending