Følg os

Forsiden

Det internationale samfund anerkender fængslet menneskerettighedsforkæmper

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

KasakhstanSolidaritetVadimDen 5. december 2013 anerkendte det internationale samfund officielt arbejdet udført af menneskerettighedsforkæmpere i Kasakhstan, hvilket markerede et meget betydningsfuldt øjeblik i dette lands kamp for at blive demokratisk. Vadim Kuramshin, en menneskerettighedsaktivist og advokat blev tildelt den prestigefyldte 18. årlige Ludovic-Trarieux internationale menneskerettighedspris i Paris.

Kuramshin kunne ikke deltage, da han afsoner en 12 års fængselsdom i Kasakhstan. Repræsentanter for Open Dialog Foundation var til stede ved ceremonien og var vidne til som hr. Kuramshins mor, Olga Koltunova, tog imod prisen på vegne af sin fængslede søn.

I en vigtig tale fremhævede dekanen for Paris-advokaten Christiane Feral-Schuhl "Kasakhstan er gået fra en sovjetrepublik til et præsidentielt diktatur. De kasakhiske myndigheder tøver ikke med at bruge Interpols arrestordrer til at angribe politiske dissidenter i Europa. Vi har også anerkendt truslerne mod advokatbranchen i Kasakhstan, dets uafhængighed."

Et andet vigtigt medlem, der også var til stede, var menneskerettighedsforkæmperen og kasakhisk advokat, Zinaida Mukhortova, som under besøget i Paris delte sin oplevelse af tortur og mishandling, da hun uretmæssigt blev indlagt på det psykiatriske hospital, mens hun kæmpede mod korruption.

For mere information, Klik her her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending