Følg os

Landbrug

FUW glæder sig over Pembrokeshire-rådets støtte til forbud mod himmellygter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

4ff204558e2ca.preview-620Farmers 'Union of Wales (FUW) bifaldt i dag (7. januar) Pembrokeshire County Councils beslutning om at bakke unionens kampagne for at overtale walisiske lokale myndigheder til at forbyde frigivelse af himmellygter på alt det land, de ejer.

Forbundet har også opfordret andre lokale myndigheder, andre landingsorganer og detailhandlere rundt i Wales til at følge efter.

”Vi bifalder amtsrådets beslutning om at forbyde himmellygter, og vi betragter det som en mulighed for at gentage fagforeningens mangeårige kampagne for et totalt forbud mod dem,” sagde FUW Pembrokeshire amtformand Hywel Vaughan.

reklame

"Vi vil også bede hoteller og andre bryllupssteder om at indføre et sådant forbud i deres lokaler."

Rådets kabinet anbefalede indførelsen af ​​et frivilligt forbud mod frigivelse af himmellygter og heliumballoner fra råds ejet eller kontrolleret land og opfordrede til en kommunikationsøvelse for at gøre forbrugere og velgørenhedsorganisationer opmærksomme på de dermed forbundne risici.

"Kabinetsmedlemmer fik at vide, at FUW var blandt en lang række organisationer, herunder Marine Conservation Society, RNLI, RSPCA og forskellige brand- og redningstjenester, bekymrede over den mulige indvirkning af himmellygter og heliumballoner på husdyr og miljøet," tilføjede Vaughan.

reklame

"Disse bekymringer inkluderer risici for dyrevelfærden ved indtagelse af affald efterladt i landskabet, havet og på kysten. Da himmellygter indeholder en åben ild, var der yderligere bekymringer over brandrisikoen for bygninger, ejendom og afgrøder fra ukontrolleret landinger, ”tilføjede Vaughan.

Sidste år bestilte den walisiske regering og Defra sammen et uafhængigt forskningsprojekt om påvirkningen på husdyr, planter og miljøet ved frigivelse af himmellygter og helium, men deres rapport konkluderede, at enhver indvirkning på miljøet og risikoen for udbredt skade eller død på husdyr var lav .

Imidlertid fandt den risikoen fra himmellykter til bygninger, landbrugsafgrøder og hede var betydelig, og den walisiske regering opfordrer nu de lokale myndigheder til at indføre et frivilligt forbud mod frigivelse af himmellyanter og heliumballoner fra rådsejede eller kontrollerede lande og afskrække deres brug og frigør hvor det er muligt.

Som bevis for den fælles rapport erklærede FUW, at den efter at have konsulteret sine medlemmer i hele Wales modtog adskillige rapporter om lanterner, der findes i marker, der blev græsset, ved at blive græsset eller skåret til ensilage eller hø.

Andre mere alvorlige rapporter modtaget inkluderede en lanterne, der blev fundet ulmende i en lade, der indeholdt hø og halm, og en ko, der blev såret efter et stampede, der blev startet af lanterner, der flydede over marker, der indeholdt husdyr.

"Materialerne, der anvendes til konstruktionen af ​​disse lanterne, udgør en fare for husdyr, især hvis ledningen eller bambus fra rammen af ​​lanterne hugges op under ensilageprocessen og forurener råmaterialer," sagde hr. Vaughan.

"Vi har også gentagne gange advaret om, at himmellygter udgør en betydelig brandrisiko, og denne seneste hændelse viser, hvorfor der bør være et direkte forbud mod fremstilling og salg af himmellygter, og at deres frigivelse skal gøres ulovligt i Storbritannien."

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending