Følg os

Europa-Parlamentet

Europa-Parlamentet hylder Nelson Mandela

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MandelaEU-flag har vaiet på halv stang i Europa-Parlamentet til hyldest til Nelson Mandela, der døde i en alder af 95 den 5. december. Efter Mandelas død sagde formanden for Europa-Parlamentet, Martin Schulz: "Sydafrika mister i dag sin far, verden mister en helt. Jeg hylder et af vor tids største mennesker." Mandela var den første modtager af Parlamentets Sakharov-pris for tankefrihed.

Mandela besøgte Europa-Parlamentet i juni 1990, blot måneder efter at være blevet løsladt fra fængslet, for at modtage Sakharov-prisen i 1988. Som en række andre modtagere gennem årene var han ude af stand til at deltage i prisoverrækkelsen i 1988, da han blev fængslet af apartheidstyret.

"Gennem sit lederskab og personlige eksempel gav Nelson Mandela ny mening til ord som frihed, lighed, retfærdighed, forsoning og tilgivelse," sagde Schulz.

Europa-Parlamentet og Sydafrika

Europa-Parlamentets forbindelser med det sydafrikanske parlament var fastfrosset under apartheidårene. Europa-Parlamentet oprettede en delegation for forbindelserne med Sydafrika i 1994, året for valget, der markerede afslutningen på apartheid.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending