Otte medlemsstater FN Menneskerettighedsråd 'put troende og ateister i fængsel'

2831030-3x2-940x627Menneskerettigheder uden grænser (HRWF) har netop udgivet sin Årlige World religions- og trosfrihed Indsatte liste - Tre nyvalgte medlemslande i FN 's Menneskerettighedsråd og fem andre medlemmer er på sin liste over 24 lande: Kina, Marokko og Saudi-Arabien og Indien, Indonesien, Kasakhstan, Libyen og Sydkorea hhv.

I sin rapport, HRWF lister hundredvis af fanger, der var bag tremmer i 2013 skyldes love forbyder eller begrænser deres grundlæggende ret til fri religion eller tro (FoRB): (1) frihed til at skifte religion eller tro, (2) frihed til at dele sin religion eller tro, (3) foreningsfrihed, (4) religionsfrihed og forsamlingsfrihed, eller (5) samvittighedsgrunde militærtjeneste.

Fireogtyve lande blev identificeret som troende af deres frihed fratage: Armenien, Aserbajdsjan, Kina, Eritrea, Indien, Indonesien, Iran, Kasakhstan, Kirgisistan, Laos, Libyen, Marokko, Nagorno-Karabakh, Nordkorea, Pakistan, Rusland, Saudi-Arabien , Singapore, Sydkorea, Sudan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Vietnam.

Religionsfrihed tro, bekræftede i artikel 18 i verdenserklæringen om menneskerettigheder, hævder, at "alle har ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed. Denne ret omfatter frihed til at have en religion eller hvad tro i hans [hendes] valg. "Dette omfatter retten til ikke at tro på alle i en religion.

Især har tre lande for nylig blevet accepteret i FNs Menneskerettighedsråd trods deres dårlige religionsfrihed record og lovgivning, der begrænser religionsfrihed og den offentlige manifestation af religion.

For eksempel i Kina, et politisk kommunistisk stat, alle religiøse grupper er forpligtet til at registrere med en statskontrolleret religiøs organisation at få lov til at udføre deres aktiviteter lovligt og må ikke afvige fra de doktriner, der er godkendt af staten. FoRB fanger i Kina tilhører grupper, der ikke er anerkendt af staten (protestantiske huskirker), er forbudt som "onde kulter" (Falun Gong), bekender troskab til en åndelig leder bor uden for Kina (katolikker tro mod paven og tibetansk buddhister trofaste til Dalai Lama), eller er mistænkt for separatisme (Uighur muslimer og tibetanske buddhister). De HRWF Rapporten dokumenterer flere masseanholdelser og en bred vifte af individuelle tilfælde af troende af alle trosretninger betjener fængselsstraffe.

I Marokko, et muslimsk land, blev en konvertit idømt to og et halvt års fængsel og blev idømt en bøde for at forsøge at dele sin nye kristne tro med andre.

I Saudi-Arabien, en overvældende muslimsk land, blev 52 etiopiske kristne arresteret for at deltage i en gudstjeneste i et privat hjem, og efterfølgende en række af dem blev deporteret.

Fem andre stater tidligere valgt og i øjeblikket medlemmer af FNs Menneskerettighedsråd har også sat troende og ateister bag tremmer.

I Indien, et demokratisk land, blev en række protestanter anholdt og kortvarigt tilbageholdt for at konvertere til kristendommen eller organisere bønnemøder i private hjem.

I Indonesien blev ateist dømt til 30 måneder i fængsel for udstationering udsagnet "Gud eksisterer ikke" på Facebook, oprette tegninger af profeten Muhammed og starte en ateist side. En præst tilbragte tre måneder i fængsel for at holde gudstjenester uden en gyldig tilladelse.

I Kasakhstan blev en præst tilbageholdt i to måneder på en psykiatrisk klinik efter en første anholdelse for angiveligt at skade sundheden for en kirke medlem ved at bruge hallucinogene Communion drikkevarer og var derefter igen anholdt og retsforfulgt for ekstremisme på dagen for hans løsladelse fra en 4 måneders tilbageholdelse. Ateist blev anholdt for angiveligt at opildne religiøst had i sine skrifter om religion og sat på et psykiatrisk hospital, før de sendes bag tremmer og løsladt mod kaution.

I Libyen, en overvældende muslimsk land, en række indfødte kristne i Egypten (koptere), blev fængslet for at forsøge at omvende andre. En af dem døde i fængslet.

I Sydkorea, et demokratisk land, ved årets udgang 599 unge Jehovas Vidner var der hver betjener 18-måneders fængselsstraffe for samvittighedsgrunde militærtjeneste. Siden Koreakrigen, har 17,549 Vidner blevet idømt tilsammen 34,100 år i fængsel for at nægte at udføre militærtjeneste.

Ifølge mandatet for Menneskerettighedsrådet: "Medlemmerne vælges for Rådet skal opretholde de højeste standarder i forbindelse med fremme og beskyttelse af menneskerettighederne."

"Religions- og trosfrihed er en menneskeret sikret ved artikel 18 i verdenserklæringen om, men i 2013, otte medlemslande i FN 's Menneskerettighedsråd arresteret, tilbageholdt og dømt troende og ateister til forskellige fængselsstraffe praktiserer religion eller tro af deres valg, "sagde Willy Fautré, direktør for Bruxelles-baserede organisation Human Rights uden grænser. "Vores bedste ønsker for det nye år er, at disse og de andre medlemslande i Menneskerettighedsrådet kan give det gode eksempel for de andre nationer i verden ved at frigive sådanne samvittighedsfanger og ikke fratage nogen anden troende eller ateist deres frihed i 2014. "

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Menneskerettigheder, Sociale rettigheder, Forenede Nationer