Følg os

Kriminalitet

Magnitsky retfærdighedskampagneprojekt lanceret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sergei-Magnitskys-enke-N-001Efter vedtagelsen i sidste uge af den EU-dækkende beslutning om Magnitsky-sanktioner af Europa-Parlamentet, har Magnitsky Justice Campaign i dag (16. december) lanceret et nyt projekt: "Magnitsky Case Cover up Revealed in Persons and Documents."

Den første afsløring af det nye projekt viser den rolle, som Ruslands vicegeneralanklager Victor Grin spillede i tildækningen af ​​Sergei Magnitskys mishandling og død.

"Målet med det nye Magnitsky retfærdighedsprojekt er at afsløre embedsmænd i den russiske regering, som skjulte det strafferetlige ansvar for dem, der var involveret i Magnitskys tortur og drab og de forbrydelser, han havde afsløret," sagde en repræsentant for Hermitage Capital.

Magnitsky lov vedtaget i USA foreskriver pålæggelse af målrettede sanktioner for dem, der er involveret i bestræbelserne på at skjule det juridiske ansvar for tilbageholdelse, misbrug eller død af Sergei Magnitsky.

"De nye dokumenter viser, at anklager Grin var den centrale embedsmand, der overvågede Magnitskys sag, mens Sergei var varetægtsfængslet. Alligevel, på trods af hans interessekonflikt, blev han efter Magnitskys død udpeget som den vigtigste embedsmand, der besluttede, om der var nogen overtrædelser af loven,” sagde en repræsentant for Hermitage Capital.

Dokumenter offentliggjort i dag viser rollen som anklager Grin, herunder:

  • Viceanklager Grins undladelse af at behandle klagen over Magnitskys mishandling i varetægt indgivet af Magnitskys kollega Jamison Firestone i oktober 2009. Den blev overdraget til anklager Grin for en øjeblikkelig undersøgelse, efter en intervention fra den amerikanske ambassadør i Rusland, ti dage før Sergei Magnitskys død i varetægt.
  • En hemmelig konklusion udstedt af anklager Grin 18 måneder efter Magnitskys død, den 20. maj 2011, hvori det stod, at der ikke havde været nogen overtrædelser af loven fra indenrigsministeriets efterforskere, der mishandlede Magnitsky i varetægt. Denne beslutning blev derefter brugt af den russiske undersøgelseskomité til at retfærdiggøre deres undladelse af at retsforfølge indenrigsministeriets embedsmænd i Magnitsky-sagen.

Dokumenter, der er offentliggjort i dag, viser yderligere, hvordan anklager Grin som led i tilsløringen af ​​embedsmænd i indenrigsministeriet indledte to straffesager, der falsk målrettet Sergei Magnitsky, efter at han døde. Advokat for Magnitskys familie protesterede mod disse posthume dekreter fra anklager Grin som værende i modstrid med russiske nationale og internationale juridiske forpligtelser og baseret på usandheder, men til ingen nytte:

reklame

Nyt materiale afslører også, at anklager Grin også spillede en nøglerolle i tildækningen af ​​de tyverier, Sergei Magnitsky afslørede.

For det første var anklager Grin direkte ansvarlig for den manglende undersøgelse af den oprindelige klage over svig afsløret af Sergei Magnitsky. Klagen blev indgivet af Hermitage Fund den 3. december 2007, tre uger før tyveriet på 230 millioner dollars, til generalanklager Chaika ]. Den 5. december 2007 var denne klage sendt til anklager Grin, men i stedet for at undersøge det, blev klagen så videresendt til de samme embedsmænd i indenrigsministeriet, som blev nævnt i klagen og dækket over.

For det andet var det anklager Grin, der underskrev anklageskriftet for tyveriet på 230 millioner dollars, som viste, at en "savværksmedarbejder" (Victor Markelov) var ansvarlig for den største kendte skatterabatsvindel i moderne russisk historie. Tiltalen underskrevet af anklager Grin frikendte skattemyndighederne, der godkendte refusionen på 230 millioner dollars, og sagde, at de blev "luret" af Markelov til at gøre det.

"Ifølge de dokumenter, der blev afsløret i dag, har viceanklager i Rusland Victor Grin været personligt involveret i at dække over Sergei Magnitskys forfølgelse og død og den kriminelle sammensværgelse, som Sergei Magnitsky afslørede," sagde Magnitskys tidligere advokatpartner Jamison Firestone.

"Siden begyndelsen af ​​kampagnen har vi hele tiden fået spørgsmål om, hvordan det er muligt, at straffriheden fortsætter for alle involverede i Magnitskys død i Rusland. Vores mål er at kaste lys over de materialer, der afslører, hvordan tildækningen foregår, hvem der er involveret, og hvem der bidrager til det,” sagde en repræsentant for Hermitage Capital Management.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending