Følg os

Støtte

EU lover ny finansiel støtte for at hjælpe udviklingslandene med at gennemføre WTO-aftalen handelslettelser

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

wto-meet-begins-on-tirsday-high-stakes-for-indias-food-programme_021213015602I et skridt til at støtte den rettidige gennemførelse af Verdenshandelsorganisationens (WTO) handelslettelsesaftale, som vil hjælpe udviklingslandene ved at forenkle, harmonisere og modernisere internationale grænseprocedurer, forpligtede kommission for udvikling, Andris Piebalgs og handelskommissær, Karel De Gucht, sig i dag at dække en betydelig andel af finansieringsbehovene i udviklingslandene til gennemførelse af aftalen.

EU's støtte til en værdi af ca. € 400 millioner over fem år svarer til kravene om hjælp fra lande, der er mest nødt til at overholde og drage fuld fordel af aftalen til vækst og udvikling. Aftalen blev godkendt på WTO's 9. ministerkonference i Bali, Indonesien den 3.-6. December 2013.

Andris Piebalgs, kommissionær for udvikling, sagde: "Investering i handel er grundlæggende for at styrke et lands vækst og udvikling. EU-støtte til handel har bidraget til at løfte millioner af mennesker ud af fattigdom i det sidste årti og vil forblive nøglen til vores udviklingsarbejde. Vi ønsker at sikre, at hvert land kan nyde de fordele, som implementeringen af ​​handelslettelsesaftalen kan tilbyde; derfor er vi klar til at gå en ekstra mil og hjælpe vores partnerlande, der har brug for det, til at nå deres fulde potentiale gennem handel. ”

reklame

Handelskommissær Karel De Gucht tilføjede: ”EU ønsker at sende en afgørende besked om, at hurtig gennemførelse af denne handelslettelsesaftale er afgørende for udviklingslandene. Aftalen vil gøre det lettere og billigere for handel med udviklingslandene med de største gevinster inden for syd-syd-handel og derved lette deres integration i regionale og globale værdikæder. Afkast på en relativt beskeden forhåndsinvestering vil være betydelig med hensyn til vækst, job og udvikling. ”

EU vil sigte mod at opretholde mindst sit nuværende niveau med støtte til handelslettelser over en femårsperiode; startende fra undertegnelsen af ​​handelslettelsesaftalen, nemlig € 400 mio. over fem år, eller over en tredjedel af udviklingslandenes anslåede behov, primært gennem regelmæssige EU-bistandskanaler. Inden for dette beløb er den også klar til at yde et bidrag på op til 30 mio. € til en dedikeret international handelsfaciliteringsfacilitet til de mest presserende aktioner for at tilpasse lovgivning og procedurer i udviklingslande til den nye aftale.

EU-støtte vil blive ydet inden for rammerne af sin regelmæssige handelsrelateret bistand til udviklingslandene. EU arbejder i øjeblikket på fordelingen af ​​sin udviklingsbistand for perioden 2014-2020, og tiden er derfor inde til udviklingslandene til at afspejle deres handelsmæssige behov, herunder for lettelse af handelen, i deres udviklingsstrategier og medtage dem i deres prioriteter for EU støtte til perioden 2014-2020. EU-støtte vil blive finansieret dels fra EU-budgettet, skal godkendes af de nødvendige retlige instrumenter og dels fra Den Europæiske Udviklingsfond (EUF), som i øjeblikket i at blive ratificeret af medlemsstaterne.

reklame

Samtidig anerkender EU den potentielle værdi af en dedikeret facilitet, der i fællesskab finansieres af de største donorer til støtte for handelslettelsesaftalen. En sådan international facilitet ville give indledende hurtig finansiering og udfylde huller i igangværende eller planlagt finansiering for at gøre overholdelsen af ​​handelslettelsesaftalen fuldt ud og hurtig mulig.

Handelslettelser henviser til foranstaltninger, der har til formål at forenkle, modernisere og harmonisere import af varer, forbedre procedurer for opkrævning af grænser, skatteopkrævning, eksport og transit, især toldkrav, men også de mange andre agenturer, der opererer ved grænserne. Mulige foranstaltninger inkluderer forenkling af regler, standardisering og reduktion af antallet af brugerdefinerede formularer og edb. WTO's handelslettelsesaftale skaber en international ramme for disse reformer, hvorved fordelene ved lettelse af handelen spredes over hele kloden.

Baggrund

At sikre overholdelse af selve handelslettelsesaftalen vil medføre begrænsede omkostninger; ifølge en Verdensbank1 undersøgelse, vil disse være i intervallet 123,000 € - 970,000 € pr. land til kapacitetsopbygning og teknisk bistand (ekskl. udstyr og personale).

For at drage fordel af det fulde potentiale af handelslettelsesforanstaltninger har Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) imidlertid2 estimerer finansieringsbehov fra € 3.5 til € 19.7 mio over 3-5 år (dvs. gennemsnitligt € 11.6 mio.). Hovedparten af ​​omkostningerne (70-90%) ville være knyttet til oprettelsen af ​​et enkelt vindue til indsendelse af dokumenter, især omkostninger til personale og udstyr. Omkostninger i forbindelse med proceduremæssige spørgsmål vil sandsynligvis ikke overstige et anslået € 1 million pr. Land.

Baseret på WTO's skøn over, at to tredjedele af dets medlemskab er udviklingslande (ca. 100 lande, inklusive nye økonomier og råvarelande), kan man ekstrapolere, at der er behov for en finansiering på 100 mio. EUR til at gennemføre de proceduremæssige elementer i handelslettelsesaftalen . Under hensyntagen til omkostningerne ved personale og udstyr vil finansieringsbehovene stige til i alt ca. 1 mia. EUR over fem år.

EU og dets medlemsstater er verdens førende leverandører af Aid for Trade og især handelslettelsesstøtte3. I løbet af den femårige periode 2007-2011 (seneste tilgængelige tal) leverede EU og dets medlemsstater tilsammen i alt ca. 650 mio. EUR til handelslettelse, hvilket svarer til 60% af den samlede støtte i perioden. . EU er selv verdens førende leverandør af handelslettelsesstøtte med 48% af det samlede antal i 2011. Den bredere Aid for Trade-dagsorden, der inkluderer handelsinfrastruktur og andre udgifter, beløb sig de seneste år til ca. 10 mia. EUR årligt for EU og dets medlemslande.

I dag er der en gapende kløft mellem udviklede lande og udviklingslande, når det kommer til grænseprocedurer. I gennemsnit kræver OECD-lande fem dokumenter i tolden, og det tager 10 dage at rydde varer til en pris på ca. € 735 pr. Container. I modsætning hertil kræver afrikanske lande i gennemsnit dobbelt så mange dokumenter, op til 35 dage for at rydde eksport og 44 dage for at rydde import til en gennemsnitlig pris pr. Container på € 1,285 for eksport og € 1,535 for import4. OECD vurderer, at en reduktion af de globale handelsomkostninger med 1% vil øge verdensomspændende indkomst med mere end $ 40 mia. (€ 29.6 mia.), Hvoraf 65% vil gå til udviklingslande.5

Flere udviklingslande har allerede gennemført reformer. For en relativt beskeden investering på ca. € 2-8 mio. Kan fordelene være enorme. Ifølge Global Aid for Trade Review fra 2011 øgede toldreformen i Cameroun indtægterne med 12%; i Mozambique var tallet 50% på to år på trods af store toldnedsættelser. I Mozambique rydder varer nu told på to til fem dage sammenlignet med 30 dage før. I Afrika syd for Sahara kan nedbringelse af tiden brugt ved grænsen med 5% opnå en stigning på 10% i den formelle intra-regionale handel, og indtægtstab fra ineffektive grænseprocedurer sættes til over 5% af BNP.

For mere information

Støtte til handel

MEMO / 13/1076: 3. WTO-ministerkonference (Bali, Indonesien, 6.-2013. December XNUMX)

Kommissær De Gucht om resultatet af den niende WTO-ministerkonference den 6. december 2013, Bali / Indonesien

Kommissær De Gucht: "Det er knasende tid for WTO", 4. december 2013, Bali / Indonesien

ACP

#AfricaEuropeAlliance - Styrkelse af bæredygtige energiinvesteringer i #Africa

Udgivet

on

Et nyt platform på højt plan samler nøgleaktører i den bæredygtige energisektor fra den offentlige og private sektor i både Europa og Afrika.

På Afrika Investeringsforum i Johannesburg arrangeret af Den Afrikanske Udviklingsbank har EU og Den Afrikanske Union lanceret EU-Afrika platform på højt plan om bæredygtige energiinvesteringer i Afrika.

I løbet af sin State of the Union tale Præsident Juncker har meddelt det nye 'Afrika - Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' at øge investeringerne i Afrika væsentligt, styrke handelen, skabe arbejdspladser og investere i uddannelse og færdigheder. Den højtstående platform, der blev sat i gang i dag, repræsenterer en konkret handling under denne alliance for at øge strategiske investeringer og styrke den private sektors rolle.

reklame

Kommissær for det indre marked, industri, iværksætterånd og SMV'er Elżbieta Bieńkowska sagde i Johannesburg: "Hvis vi er seriøse omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika, har vi brug for alle om bord, inklusive den private sektor. Den højtstående platform vil bane vejen for det: eksperter fra den offentlige, private, akademiske og finansielle sektor vil sammen diskutere udfordringer og barrierer for bæredygtige investeringer på dette område og hjælpe med at tackle dem. ”

Platformen på højt plan samler offentlige, private og finansielle operatører samt akademi fra Afrika og Europa. De vil undersøge udfordringer og strategiske interesser, der kunne fremskynde konsekvenserne, især for bæredygtig vækst og beskæftigelse. Platformen på højt plan sigter mod at tiltrække og øge ansvarlige og bæredygtige private investeringer til bæredygtig energi i Afrika.

Et konkret resultat af platformen for lancering på højt plan var annonceringen af ​​tre strømme af arbejde, 1) identificere investeringer i energi med stor indflydelse på vækst og jobskabelse, 2) analysere energiinvesteringsrisici og foreslå politiske retningslinjer for en bæredygtig investering og forretning miljø og 3) øge udvekslingen mellem den afrikanske og europæiske private sektor.

reklame

Baggrund

Ved at samle energiaktører fra den private og offentlige sektor fra begge kontinenter vil platformen på højt niveau fremme partnerskabet mellem europæiske og afrikanske virksomheder og støtte 'Afrika-EU-alliancen for bæredygtige investeringer og job'. Det vil bidrage til at få mest muligt ud af mulighederne omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika samt til bedre at tackle udfordringer og vigtige barrierer, der i øjeblikket hindrer det.

Afrika Investment Forum i Johannesburg fandt sted fra 7-9 november 2018 og blev organiseret af African Development Bank. Forummet er stedet, hvor projektsponsorer, låntagere, långivere og offentlige og private investorer mødes for at fremskynde Afrikas investeringsmuligheder - især energisektoren.

'Afrika-Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' bygger på de forpligtelser, der er taget under Afrikanske Union - EU-topmødet, som fandt sted i november sidste år i Abidjan, hvor de to kontinenter blev enige om at styrke deres partnerskab. Den beskriver de vigtigste indsatsområder for en stærkere økonomisk dagsorden for EU og dens afrikanske partnere.

Adgang til bæredygtig energi spiller en afgørende rolle i udviklingen. Formålet med 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling er at give universel adgang til overkommelige, pålidelige og moderne energitjenester. EU er fast besluttet på at hjælpe partnerlandene med at øge vedvarende energi og diversificere deres energikilder, der sikrer overgangen til et smart, sikkert, elastisk og bæredygtigt energisystem for alle. Mobilisering af den private sektor er afgørende for denne indsats.

Mere information

Afrika-Europa Alliance

Læs

Afrika

EU øger bistanden til tørkeberørte lande i #HornofAfrika

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har meddelt yderligere humanitær bistand på € 60 millioner for at hjælpe mennesker i Somalia, Etiopien og Kenya, som har været udsat for kritiske niveauer af fødevaresikkerhed på grund af alvorlig tørke.

Denne yderligere bistand bringer EU's humanitære bistand til Afrikas Horn (herunder Somalia, Etiopien, Kenya, Uganda, Djibouti) til næsten € 260m siden årets begyndelse.

"Situationen i Afrikas Horn er drastisk forværret i 2017, og den bliver stadig værre. Millioner af mennesker kæmper for at imødekomme deres og deres familiers fødevarebehov. Risikoen for hungersnød er reel. Den Europæiske Union har fulgt situationen nøje siden, helt i begyndelsen og gradvis stigende bistand til de berørte befolkninger. Denne nye pakke vil hjælpe vores humanitære partnere med at styrke reaktionen yderligere og fortsætte med at bringe livreddende bistand til mennesker i nød, "sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

reklame

Den nyligt annoncerede EU-bistand vil støtte humanitære partnere, som allerede reagerer på de berørte befolknings behov for at øge nødhjælp og behandling af underernæring. Projekter vedrørende vandforsyning, husdyrbeskyttelse og respons på udbrud vil også blive støttet. Størstedelen af ​​finansieringen (€ 40m) vil hjælpe de mest sårbare i Somalia, mens € 15m vil gå til Etiopien og € 5m til Kenya.

Baggrund

Millioner af mennesker i Afrikas Horn påvirkes af fødevaresikkerhed og vandmangel. Vegetation er sparsom. Dyredød, høje fødevarepriser og reducerede indkomster rapporteres. Som følge af den dårligt udførte regntid vil de næste høst reduceres kraftigt, og situationen forventes at blive værre i de kommende måneder.

reklame

Tørken kommer i hælene på uregelmæssigt vejr forårsaget af El Niño fænomenet i 2015-16. I Etiopien tilskyndede det den største tørkeindsats i landets historie.

Regionen er også vært for 2.3 millioner flygtninge - hvoraf størstedelen er fra Yemen, Sydsudan og Somalia - og kæmper for at imødekomme deres stigende behov.

Siden 2011 har EU afsat over € 1 mia. I humanitær bistand til sine partnere i Afrikas Horn. EU-finansiering har bidraget til at yde fødevarehjælp, sundhed og ernæringspleje, rent vand, sanitet og husly til dem, hvis liv er truet af tørke og konflikter.

Imidlertid er støtten til de tørkeberørte befolkninger kompliceret af visse områders afsides beliggenhed og ved den fortsatte vold i Somalia. Alle parter i konflikten opfordres derfor til at yde uhindret humanitær adgang til mennesker i nød.

Læs

Støtte

EU Officiel #Development Assistance når højeste niveau nogensinde

Udgivet

on

Nye tal bekræfter, at Den Europæiske Union og dens medlemsstater har konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Foreløbige OECD-tal viser, at den officielle udviklingsbistand (ODA) fra EU og dets medlemsstater har nået 75.5 mia. € i 2016. Dette udgør en stigning på 11% sammenlignet med 2015-niveauerne. EU's bistand er steget for fjerde år i træk og nåede sit hidtil højeste niveau. I 2016 repræsenterede EU's kollektive ODA 0.51% af EU's bruttonationalindkomst (BNI), steget fra 0.47% i 2015. Dette er markant over gennemsnittet på 0.21% af lande uden for EU, der er medlemmer af Udvalget for Udviklingsbistand (DAC) .

reklame

Den Europæiske Union og dens medlemsstater har derfor igen konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Kommissær for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, sagde: ”Jeg er stolt af, at EU fortsat er verdens førende leverandør af officiel udviklingsbistand - et klart bevis på vores engagement i FN's mål for bæredygtig udvikling. Vi opfordrer alle udviklingsaktører til at fordoble deres bestræbelser på at gøre det samme. Og vi stopper ikke der. Vi udnytter investeringer i den private sektor, hjælper med at mobilisere indenlandske ressourcer og intensiverer den fælles indsats med EU-landene og søger at få mest muligt ud af alle finansieringskilder til udvikling. "

I 2016, fem EU-medlemsstater forudsat 0.7% eller mere af deres bruttonationalindkomst (BNI) i officiel udviklingsbistand: Luxembourg (1.00%), Sverige (0.94%), Danmark (0.75%), Tyskland (0.70%), der har nået målet for første gang, og det Forenede Kongerige (0.70%). Seksten EU-lande øget deres ODA i forhold til deres BNI, mens 5 medlemsstater reduceret deres ODA og 7 forblev på samme niveau som sidste år. I alt 20 medlemsstater øget deres ODA nominelt ved 10.9 milliarder €, mens faldene i 6 andre beløb sig til 3.4 milliarder €.

reklame

I 2016 over for en hidtil uset migrationskrise var EU og dets medlemsstater i stand til at øge både deres støtte til flygtninge såvel som deres 'udviklingsbistand' til udviklingslande. Den samlede stigning i Den Europæiske Unions officielle udviklingsbistand med 7.6 mia. EUR var større end stigningen i donorflygtning koster 1.9 mia. EUR. Kun 25% af væksten i EU's kollektive ODA mellem 2015 og 2016 skyldtes flygtningeomkostninger i landet, hvorfor der var vækst i ODA, selvom disse omkostninger er ekskluderet. EU's kollektive ODA eksklusive flygtningeomkostninger i landet voksede fra 59.1 mia. Euro i 2015 til 64.8 mia. Euro i 2016, hvilket udgør en stigning på 10%.

Baggrund

Officielle udviklingsbistand er fortsat en vigtig kilde til finansiering for mange udviklingslande, men det er klart, at indsatsen er nødt til at gå meget længere. Denne vision, om hvordan udviklingen finansiering bør udvikle sig til at støtte 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling, der er aftalt i den Addis Ababa Action Agenda[1] (AAAA).

Til støtte for denne dagsorden, Den Europæiske Union (EU) søger at increaseresources for en bæredygtig udvikling, herunder gennem:

- Mobilisering af indenlandske ressourcer

- Udnyttelse af den private sektors ressourcer på nationalt og internationalt niveau til at mobilisere finansiering til udvikling af den private sektor

- intensivering af den fælles programmeringsindsats mellem EU og dens medlemsstater som en måde at forbedre udviklingssamarbejdets effektivitet, ejerskab og effektivitet på.

I 2005, EU og dets medlemslande lovet at øge deres kollektive ODA til 0.7% af EU bruttonationalindkomst (BNI) ved 2015. Selvom den økonomiske krise og alvorlige budgetmæssige pres i de fleste EU-lande betød, at EU ikke opfyldte dette ambitiøse mål i 2015 har der været konstant realvækst i europæisk ODA på næsten 40% siden 2002. I maj 2015, Det Europæiske Råd bekræftede sin vilje til at nå dette mål inden 2030. EU forpligtede sig også bestræbelserne på at kollektivt opfylde ODA-målet på 0.15-0.20% af BNI til de mindst udviklede lande på kort sigt, og at nå 0.20% af ODA / BNI til de mindst udviklede lande ved 2030.

ODA løfte er baseret på individuelle mål. Medlemsstater, der tiltrådte EU før 2002 bekræftede deres forpligtelse til at opnå 0.7% ODA / BNI den, under hensyntagen til budgetmæssige forhold, mens de, der har nået målet, forpligtet sig til at forblive på eller over målet. Medlemsstater, der tiltrådte EU efter 2002 forpligtet til at stræbe efter at øge deres ODA / BNI til 0.33%.

De data, der offentliggøres i dag er baseret på foreløbige oplysninger indberettet af EU-medlemsstaterne til OECD og EU-Kommissionen. EU kollektivt ODA består af den samlede ODA-udgifter i 28 EU-medlemsstater og ODA af EU-institutionerne ikke tilskrives de enkelte medlemsstater (dvs. egne midler fra Den Europæiske Investeringsbank).

In-donor flygtningebørn omkostninger indberettet af EU-medlemsstater steg fra 8.8 milliarder € (eller 12.9% af kollektiv EU-ODA i 2015) til 10.7 milliarder € (eller 14.2% af kollektiv EU-ODA i 2016). Stigningen i EU-ODA dedikeret til at finansiere i-donor flygtningebørn omkostninger afspejler det faktum, at i 2015 og 2016, mange EU-lande, over for en hidtil uset stigning i flygtninge, forudsat vital nødhjælp og støtte til et stort antal flygtninge inden for deres grænser. De fleste af de dermed forbundne omkostninger[2] kan kun registreres som ODA i det første år af en flygtninges ophold.

Der er 30 medlemmer af Komitéen for Udviklingsbistand (DAC), herunder Den Europæiske Union, der fungerer som et fuldgyldigt medlem af udvalget.

Mere information:

Faktablad: Offentliggørelse af nye tal på 2016 officielle udviklingsbistand

bilag: Opfyldelse af 2030 Bæredygtig Development Goals: Putting sammen midlerne til gennemførelse; fremhæve om EU tidlige resultater i tre nøgleområder

OECD Pressemeddelelse

[1] Den Addis Ababa Action dagsorden (AAAA) blev vedtaget på det tredje FN internationale konference om udviklingsfinansiering i juli 2015

[2] Se: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Line IA8.2 Flygtninge i donorlandene (kode 1820)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending