Følg os

Europa-Parlamentet

Alejandro Cercas om trojkaen: 'Europa er ikke en kreditorklub'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140106PHT31911_originalAlejandro Cercas (billedet) inviterer folk til at kontakte ham for at hjælpe ham med at skrive en rapport om trojkaen

Europæere har for første gang nogensinde mulighed for at hjælpe med at udarbejde en rapport fra Europa-Parlamentet via sociale medier. Deltag i LinkedIn gruppe og rådgive Alejandro Cercas, der er ved at skrive en rapport om, hvordan trojkaen - bestående af Europa-Kommissionen, ECB og IMF - har påvirket mennesker, der bor i redningslandene. Høringen i socialudvalget kan også følges live den 9. januar. Europa-Parlamentet bad Cercas, et spansk medlem af S&D-gruppen, om flere detaljer om dette unikke projekt.

De har inviteret europæere til at deltage i en rapport om trojkaen. Dette initiativ startede i december og vil vare i tre måneder. Har det været en positiv oplevelse indtil videre? Hvad håber du på?

Vi er lige begyndt, men i øjeblikket har det været en meget positiv oplevelse, som hjælper os til at lytte til alle dem, der ikke kunne udtrykke deres synspunkter, da de økonomiske tilpasningsprogrammer blev oprettet, det vil sige at lytte til dem. som hidtil har været dæmpet. Jeg håber, at denne debat vil hjælpe os alle til at lære af disse smertefulde år.

Men Europa bør være et demokratisk symbol, ellers vil det mislykkes. Det mest alvorlige problem i EU er ikke den økonomiske krise, men EU's manglende troværdighed i de europæiske borgeres øjne. Det europæiske projekt bør ikke ledes af Kommissionens teknokratmentalitet eller af ministrene i Rådet med deres nationale fokus. Det bør ledes af alle borgere gennem Europa-Parlamentet for et ægte forenet og progressivt Europa.

Hvad er dine forventninger til høringen den 9. januar om disse spørgsmål?

Høringen vil også være en god mulighed for at vise, at mens nogle institutioner kun tager hensyn til programmernes makroøkonomiske virkninger, ønsker Parlamentet at fremhæve trojkaens indvirkning på almindelige menneskers dagligdag. Parlamentet har allerede udtrykt bekymring over de sociale virkninger på f.eks. beskæftigelse, sundhed, social inklusion, fattigdom eller hjemløshed. Europa er bygget på ideen om en social markedsøkonomi. Europa er ikke en kreditorklub, og EU's økonomiske dimension har ikke en ekskluderende og dogmatisk karakter. Tværtimod bør og kan EU's politikker være til gavn for de europæiske borgere.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending