Følg os

Støtte

Yderligere 30 mio € for at øge støtten til ofre for Syrien krise

DEL:

Udgivet

on

mellemøst-libanon-syrien-50-630x431Ligesom vintervejret har ramt Syrien og regionen, har Europa-Kommissionen mobiliseret yderligere 30 millioner euro med det formål at yde akut nødvendig bistand til den konfliktramte befolkning inde i Syrien samt til syriske flygtninge og værtssamfund i nabolandene Jordan og Libanon . Dette følger blot få dage efter, at Europa-Kommissionen underskrev store kontrakter med FN-agenturer på i alt 147 millioner euro for at levere livsnødvendig hjælp til mennesker, der er berørt af krisen i Syrien.

De ekstra 30 mio. EUR kommer fra det europæiske naboskabs- og partnerskabsinstrument (ENPI) og er ud over 960 mio. EUR, som allerede er stillet til rådighed af Europa-Kommissionen siden krisens start, herunder 400 mio. EUR omfattende assistancepakke lanceret med den fælles EU-meddelelse om Syrien af ​​24. juni 2013.

Kommissær for udvidelse og europæisk naboskabspolitik, Štefan Füle, sagde: "Siden begyndelsen af ​​Syrien-krisen har EU stået ved siden af ​​de millioner af mennesker, der er direkte berørt af denne grusomme konflikt i Syrien og i regionen. Vi har givet et hurtigt svar på de udfordringer, der opstår som følge af den fortsatte og stigende tilstrømning af flygtninge til nabolandene. Denne nye ekstra støtte vil være medvirkende til at forbedre levevilkårene for både værtssamfund og syriske flygtninge i Jordan og Libanon, samt støtte palæstinensiske flygtninge inde i Syrien, som er blandt de mest sårbare. Vores støtte vil fokusere på at give uddannelse og beskyttelse til flygtningebørn. Derudover vil vi opgradere basale tjenester til flygtninge og værtssamfund i Jordan og Libanon, især vand og sanitet. Med vinteren, der rammer regionen usædvanligt hårdt, og temperaturen falder; vores nye støtte kommer rettidigt og vil hjælpe flygtninge – især børn – og værtssamfund, der er truet af hårde vinterforhold.”

Ud af denne ekstra bevilling på 30 mio. EUR vil i alt 16 mio. EUR gå til UNRWA1 at yde akut kontanthjælp til palæstinensiske flygtninge fra Syrien og hjælpe med at imødekomme de øgede omkostninger forbundet med den ti-dobling af antallet af palæstinensiske flygtninge, der nu står over for alvorlig fattigdom som følge af Syrien-krisen. Det anslås, at 235,000 palæstinensiske flygtninge - omkring halvdelen af ​​den samlede palæstinensiske flygtningebefolkning - er fordrevet i Syrien, efter at de faktisk er blevet flygtninge for anden gang, og 80% af de i alt 540,000 registrerede palæstinensiske flygtninge i Syrien har nu brug for kritisk hjælp.

De resterende 14 millioner euro vil støtte værtssamfund i Jordan og Libanon, der er særligt berørt af flygtningestrømmen. Disse to lande er nu vært for over 60 % af de 2.3 millioner syriske flygtninge. Alene i Libanon udgør de syriske flygtninge nu næsten en femtedel af befolkningen, hvilket vil svare til, at Tyskland skal være vært for 14 millioner flygtninge, eller EU som helhed 90 millioner. Den ekstra støtte vil hjælpe med at opgradere basistjenester såsom vand og sanitet for at reducere sundhedsrisici forårsaget af utilstrækkeligt renset spildevand og forbedre vandforsyningen. For at undgå en tabt generation vil denne finansiering ydermere støtte UNICEF til at beskytte flygtningebørn og fremme adgangen til læring for omkring 400,000 flygtningebørn i skolealderen.

Samlet set har Europa-Kommissionen og medlemslandene tilsammen mobiliseret over 2 milliarder euro udviklings- og humanitær bistand indtil videre, hvilket gør EU til den største donor. Alene i 2013 har Kommissionen ydet 280 millioner euro i udviklingsbistand under ENPI, 350 millioner euro i humanitær nødhjælp og 65 millioner euro under andre bistandsinstrumenter, hvilket bringer bistandsbeløbet i år op på næsten 700 millioner euro.

Baggrund

reklame

På 24 junii, annoncerede Europa-Kommissionen og den højtstående repræsentant en stigning i EU-bistanden på 400 mio. EUR - 250 mio. EUR til støtte for humanitær nødhjælp og 150 mio. EUR udviklingsbistand. Fra i dag er næsten 90 % af de 150 mio. EUR i genopretnings- og udviklingsbistand allerede indgået i kontrakt med GD DEVCO og hurtigt omdannet til konkrete projekter. Implementeringen er begyndt på stedet.

Det samlede antal mennesker, der er berørt af borgerkrigen i Syrien og har behov for hjælp, er over 9 millioner, omkring halvdelen af ​​hele befolkningen. Dette gør Syrien-krisen til den største humanitære nødsituation i årtier. Inden for Syrien er mere end 6.5 millioner internt fordrevne. Derudover er antallet af flygtninge, der er flygtet fra krigen i Syrien til nabolandene, nu nået op på over 2.3 millioner. Mere end halvdelen af ​​alle disse flygtninge er børn. Ifølge UNHCRs skøn kan flygtningebefolkningen i regionen nå op på over 4 millioner ved udgangen af ​​2014.

EU-støtte til UNRWA

Syrien-krisen påvirker det palæstinensiske flygtningesamfund, og situationen for palæstinensiske flygtninge i Syrien bliver stadig sværere. Alene i 2013 er EU's støtte til UNRWA til aktiviteter i Syrien og Libanon nået op på i alt 35.2 mio. EUR. Denne finansiering bruges til at give nødundervisning, kontantoverførsler og krisehjælp til palæstinensiske flygtningebørn i selve Syrien samt dem, der er flygtet til Libanon.

EU er den største donor til UNRWA med 153.5 mio. EUR tildelt alene i 2013, hvilket repræsenterer et yderligere øget bidrag i forhold til 2012. Europa-Kommissionen har imidlertid tilkendegivet, at det er vigtigt, at agenturet diversificerer sine finansieringskilder, især ved at aktivering af Den Arabiske Liga-landenes tilsagn om at betale 7.8 % af den Generelle Fonds behov.

Mere information

Websted for GD Udvikling og Samarbejde - EuropeAid

Hjemmeside for kommissær Štefan Füle, kommissær for udvidelse og europæisk naboskabspolitik

Websted for Den Europæiske Tjeneste for Optræden Udadtil om Syrien

Om det europæiske naboskabs- og partnerskabsinstrument (ENPI)

IP / 13 / 1284: Syrien-krise: EU- og FN-partnere for at nå millioner af syrere med desperat behov for humanitær bistand

MEMO / 13 / 1173: Fælles erklæring fra bistandsledere, der opfordrer til beslutsom handling for at øge humanitær adgang og finansiering til krisen i Syrien

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending