Følg os

Forretning

Kommissionen glæder sig over gennembrud i forslaget om at hjælpe virksomheder med at inddrive grænseoverskridende gæld

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

gældsinddrivelse_daJustitsministre nåede i dag (6. december) til enighed om en generel tilgang til Europa-Kommissionens forslag til en europæisk bevaringsordre (IP / 11 / 923), for at lette inddrivelsen af ​​grænseoverskridende gæld for både borgere og virksomheder. Forslaget letter gældskrav på tværs af grænserne og giver kreditorer større sikkerhed med hensyn til at inddrive deres gæld og øger dermed tilliden til handel inden for EU's indre marked. Det er en del af Kommissionens dagsorden for 'retfærdighed for vækst', der søger at udnytte potentialet i EU's fælles område for retfærdighed for handel og vækst.

”Dagens gennembrud i forhandlingerne om den europæiske kontoopbevaringsordre er et gennembrud for Europas små virksomheder - rygraden i vores økonomier. I disse økonomisk udfordrende tider har virksomheder brug for hurtige løsninger til at inddrive udestående gæld. De har brug for en effektiv løsning, der dækker hele Europa, så pengene forbliver, hvor de er, indtil en domstol har truffet en afgørelse om tilbagebetaling af midlerne, ”sagde vicepræsident Viviane Reding, EU's justiskommissær. "Jeg stoler på, at Europa-Parlamentet og Rådet fortsætter deres gode arbejde, så dette forslag hurtigt bliver det til den europæiske vedtægtsbog."

Europæiske virksomheder mister cirka 2.6% af deres omsætning om året på grund af tab på gæld. De fleste af disse virksomheder er SMV'er. Op til 600 millioner euro om året i gæld afskrives unødigt, fordi virksomheder finder det for skræmmende at forfølge dyre, forvirrende retssager i udlandet. Den europæiske kommissionskonserveringsordre, der er foreslået af Kommissionen, tilbyder løsninger på disse problemer.

reklame

Det kompromis, der blev opnået på Justitsrådet, bekræfter hovedpunkterne i Kommissionens forslag. Vigtigst er det, at nøgleelementer i forslaget, såsom at sikre en 'overraskelseseffekt' med ordrer, der udstedes uden skyldnerens viden, og en bred definition af grænseoverskridende sager er opretholdt i Rådets tekst. Rådets tekst adskiller sig fra det oprindelige forslag på følgende måder:

 • Anvendelsesområde: I modsætning til Kommissionens forslag gælder reglerne i Rådets tekst ikke for finansielle instrumenter (såsom aktier eller obligationer), testamenter eller arv og ægteskabelig ejendom. Dette betyder, at kreditorer ikke vil være i stand til at bruge en europæisk kontoopbevaringsordre til at bevare finansielle instrumenter på bankkonti eller i tilfælde af tvister i forbindelse med testamenter og arv eller ægteskabelig ejendom.
 • Tilgængelighed og betingelser: I henhold til Rådets tekst gælder reglerne kun for kreditorer, der har bopæl i en medlemsstat, der er bundet af reglerne. Desuden vil kreditor som hovedregel blive holdt ansvarlig for uberettiget anvendelse af kontobevaringsordren.
 • Adgang til kontooplysninger: kreditor vil kun være i stand til at bruge den mekanisme, der er fastlagt i de nye regler, når der er en eksigibel dom over debitor.

Næste skridt

For at blive lov skal Kommissionens forslag vedtages i fællesskab af Europa-Parlamentet og af medlemslandene i Rådet (som stemmer med kvalificeret flertal). Europa-Parlamentets juridiske udvalg stemte for at bakke op om Kommissionens forslag den 30. maj i år (MEMO / 13 / 481). Dagens gennembrud i Rådet betyder, at de to kamre nu kan indlede 'trilog' -diskussioner med Kommissionen for at nå til en endelig aftale.

reklame

Baggrund

Små og mellemstore virksomheder (SMV'er) udgør 99% af virksomhederne i EU. Omkring 1 million af dem står over for problemer med grænseoverskridende gæld, og op til 600 millioner euro om året i gæld afskrives, fordi virksomheder finder det for dyrt eller vanskeligt at forfølge retssager i andre EU-lande. Borgere lider også, når varer købt online aldrig leveres, eller en fraværende forælder ikke betaler underhold fra udlandet.

I Kommissionens forslag til regulering oprettes en ny europæisk kontoopbevaringsordre, der giver kreditorer mulighed for at bevare det skyldige beløb på en debitors bankkonto. Denne ordre kan være af afgørende betydning i gældsinddrivelsesprocedurer, fordi det ville forhindre skyldnere i at fjerne eller sprede deres aktiver i den tid, det tager at opnå og fuldbyrde en dom om fordelene. Dette øger sandsynligheden for succesfuld inddrivelse af grænseoverskridende gæld.

Den nye europæiske ordre vil give kreditorer mulighed for at opbevare midler på bankkonti på de samme betingelser i alle EU-medlemsstater. Vigtigere er, at der ikke sker ændringer i de nationale systemer til opbevaring af midler. Kommissionen tilføjer simpelthen en europæisk procedure, som kreditorer kan vælge at bruge til at inddrive fordringer i udlandet i andre EU-lande.

Den europæiske kontoopbevaringsordre vil være tilgængelig for kreditor som et alternativ til instrumenter, der findes i henhold til national lovgivning. Det vil være af beskyttende karakter, hvilket betyder, at det kun blokerer debitors konto, men ikke tillader, at der udbetales penge til kreditor. Instrumentet finder kun anvendelse på grænseoverskridende sager. Den europæiske kontoopbevaringsordre udstedes efter en ex parte-procedure. Dette betyder, at det ville blive udstedt uden, at skyldneren vidste om det, hvilket muliggør en “overraskelseseffekt”. Instrumentet indeholder fælles regler vedrørende jurisdiktion, betingelser og procedure for udstedelse af en ordre; en oplysningsordre vedrørende bankkonti hvordan bevarelsesordren skal håndhæves af nationale domstole og myndigheder og retsmidler for skyldner og andre elementer i tiltaltebeskyttelse.

Mere information

Europa-Kommissionen - nyhedsrum for retfærdighed

Europa-Kommissionen - civilret

Hjemmeside for justiskommissær og næstformand Viviane Reding

Følg næstformanden på Twitter: VivianeRedingEU

Følg EU-Domstolen på Twitter: EU_Justice

Forretning

Master in Management -programmet for GSOM SPbU har været blandt de 25 bedste blandt de førende FT Global Masters in Management 2021

Udgivet

on

Master in Management (MiM) -programmet fra Graduate School of Management ved St. ifølge Financial Times. GSOM SPbU er fortsat den eneste russiske skole repræsenteret i denne rangordning. 

I 2013 kom Master in Management -programmet ind på Financial Times placering med 65. plads på listen over de bedste programmer for første gang. I løbet af de sidste otte år har MiM -programmet formået at forbedre sin position og stige på 40 linjer takket være det unikke i uddannelsesindhold og støtte fra alumner og virksomhedspartnere.

“Den høje position i FT Rangering af Master in Management -programmet er resultatet af det daglige arbejde i mange afdelinger, støtte fra partnere og bidraget fra hver lærer, der arbejder på programmet. Vi glæder os naturligvis over det nye opnåede resultat, som sætter programmet på et særligt sted, ikke kun på det russiske erhvervsuddannelsesmarked, men også på verdensplan. Men for os er dette først og fremmest en indikator på, at vi er på rette vej, hvilket betyder, at vi fortsat skal arbejde på konstant forbedring af de underviste discipliner, studiestøtte, videreudvikling af det internationale miljø, styrkelse af samarbejdet med arbejdsgivere, herunder med virksomheder, der er medlemmer af GSOM Advisory Board. Jeg lykønsker oprigtigt alle, der er involveret i oprettelsen og udviklingen af ​​programmet, og jeg lykønsker studerende og alumner, og jeg håber, at vi vil fortsætte med at arbejde sammen, vi vil opnå nye høje resultater! ” sagde Yulia Aray, lektor, Institut for Strategisk og International Ledelse, Akademisk Direktør for Master i Management -program.

reklame

De akademiske partnere for GSOM SPbU - Swiss University of St. Gallen og Higher Commercial School of Paris indtog første og anden pladsen i Global Masters in Management 2021 -rangeringen. Andre akademiske partnere for GSOM SPbU har taget linjerne ved siden af ​​Business School i rangeringen: School of Business, University of Mannheim (Tyskland) har en 24. position; Indian Institute of Management (Ahmedabad) er på den 26. linje.

The Financial Times listen indeholder 100 uddannelsesprogrammer. Publikationen udarbejder en rangordning baseret på en analyse af data modtaget fra handelshøjskoler og anonyme kommentarer fra alumner. Kun handelshøjskoler med mindst en af ​​de internationale akkrediteringer: AACSB og EQUIS kan deltage i rangeringen. Der tages højde for i alt 17 kriterier: lønstigningstakten over tre år, karrierevækst, støtte til en handelsskole i karriereudvikling, andelen af ​​alumner, der fik et job tre måneder efter eksamen, antallet af udenlandske lærere og andre. Og selvfølgelig er en af ​​hovedindikatorerne den gennemsnitlige løn for alumner tre år efter eksamen - på GSOM SPbU er det mere end $ 70,000 om året.

Placeringen af ​​den internationale forretningsavis Financial Times (FT) udgivet i mere end 20 lande. De er en generelt accepteret indikator for kvaliteten af ​​en handelsskole eller et individuelt program.

reklame

GSOM SPbU er en førende russisk handelsskole. Det blev etableret i 1993 ved Sankt Petersborg Universitet, som er et af de ældste klassiske universiteter og det største center for videnskab, uddannelse og kultur i Rusland. I dag er GSOM SPbU den eneste russiske Business School, der er inkluderet i top-100 bedste europæiske skoler i Financial Times-rangeringen og har to prestigefyldte internationale akkrediteringer: AMBA og EQUIS. GSOM Advisory Board omfatter ledere fra erhvervslivet, regeringen og det internationale akademiske samfund.

Læs

data

Større beskyttelse, innovation og vækst i Storbritanniens datasektor som annonceret af Storbritanniens digitale sekretær

Udgivet

on

Informationskommissærens kontor (ICO) er sat til en revision for at drive større innovation og vækst i Storbritanniens datasektor og bedre beskytte offentligheden mod store datatrusler under planlagte reformer annonceret af den digitale sekretær Oliver Dowden

Bridget Treacy, partner (britisk privatlivs- og cybersikkerhedspraksis), Hunton Andrews Kurth, sagde: ”Den britiske regering har signaleret en ambitiøs vision for at reformere Storbritanniens databeskyttelseslove, forenkle det nuværende regime, reducere bureaukrati for virksomheder og tilskynde til datadrevet innovation. Efter omhyggelig analyse mener regeringen, at den kan forbedre Storbritanniens databeskyttelsesregime betydeligt, og hvordan det fungerer i praksis, samtidig med at der opretholdes høje standarder for beskyttelse af enkeltpersoner. Langt fra at forsøge at erstatte det nuværende regime ligner dette et forsøg på at finjustere det, hvilket gør det bedre i stand til at betjene alle interessenters behov og passer bedre til den digitale tidsalder. 

”Et nyt kig på internationale datastrømme er længe siden, og her vil det være interessant at se, hvor kreativ den britiske regering er parat til at være. Globale datastrømme er en uundgåelig del af den globale handel, og Covid-19-pandemien understregede behovet for globalt samarbejde inden for forskning og innovation. Den britiske regering ønsker at muliggøre pålidelige og ansvarlige datastrømme uden at reducere beskyttelsen for enkeltpersoner og uden unødig bureaukrati. En mere smidig, fleksibel, risikobaseret og resultatstyret tilgang til bestemmelse af tilstrækkelighed kan generelt forbedre databeskyttelsen. Men her bliver regeringen nødt til at være særlig forsigtig, forudsat at den ønsker at bevare Storbritanniens tilstrækkelighedsstatus i EU.

reklame

”Det ser ud til, at selv informationskommissærens kontor vil blive genstand for reformer med forslag om at modernisere databeskyttelsesregulatorens styringsstruktur, opstille klare mål og sikre større gennemsigtighed og ansvarlighed. ICO er en meget respekteret databeskyttelsesregulator, der tilbyder meget beundret globalt lederskab om vanskelige spørgsmål. Der vil være behov for omhu for at sikre, at ICO's meget berømte og højt værdsatte uafhængighed ikke bringes i fare af de foreslåede reformer.

”Samlet set ligner dette et tankevækkende forsøg på at forbedre Storbritanniens eksisterende databeskyttelsesregime, ikke gennem radikale ændringer, men ved at bygge videre på og finjustere de eksisterende rammer for at gøre det bedre egnet til vores digitale tidsalder. Organisationer bør glæde sig over muligheden for at bidrage til denne konsultation. ”

Bojana Bellamy, præsident for Hunton Andrews Kurth's Center for Information Policy Leadership (CIPL), sagde en fremtrædende global informationspolitisk tænketank i Washington, DC, London og Bruxelles: ”Den britiske regerings vision er en positiv udvikling og er tiltrængt for at imødegå mulighederne og udfordringerne i vores digitale tidsalder. Planerne bør hilses velkommen i både Storbritannien og i EU. Det handler ikke om at sænke niveauet for databeskyttelse eller slippe af med GDPR, det handler om at få loven til at fungere i praksis mere effektivt og på en måde, der skaber fordele for alle - organisationer, der bruger data, enkeltpersoner, regulatorer og det britiske samfund og økonomi. Love og lovgivningspraksis skal udvikle sig og være adræt ligesom de teknologier, de forsøger at regulere. Lande, der skaber de fleksible og innovative reguleringsordninger, vil være bedre rustet til at reagere på den fjerde industrielle revolution, vi er vidne til i dag.

reklame

”Der er ingen tvivl om, at nogle aspekter af GDPR ikke fungerer godt, og at nogle områder er uhjælpeligt uklare. For eksempel er reglerne for dataanvendelse i videnskabelig og industriel forskning og innovation besværlige at lokalisere og analysere, hvilket hindrer brug og deling af data til disse gavnlige formål; det er svært at bruge personlige data til træning af AI -algoritmer for at undgå bias; enkeltpersoners samtykke til databehandling er blevet gjort meningsløst ved overforbrug; og internationale datastrømme er faldet i bureaukrati.

”Den britiske regerings dristige vision om at forenkle det nuværende databeskyttelsesregime, reducere bureaukratiet, pålægge organisationer større ansvar for at håndtere og bruge data ansvarligt og at styrke den britiske fortrolighedsregulators centrale rolle er den rigtige vej frem. Det opnår både effektiv beskyttelse af enkeltpersoner og deres data og muliggør datadrevet innovation, vækst og samfundsmæssige fordele. Andre regeringer og lande bør følge Storbritannien.

”Det er på høje tid at forny reglerne for internationale datastrømme, og den britiske regering har helt ret i at fokusere på at muliggøre pålidelige og ansvarlige datastrømme. Virksomheder i alle sektorer vil glæde sig over en mere problemfri ordning for dataoverførsler og tilstrækkelige beslutninger for flere lande. Virksomhedsdatabeskyttelsesofficerer afleder for mange ressourcer til at håndtere de juridiske tekniske aspekter af datastrømme fra EU, især i kølvandet på EU -Schrems II -dommen. Forbrugerne og virksomhederne vil blive bedre tjent med organisationer, der fokuserer på privatliv ved design, risikovurderinger og opbygning af omfattende programmer til beskyttelse af personlige oplysninger, der passer til den nye digitale økonomi. 

”Det er opmuntrende, at regeringen anerkender Det Forenede Kongeriges Informationskommissærs kontor som en vigtig digital regulator i Storbritannien med en kritisk opgave at beskytte både enkeltpersoners informationsrettigheder og muliggøre ansvarlig datadrevet innovation og vækst i Storbritannien. ICO har været en progressiv regulator og påvirker i det globale reguleringssamfund. ICO skal have ressourcer og værktøjer til at være strategisk, innovativ, tidligt engagerende med organisationer, der bruger data og opmuntrer og belønner bedste praksis og ansvarlighed. ”

Læs

Europa-Kommissionen

Styrkede EU -eksportkontrolregler starter

Udgivet

on

EU styrker sin evne til at reagere på nye sikkerhedsrisici og nye teknologier. Den nye Eksportkontrolforordning trådte i kraft den 9. september og vil stramme kontrollen med handel med varer med dobbelt anvendelse-civile varer og teknologier med mulig militær eller sikkerhedsanvendelse-samtidig med at EU styrker kapaciteten til at beskytte menneskerettigheder og støtte sikre forsyningskæder til strategiske genstande.

Næstformand og handelskommissær Valdis Dombrovskis (afbilledet) sagde: “Vi skal bedre reagere på nye trusler i en stadig mere volatil verden. Det betyder at få et bedre greb om dual-use teknologier, herunder cyberovervågningsteknologier, der kan misbruges til krænkelser af menneskerettighederne. Takket være disse nye EU -regler vil EU -landene nu også arbejde endnu tættere indbyrdes og med allierede om potentielle sikkerhedsrisici som følge af bioteknologi, kunstig intelligens og andre nye teknologier. Vi vil også samarbejde om at sikre lige vilkår for virksomheder, for eksempel i forbindelse med det nye handels- og teknologiråd mellem EU og USA. ” 

Den nye ramme gør det muligt for EU at tage en række vigtige handlinger for at samle ekspertise og tackle særlige udfordringer, især i forhold til cyberovervågning-hvor due diligence-retningslinjer er under udarbejdelse-men også nye teknologier med dobbelt anvendelse, såsom avanceret computing.

reklame

Forordningen indfører større gennemsigtighed ved at øge niveauet for konsultationer og rapportering mellem medlemsstaterne og Kommissionen, hvilket bidrager til udviklingen af ​​en ny EU's elektroniske licensplatform allerede piloteret i fire EU -medlemsstater.

Det giver også et retsgrundlag for EU's indsats på multilateralt, plurilateralt og bilateralt niveau - idet man erkender, at effektiviteten af ​​kontroller afhænger af de vigtigste teknologiproducenters samarbejde - og bygger på de eksisterende multilaterale rammer for eksportkontrol, nemlig Wassenaar -arrangementet, som danner grundlag for mange restriktioner pålagt af forordningen på EU -plan.

Baggrund

reklame

Kommissionen vedtog sit lovgivningsforslag om at modernisere EU -kontrollen med eksport af følsomme varer med dobbelt anvendelse - varer og teknologi - i september 2016 for at erstatte forordningen fra 2009. Sådanne genstande har mange civile anvendelser, men kan også bruges til forsvar, efterretning og retshåndhævende formål (nukleare og specielle materialer, telekommunikation, elektronik og computere, rum- og rumfart, marineudstyr osv.) og kan også blive misbrugt til krænkelser af menneskerettigheder.  

Den nye forordning indeholder mange af Kommissionens forslag til en omfattende 'systemopgradering' og vil gøre det eksisterende EU -eksportkontrolsystem mere effektivt ved at:

 • Indførelse af en ny "menneskelig sikkerhed" -dimension, så EU kan reagere på udfordringerne ved nye teknologier med dobbelt anvendelse-især cyberovervågningsteknologier-der udgør en risiko for national og international sikkerhed; herunder beskyttelse af menneskerettigheder
 • ajourføring af nøglebegreber og definitioner (f.eks. definition af en "eksportør", der skal gælde for fysiske personer og forskere, der er involveret i teknologioverførsler med dobbelt anvendelse);
 • forenkling og harmonisering af licensprocedurer og giver Kommissionen mulighed for - ved 'forenklet' procedure, dvs. delegeret retsakt - at ændre listen over poster eller destinationer, der er omfattet af særlige former for kontrol, og derved gøre eksportkontrolsystemet mere smidigt og i stand til at udvikle sig og tilpasse sig omstændigheder;
 • forbedring af informationsudveksling mellem licensmyndigheder og Kommissionen med henblik på at øge gennemsigtigheden i licensbeslutninger
 • koordinering af og støtte til robust håndhævelse af kontroller, herunder forbedring af sikker elektronisk informationsudveksling mellem licens- og håndhævelsesorganer
 • udvikling af et EU-kapacitetsopbygnings- og uddannelsesprogram for medlemsstaternes licens- og håndhævelsesmyndigheder 
 • opsøge industrien og gennemsigtighed med interessenter, udvikle et struktureret forhold til den private sektor gennem specifikke konsultationer af interessenter fra den relevante kommissionsgruppe af medlemsstaters eksperter, og;
 • muliggøre stærkere dialoger med tredjelande og søge lige vilkår på globalt plan.

Mere information

Eksportkontrolforordning

Notat - Gennemførelse af forordningen

Handel med dobbelt anvendelse 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending