Følg os

Støtte

Yderligere 30 mio € for at øge støtten til ofre for Syrien krise

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

midtøst-libanon-syrien-50-630x431Ligesom vintervejret har ramt Syrien og regionen, har Europa-Kommissionen mobiliseret yderligere 30 millioner euro med det formål at yde hurtigst mulig hjælp til den konfliktramte befolkning i Syrien samt til syriske flygtninge og værtssamfund i nabolandet Jordan og Libanon. . Dette følger kun få dage efter, at Europa-Kommissionen underskrev større kontrakter med FN-agenturer på i alt 147 millioner euro til at levere yderst nødvendig hjælp til mennesker, der er ramt af den syriske krise.

De ekstra 30 mio. € kommer fra det europæiske naboskabs- og partnerskabsinstrument (ENPI) og ud over 960 mio. €, der allerede er leveret af Europa-Kommissionen siden krisens start, inklusive 400 mio. € omfattende hjælpepakke lanceret med den fælles EU-meddelelse fra Syrien af ​​24. juni 2013.

Udvidelsen og den europæiske naboskabskommissær Štefan Füle sagde: ”Siden begyndelsen af ​​Syrien-krisen har EU stået ved de millioner af mennesker, der er direkte berørt af denne grusomme konflikt i Syrien og i regionen. Vi har givet et hurtigt svar på de udfordringer, der opstår som følge af den kontinuerlige og stigende tilstrømning af flygtninge til nabolandene. Denne nye ekstra støtte vil være med til at forbedre levevilkårene for både værtssamfund og syriske flygtninge i Jordan og Libanon samt støtte palæstinensiske flygtninge i Syrien, som er blandt de mest sårbare. Vores støtte vil fokusere på at give uddannelse og beskyttelse til flygtningebørn. Derudover opgraderer vi basale tjenester til flygtninge og værtssamfund i Jordan og Libanon, især vand og sanitet. Med vinteren, der rammer regionen usædvanligt hårdt, og temperaturen falder; vores nye støtte kommer rettidigt og vil hjælpe flygtninge - især børn - og værtssamfund, der er truet af barske vinterforhold. ”

reklame

Ud af denne yderligere tildeling på € 30 mio. Vil i alt € 16 mio. Gå til UNRWA1 at yde presserende kontanthjælp til palæstinensiske flygtninge fra Syrien og hjælpe med at imødekomme de øgede omkostninger forbundet med den ti gange stigning i antallet af palæstinensiske flygtninge, der nu står over for alvorlig fattigdom som følge af Syrien-krisen. Det anslås, at 235,000 palæstinensiske flygtninge - omkring halvdelen af ​​den samlede palæstinensiske flygtningepopulation - er fordrevet i Syrien, efter at de faktisk er blevet flygtning for anden gang, og 80% af de samlede 540,000 registrerede palæstinensiske flygtninge i Syrien har nu brug for kritisk hjælp.

De resterende 14 mio. € vil støtte værtssamfund i Jordan og Libanon, især ramt af flygtningestrømmen. Disse to lande er nu vært for over 60% af de 2.3 millioner syriske flygtninge. Alene i Libanon udgør syriske flygtninge nu næsten en femtedel af befolkningen, hvilket ville være lig med, at Tyskland skulle være vært for 14 millioner flygtninge eller EU som helhed 90 millioner. Den ekstra hjælp hjælper med at opgradere basistjenester såsom vand og sanitet for at reducere sundhedsrisici forårsaget af utilstrækkeligt renset spildevand og forbedre vandforsyningen. For at undgå en mistet generation vil denne finansiering desuden støtte UNICEF til at beskytte flygtningebørn og fremme adgang til læring for omkring 400,000 flygtningebørn i skolealderen.

Samlet set mobiliserede Europa-Kommissionen og medlemslandene samlet mere end 2 mia.EUR til udvikling og humanitær bistand indtil videre, hvilket gjorde EU til den største donor. Alene i 2013 har Kommissionen ydet 280 mio. EUR i udviklingsbistand under ENPI, 350 mio. EUR i humanitær nødhjælp og 65 mio. EUR under andre bistandsinstrumenter, hvilket bringer støttebeløbet i år til næsten 700 mio. EUR.

reklame

Baggrund

På 24 juniimeddelte Europa-Kommissionen og den højtstående repræsentant en forhøjelse af EU-bistanden på € 400 mio. - € 250 mio. til støtte for humanitær nødhjælp og € 150 mio. udviklingsbistand. Fra og med i dag er næsten 90% af de 150 mio. EUR til genopretning og udviklingsbistand allerede blevet kontraheret af GD DEVCO og hurtigt omdannet til konkrete projekter. Implementeringen er begyndt på jorden.

Det samlede antal mennesker, der er berørt af borgerkrigen i Syrien og har brug for hjælp, er over 9 millioner, ca. halvdelen af ​​hele befolkningen. Dette gør Syrien-krisen til den største humanitære nødsituation i årtier. Inden for Syrien er mere end 6.5 millioner internt fordrevne. Derudover er antallet af flygtninge, der er flygtet fra krigen i Syrien til nabolandene, nået op på over 2.3 millioner. Mere end halvdelen af ​​alle disse flygtninge er børn. Ifølge estimater fra UNHCR kunne flygtningepopulationen i regionen nå over 4 millioner inden udgangen af ​​2014.

EU-støtte til UNRWA

Syrien-krisen påvirker det palæstinensiske flygtningesamfund, og situationen for palæstinensiske flygtninge i Syrien bliver stadig vanskeligere. Alene i 2013 har EU-støtten til UNRWA til aktiviteter i Syrien og Libanon nået i alt 35.2 mio. EUR. Denne finansiering bruges til at yde nøduddannelse, kontantoverførsler og huslyshjælp til palæstinensiske flygtningebørn i selve Syrien samt dem, der er flygtet til Libanon.

EU er den største donor til UNRWA med afsat 153.5 mio. EUR alene i 2013, hvilket repræsenterer et yderligere øget bidrag i forhold til 2012. Europa-Kommissionen har imidlertid angivet, at det er vigtigt, at agenturet diversificerer sine finansieringskilder, især ved at aktivering af Arabiske Liga-landenes forpligtelser til at betale 7.8% af kravene til den generelle fond.

Mere information

Websted for GD Udvikling og samarbejde - EuropeAid

Website af udvidelsen og den europæiske naboskabspolitik Kommissær Štefan Füle

Websted for Den Europæiske Tjeneste for Ekstern Handling om Syrien

På det europæiske naboskabs- og partnerskabsinstrument (ENPI)

IP / 13 / 1284: Syrien-krise: EU og FN-partnere for at nå millioner af syrere i desperat behov for humanitær hjælp

MEMO / 13 / 1173: Fælles erklæring fra hjælpeprincipper, der opfordrer til afgørende handling for at øge humanitær adgang og finansiering til Syrien-krisen

ACP

#AfricaEuropeAlliance - Styrkelse af bæredygtige energiinvesteringer i #Africa

Udgivet

on

Et nyt platform på højt plan samler nøgleaktører i den bæredygtige energisektor fra den offentlige og private sektor i både Europa og Afrika.

På Afrika Investeringsforum i Johannesburg arrangeret af Den Afrikanske Udviklingsbank har EU og Den Afrikanske Union lanceret EU-Afrika platform på højt plan om bæredygtige energiinvesteringer i Afrika.

I løbet af sin State of the Union tale Præsident Juncker har meddelt det nye 'Afrika - Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' at øge investeringerne i Afrika væsentligt, styrke handelen, skabe arbejdspladser og investere i uddannelse og færdigheder. Den højtstående platform, der blev sat i gang i dag, repræsenterer en konkret handling under denne alliance for at øge strategiske investeringer og styrke den private sektors rolle.

reklame

Kommissær for det indre marked, industri, iværksætterånd og SMV'er Elżbieta Bieńkowska sagde i Johannesburg: "Hvis vi er seriøse omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika, har vi brug for alle om bord, inklusive den private sektor. Den højtstående platform vil bane vejen for det: eksperter fra den offentlige, private, akademiske og finansielle sektor vil sammen diskutere udfordringer og barrierer for bæredygtige investeringer på dette område og hjælpe med at tackle dem. ”

Platformen på højt plan samler offentlige, private og finansielle operatører samt akademi fra Afrika og Europa. De vil undersøge udfordringer og strategiske interesser, der kunne fremskynde konsekvenserne, især for bæredygtig vækst og beskæftigelse. Platformen på højt plan sigter mod at tiltrække og øge ansvarlige og bæredygtige private investeringer til bæredygtig energi i Afrika.

Et konkret resultat af platformen for lancering på højt plan var annonceringen af ​​tre strømme af arbejde, 1) identificere investeringer i energi med stor indflydelse på vækst og jobskabelse, 2) analysere energiinvesteringsrisici og foreslå politiske retningslinjer for en bæredygtig investering og forretning miljø og 3) øge udvekslingen mellem den afrikanske og europæiske private sektor.

reklame

Baggrund

Ved at samle energiaktører fra den private og offentlige sektor fra begge kontinenter vil platformen på højt niveau fremme partnerskabet mellem europæiske og afrikanske virksomheder og støtte 'Afrika-EU-alliancen for bæredygtige investeringer og job'. Det vil bidrage til at få mest muligt ud af mulighederne omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika samt til bedre at tackle udfordringer og vigtige barrierer, der i øjeblikket hindrer det.

Afrika Investment Forum i Johannesburg fandt sted fra 7-9 november 2018 og blev organiseret af African Development Bank. Forummet er stedet, hvor projektsponsorer, låntagere, långivere og offentlige og private investorer mødes for at fremskynde Afrikas investeringsmuligheder - især energisektoren.

'Afrika-Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' bygger på de forpligtelser, der er taget under Afrikanske Union - EU-topmødet, som fandt sted i november sidste år i Abidjan, hvor de to kontinenter blev enige om at styrke deres partnerskab. Den beskriver de vigtigste indsatsområder for en stærkere økonomisk dagsorden for EU og dens afrikanske partnere.

Adgang til bæredygtig energi spiller en afgørende rolle i udviklingen. Formålet med 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling er at give universel adgang til overkommelige, pålidelige og moderne energitjenester. EU er fast besluttet på at hjælpe partnerlandene med at øge vedvarende energi og diversificere deres energikilder, der sikrer overgangen til et smart, sikkert, elastisk og bæredygtigt energisystem for alle. Mobilisering af den private sektor er afgørende for denne indsats.

Mere information

Afrika-Europa Alliance

Læs

Afrika

EU øger bistanden til tørkeberørte lande i #HornofAfrika

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har meddelt yderligere humanitær bistand på € 60 millioner for at hjælpe mennesker i Somalia, Etiopien og Kenya, som har været udsat for kritiske niveauer af fødevaresikkerhed på grund af alvorlig tørke.

Denne yderligere bistand bringer EU's humanitære bistand til Afrikas Horn (herunder Somalia, Etiopien, Kenya, Uganda, Djibouti) til næsten € 260m siden årets begyndelse.

"Situationen i Afrikas Horn er drastisk forværret i 2017, og den bliver stadig værre. Millioner af mennesker kæmper for at imødekomme deres og deres familiers fødevarebehov. Risikoen for hungersnød er reel. Den Europæiske Union har fulgt situationen nøje siden, helt i begyndelsen og gradvis stigende bistand til de berørte befolkninger. Denne nye pakke vil hjælpe vores humanitære partnere med at styrke reaktionen yderligere og fortsætte med at bringe livreddende bistand til mennesker i nød, "sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

reklame

Den nyligt annoncerede EU-bistand vil støtte humanitære partnere, som allerede reagerer på de berørte befolknings behov for at øge nødhjælp og behandling af underernæring. Projekter vedrørende vandforsyning, husdyrbeskyttelse og respons på udbrud vil også blive støttet. Størstedelen af ​​finansieringen (€ 40m) vil hjælpe de mest sårbare i Somalia, mens € 15m vil gå til Etiopien og € 5m til Kenya.

Baggrund

Millioner af mennesker i Afrikas Horn påvirkes af fødevaresikkerhed og vandmangel. Vegetation er sparsom. Dyredød, høje fødevarepriser og reducerede indkomster rapporteres. Som følge af den dårligt udførte regntid vil de næste høst reduceres kraftigt, og situationen forventes at blive værre i de kommende måneder.

reklame

Tørken kommer i hælene på uregelmæssigt vejr forårsaget af El Niño fænomenet i 2015-16. I Etiopien tilskyndede det den største tørkeindsats i landets historie.

Regionen er også vært for 2.3 millioner flygtninge - hvoraf størstedelen er fra Yemen, Sydsudan og Somalia - og kæmper for at imødekomme deres stigende behov.

Siden 2011 har EU afsat over € 1 mia. I humanitær bistand til sine partnere i Afrikas Horn. EU-finansiering har bidraget til at yde fødevarehjælp, sundhed og ernæringspleje, rent vand, sanitet og husly til dem, hvis liv er truet af tørke og konflikter.

Imidlertid er støtten til de tørkeberørte befolkninger kompliceret af visse områders afsides beliggenhed og ved den fortsatte vold i Somalia. Alle parter i konflikten opfordres derfor til at yde uhindret humanitær adgang til mennesker i nød.

Læs

Støtte

EU Officiel #Development Assistance når højeste niveau nogensinde

Udgivet

on

Nye tal bekræfter, at Den Europæiske Union og dens medlemsstater har konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Foreløbige OECD-tal viser, at den officielle udviklingsbistand (ODA) fra EU og dets medlemsstater har nået 75.5 mia. € i 2016. Dette udgør en stigning på 11% sammenlignet med 2015-niveauerne. EU's bistand er steget for fjerde år i træk og nåede sit hidtil højeste niveau. I 2016 repræsenterede EU's kollektive ODA 0.51% af EU's bruttonationalindkomst (BNI), steget fra 0.47% i 2015. Dette er markant over gennemsnittet på 0.21% af lande uden for EU, der er medlemmer af Udvalget for Udviklingsbistand (DAC) .

reklame

Den Europæiske Union og dens medlemsstater har derfor igen konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Kommissær for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, sagde: ”Jeg er stolt af, at EU fortsat er verdens førende leverandør af officiel udviklingsbistand - et klart bevis på vores engagement i FN's mål for bæredygtig udvikling. Vi opfordrer alle udviklingsaktører til at fordoble deres bestræbelser på at gøre det samme. Og vi stopper ikke der. Vi udnytter investeringer i den private sektor, hjælper med at mobilisere indenlandske ressourcer og intensiverer den fælles indsats med EU-landene og søger at få mest muligt ud af alle finansieringskilder til udvikling. "

I 2016, fem EU-medlemsstater forudsat 0.7% eller mere af deres bruttonationalindkomst (BNI) i officiel udviklingsbistand: Luxembourg (1.00%), Sverige (0.94%), Danmark (0.75%), Tyskland (0.70%), der har nået målet for første gang, og det Forenede Kongerige (0.70%). Seksten EU-lande øget deres ODA i forhold til deres BNI, mens 5 medlemsstater reduceret deres ODA og 7 forblev på samme niveau som sidste år. I alt 20 medlemsstater øget deres ODA nominelt ved 10.9 milliarder €, mens faldene i 6 andre beløb sig til 3.4 milliarder €.

reklame

I 2016 over for en hidtil uset migrationskrise var EU og dets medlemsstater i stand til at øge både deres støtte til flygtninge såvel som deres 'udviklingsbistand' til udviklingslande. Den samlede stigning i Den Europæiske Unions officielle udviklingsbistand med 7.6 mia. EUR var større end stigningen i donorflygtning koster 1.9 mia. EUR. Kun 25% af væksten i EU's kollektive ODA mellem 2015 og 2016 skyldtes flygtningeomkostninger i landet, hvorfor der var vækst i ODA, selvom disse omkostninger er ekskluderet. EU's kollektive ODA eksklusive flygtningeomkostninger i landet voksede fra 59.1 mia. Euro i 2015 til 64.8 mia. Euro i 2016, hvilket udgør en stigning på 10%.

Baggrund

Officielle udviklingsbistand er fortsat en vigtig kilde til finansiering for mange udviklingslande, men det er klart, at indsatsen er nødt til at gå meget længere. Denne vision, om hvordan udviklingen finansiering bør udvikle sig til at støtte 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling, der er aftalt i den Addis Ababa Action Agenda[1] (AAAA).

Til støtte for denne dagsorden, Den Europæiske Union (EU) søger at increaseresources for en bæredygtig udvikling, herunder gennem:

- Mobilisering af indenlandske ressourcer

- Udnyttelse af den private sektors ressourcer på nationalt og internationalt niveau til at mobilisere finansiering til udvikling af den private sektor

- intensivering af den fælles programmeringsindsats mellem EU og dens medlemsstater som en måde at forbedre udviklingssamarbejdets effektivitet, ejerskab og effektivitet på.

I 2005, EU og dets medlemslande lovet at øge deres kollektive ODA til 0.7% af EU bruttonationalindkomst (BNI) ved 2015. Selvom den økonomiske krise og alvorlige budgetmæssige pres i de fleste EU-lande betød, at EU ikke opfyldte dette ambitiøse mål i 2015 har der været konstant realvækst i europæisk ODA på næsten 40% siden 2002. I maj 2015, Det Europæiske Råd bekræftede sin vilje til at nå dette mål inden 2030. EU forpligtede sig også bestræbelserne på at kollektivt opfylde ODA-målet på 0.15-0.20% af BNI til de mindst udviklede lande på kort sigt, og at nå 0.20% af ODA / BNI til de mindst udviklede lande ved 2030.

ODA løfte er baseret på individuelle mål. Medlemsstater, der tiltrådte EU før 2002 bekræftede deres forpligtelse til at opnå 0.7% ODA / BNI den, under hensyntagen til budgetmæssige forhold, mens de, der har nået målet, forpligtet sig til at forblive på eller over målet. Medlemsstater, der tiltrådte EU efter 2002 forpligtet til at stræbe efter at øge deres ODA / BNI til 0.33%.

De data, der offentliggøres i dag er baseret på foreløbige oplysninger indberettet af EU-medlemsstaterne til OECD og EU-Kommissionen. EU kollektivt ODA består af den samlede ODA-udgifter i 28 EU-medlemsstater og ODA af EU-institutionerne ikke tilskrives de enkelte medlemsstater (dvs. egne midler fra Den Europæiske Investeringsbank).

In-donor flygtningebørn omkostninger indberettet af EU-medlemsstater steg fra 8.8 milliarder € (eller 12.9% af kollektiv EU-ODA i 2015) til 10.7 milliarder € (eller 14.2% af kollektiv EU-ODA i 2016). Stigningen i EU-ODA dedikeret til at finansiere i-donor flygtningebørn omkostninger afspejler det faktum, at i 2015 og 2016, mange EU-lande, over for en hidtil uset stigning i flygtninge, forudsat vital nødhjælp og støtte til et stort antal flygtninge inden for deres grænser. De fleste af de dermed forbundne omkostninger[2] kan kun registreres som ODA i det første år af en flygtninges ophold.

Der er 30 medlemmer af Komitéen for Udviklingsbistand (DAC), herunder Den Europæiske Union, der fungerer som et fuldgyldigt medlem af udvalget.

Mere information:

Faktablad: Offentliggørelse af nye tal på 2016 officielle udviklingsbistand

bilag: Opfyldelse af 2030 Bæredygtig Development Goals: Putting sammen midlerne til gennemførelse; fremhæve om EU tidlige resultater i tre nøgleområder

OECD Pressemeddelelse

[1] Den Addis Ababa Action dagsorden (AAAA) blev vedtaget på det tredje FN internationale konference om udviklingsfinansiering i juli 2015

[2] Se: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Line IA8.2 Flygtninge i donorlandene (kode 1820)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending