Følg os

Europa-Parlamentet

Plenarforsamlingen åbning: hyldest til Nelson Mandela og lettiske tag sammenbrud ofre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131209PHT30225_originalEuropa-Parlamentets formand Martin Schulz (billedet) åbnede plenarmødet med at kalde et minuts stilhed for at hylde Nelson Mandela, der døde den 5. december, og de 54 mennesker, der blev dræbt og snesevis såret, da et supermarkeds tag kollapsede i Riga, Letland, den 21. november. Han opfordrede også indtrængende de ukrainske myndigheder til at afstå fra at bruge vold mod pro-EU demonstranter på Maidan-pladsen i Kiev.

"Mr. Mandela var en helt, en revolutionær og en stor forsoner. Hans bortgang efterlod sydafrikanere berøvet en mand, de kaldte 'far', og verden af ​​en stor personlighed," sagde Schulz. "Selv om Mandela var fængslet i 27 år, søgte han ikke hævn. I stedet brugte han sin karisma, beskedenhed og generøsitet til at hjælpe med at skabe Sydafrikas transformation fra et racistisk undertrykkende regime til demokrati."

Europa-Parlamentet anerkendte Mandelas kamp mod undertrykkelse ved at tildele ham den første Sakharov-pris for tankefrihed i 1988, bemærkede Schulz, der overbragte Parlamentets kondolence til Mandelas familie og regeringen og befolkningen i Sydafrika. Mandelas arv lever videre i millioner af menneskers hjerter, tilføjede han.

Riga supermarked tag sammenbrud Kollapset af et supermarkeds tag i Riga den 21. november dræbte 54 mennesker og sårede mange flere. Dette var den værste sådan katastrofe i Letlands liv, siden det blev uafhængigt i 1991, bemærkede hr. Schulz, og udtrykte Parlamentets kondolence til ofrenes familier og venner.

Ukraines demonstranterI en kommentar til rapporter om, at politiet var blevet mobiliseret mod pro-EU demonstranter på Maidan-pladsen i Kiev, opfordrede Schulz den ukrainske regering til at afstå fra vold og gå i dialog. Europa-Parlamentet "står for retten til at udøve ytringsfrihed og fri forsamling - det støtter det ukrainske folks legitime europæiske forhåbninger", erklærede han.

Udgående MEP'er
De polske MEP'er Rafal Trzaskowski (EPP) og Lena Kolarska-Bobinska (EPP) er blevet udnævnt til deres nationale regering. Deres pladser i Europa-Parlamentet er ledige den 3. december.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending