Følg os

Kriminalitet

Magnitsky-retfærdighedskampagneprojekt lanceret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sergei-Magnitskys-enke-N-001Efter vedtagelsen i sidste uge af EU-dækkende Magnitsky-sanktionsopløsningen i Europa-Parlamentet har Magnitsky Justice Campaign i dag (16. december) lanceret et nyt projekt: 'Magnitsky-sagen dækker over afsløret i personer og dokumenter.'

Den første beskrivelse af det nye projekt indeholder den rolle, som Ruslands vicegeneralanklager, Victor Grin, spillede i skjul på Sergei Magnitskys mishandling og død.

”Målet med det nye retfærdighedsprojekt Magnitsky er at afsløre de embedsmænd i den russiske regering, der skjulte det strafferetlige ansvar for dem, der var involveret i Magnitskys tortur og drab, og de forbrydelser, han havde afsløret,” sagde en repræsentant for Hermitage Capital.

reklame

Magnitsky-loven vedtaget i USA fastsætter indførelse af målrettede sanktioner for dem, der er involveret i bestræbelserne på at skjule det juridiske ansvar for tilbageholdelse, misbrug eller død af Sergei Magnitsky.

”De nye dokumenter viser, at anklager Grin var den vigtigste embedsmand, der førte tilsyn med Magnitskys sag, mens Sergei var i varetægt. På trods af hans interessekonflikt blev han efter Magnitskys død udpeget som den vigtigste embedsmand, der besluttede, om der var nogen overtrædelser af loven, ”sagde en repræsentant for Hermitage Capital.

Dokumenter, der offentliggøres i dag, har rollen som anklager Grin, herunder:

reklame
 • Viceanklager Grins undladelse af at behandle klagen over Magnitskys mishandling i forvaring indgivet af Magnitskys kollega Jamison Firestone i oktober 2009. Den blev tildelt anklager Grin for en øjeblikkelig sonde, efter en intervention fra den amerikanske ambassadør i Rusland, ti dage før Sergei Magnitskys død i forvaring.
 • En hemmelig konklusion udstedt af anklager Grin 18 måneder efter Magnitskys død den 20. maj 2011, hvori det blev udtalt, at der ikke var sket nogen lovovertrædelser af efterforskere fra indenrigsministeriet, der mishandlede Magnitsky i forvaring. Denne beslutning blev derefter brugt af den russiske efterforskningsudvalg til at retfærdiggøre deres manglende retsforfølgning af indenrigsministeriets embedsmænd i Magnitsky-sagen.

Dokumenter, der blev offentliggjort i dag, viser endvidere, hvordan anklager Grin som en del af skjulet over embedsmænd fra indenrigsministeriet indledte to straffesager, der fejlagtigt var rettet mod Sergei Magnitsky efter hans død. Advokat for Magnitskys familie protesterede mod disse postume dekreter fra anklager Grin som stridende med russiske indenlandske og internationale retlige forpligtelser og baseret på usandheder, men til ingen nytte:

Nye materialer afslører også, at anklager Grin også spillede en nøglerolle i skjulet over tyverierne, der blev afdækket af Sergei Magnitsky.

For det første var anklager Grin direkte ansvarlig for manglen på at foretage en ordentlig undersøgelse af den oprindelige klage over svindel afsløret af Sergei Magnitsky. Klagen blev indgivet af Hermitage Fund den 3. december 2007, tre uger før tyveriet på 230 millioner dollars, hos generalanklager Chaika]. Den 5. december 2007 var denne klage sendt til anklager Grin, men i stedet for at undersøge den, blev klagen derefter videresendt til de samme embedsmænd fra indenrigsministeriet, der blev navngivet i klagen og dækket over.

For det andet var det anklager Grin, der underskrev anklage for tyveriet på 230 millioner dollars, der viste, at en "savværksmedarbejder" (Victor Markelov) var ansvarlig for den største kendte skatterabatbedrageri i moderne russisk historie. Tiltalen underskrevet af anklager Grin frikendte skatteembedsmændene, der godkendte refusionen på 230 millioner dollars, idet de sagde, at de var "narret" af Markelov til at gøre det.

”Ifølge de dokumenter, der blev afsløret i dag, har vicegenklager for Rusland, Victor Grin, været personligt involveret i at dække over Sergei Magnitskys forfølgelse og død og den kriminelle sammensværgelse, som Sergei Magnitsky afslørede,” sagde Magnitskys tidligere lovpartner Jamison Firestone.

”Siden kampagnens begyndelse får vi hele tiden spørgsmål om, hvordan det er muligt, at straffrihed fortsætter for alle involverede i Magnitskys død i Rusland. Vores mål er at kaste lys over de materialer, der afslører, hvordan skjulingen sker, hvem der er involveret, og hvem der bidrager til det, ”sagde en repræsentant for Hermitage Capital Management.

Kriminalitet

Europas kokainmarked: Mere konkurrencedygtigt og mere voldeligt

Udgivet

on

Mere voldelig, mangfoldig og konkurrencedygtig: det er de vigtigste kendetegn ved kokainhandlen i Europa. Den nye Cocaine Insights -rapport, der blev lanceret i dag (8. september) af Europol og UNODC, skitserer den nye dynamik på kokainmarkedet, som udgør en klar trussel mod europæisk og global sikkerhed. Rapporten blev lanceret som en del af arbejdsprogrammet for CRIMJUST-Styrkelse af strafferetligt samarbejde langs ruter til narkotikahandel inden for rammerne af EU's globale ulovlige strømningsprogram.

Fragmenteringen af ​​det kriminelle landskab i kildelandene har skabt nye muligheder for europæiske kriminelle netværk for at modtage en direkte forsyning af kokain, hvilket skaber mellemled. Denne nye konkurrence på markedet har ført til øget udbud af kokain og følgelig til mere vold, en tendens udviklet i Europols vurdering af alvorlig og organiseret kriminalitet i 2021. Tidligere dominerende monopoler i engrosforsyningen af ​​kokain til de europæiske markeder er blevet udfordret af nye menneskehandelsnetværk. Kriminelle netværk på det vestlige Balkan har for eksempel etableret direkte kontakter med producenter og sikret en fremtrædende plads i engrosforsyningen af ​​kokain. 

Rapporten fremhæver betydningen af ​​intervention ved kilden, da dette marked i høj grad drives af forsyningskæden. Styrkelse af samarbejdet og yderligere øget udveksling af oplysninger mellem retshåndhævende myndigheder vil øge effektiviteten af ​​undersøgelser og afsløre overførsler. Rapporten fremhæver vigtigheden af ​​hvidvaskning af penge for at spore den ulovlige fortjeneste og konfiskation af bistand i forbindelse med kriminelle aktiviteter. Disse økonomiske undersøgelser er kernen i kampen mod kokainhandel, hvilket sikrer, at de kriminelle aktiviteter ikke betaler sig.

reklame

Julia Viedma, afdelingsleder for Operations- og Analysecentret hos Europol sagde: ”Kokainhandel er en af ​​de vigtigste sikkerhedsproblemer, vi står over for i EU lige nu. Næsten 40% af de kriminelle grupper, der er aktive i Europa, er involveret i narkotikahandel, og handel med kokain genererer kriminelle overskud på flere milliarder euro. At forstå bedre de udfordringer, vi står over for, vil hjælpe os med mere effektivt at imødegå den voldelige trussel, som kokainhandel -netværk repræsenterer vores samfund. ”  

Chloé Carpentier, chef for narkotikaforskningssektionen ved UNODC, fremhævede, hvordan "den nuværende dynamik i diversificering og spredning af kokainforsyningskanaler, kriminelle aktører og modaliteter sandsynligvis vil fortsætte, hvis de ikke bliver kontrolleret".

reklame
Læs

coronavirus

Afmaskeret: 23 tilbageholdt på grund af COVID-19-kompromis-svindel med virksomheds-e-mail

Udgivet

on

En sofistikeret svindelordning, der anvender kompromitterede e-mails og forskudsbedrageri, er blevet afdækket af myndigheder i Rumænien, Holland og Irland som led i en handling koordineret af Europol. 

Den 10. august blev 23 mistænkte tilbageholdt i en række razziaer, der blev udført samtidigt i Holland, Rumænien og Irland. I alt blev der søgt efter 34 steder. Disse kriminelle menes at have bedraget virksomheder i mindst 20 lande på cirka 1 million euro. 

Bedrageriet blev drevet af en organiseret kriminalitetsgruppe, der før COVID-19-pandemien allerede ulovligt tilbød andre fiktive produkter til salg online, såsom træpiller. Sidste år ændrede kriminelle deres modus operandi og begyndte at tilbyde beskyttelsesmateriale efter udbruddet af COVID-19-pandemien. 

reklame

Denne kriminelle gruppe - sammensat af statsborgere fra forskellige afrikanske lande bosat i Europa, oprettede falske e -mail -adresser og websider, der ligner dem, der tilhører legitime engrosvirksomheder. Disse kriminelle ligner disse virksomheder og vil så narre ofrene - hovedsageligt europæiske og asiatiske virksomheder, til at afgive ordrer hos dem og anmode om betalingerne på forhånd, for at varerne kan sendes. 

Leveringen af ​​varerne fandt imidlertid aldrig sted, og provenuet blev hvidvasket via rumænske bankkonti kontrolleret af kriminelle, før de blev trukket tilbage i pengeautomater. 

Europol har støttet denne sag siden dens begyndelse i 2017 af: 

reklame
 • At samle de nationale efterforskere på alle sider, der har set et tæt samarbejde med Europols europæiske cyberkriminalitetscenter (EC3) for at forberede aktionsdagen;
 • tilvejebringelse af kontinuerlig intelligensudvikling og analyse til støtte for efterforskerne i feltet, og;
 • udsender to af dets cyberkriminalitetseksperter til raidene i Holland for at støtte de nederlandske myndigheder med krydskontrol af oplysninger i realtid indsamlet under operationen og med sikring af relevante beviser. 

Eurojust koordinerede det retlige samarbejde i lyset af ransagningerne og gav støtte til udførelsen af ​​flere retslige samarbejdsinstrumenter.

Denne handling blev udført inden for rammerne af Europæisk tværfaglig platform mod kriminelle trusler (EMPACT).

Følgende retshåndhævende myndigheder var involveret i denne handling:

 • Rumænien: Nationalpolitiet (Poliția Română)
 • Nederlandene: Nationalpolitiet (Politie)
 • Irland: Nationalpolitiet (An Garda Síochána)
 • Europol: Det Europæiske Center for Cyberkriminalitet (EC3)
   
EMPACT

I 2010 oprettet Den Europæiske Union en fireårig politikcyklus at sikre større kontinuitet i kampen mod alvorlig international og organiseret kriminalitet. I 2017 besluttede Rådet for EU at fortsætte EU's politikcyklus for perioden 2018-2021. Det sigter mod at tackle de væsentligste trusler fra organiseret og alvorlig international kriminalitet mod EU. Dette opnås ved at forbedre og styrke samarbejdet mellem de relevante tjenester i EU-medlemsstater, institutioner og agenturer samt lande og organisationer uden for EU, herunder den private sektor, hvor det er relevant. Cyberkriminalitet er en af ​​prioriteterne for politikcyklussen.

Læs

Kriminalitet

18 arresteret for at have smuglet mere end 490 migranter over Balkan-ruten

Udgivet

on

Betjente fra det rumænske politi (Poliția Română) og grænsepoliti (Poliția de Frontieră Română), støttet af Europol, afmonterede en organiseret kriminalitetsgruppe, der var involveret i migrantersmugling på tværs af den såkaldte Balkan-rute.

Handlingsdagen den 29. juli 2021 førte til:

 • 22 husundersøgelser
 • 18 mistænkte anholdt
 • Beslaglæggelse af ammunition, fem biler, mobiltelefoner og € 22 000 kontant

Det kriminelle netværk, der har været aktivt siden oktober 2020, bestod af egyptiske, irakiske, syriske og rumænske borgere. Den kriminelle gruppe havde celler i landene på tværs af Balkanruten, hvorfra regionale facilitatorer administrerede rekruttering, indkvartering og transport af migranter fra Jordan, Iran, Irak og Syrien. Flere kriminelle celler med base i Rumænien lettede grænseovergangen fra grupper af migranter fra Bulgarien og Serbien og arrangerede deres midlertidige ophold i området Bukarest og i det vestlige Rumænien. Migranterne blev derefter smuglet til Ungarn på vej til Tyskland som en endelig destination. I alt blev 26 ulovlige transporter af migranter opfanget, og 490 migranter blev opdaget i et forsøg på ulovligt at krydse den rumænske grænse. Meget godt organiseret, den kriminelle gruppe var også involveret i andre kriminelle aktiviteter, såsom narkotikahandel, dokumentbedrageri og ejendomsforbrydelse.

reklame

Op til € 10,000 pr. Migrant

Migranter betalte mellem € 4,000 og € 10,000 afhængigt af menneskehandelssegmentet. For eksempel var prisen for at lette overfarten fra Rumænien til Tyskland mellem 4,000 og 5,000 €. Migranterne, hvoraf nogle var familier med små børn, blev indkvarteret under ekstremt dårlige forhold, ofte uden adgang til toiletter eller rindende vand. For de sikre huse lejede de mistænkte boliger eller brugte boliger for gruppemedlemmer, hovedsageligt beliggende i områderne Călărași County, Ialomița County og Timișoara. I et af de sikre huse, der måler omkring 60 m2, gemte de mistænkte 100 mennesker på samme tid. Migranterne blev derefter overført under risikable forhold i overfyldte lastbiler mellem varer og i varevogne skjult i skjul uden ordentlig ventilation. 

Europol letter udvekslingen af ​​oplysninger og yder analytisk støtte. På aktionsdagen udsendte Europol en analytiker til Rumænien for at krydstjekke operationelle oplysninger mod Europols databaser i realtid for at give spor til efterforskere på området. 

reklame

Se video

Læs
reklame
reklame
reklame

trending