Følg os

Det Europæiske Råd

Erklæring fra Det Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy om terrorangreb i Volgograd

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

088C0825-1D73-42D4-8D54-2AF0D2A6E911_mw1024_n_s"Jeg fordømmer på det kraftigste det afskyelige terrorangreb i Volgograd i morges (29. december). Jeg sender min inderlige medfølelse til ofrenes familier og min solidaritet med regeringen og befolkningen i Rusland."

reklame

afghanistan

EU's udenrigsministre mødes ved video for at give en 'første vurdering' af den afghanske situation

Udgivet

on

Flygtningebørn fra Afghanistan og Syrien kommer ind i flyet, der bringer dem fra Grækenland til Tyskland som en del af et EU -flytteprogram, april 2020

EU's højtstående repræsentant for eksterne anliggender Josep Borrell har annonceret en ekstraordinær videokonference med EU's udenrigsministre til i morgen eftermiddag (17. august) til en "første vurdering" af den seneste udvikling i Afghanistan, skriver Catherine Feore.

Siden den fælles erklæring fra den højtstående repræsentant og kommissær Lenarčič af 5. august, der opfordrer til en hastende, omfattende og permanent våbenhvile "for at give fred en chance" og fordømmer eskalering i vold, især det væbnede angreb på FN's Bistandsmission i Afghanistan (UNAMA) -kontor, har der været lidt i vejen for kommunikation fra EU -ledere og EU selv. 

reklame

Det Europæiske Råds formand Charles Michel tweetede i aftes (15. august): ”I tæt kontakt med EU's højtstående repræsentant og efter udviklingen i Afghanistan. Sikkerhed for EU -borgere, personale og deres familier prioriteres på kort sigt. Lige så klart, at der skal drages mange lektioner. ”

European External Action Service offentliggjorde i dag (16. august) en fælles erklæring ledet af USA og underskrevet af det "internationale samfund" (Albanien, Australien, Østrig, Bahamas, Belgien, Burkina Faso, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Côte Elfenbenskysten, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Den Dominikanske Republik, El Salvador, Estland, Den Europæiske Unions Høje Repræsentant for Udenrigsanliggender og Sikkerhedspolitik, Mikronesien, Fiji, Finland, Frankrig, Georgien, Tyskland, Ghana, Grækenland, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Island, Irland, Italien, Japan, Kosovo, Letland, Liberia, Lichtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Marshalløerne, Mauretanien, Montenegro, Nauru, Holland, New Zealand, Niger, Nordmakedonien , Norge, Palau, Panama, Paraguay, Polen, Portugal, Qatar, Republikken Korea, Republikken Cypern, Rumænien, Sierra Leone, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Surinam, Sverige, Togo, Tonga, Uganda, Storbritannien, Ukraine og Yemen).

reklame

Erklæringen anerkender den forværrede sikkerhedssituation og fastslår, at underskriverne arbejder på at sikre en sikker og velordnet afgang for udenlandske statsborgere og afghanere, der ønsker at forlade landet: ”Dem, der er i magt- og autoritetspositioner i hele Afghanistan, bærer ansvar - og ansvarlighed - for beskyttelse af menneskeliv og ejendom, og for øjeblikkelig genoprettelse af sikkerhed og civil orden [...] Det afghanske folk fortjener at leve i sikkerhed, sikkerhed og værdighed. Vi i det internationale samfund er klar til at hjælpe dem. ”

To EU -stater, Ungarn og Bulgarien, har ikke underskrevet denne erklæring. 

Hvordan vil det 'internationale samfund' arbejde med Taleban?

Den 13. august udsendte NATO en erklæring om, at det ville bevare sin diplomatiske tilstedeværelse i Kabul og udtrykte bekymring over de høje niveauer af vold forårsaget af Talibans offensiv, herunder angreb på civile, målrettede drab og rapporter om andre alvorlige krænkelser af menneskerettighederne. I erklæringen sagde NATO: ”Taleban er nødt til at forstå, at de ikke vil blive anerkendt af det internationale samfund, hvis de tager landet med magt. Vi er fortsat engagerede i at støtte en politisk løsning på konflikten. ”

På samme måde har EU fordømt overtrædelser af international humanitær lov og menneskerettigheder i Taliban-kontrollerede områder, såsom vilkårlige og udenretslige drab på civile, offentlig surring af kvinder og ødelæggelse af infrastruktur. EU sagde, at nogle af disse handlinger kan udgøre krigsforbrydelser og skal undersøges med de ansvarlige Taliban -krigere eller -chefer.

Da Taliban overtager kontrollen over Afghanistan, er det imidlertid svært at se, hvordan styrker og civile sikkert kan forlade landet uden at forhandle med Taleban.

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen glæder sig over Rådets godkendelse af genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner

Udgivet

on

Europa - Kommissionen glæder sig over Rådets godkendelse af sine vurderinger af genopretnings- og modstandsdygtighedsplanerne for de første 12 medlemsstater: Belgien, Danmark, Tyskland, Grækenland, Spanien, Portugal, Frankrig, Italien, Letland, Luxembourg, Østrig og Slovakiet. Disse planer beskriver de foranstaltninger, der skal støttes af Recovery and Resilience Facility (RRF). RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil give 800 mia. € (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer i hele EU.

Rådets godkendelse baner vejen for betaling af op til 13% af det samlede tildelte beløb for hver af disse medlemsstater i forfinansiering. Kommissionen har til formål at udbetale den første forfinansiering så hurtigt som muligt efter underskrivelsen af ​​de bilaterale finansieringsaftaler og, hvor det er relevant, låneaftaler. Kommissionen vil derefter godkende yderligere udbetalinger baseret på tilfredsstillende opfyldelse af milepæle og mål, der er skitseret i hver af Rådets gennemførelsesafgørelser, hvilket afspejler fremskridt med gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er omfattet af planerne.

reklame

Læs

Det Europæiske Råd

Det Europæiske Råd når udgangspunktet for retsstatsprincippet?

Udgivet

on

Det Europæiske Råd (24. - 25. juni) blev domineret af to emner: Rusland og det fransk-tyske forslag om et topmøde mellem EU og Rusland - som blev forladt - og retsstatsprincippet.

Mens debatten om retsstatsprincippet i Europa har simret i et stykke tid, syntes de ungarske regerings nylige anti-LGBTIQ-forslag at være et vendepunkt. Selv provokere, i det mindste en leder, den nederlandske premierminister Marc Rutte til at stille spørgsmålstegn ved, om Orbans Ungarn hørte hjemme i EU. 

reklame

På spørgsmålet om dette sagde Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen: "Der er ti millioner mennesker i Ungarn, og der er ti millioner grunde til, at Ungarn skal forblive en del af Den Europæiske Union."

Den portugisiske premierminister António Costa, den nuværende indehaver af det roterende formandskab for Rådet, henviste til sit eget lands kamp for demokrati og betydningen af ​​EU-medlemskab som garant for demokrati.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending