Følg os

Europa-Kommissionen

Tale: Karel De Gucht: 'Det er knasende tid for WTO'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

karel_de_gucht - 621x414Handels kommissær Karel De Gucht (billedet). Pressekonference på 9. ministerkonference i Verdenshandelsorganisationen (WTO) / Bali, Indonesien, 4. december 2013.

Mine damer og herre,

Tillad mig først at takke vores indonesiske værter for at have gjort os så velkomne her på Bali for denne WTO-minister.

reklame

Jeg håber ved udgangen af ​​denne uge, at når vi taler om Bali, vil det være synonymt med et vellykket resultat af denne WTO-minister. Efter min mening vil det helt sikkert bedst afspejle ånden i dette smukke, solbeskinnede tropiske paradis.

Men lige nu er jeg bange for, at det modsatte er tilfældet. Stormens skyer af fiasko er lige over os.

Mine damer og herrer: dette er knasende tid for WTO.

reklame

Manglende opnåelse af en Bali-pakke, der dækker handelslettelser, landbrug og en række udviklingsspørgsmål, venter nu overalt omkring os.

Uret tikker, og tiden løber ud. Det er fem minutter til midnat, og vi har kun minutter tilbage til at finde en løsning.

Virkningen af ​​en sådan fiasko er ikke begrænset til 'Bali-pakken' alene. Det internationale samfund, verdenshandelssystemet og selvfølgelig WTO som institution vil føle efterskælv i de kommende år.

Mislykket vil ryste WTO's fundament, og ærligt talt er det svært på dette tidspunkt at forudsige, hvad der vil blive stående. Men vær sikker på at der vil være betydelig skade.

Men lad mig gøre det helt klart her og nu, Den Europæiske Unions støtte til WTO forbliver urokkelig.

Det er fordi vi alle har det dårligere, hvis denne minister ikke når til en aftale - lad mig gentage os alle: mennesker over hele kloden i mindst udviklede lande; udviklingslande; nye lande og modne økonomier.

Kort sagt: vi har alle alt at vinde ved et vellykket resultat; vi har alle alt at miste på grund af fiasko.

Og jeg spekulerer undertiden på, om ministrene samlet her i dag altid 'får dette', om 'de får', hvad der virkelig står på spil her?

Mine damer og herrer, vi lever i en globaliseret verden. Det eksisterer, det er en kendsgerning.

Når jeg kigger rundt i dette rum, husker jeg, at da jeg startede i politik for lidt over 30 år siden, ville du have været her med kun et notesblok og en pen, hvor jeg kun klatrede ned mine ord for at krybbe til en telefontelefon - hvis du var heldige - at diktere din historie til nyhedsrummet. Nu er de fleste af jer her med smartphones, der straks sender nyheder på Bali rundt om i verden. Det er fremskridt.

Og der har været lignende fremskridt i, hvordan vores økonomier fletter hinanden, hvordan vi handler med en anden mellem alle hjørner af kloden.

WTO har givet os instruktionsmanualen til, hvordan dette system fungerer bedst for os alle. Alle har en stemme fra et lille, mindst udviklet land til verdens største økonomi - Den Europæiske Union. Og det lægger et fælles ansvar for os at hjælpe hinanden.

Bare tag handelslettelser - hvilket i det væsentlige er en måde at hjælpe mange lande med at skære bureaukrati ved deres grænser for at blive mere effektive og effektive handlende. Denne aftale kan hjælpe udviklingslande med at spare omkring 325 mia.EUR om året - det er penge, der kan bruges på bedre uddannelse eller sundhedspleje. Modne økonomier ville også være vindere og reducere deres handelsomkostninger med ca. 10 procent.

Bare små reduktioner i de globale handelsomkostninger har en betydelig indvirkning på den globale indkomst.

Nu er det ingen hemmelighed, at fødevaresikkerhed er blevet timens spørgsmål.

Indiens oplagring af mad er af særlig betydning for dem. Ingen kan betvivle vigtigheden af ​​fødevaresikkerhed for verdens fattige. Det bør vi aldrig glemme.

Det så ud til, at diskussionerne i Genève havde fundet en løsning, men det er ikke mere. Er svaret på skylden? Er svaret at lade fordelene ved Bali-pakken glide væk?

Eller er svaret at finde en løsning?

Jeg er en troende på resultater, det er hvad folk over hele verden forventer af os, og jeg vil gøre mit yderste for at opnå det, selvom jeg må indrømme, at der ikke er noget let svar lige nu.

Det er tid til én ting og kun én ting: for hver af os her på Bali at tage sit ansvar.

Lad der ikke være nogen illusion. Som jeg sagde før, vil skaden være reel, hvis Bali fejler.

Det vil ikke bare stave slutningen på vores evne og troværdighed til at opnå værdifulde multilaterale aftaler på global skala, men det vil også efterlade WTO's regler baseret på livsstøtte.

Jeg er ked af at sige det, men jeg frygter, at dette også vil betyde slutspillet for tvistbilæggelsesmekanismen - måske en langsommere død, men døden alligevel.

Mine damer og herrer, jeg er af natur en optimist, men i dag må jeg indrømme, at jeg er i dyster humør.

Tak for din tid i dag.

De vigtigste spørgsmål på dagsordenen for den 9. WTO-ministerkonference på Bali den 3.-6. December 2013: MEMO / 13 / 1076

Europa-Kommissionen

Præsident von der Leyens Union of State -adresse: Styrkelse af Europas sjæl

Udgivet

on

Præsident Ursula von der Leyen holdt i dag (15. september) sin anden tale om Unionens tilstand i Europa -Parlamentet.

Præsidenten satte fokus i sin tale på Europas genopretning efter coronakrisen og på, hvad EU skal gøre for en varig genopretning, der giver fordele for alle - fra sundhedsberedskab til den sociale dimension til teknologisk lederskab og en forsvarsunion.

Præsident von der leyen beskrevet, hvordan Europa kan sikre et varigt opsving ved at forberede sig på at håndtere fremtidige sundhedskriser takket være HERA -myndigheden ved at hjælpe verden med at blive vaccineret og ved at sikre, at det økonomiske opsving opretholdes og gavner alle.

reklame

Præsidenten understregede også vigtigheden af ​​at forblive tro mod vores værdier og gjorde opmærksom på Europas pligt til at tage sig af de mest sårbare, stå op for mediefrihed, styrke retsstaten i vores union og styrke vores ungdom. Derfor foreslog hun at gøre 2022 til europæisk ungdomsår.

Europa vil fortsætte med at handle i verden med det fælles gode i tankerne. Derfor er formand von der leyen forpligtet til at fortsætte arbejdet med at tilskynde globale partnere til at handle mod klimaændringer. På baggrund af den seneste udvikling i Afghanistan annoncerede præsidenten endvidere øget humanitær bistand til afghanere og fremlagde betydningen for Europa for at opbygge sine egne forsvarskapaciteter.

Talen er tilgængelig på alle sprog her.

reklame

En publikation om de vigtigste resultater af von der leyen Kommissionen i det forløbne år er tilgængelig her

Find mere information om dette dedikerede internet side.

Læs

Demokrati

International demokratidag: Fælles erklæring fra den højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell og næstformand Dubravka Šuica

Udgivet

on


På den internationale demokratidag i dag (15. september), højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell
 (billedet) og næstformand Dubravka Šuica udsendte en fælles erklæring: ”Uanset om du bekymrer dig om klimaforandringer, job, økonomi eller racemæssig og social retfærdighed, vil din stemme kun blive hørt, og din stemme tæller kun, hvis du lever i et demokrati. I disse udfordrende tider vil EU forblive en fast og åbenhjertig tilhænger af demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet på verdensplan og inden for EU.

"Der er brug for en kollektiv indsats sammen med et nyt perspektiv på at støtte demokrati, der leverer til borgerne, det er nødvendigt. Dette arbejde starter hjemme. Fremme af frie og retfærdige valg, sikring af retsstatsprincippet og mediefrihed er byggesten til at skabe et rum, hvor hver borger føles fri og bemyndiget. Mere end nogensinde skal vi forsvare frie og pluralistiske mediers evne til at give rettidig adgang til pålidelig og præcis information og bekæmpe desinformation.Vi vil fortsætte med at arbejde for at gøre vores egne demokratier mere modstandsdygtige og innovative og drage fordel af muligheder, der tilbydes af nye teknologier. Vi vil skabe stadig flere muligheder for at engagere borgerne gennem en række overvejende demokratimetoder.

"Handlingsplanen for europæisk demokrati fastsætter foranstaltninger til fremme af frie og retfærdige valg, styrkelse af mediefrihed og pluralisme og modvirkning af desinformation. Over hele verden skalerer vi vores økonomiske og politiske støtte til dem, der uanset køn eller baggrund fremmer demokratisk deltagelse og inklusion, sikre institutionelle kontroller og balancer og stille beslutningstagere til ansvar. Vi opbygger alliancer med alle dem, der er forpligtet til at opretholde universelle rettigheder og friheder, med demokratiske regeringer, men også med internationale organisationer, civilsamfundsorganisationer, parlamenter, politiske partier , uafhængige medier, bloggere, menneskerettighedsforkæmpere og aktivister. I år startede konferencen om Europas fremtid, en unik og rettidig mulighed for europæiske borgere til at debattere om Europas udfordringer og prioriteter.

reklame

"Konferencen bringer borgerne ind i hjertet af den politiske beslutningstagning i EU. Vi har forpligtet os til at lytte til europæerne og følge op på anbefalingerne fra konferencen. Deres vision kan drive forandringen mod et demokrati, der er egnet til fremtiden. Det Med dette fornyer vi vores engagement i at opbygge sundere, stærkere og mere lige samfund for alle, hvor alle er inkluderet, respekteret, beskyttet og bemyndiget. Sådan styrker vi vores demokratier. ” 

Den fulde erklæring er tilgængelig online

reklame
Læs

Europa-Kommissionen

Hvordan ser man adressen på Unionens tilstand i 2021?

Udgivet

on

Præsident von der Leyens tale i 2021 om Unionens tilstand sendes live på Europa med satellit fra kl. 9 den 15. september. På den EbS+ kanal, finder du talen i sin originale version og er overført til de 24 officielle sprog i EU. På den EbS kanal, vil du tale i de samme sprogversioner, men forbedret med illustrationoptagelser. Unionens tilstandsadresse vil også blive live-streamet på officielt SOTEU -websted samt på Europa -Kommissionens konti på sociale medier: FacebookTwitterLinkedIn og YouTube. For information om satellittransmissionen eller om hvordan du integrerer live -spillerne på dit websted, bedes du kontakte vores AV -team. For information om, hvordan du integrerer strømmen på dine sociale mediekonti, bedes du kontakte vores sociale medier team.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending