Følg os

Europæiske Ombudsmand

Ombudsmanden roser Kommissionen for at have indledt en undersøgelse af finansieringen af ​​spanske fodboldklubber

DEL:

Udgivet

on

406018 headerDen europæiske ombudsmand Emily O'Reilly har glædet sig over Europa-Kommissionens beslutning om at indlede en undersøgelse af de påståede uretfærdige skattefordele, der er tildelt Real Madrid CF, Barcelona CF, Athletic Club Bilbao og Club Atlético Osasuna. Dette følger efter hendes opfordring til Kommissionen om at stoppe med at forsinke en afgørelse om en klage over sagen fra investorer i andre europæiske fodboldklubber.

O'Reilly sagde: "Jeg er glad for, at Kommissionen endelig har handlet i denne sag efter en forsinkelse på mere end fire år. Det er vigtigt for den europæiske offentlighed at se, at Kommissionen hurtigt behandler bekymringer om brud på statsstøttereglerne Min rolle er ikke at undersøge berettigelsen af ​​beskyldningerne, men jeg er tilfreds med, at Kommissionen nu er ved at undersøge fakta og derved fjerne enhver mistanke om en interessekonflikt."

Skattefordele beløber sig til flere milliarder euro

I 2009 henvendte klageren sig til Kommissionen og hævdede, at Spanien overtrådte EU's statsstøtteregler ved at give urimelige skattefordele til fire spanske fodboldklubber. Ifølge klageren beløber disse fordele sig til adskillige milliarder euro. Han bemærkede også, at Spanien giver disse skattefordele, selv om det anmoder om hundredvis af milliarder af euro fra eurozonens skatteydere.

Kommissionen har normalt 12 måneder til at træffe afgørelse om indledning af en overtrædelsesprocedure. I dette tilfælde gik der mere end fire år uden nogen afgørelse. I dag (19. december) meddelte Kommissionen officielt indledningen af ​​en undersøgelse.

Ombudsmandens sammenfatning af hendes anbefaling er tilgængelig her.

Den Europæiske Ombudsmand undersøger klager over fejl eller forsømmelser i EU's institutioner og organer. Enhver EU-borger, bosiddende eller en virksomhed eller forening i et medlemsland kan indgive en klage til Ombudsmanden. Ombudsmanden tilbyder et hurtigt, fleksibelt og gratis middel til at løse problemer med EU-administrationen. For mere information, klik her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending