Følg os

Forsiden

Otte medlemslande af FN's Menneskerettighedsråd 'sætter troende og ateister i fængsel'

DEL:

Udgivet

on

2831030-3x2-940x627Menneskerettigheder uden grænser (HRWF) har netop offentliggjort sin Årlig liste over verdens religionsfrihed eller trosfrihed – tre nyvalgte medlemslande af FN's Menneskerettighedsråd og fem andre medlemmer er på listen over 24 lande: henholdsvis Kina, Marokko og Saudi-Arabien og Indien, Indonesien, Kasakhstan, Libyen og Sydkorea.

I sin rapport opregner HRWF hundredvis af fanger, der sad bag tremmer i 2013 på grund af love, der forbyder eller begrænser deres grundlæggende rettigheder til religions- eller trosfrihed (FoRB): (1) frihed til at skifte religion eller tro, (2) frihed til at dele ens religion eller tro, (3) foreningsfrihed, (4) religions- og forsamlingsfrihed eller (5) samvittighedsnægtelse af militærtjeneste.

XNUMX lande blev identificeret som fratager troende deres frihed: Armenien, Aserbajdsjan, Kina, Eritrea, Indien, Indonesien, Iran, Kasakhstan, Kirgisistan, Laos, Libyen, Marokko, Nagorno-Karabakh, Nordkorea, Pakistan, Rusland, Saudi-Arabien , Singapore, Sydkorea, Sudan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Vietnam.

Trosfriheden, som er bekræftet i artikel 18 i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, hævder, at "enhver skal have ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed. Denne ret omfatter frihed til at have en religion eller hvilken som helst tro efter hans [hendes] valg." Dette inkluderer retten til slet ikke at tro på en religion.

Især tre lande er for nylig blevet optaget i FN's Menneskerettighedsråd på trods af deres dårlige religionsfrihed og lovgivning, der begrænser religionsfriheden og offentlig religionsudfoldelse.

For eksempel, i Kina, en politisk kommunistisk stat, er alle religiøse grupper forpligtet til at registrere sig hos en statskontrolleret religiøs organisation for at få lov til at udføre deres aktiviteter lovligt og må ikke afvige fra de doktriner, der er godkendt af staten. FoRB-fanger i Kina tilhører grupper, der ikke er anerkendt af staten (protestantiske huskirker), er forbudt som 'onde sekter' (Falun Gong), bekender sig til en åndelig leder, der bor uden for Kina (romersk-katolikker, der er tro mod paven og tibetanere) Buddhister, der er trofaste over for Dalai Lama) eller er mistænkt for separatisme (uiguriske muslimer og tibetanske buddhister). HRWF-rapporten dokumenterer adskillige masseanholdelser og en bred vifte af individuelle tilfælde af troende af alle trosretninger, der afsoner fængselsstraffe.

I Marokko, et muslimsk land, blev en konvertit idømt to et halvt års fængsel og fik en bøde for at forsøge at dele sin nye kristne tro med andre.

reklame

I Saudi-Arabien, et overvældende muslimsk land, blev 52 etiopiske kristne arresteret for at deltage i en gudstjeneste i et privat hjem, og efterfølgende blev en række af dem deporteret.

Fem andre tidligere valgte stater og i øjeblikket medlemmer af FN's Menneskerettighedsråd har også sat troende og ateister bag tremmer.

I Indien, et demokratisk land, blev en række protestanter arresteret og kortvarigt tilbageholdt for at konvertere til kristendommen eller organisere bønnemøder i private hjem.

I Indonesien blev en ateist idømt 30 måneders fængsel for at have postet udtalelsen 'Gud eksisterer ikke' på Facebook, lavet tegneserier af profeten Muhammed og startet en ateistisk side. En præst tilbragte tre måneder i fængsel for at holde gudstjenester uden en gyldig tilladelse.

I Kasakhstan blev en præst tilbageholdt i to måneder på en psykiatrisk klinik efter en første arrestation for angiveligt at have skadet et kirkemedlems helbred ved at bruge hallucinogene nadverdrikke og blev derefter arresteret igen og retsforfulgt for ekstremisme på dagen for sin løsladelse fra en 4 måneders forvaring. En ateist blev arresteret for angiveligt at have tilskyndet til religiøst had i sine skrifter om religion og anbragt på et psykiatrisk hospital, inden han blev sendt bag tremmer og løsladt mod kaution.

I Libyen, et overvældende muslimsk land, blev en række indfødte kristne i Egypten (koptere) fængslet for at forsøge at omvende andre. En af dem døde i fængslet.

 I Sydkorea, et demokratisk land, afsonede 599 unge Jehovas Vidner ved årets udgang hver 18 måneders fængsel for samvittighedsgrunde mod militærtjeneste. Siden Koreakrigen er 17,549 vidner blevet idømt i alt 34,100 års fængsel for at nægte at udføre militærtjeneste.

I henhold til mandatet fra Menneskerettighedsrådet: "Medlemmer valgt til Rådet skal opretholde de højeste standarder for fremme og beskyttelse af menneskerettigheder."

“Religions- og trosfrihed er en menneskeret garanteret af artikel 18 i Verdenserklæringen, men i 2013 arresterede, tilbageholdt og dømte otte medlemslande af FN’s Menneskerettighedsråd troende og ateister til forskellige fængselsstraffe, der praktiserede religionen eller troen, deres valg,” sagde Willy Fautré, direktør for den Bruxelles-baserede organisation Human Rights Without Frontiers. "Vores bedste ønske for det nye år er, at disse og de andre medlemslande af Menneskerettighedsrådet kan give det gode eksempel for de andre nationer i verden ved at løslade sådanne samvittighedsfanger og ikke fratage nogen anden troende eller ateist deres frihed i 2014."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending