Følg os

Europa-Kommissionen

Tale: Karel De Gucht: 'Det er knasende tid for WTO'

DEL:

Udgivet

on

karel_de_gucht--621x414Handelskommissær Karel De Gucht (billedet). Pressekonference på den 9. ministerkonference i Verdenshandelsorganisationen (WTO)/Bali, Indonesien, 4. december 2013.

Mine damer og herre,

Tillad mig først at takke vores indonesiske værter for at gøre os så velkomne her på Bali til dette WTO-ministermøde.

Jeg håber ved udgangen af ​​denne uge, at når vi taler om Bali, vil det være synonymt med et vellykket resultat af dette WTO-ministermøde. Efter min mening ville det bestemt bedst afspejle ånden i dette smukke, solbeskinnede tropiske paradis.

Men lige nu frygter jeg, at det stik modsatte er sandt. Stormskyerne af fiasko er lige over os.

Mine damer og herrer: Det er tid til knas for WTO.

Manglende opnåelse af en Bali-pakke, der dækker handelslettelser, landbrug og en række udviklingsspørgsmål, tårner sig nu op overalt omkring os.

reklame

Uret tikker og tiden løber ud. Det er fem minutter til midnat, og vi har kun minutter tilbage til at finde en løsning.

Virkningen af ​​en sådan fejl er ikke begrænset til 'Bali-pakken' alene. Det internationale samfund, verdenshandelssystemet og selvfølgelig WTO som institution vil mærke efterskælvene i de kommende år.

En fiasko vil rokke ved selve WTO's grundlag, og ærligt talt er det svært på nuværende tidspunkt at forudsige, hvad der vil blive stående. Men vær sikker på, at der vil ske betydelige skader.

Men lad mig gøre det helt klart her og nu, at EU's støtte til WTO forbliver urokkelig.

Det er, fordi vi alle vil være værre stillet, hvis dette ministermøde ikke lykkes med at nå frem til en aftale – lad mig gentage, os alle sammen: mennesker over hele kloden i de mindst udviklede lande; udviklingslande; nye vækstlande; og modne økonomier.

Kort sagt: Vi har alle alt at vinde ved et vellykket resultat; vi har alle alt at miste på fiasko.

Og jeg spekulerer nogle gange på, om ministrene, der er samlet her i dag, altid 'får det', om 'de får', hvad der egentlig er på spil her?

Mine damer og herrer, vi lever i en globaliseret verden. Det eksisterer, det er et faktum.

Når jeg ser mig omkring i dette rum, husker jeg, at da jeg startede med politik for lidt over 30 år siden, ville du have været her med kun en notesblok og kuglepen, og skrevet mine ord ned kun for at klatre til en betalingstelefon – hvis du var heldige – at diktere din historie til redaktionen. Nu er de fleste af jer her med smartphones, der øjeblikkeligt sender nyheder om Bali rundt om i verden. Det er fremskridt.

Og der har været lignende fremskridt i, hvordan vores økonomier flettes sammen, hvordan vi handler med en anden mellem alle verdenshjørner.

WTO har givet os en instruktionsmanual om, hvordan man får det system til at fungere bedst for os alle sammen. Alle har en stemme fra et lille, mindst udviklet land til verdens største økonomi – EU. Og det pålægger os et fælles ansvar for at hjælpe hinanden.

Bare tag handelslettelser – som i bund og grund er en måde at hjælpe mange lande med at skære ned på bureaukratiet ved deres grænser for at blive mere effektive og effektive handlende. Denne aftale kan hjælpe udviklingslandene med at spare omkring 325 milliarder euro om året – det er penge, som kunne bruges på bedre uddannelse eller sundhedspleje. Modne økonomier ville også være vindere og reducere deres handelsomkostninger med omkring 10 procent.

Bare små reduktioner i globale handelsomkostninger har en betydelig indvirkning på den globale indkomst.

Nu er det ingen hemmelighed, at fødevaresikkerhed er blevet tidens spørgsmål.

Indiens oplagring af fødevarer er af særlig betydning for dem. Ingen kan være i tvivl om vigtigheden af ​​fødevaresikkerhed for verdens fattige. Det må vi aldrig glemme.

Det så ud til, at Genève-diskussionerne havde fundet en løsning, men det er ikke mere. Er svaret skyldig? Er svaret at lade fordelene ved Bali-pakken slippe væk?

Eller er svaret at finde en løsning?

Jeg tror på resultater, det er, hvad folk over hele verden forventer af os, og jeg vil gøre mit yderste for at opnå det, selvom jeg må indrømme, at der ikke er noget let svar lige nu.

Det er tid til kun én ting og én ting: at hver af os her på Bali påtager sig deres ansvar.

Lad der ikke være nogen illusion. Som jeg sagde før, hvis Bali fejler, vil skaden være reel.

Det vil ikke blot betyde enden på vores evne og troværdighed til at opnå værdifulde multilaterale aftaler på globalt plan, men det vil også efterlade WTO-reglerne baseret på livsstøtte.

Jeg er ked af at sige det, men jeg frygter, at dette også vil betyde slutspillet for tvistbilæggelsesmekanismen – måske en langsommere død, men døden alligevel.

Mine damer og herrer, jeg er optimist af natur, men i dag må jeg indrømme, at jeg er i dystert humør.

Tak for din tid i dag.

De vigtigste emner på dagsordenen for den 9. WTO-ministerkonference på Bali den 3.-6. december 2013: MEMO / 13 / 1076

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending