Følg os

Europa-Kommissionen

Det ledende parlamentariske udvalg bakker op om strafferetlige sanktioner for markedsmisbrug

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

hp20131211Europa-Parlamentets ledende udvalg for økonomiske anliggender har i dag (9. januar) givet sin støtte til et forslag fra Europa-Kommissionen om strafferetlige sanktioner for at tackle misbrug og manipulation af finansielle markeder (IP / 11 / 1218). Parlamentets Økonomi- og Valutaudvalg (ECON) støttede enstemmigt en aftale om forslaget indgået med medlemslandene, repræsenteret i Ministerrådet, sidst sidste år (IP / 13 / 1299). I henhold til de nye regler for bekæmpelse af insiderhandel og markedsmisbrug skal medlemslandene sikre sig, at sådan adfærd, herunder manipulation af benchmarks, er en strafbar handling, der kan straffes med effektive sanktioner overalt i Europa. Aftalen forventes nu at blive bekræftet af Europa-Parlamentet på plenarmødet i februar 2014.

"Vi glæder os over dagens afstemning for Kommissionens forslag, som bekræfter, at Europa er villig til at træffe alle nødvendige foranstaltninger for at imødegå insiderhandel og markedsmisbrug på sine finansielle markeder," sagde næstformand Viviane Reding, EU's justitskommissær og Michel Barnier. , kommissær for det indre marked og tjenesteydelser. "Vi vil gerne takke ECON-udvalget og dets ordfører, Arlene McCarthy, for deres støtte, og vi ser nu frem til en hurtig vedtagelse af dette vigtige forslag af Parlamentet og Rådet. Vi er nødt til at beskytte integriteten af ​​vores markeder og beskytte pengene af vores borgere."

Aftalen, der blev stemt om i dag, betyder, at:

  • Der vil være fælles EU-definitioner af lovovertrædelser af markedsmisbrug såsom insiderhandel, ulovlig videregivelse af oplysninger og markedsmanipulation;
  • der vil være et fælles sæt strafferetlige sanktioner, herunder bøder og fængsel med en maksimal sanktion på mindst fire år for insiderhandel/markedsmanipulation og på to år for ulovlig videregivelse af intern viden;
  • juridiske personer (virksomheder) vil blive holdt ansvarlige for markedsmisbrug;
  • medlemslande skal etablere jurisdiktion for disse lovovertrædelser, hvis de finder sted i deres land, eller gerningsmanden er statsborger, og;
  • medlemslandene skal sikre, at retslige og retshåndhævende myndigheder, der behandler disse meget komplekse sager, er veluddannede.

Baggrund

Investorer, der handler med insiderinformation og manipulerer markeder ved at sprede falsk eller vildledende information, kan i øjeblikket undgå sanktioner ved at drage fordel af forskelle i lovgivningen mellem de 28 EU-medlemslande. Nogle landes myndigheder mangler effektive sanktionsbeføjelser, mens der i andre ikke er strafferetlige sanktioner for visse lovovertrædelser af insiderhandel og markedsmanipulation. Effektive sanktioner kan have en stærk afskrækkende effekt og styrke integriteten på EU's finansielle markeder.

Derfor foreslog Europa-Kommissionen den 20. september 2011 EU-dækkende regler for at sikre strafferetlige minimumssanktioner for insiderhandel og markedsmanipulation (IP / 11 / 1218). I juli 2012 fremlagde Kommissionen ændringer til sit oprindelige forslag for klart at forbyde manipulation af benchmarks, herunder LIBOR og EURIBOR, og gøre sådan manipulation til en strafbar handling (IP / 12 / 846).

Ved at foreslå disse regler brugte Europa-Kommissionen for første gang nye beføjelser i henhold til Lissabon-traktaten til at håndhæve en EU-politik gennem strafferetlige sanktioner. Direktivudkastet pålægger medlemslandene at træffe de nødvendige foranstaltninger for at sikre, at strafbare handlinger som insiderhandel og markedsmanipulation er underlagt strafferetlige sanktioner. Medlemsstaterne vil også blive forpligtet til at pålægge strafferetlige sanktioner for tilskyndelse til, medvirken til og tilskyndelse til markedsmisbrug samt for forsøg på at begå sådanne lovovertrædelser. Direktivet supplerer et særskilt forslag til en forordning om markedsmisbrug, godkendt af Europa-Parlamentet den 10. september 2013 (MEMO / 13 / 774), som forbedrer den eksisterende EU-lovgivningsramme og forstærker administrative sanktioner.

reklame

Mere information

Europa-Kommissionen - Markedsmisbrug

Europa-Kommissionen – Strafferetspolitik

Hjemmeside for justitskommissær Viviane Reding

Hjemmesiden for kommissær for det indre marked og tjenesteydelser, Michel Barnier

Følg næstformanden på Twitter: VivianeRedingEU

Følg EU-Domstolen på Twitter: EU_Justice

Følg kommissær Barnier på Twitter: @MBarnierEU

Følg EU's indre marked på Twitter: @EU_Markt

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending