Følg os

EU-dagsorden

Plenum 13-16 januar 2014 (Strasbourg)

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20121213PHT04585_originalForudgående briefing STRASBOURG: Mandag den 13. januar - kl. 16-30 - LAV N-17/1

Nyhedsbrev

Endelige forslag til dagsorden

reklame

Highlights 

Grækenland overtager EU-formandskabet fra Litauen

Parlamentet vil diskutere programmet for det kommende græske formandskab for Rådet med premierminister Antonis Samaras i ugens nøgledebat, der starter kl. 9 den 15. januar og efterfølges af en pressekonference. I en separat debat den 14. januar vil MEP'er gennemgå det afgående litauiske formandskab med præsident Dalia Grybauskaitė.

reklame

Fri bevægelighed for EU-borgere

MEP'erne drøfter den grundlæggende ret til fri bevægelighed i EU med repræsentanter fra Kommissionen og Rådet fra 15h på 15 januar. De sidste resterende begrænsninger for adgang til arbejdsmarkederne i nogle medlemslande for rumænske og bulgarske borgere udløb den 31 December 2013.

Offentlige tjenester: Bedre værdi for pengene

I stedet for blot at acceptere det laveste bud ved indkøb af bygge- og anlægsarbejder, varer eller tjenester eller indgåelse af koncessionskontrakter, vil offentlige myndigheder have større muligheder for at vælge det tilbud, de anser for bedst egnet til deres formål, og derved sikre en bedre anvendelse af skatteydernes penge under nye EU-regler om offentlige indkøb og koncessioner, der skal afstemmes den 15. januar.

EU pas til salg?

MEP'er vil drøfte den kontroversielle maltesiske statsborgerskabsordning med Kommissionen og Rådet onsdag eftermiddag og afstemme en beslutning den 16. januar. Under 'individuelt investorprogram' ville udlændinge være i stand til at købe et maltesisk pas på visse betingelser, men uden at skulle være bosiddende i Malta. Nogle MEP'er forventes at argumentere for, at ordningen skal baseres på investering og ophold.

CO2 emissioner: Renere varevogne af 2020

CO2-emissionsgrænsen for nye lette erhvervskøretøjer, der sælges i EU, skal reduceres fra 203 g / km i dag til 147 g / km af 2020, under udkast til lovgivning, der skal stemme om 14 januar. Teksten, der allerede er uformelt aftalt med EU-ministre, baner også vejen for at opnå yderligere reduktioner efter 2020 og indeholder bestemmelser om indførelse af en ny testprotokol.

Serbien, Kosovo og Island: Progressrapporter om EU-integration

MEP'er vil bakke op om indledningen af ​​tiltrædelsesforhandlinger med Serbien og anerkende Kosovos succes med at afholde sit første landsdækkende lokale valg nogensinde sidste år i en debat onsdag. De afventer den islandske regerings beslutning om en folkeafstemning om EU-tiltrædelsesforhandlinger. De stemmer om ikke-bindende beslutninger den 16. januar.

En europæisk strategi for plastaffald

MEP'er vil opfordre til en europæisk strategi for at reducere mængden af ​​plastaffald i miljøet i en beslutning, der skal vedtages den 14 januar. De vil have den farligste plast, der forbydes af 2020, sammen med visse tilsætningsstoffer og visse plastposer.

Hestekødskandale viste svagt led i fødekæden

Nylige tilfælde af fødevarebedrageri, herunder markedsføring af hestekød som oksekød, fremhæver behovet for, at EU reviderer fødevarekædenes funktion, styrker kontrollen og opdaterer mærkningsreglerne, siger en ikke-bindende beslutning, der skal vedtages den 16 januar .

Forbedre den sociale beskyttelse for selvstændige

Der skal sikres en tilstrækkelig social beskyttelse til det stigende antal selvstændige i EU, understrege medlemmer af Europa-Parlamentet i en beslutning, der skal stemme om 14 januar.

Andre emner

 • MEP'er modsætter sig markedsføringstilladelse for GM-majs
 • Skal GM pollen i honning mærkes?
 • Sprængning af kriminel udnyttelse af vilde dyr og planter
 • Parlamentet opfordrer til en EU-dækkende strategi for de hjemløse
 • Carbon capture og storage projekter bør tilskyndes
 • MEP'erne ønsker hårdere arbejdskontrolforanstaltninger at slå ned på social dumping
 • EP til at godkende smarte fartskrivere i lastbiler og busser
 • Databeskyttelse: Hvilken fremtid for Safe Harbor handler efter NSA-affære?
 • At hjælpe EU-firmaer med at konkurrere om offentlige kontrakter i udlandet
 • Afstemning om kvindelig kandidat fra Tyskland til ECB's bestyrelse
 • Menneskerettigheder og resolutioner demokrati

Se plenarforsamlingen live via EP Live og EuroparlTV

Europa-Parlamentets Presseservicewebsted

Europa-Parlamentets audiovisuelle tjenester til medier

Belgien

#Huawei - en del af løsningen, ikke en del af problemet

Udgivet

on

Abraham Liu er en mand med mission. Som Huaweis nye chefrepræsentant for EU er hans rolle at overbevise EU-politikere og politiske beslutningstagere om, at hans firma er en førende global udbyder af informations- og kommunikationsinfrastruktur og intelligente enheder, der kan stole på, og ikke et middel til kinesisk spionage.

Abraham Liu

 

reklame

 

 

 

reklame

 

 

 

 

 

Amerikanske embedsmænd gjorde det klart, at de ser Huawei, en af ​​Kinas største firmaer, som en trussel mod den nationale sikkerhed, da den bygger de telekommunikationsnetværk, der understøtter moderne samfund.

Australien for nylig forbudt Huawei's 5g udstyr. Japan har styrket sine regler. EU overvejer nu, om det også bør tage lignende tiltag.

Under en pressekonference om kunstig intelligens på 2nd Februar svarede Europa-Kommissionens næstformand Ansip på et spørgsmål om Huaweis rolle i nogle europæiske chaufførfrie biler og 5G-projekter i forbindelse med sikkerhedsangivelser over for virksomheden.

Huaweis svar var umiddelbart og utvetydigt med Abraham Liu, formand for Huawei's EU-kontor, og forsvarede virksomheden: "Vi afviser kategorisk enhver påstand om, at vi kan udgøre en sikkerhedstrussel. Vi er åbne for en dialog med vicepræsident Andrus Ansip for at imødegå disse misforståelser og har til hensigt at fortsætte vores langvarige samarbejde med Europa-Kommissionen som et privat, medarbejderselskab.

"Vi er en del af løsningen og ikke en del af problemet. Huawei er aldrig blevet bedt af nogen regering om at oprette bagdøre eller afbryde netværk, og vi vil aldrig tolerere sådan opførsel af nogen af ​​vores medarbejdere.

"Cybersikkerhed har altid været vores højeste prioritet, og vi har en dokumenteret erfaring med at levere sikre produkter og løsninger til vores kunder i Europa og rundt om i verden. I dag er IKT-forsyningskæden meget globaliseret. Cybersikkerhed skal behandles i fællesskab på et globalt niveau, og leverandører af udstyr bør ikke behandles forskelligt baseret på deres oprindelsesland.

"At udpege en leverandør gør intet for at hjælpe branchen med at identificere og tackle cybersikkerhedstrusler mere effektivt.

"Vi er klar til at give enhver information og er forpligtet til at opretholde en åben dialog med vores europæiske partnere om sikkerhedsrelaterede spørgsmål."

Storbritannien har et bestyrelse, der giver sine efterretningstjenester mulighed for at gennemgå Huaweis udstyr. Tyskland har kopieret det, og Singapore kan følge.

Nogle 170 lande, der bruger Huawei, skal nu afgøre, om det er sikkert at drive forretning med det.

Abraham Liu, som præsident for Huaweis EU-kontor, vil bringe alle sine formidable evner til at overbevise EU-politikere og politiske beslutningstagere om, at Huaweis mål er at opbygge en bedre forbundet verden, for ikke at spionere på den.

 

Læs

EU-dagsorden

#EuropeanSemester2017 Spring Package

Udgivet

on

Medlemsstaterne bør bruge det vinduesmulighed, der tilbydes af det økonomiske opsving til at forfølge strukturreformer, øge investeringerne og styrke deres offentlige finanser. Prioriteter varierer overalt i EU, men yderligere bestræbelser på tværs af bestyrelsen er afgørende for at opnå mere inklusiv, robust og bæredygtig vækst. Europa-Kommissionen præsenterer i dag sine 2017-landespecifikke henstillinger (CSR'er) og redegør for sin økonomiske politikvejledning for de enkelte medlemsstater for de næste 12 til 18 måneder. Økonomien i EU og euroområdet viser sig modstandsdygtig, men udfordringer, som langsom produktivitetsvækst, kriserets arv - herunder vedvarende uligheder - og usikkerhed, der hovedsagelig skyldes eksterne faktorer, fortsætter.

Kommissionen opfordrer derfor medlemsstaterne til at benytte dette vindue til at styrke deres økonomiers grundlag ved at gennemføre de økonomiske og sociale prioriteter, der er identificeret som fælles På europæisk plan: Styrkelse af investeringer, forfølgelse af strukturreformer og sikring af ansvarlig skattepolitik. Der lægges særlig vægt på udfordringer og prioriteringer identificeret for euroområdet.

reklame

Vicepræsident Valdis Dombrovskis, der er ansvarlig for euroen og den sociale dialog, sagde: "Økonomiske tendenser er generelt positive, og vi bør bruge dette mulighedsvindue til at gøre de europæiske økonomier mere konkurrencedygtige, modstandsdygtige og innovative. Prioriteter bør gives til reformer, der kan gøre vækst mere inklusiv og genoplive produktiviteten. Strukturreformer, investeringer og fortsat opmærksomhed på ansvarlige finanspolitikker er uundværlige for at styrke og opretholde det økonomiske opsving i EU. "

Kommissionær for beskæftigelse, sociale anliggender, kvalifikationer og arbejdsmobilitet, Marianne Thyssen, sagde: "I år er håndtering af ulighed helt centralt i vores vurdering. Vi har vendt siden til krisen: Det næste kapitel er socialt. Med økonomien fremad, behov for at gendanne muligheder for de efterladte og holde trit med de ændrede kvalifikationsbehov ved at investere i uddannelse og uddannelse af høj kvalitet. Produktivitetsstigninger skal reflekteres ved højere lønninger. Kun på denne måde kan vi opfylde vores fælles forpligtelse til at forbedre levestandarden for alle. "

Økonomiske og finansielle anliggender, beskatning og toldkommissær Pierre Moscovici sagde: "EU vokser og vil fortsat nyde denne positive tendens i 2018 for sjette år i træk. Alligevel er opsvinget ujævn og stadig sårbar. Vi er nødt til at bruge alle tilgængelige værktøjer til støtte for vækst, og det inkluderer intelligente økonomiske reformer samt en intelligent anvendelse af finanspolitikken. I dag anbefaler Europa-Kommissionen medlemslandene en passende balance mellem at sikre bæredygtigheden af ​​de offentlige finanser og opnå en finanspolitisk holdning, der vil bidrage til at styrke - og ikke underminere - opsvinget. ”

reklame

De 2017 landespecifikke anbefalinger

Den europæiske økonomi har vist sig at være robust i lyset af betydelige udfordringer. Vækstraten i både EU og euroområdet var næsten 2% i 2016, de offentlige finanser er ved at blive bedre, og beskæftigelsen er på et rekord på næsten 233 millioner mennesker. Arbejdsløsheden er på sit laveste siden 2009, og investeringerne overstiger niveauet før krisen i nogle medlemsstater - også hjulpet af Investeringsplan for Europa, den såkaldte Juncker Plan. Den langsomme produktivitetsvækst og kriserammen, herunder uligheder inden for og på tværs af lande, fortsætter dog med at afveje økonomien, ligesom usikkerhed hovedsagelig skyldes eksterne faktorer.

For at styrke de positive tendenser og konvergensen inden for lande og EU er det vigtigt at opnå en mere inklusiv, robust og bæredygtig vækst, herunder gennem større konkurrenceevne og innovation. Dette er formålet med henstillingerne fra det europæiske semester om koordinering af den økonomiske politik. Denne tilgang omfatter også et øget fokus på de sociale prioriteter og udfordringer i medlemslandene. Kommissionen redegjorde for nylig sit forslag til en Europæisk søjle for Sociale Rettigheder, som indeholder nøgleprincipper og rettigheder til støtte for retfærdige og velfungerende arbejdsmarkeder og velfærdssystemer.

Med tiden har medlemsstaterne gjort nogle fremskridt med to ud af hver tre landespecifikke henstillinger i gennemsnit, hvilket bekræfter, at der gennemføres betydelige reformer i hele EU. At se på en flerårig horisont giver et tydeligere billede af udviklingen i fremskridt end en årshorisont, fordi design og gennemførelse af betydelige reformer tager tid. Fremskridt er registreret for det store flertal af reformer, men tempoet og dybden af ​​reformimplementeringen af ​​medlemsstaterne varierer også i lyset af deres kompleksitet og betydning. Reformforløbet har været det højeste inden for politikområderne, der vedrører "finanspolitik og finanspolitik" samt "finansielle tjenesteydelser", der har været presserende spørgsmål i de seneste år.

Siden vedtagelsen af ​​sidste års sæt af landespecifikke henstillinger, gjorde medlemslandene de væsentligste fremskridt inden for finanspolitik og finanspolitisk styring såvel som inden for aktive arbejdsmarkedspolitikker. Der er taget skridt i beskatningspolitikker (såsom at reducere skattebyrden for arbejdskraft), arbejdsmarked og socialpolitik (især social integration og børnepasning) og finansielle tjenester. Områderne, der viser mindst fremskridt, inkluderer konkurrence inden for tjenester og forretningsmiljø. Det overordnede billede, der fremkommer, er, at medlemsstaterne fortsat bestræber sig på at gennemføre reformer, men indtil videre varierer graden af ​​fremskridt mellem 'begrænset' og 'noget' for de fleste politikområder, der er identificeret i landespecifikke anbefalinger fra 2016.

Pakken, der præsenteres i dag, tager højde for konklusionerne fra og følger op på februar European Semester Vinterpakke, herunder om den makroøkonomiske ubalanceprocedure. For Cypern, Italien og Portugal, der oplevede for store makroøkonomiske ubalancer, konkluderede Kommissionen, at der ikke er nogen analytisk grund til at intensivere proceduren, forudsat at de tre lande fuldt ud gennemfører de reformer, der er fastsat i deres landespecifikke henstillinger.

Fiscale udviklinger og beslutninger

Samlet set er det samlede underskudsniveau i euroområdet faldet til 1.4% af BNP i år, ned fra et peak på 6.1% af BNP i 2010.

Baseret på vurderingen af ​​2017 Stabilitets- og konvergensprogrammer, har Kommissionen også taget en række skridt i henhold til stabilitets- og vækstpagten. Kommissionen anbefaler, at procedurerne for uforholdsmæssigt store underskud lukkes for Kroatien og Portugal. Hvis Rådet følger Kommissionens henstilling, vil dette kun efterlade fire medlemsstater under den korrigerende del af pagten, ned fra 24 lande i 2011.

Kommissionen vedtog også rapporter for Belgien og Finland under Artikel 126 (3) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), hvori den vurderer deres overholdelse af traktatens gældskriterium. I begge tilfælde er konklusionen, at gældskriteriet bør overvejes som for øjeblikket overholdt. For Belgien er denne konklusion betinget af, at der træffes yderligere finanspolitiske foranstaltninger i 2017 for at sikre sammenhængende tilpasning af tilpasningsvejen til det mellemfristede mål i 2016 og 2017 sammen. For Finland er det bemærket, at en hurtig vedtagelse og gennemførelse af strukturreformer, der øger produktiviteten og udbuddet af arbejdskraft, er afgørende for at øge vækstudsigterne på mellemlang sigt og forbedre finanspolitisk bæredygtighed.

Med hensyn til Italien bekræfter Kommissionen, at de anmodede supplerende skatteforanstaltninger for 2017 er blevet leveret, og at der derfor ikke anses for yderligere skridt for at overholde gældskriteriet på nuværende tidspunkt.

Kommissionen rettede en advarsel til Rumænien om, at der var en betydelig afvigelse fra tilpasningsvejen mod det mellemfristede budgetmål i 2016 og henstiller til Rådet at vedtage en henstilling til Rumænien om at træffe passende foranstaltninger i 2017 med henblik på at rette op på denne betydelige afvigelse. Det er første gang, at denne procedure i EU's rammer for økonomisk styring anvendes. Det giver myndighederne mulighed for at træffe afhjælpende foranstaltninger for at undgå at indlede proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud.

På baggrund af vurderingen af ​​2017-stabilitetsprogrammerne foreslår Kommissionen at give den anmodede fleksibilitet til Litauen og Finland.

Baggrund

Mens henstillingerne til medlemslandene tilpasses hvert år for at afspejle de fremskridt, der er gjort, og det skiftende miljø, er de fast forankret i de bredere prioriteter, der er skitseret i præsident Junckers årlige tale om Unionens tilstand og den årlige vækstundersøgelse. For euroområdets medlemsstater afspejler de også anbefalingerne for euroområdet. Anbefalingerne under det europæiske semester er i overensstemmelse med den langsigtede vision for Europa 2020-strategien.

Siden Kommissionen har taget stilling til, har Kommissionen gennemført en række ændringer i det europæiske semester for at gøre det mere effektivt og relevant. De blev annonceret i november 2014 i den årlige vækstundersøgelse 2015, rullet ud tidligt i 2015 og bekræftet i sin Meddelelse om de næste skridt mod færdiggørelse af Europas økonomiske og monetære union i oktober 2015.

Disse ændringer betyder for eksempel, at Kommissionen laver en anbefaling fra euroområdet tidligt i cyklen (i november) for at give medlemsstaterne mulighed for at tage hensyn til euroområdets perspektiv i deres planer for de kommende år.

Det betyder også, at Kommissionen i de seneste måneder har inddraget regeringer, nationale parlamenter, arbejdsmarkedets parter og andre interessenter og holdt bilaterale møder med nationale myndigheder for at drøfte deres politiske prioriteter.

Tilbage i februar fremlagde Kommissionen sin detaljerede analyse af de enkelte medlemsstaters økonomiske og sociale situation i form af a Landrapport, som en del af den såkaldte 2017 Vinterpakke af det europæiske semester.

I april fremlagde medlemsstaterne deres nationale reformprogrammer og deres stabilitetsprogrammer (for euroområdet) eller konvergensprogrammer (for lande uden for euroområdet), herunder enhver opfølgning af vinterpakken.

Kommissionen afholder også regelmæssige konsultationer med arbejdsmarkedets parter og har opfordret medlemsstaterne til at lægge større vægt på bidrag fra de nationale arbejdsmarkedsparter.

Dagens anbefalinger er baseret på disse dialoger, de nationale programmer, data fra Eurostat og de nyligt offentliggjorte Kommissionens 2017 Forårsøkonomiske Vejrudsigt.

Kommissionen har også oprettet Strukturreform Support Service og et særligt EU-instrument - Støtteprogram for strukturreformer (SRSP) - at yde målrettet reformbistand til medlemsstaterne på deres anmodning at bistå dem med udformning og gennemførelse af institutionelle, strukturelle og administrative reformer, herunder reformer, der anbefales i CSRs.

Næste skridt

Kommissionen opfordrer Rådet til at godkende den foreslåede tilgang og vedtage de landespecifikke henstillinger og medlemsstaterne om at gennemføre dem fuldt ud og rettidigt. EU-ministre forventes at drøfte de landespecifikke henstillinger, før EU-stats- og regeringscheferne skal tilslutte dem. Det er så op til medlemsstaterne at gennemføre henstillingerne ved at adressere dem gennem deres nationale økonomiske og budgetmæssige politikker i 2017-2018.

Mere information

Chapeau Kommunikation: 2017 European Semester: Landespecifikke henstillinger

Oversigt over landenes situation under proceduren for makroøkonomiske ubalancer og stabilitets- og vækstpagten

Oversigt over emner, der er omfattet af 2017-landespecifikke anbefalinger

Landespecifikke anbefalinger 2017

Notat om landespecifikke anbefalinger 2017

Afgørelser i henhold til stabilitets- og vækstpagten

Forår 2017 Economic Forecast (11 maj 2017)

Landrapporter Kommunikation (22 februar 2017)

Landrapporter (22 februar 2017)

Start på 2017 European Semester: Efterårspakke (16 november 2016)

Alert Mechanism Report 2017 (16 november 2016)

EU's økonomiske styring forklaret

Følg næstformand Dombrovskis på Twitter: VDombrovskis

Følg kommissær Thyssen på Twitter: @mariannethyssen

Følg kommissær Moscovici på Twitter: @Pierremoscovici

 

 

Læs

Konflikter

EU-ambassadør Yeliseev ser ud til at skabe passende betingelser for Ukraines associeringsaftale med Bruxelles

Udgivet

on

1420969864-9796Ukraines EU-ambassadør siger, at en "nøgleprioritet" for det kommende år bør være at skabe "passende betingelser" for en effektiv gennemførelse af handel i en del af sit lands associeringsaftale med Bruxelles.

Kostyantyn Yeliseev (afbilledet) Sagde, at han ønsker dette for at starte med 1 Januar, 2016.

En anden "udfordring" for det kommende år er ratificering af aftalen fra alle EU-medlemslande, sagde han.

reklame

Indtil videre har det kun blevet ratificeret af 11 stater.

I et interview sagde han: "Dette er ikke kun en juridisk, men også en politisk sag, fordi jo hurtigere aftalen er ratificeret og træder i kraft, jo stærkere vil Ukraine være i forhandlinger med andre partnere, herunder Rusland."

Når han ser tilbage på de turbulente og bitre begivenheder, der har påvirket Ukraine i 2014, sagde han, ”I det sidste år så vi tydeligt, at EU er blevet en vigtig ekstern tilhænger af Ukraines suverænitet og territoriale integritet.

reklame

"Den ukrainske sikkerhedsstrategi har aldrig før betragtet EU som en ekstern faktor til støtte for Ukraines nationale sikkerhed. Men det er EU, der er blevet en tilbageholdende faktor mod Kremls brutale, aggressive politik."

Med hensyn til de kommende 12 måneder fortsatte ambassadøren: ”I år står EU over for den vigtige udfordring at bevare en samlet og solid holdning til det ukrainske spørgsmål.

"Det er ikke en let opgave i kølvandet på den russiske propagandas angreb, der sigter mod splittelse, opdeling af EU-landene og deres udenrigspolitik over for Ukraine."

Han tilføjede: "Derfor bliver støtte og bevarelse af EU's solide støtte til Ukraines forsvar af dets territoriale integritet og suverænitet på baggrund af præsidentens fredsplan vores nøgleprioritet. Det er den første ting."

"For det andet er det vigtigt for EU at fokusere på en række spørgsmål, der efter min mening kan afskalke situationen i Donbas og efterfølgende bidrage til genopretningen af ​​Krim."

I modsætning til hvad nogle mener, er nye og forstærkede sanktioner mod Rusland ikke nødvendigvis højeste prioritet, sagde han.

Snarere opfordrede diplomaten til "massiv politisk, finansiel, økonomisk, humanitær og endda juridisk hjælp" til Ukraine.

"Et stabilt og stærkt Ukraine," sagde han, "er den bedste garanti for os til at stå op for vores nationale interesser i lyset af russisk aggression. Dette er hvad Moskva frygter mest og ønsker at forhindre i at ske."

På energiområdet, siger han, at han udelukker ikke, at dialog genoptages i forhandlinger med Rusland om gas spørgsmål.

"Vi er nødt til at beslutte, hvad vi skal gøre videre: at gå til en såkaldt sommerpakke og at nå til aftaler om dette spørgsmål eller at vente på resultaterne af voldgiften i Stockholm. Men denne proces skal ikke kun tage hensyn til den ukrainske side, men også den for EU og Rusland. "

Kommende vigtige begivenheder for EU og Ukraine omfatter det første besøg af Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker til Ukraine i begyndelsen af ​​året, en Ukraine-EU-topmødet, som vil blive afholdt i Kiev og en international konference om støtte til Ukraine.

Andre vigtige begivenheder nævnes det konstituerende møde i EU Ukraine-Association Parlamentariske Udvalg i begyndelsen af ​​februar og det første besøg af formanden for det ukrainske parlament Volodymyr Hroisman til Bruxelles.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending