Følg os

Bureaukrati

Fusioner: Kommissionen skærer bureaukrati for virksomheder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

redtape_2153462cEuropa-Kommissionen har vedtaget en pakke for at forenkle sine procedurer for revision af fusioner i henhold til EU's fusionsforordning. Denne pakke udvider omfanget af dens forenklede procedure til at gennemgå uproblematiske fusioner, hvilket bringer den samlede andel af sager behandlet under denne procedure op på 60-70 %. Kommissionen har også reduceret mængden af ​​oplysninger, der kræves for at anmelde transaktioner i alle tilfælde, uanset om det er under den forenklede procedure eller ej. Dette forventes at medføre betydelige fordele for virksomheder og rådgivere i form af forberedende arbejde og relaterede omkostninger. Fusionsforenklingspakken vil være gældende fra 1. januar 2014.

Dette initiativ er et konkret skridt hen imod målene for Kommissionens Regulatory Fitness and Performance (REFIT)-program for at gøre regler og procedurer mindre byrdefulde for erhvervslivet.

Kommissionens næstformand med ansvar for konkurrencepolitik, Joaquín Almunia, sagde: "Fusionsforenklingspakken viser, at vi lytter til vores interessenter. Det er den mest omfattende reform af vores fusionsprocedurer til dato og vil gøre dem meget enklere. Dette vil reducere den administrative byrde og omkostninger for virksomheden på et tidspunkt, hvor den har mest brug for det."

For yderligere at strømline og fremskynde gennemgangen af ​​fusioner på EU-plan har Kommissionen gennemgået sine procedurer og har som følge heraf revideret to tekster: (i) meddelelsen om forenklede procedurer og (ii) fusionsgennemførelsesforordningen ( se også MEMO / 13 / 1098). Sideløbende hermed har Kommissionen opdateret sine modeltekster for afhændelsesforpligtelser.

Ændringer i bekendtgørelsen om forenklede procedurer

I henhold til denne meddelelse undersøges fusioner, som normalt ikke vil give anledning til konkurrenceproblemer, af Kommissionen efter en forenklet procedure. Virksomheder kan bruge en kortere anmeldelsesformular, og Kommissionen kan afklare sådanne sager uden en markedsundersøgelse. Kommissionen har nu udvidet anvendelsesområdet for den forenklede procedure i lyset af sine erfaringer:

- For markeder, hvor to fusionerende virksomheder konkurrerer (horisontal overlapning), vil fusioner under en samlet markedsandel på under 20 % nu kvalificere sig til den forenklede procedure (i stedet for 15 % i øjeblikket).

reklame

- For fusioner, hvor en af ​​virksomhederne sælger et input til et marked, hvor den anden virksomhed er aktiv (vertikalt relaterede markeder), såsom en fusion mellem en producent af bildele og en bilproducent, vil fusioner under en samlet markedsandel på 30 % vurderes efter den forenklede procedure (i stedet for 25 % i øjeblikket).

- I henhold til et nyt kriterium, der blev indført med reformen, kan fusionen nu også vurderes efter den forenklede procedure, hvis de kombinerede markedsandele for to fusionerende selskaber er mellem 20 % og 50 %, men stigningen i markedsandele på grund af fusionen er lille. .

Foranstaltningerne giver Kommissionen mulighed for at behandle mellem 60-70 % af fusionssagerne under den forenklede undersøgelsesprocedure (dvs. 10 % mere end i dag). Det vil reducere det interne arbejde, som virksomhederne udfører, før de anmelder en fusion, og vil også kunne føre til en reduktion af advokatsalærerne med op til en tredjedel.

Ændringer af fusionsgennemførelsesforordningen

De nødvendige oplysninger for at anmelde en fusion til Kommissionen vil også blive reduceret, især for sager, der vurderes efter den forenklede procedure, men også for andre sager. Pakken gør det også lettere for de fusionerende virksomheder at anmode Kommissionen om at give afkald på deres forpligtelse til at give visse oplysninger i deres anmeldelse. Endelig er den information, der kræves fra virksomheder, der anmoder om henvisning af en sag fra Kommissionen til medlemslande eller omvendt, også blevet væsentligt reduceret.

Disse ændringer forventes også at forenkle udvekslingen mellem virksomheder og Kommissionen før en anmeldelse (de såkaldte "før-anmeldelseskontakter"), hvilket reducerer den tid, der er nødvendig for disse kontakter endnu mere. Pakken forudser også, at virksomheder i nogle meget ligetil tilfælde foretrækker helt at give afkald på forhåndsmeddelelseskontakter og straks anmelde deres fusion.

Ændringer af standardforpligtelsestekster

Fusionsparter kan afgive tilsagn for at fjerne konkurrenceproblemer, som en anmeldt fusion rejser. Kommissionen har udviklet modeltekster til at tilbyde tilsagn om at afhænde aktiver og til at etablere et mandat for de trustees, som skal overvåge gennemførelsen af ​​tilsagnene. Selvom brugen af ​​disse modeller er frivillig, gør de det lettere for parterne at udforme tilsagn, der effektivt imødekommer konkurrenceproblemer. Parallelt med forenklingspakken har Kommissionen opdateret disse standardmodeltekster og tilpasset dem til den reviderede meddelelse om retsmidler, der blev vedtaget i 2008 (se IP / 08 / 1567). Ændringerne integrerer også Kommissionens erfaringer siden standardteksterne første gang blev offentliggjort i 2003.

Standardmodelteksterne er tilgængelig her.

Baggrund

Vedtagelsen af ​​pakken følger efter en offentlig høring tidligere i 2013, som en lang række interessenter har svaret på. De endelige tekster tager hensyn til de synspunkter, der blev givet udtryk for under den offentlige høring.

Fusionsregler og procedurer

Kommissionen har pligt til at vurdere fusioner og overtagelser, der involverer virksomheder med en omsætning over visse tærskler (se artikel 1 af Fusionsforordningen) Og for at forhindre koncentrationer, der i væsentlig grad vil hæmme den effektive konkurrence i EØS eller en væsentlig del heraf.

Langt størstedelen af ​​anmeldte fusioner udgør ikke konkurrenceproblemer og er ryddet efter en rutinemæssig gennemgang. Fra det øjeblik en transaktion anmeldt, har Kommissionen generelt alt 25 arbejdsdage til at afgøre, om der skal gives godkendelse (fase I), eller for at starte en tilbundsgående undersøgelse (fase II).

Fusioner, der behandles efter den forenklede procedure, er og vil forblive fuldt ud underlagt fusionskontrolsystemet som fastsat i fusionsforordningen. De skal anmeldes til Kommissionen, gennemgås af den og må først gennemføres, efter at Kommissionen har truffet en beslutning om godkendelse af fusionen. For sager, der behandles efter den forenklede procedure, sker det dog på en måde, der er langt mindre byrdefuld for de fusionerende selskaber.

Det foreslåede initiativ er en teknisk reform inden for de eksisterende rammer for EU's fusionskontrol som defineret i fusionsforordningen. Det medfører ikke en ændring af selve fusionsforordningen.

Svarene på den offentlige høring om forenklingspakken samt høringsdokumenterne er tilgængelig her.

Kommissionen har også iværksat et initiativ, der sigter mod en bredere gennemgang af fusionsforordningens virkemåde, som går videre end den forenkling, der blev vedtaget i dag. For yderligere information om dette initiativ henvises til denne hjemmeside.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending