Følg os

Konflikter

MEP'erne sikkerhedskopiere baskiske fredsproces

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

OmkringEn række parlamentsmedlemmer fra forskellige politiske grupper har underskrevet et åbent brev, der opfordrer til fremskridt i den baskiske fredsproces.

De har opfordret til fremskridt med hensyn til politiske fanger. Dette følger efter dommen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol den 21. oktober vedrørende Spaniens forlængede tilbageholdelse af nogle fanger. Det blev anslået, at omkring 50 baskiske politiske fanger var blevet tilbageholdt, da de skulle have været løsladt for år siden.

I deres brev siger MEP'erne, at respekt for fangers rettigheder bør være det næste logiske skridt i løsningen af ​​konflikten. De opfordrede til dialog og internationalt engagement og EU-engagement i at opbygge en varig fred.

MEP'erne udtaler i deres brev: "Respekten for alle fangernes rettigheder burde være det næste logiske skridt for at fortsætte med at løse konflikten i den baskiske region; afslutningen på spredningspolitikken og deres overførsel til fængsler tæt på kl. deres familier, såvel som øjeblikkelig løsladelse af alvorligt syge fanger er foranstaltninger, der kunne vedtages af de spanske myndigheder under anvendelse af den almindelige lovgivning."

Brevets fulde tekst og dets underskrivere er gengivet nedenfor.

Åbent brev:

Fred i Baskerlandet er fred i Europa, det er tid til at gøre en indsats.

reklame

Bruxelles, 5 December 2013

Til hvem det måtte vedrøre,

I oktober 2006 vedtog EU-parlamentet en resolution, der støtter bestræbelserne på at løse den igangværende politiske konflikt i Baskerlandet. Martin Schulz erklærede under debatten, at "vejen mod dialog er den eneste måde, hvorpå vi kan bringe en ende på denne voldsspiral".

Vi, medlemmer af Europa-Parlamentet, der støtter denne artikel, har arbejdet på at fremme et retfærdigt og varigt fredsscenarie i Baskerlandet. Vi har og gør dette inden for de europæiske institutioner af to hovedårsager. For det første fordi vi mener, at opbygning af fred i Baskerlandet bidrager til at opbygge fred i EU. Og for det andet, fordi det er en konflikt, der foregår inden for EU's grænser, mener vi, at EU kunne og bør spille en grundlæggende rolle i løsningen af ​​den igangværende konflikt.

I oktober 2011 deltog Kofi Annan, Bertie Ahern, Gro Harlem Brutland, Jonathan Powell, Gerry Adams og Pierre Joxe i San Sebastian i den internationale konference for at fremme løsningen af ​​konflikten i Baskerlandet. I deres navn og på vegne af bredere dele af det internationale samfund præsenterede de en køreplan for løsning af konflikten. ETA reagerede på denne opfordring ved at erklære afslutningen på sin væbnede kampagne tre dage senere. Lige siden denne proces og køreplanen har modtaget støtte fra mange, herunder blandt andre Jimmy Carter, Ban Ki-moon, Bill Clinton, snesevis af MEP'er, samt 13 tidligere sydamerikanske præsidenter. Disse anbefalinger opfordrede også de spanske og franske regeringer til at spille en aktiv og positiv rolle i fredsprocessen. Men og desværre skal dette ske endnu.

Af denne grund hilser vi Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols afgørelse den 21. oktober om 197/2006-doktrinen om forlænget tilbageholdelse af baskiske politiske fanger velkommen. Denne doktrin har ført til alvorlige brud på grundlæggende menneskerettigheder.

Ifølge dommen har de spanske myndigheder gennem den såkaldte Parot-doktrin tilbageholdt over 50 baskiske politiske fanger på trods af, at de skulle være blevet løsladt for år tilbage.

Det spanske retsvæsens efterlevelse af kendelsen og den efterfølgende løsladelse af de fanger, der er berørt af denne doktrin, skal forstås som en sejr for menneskerettighederne og som en mulighed for at komme videre med løsningen af ​​konflikten.

Respekten for alle fangernes rettigheder burde være det næste logiske skridt til at fortsætte med at løse konflikten i den baskiske region; afslutningen på spredningspolitikken og deres overførsel til fængsler tæt på deres familier samt øjeblikkelig løsladelse af alvorligt syge fanger er foranstaltninger, der kunne vedtages af de spanske myndigheder under anvendelse af den almindelige lovgivning.

Det, der bør sejre i dag, er opbygningen af ​​et politisk rum for dialog og ikke ty til brugen af ​​politiets og retsvæsenets sædvanlige foranstaltninger.

Det er tid til at bygge fred, det er tid til at bygge en fremtid baseret på menneskerettigheder, retfærdighed, sandhed og erstatning for alle dem, der har lidt under hele konflikten.

På vejen til fred, respekter fangernes rettigheder.

MEP'er, der støtter:

François Alfonsi
Martina Anderson
Marc Demesmaeker
Jill Evans
Catherine Greze
Ian Hudghton
Iñaki Irazabalbeitia
Marisa Matias
Raül Romeva
Alyn Smith
Alda Sousa
Bart Staes
Nikola Vuljanic
Tatjana Zdanoka

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending