Følg os

Handicap

Europæisk dag for handicappede: Kommissionen annoncerer vinder af Access City Award 2014 - Göteborg

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

access_city_awardI anledning af den europæiske dag for handicappede (3. december) meddelte Europa-Kommissionen, at Göteborg er vinderen af ​​Access City Award 2014. Prisen anerkender Göteborgs fremragende arbejde med at øge tilgængeligheden for handicappede og ældre. 2014-prisen organiseres af Europa-Kommissionen sammen med European Disability Forum, og præsenteres i Bruxelles under arrangementet 'Tilgængelig turisme i Europa' i anledning af den årlige europæiske dag for handicappede og den europæiske turismedag. Prisen sigter mod at tilskynde byer med mindst 50,000 indbyggere til at dele deres erfaringer og forbedre tilgængeligheden til gavn for alle.

"'En by for alle!' - dette er Göteborgs slogan. Efter at have vundet dette års Access City Award viser det, at for Göteborg er dette mere end bare et slogan, "sagde vicepræsident Viviane Reding, EUs justiskommissær. "Byens inkluderende tilgang til at integrere mennesker med alle handicap i samfundet har hjulpet Gøteborg med at blive dette års vinder. Mennesker med handicap står stadig over for mange barrierer i hverdagen, men byer som Göteborg fører an på at gøre livet mere tilgængeligt for alle. Tillykke til Göteborg. "

Göteborgs forpligtelse til at øge tilgængeligheden af ​​transport, boliger, arbejde og beskæftigelse er et godt eksempel, som andre europæiske byer kan følge i fremtiden. Mennesker med handicap prioriteres, når tilgængelige hjem bliver tilgængelige. På beskæftigelsesfronten bliver omkring 300 arbejdspladser udstyret med personlig hjælp hvert år. Byen arbejder også systematisk med at forbedre offentlige faciliteter med konkrete handlinger for at gøre forlystelsesparker, legepladser og det lokale universitet mere tilgængeligt.

reklame

Den anden gevinst på Access By Award gik til Grenoble (Frankrig) og den tredje til Poznan (Polen) - begge byer har udstillet bemærkelsesværdige fremskridt med hensyn til tilgængelighed til transport, uddannelse, bolig, shopping, kultur, sport, turisme og beskæftigelse.

Europa-Kommissionen tildeler specielle navne til byer, der er pionerer for at opnå tilgængelighed med hensyn til bygget miljø, transport, informations- og kommunikationsteknologi samt offentlige faciliteter og tjenester. I år gives de særlige navne til:

 1. Belfast, Storbritannien, for 'Bygget miljø og offentlige rum'
 2. Dresden, Tyskland, for 'Informations- og kommunikationsteknologier'
 3. Burgos, Spanien, for Offentlig service og faciliteter
 4. Malaga, Spanien for Transport og beslægtede infrastrukturer

Tidligere Access By Award vindere inkluderer Avila i Spanien (IP / 10 / 1641); Salzburg i Østrig (IP / 11 / 1492) Og Berlin i Tyskland (IP / 12 / 1309).

reklame

Da offentliggørelse af Europa ikke kun kan gøres, organiserer Europa-Kommissionen også et møde på højt niveau om vækst og tilgængelighed, der samler forretningsadministratorer og brugerorganisationer i anledning af den europæiske dag for handicappede. Målet med mødet er at diskutere, hvordan produkter og tjenester kan gøres mere tilgængelige i Europa.

Baggrund

The Access City Award

Access By Award blev lanceret i 2010 at øge bevidstheden om handicap og fremme initiativer tilgængelighed i europæiske byer med mere end 50,000 indbyggere. Prisen handler om at sikre lige adgang til byens liv for mennesker med handicap. Formålet med initiativet er at tilskynde byerne til at inspirere hinanden til at innovere og til at dele god praksis.

Prisen gives til den by, der har påviseligt og bæredygtigt forbedret tilgængelighed i grundlæggende aspekter af byliv, og som har konkrete planer for yderligere forbedringer. Prisen dækker tiltag på områderne:

 1. Bygget miljø og offentlige rum;
 2. Transport og tilhørende infrastrukturer;
 3. Information og kommunikation, herunder nye teknologier (IKT); og
 4. Offentlige faciliteter og tjenester.

Europæiske jury udvælgelsesprocessen for Access By Award 2014

I en første udvælgelsesrunde på nationalt niveau 102 byer fra 23 medlemslande anvendelse og er opfyldt de kriterier, der skal optages til konkurrencen. Nationale juryer i medlemsstaterne var sammensat af personer med handicap og den offentlige forvaltning eksperter. De kunne vælge op til tre byer til at nominere for den europæiske udvælgelsesrunde, hvilket resulterede i et udvalg af 33 byer, der blev forelagt Det Europæiske jury for "Adgang By Award 2014".

Den europæiske jury bestående af eksperter tilgængelighed og repræsentanter for European Disability Forum og Age Platform Europe vurderet disse 33 byer og valgt vinderen, den anden og den tredje præmie samt fire særlige nævner.

EU-politik for tilgængelighed

At gøre Europa mere tilgængeligt for personer med handicap er en vigtig del af EU's overordnede handicapstrategi.2010-2020, der giver de generelle rammer for handling på området handicap og tilgængelighed på EU-niveau for at supplere og støtte medlemsstaternes indsats. Specifikke bestemmelser om tilgængelighed findes i EU-lovgivningen inden for områder som transport og elektroniske kommunikationstjenester.

EU gør brug af en række forskellige instrumenter ud over lovgivning og politik, såsom forskning og standardisering, for at optimere tilgængeligheden af ​​det byggede miljø, ikt, transport og andre områder, og til at fremme et EU-marked for tilgængelige produkter og serviceydelser .

EU har også til formål at forbedre funktionen af ​​markedet for hjælpemidler til gavn for handicappede og støtter en "Design for alle" -tilgang, der kommer en bredere del af befolkningen til gode, såsom ældre og personer med nedsat mobilitet.

Mere information

Læs mere om Access City Award her og her

Tilgængelig turisme i Europa i anledning af den europæiske handicapdag og den europæiske turismedag

Europæiske handicapstrategi 2010-2020  og her

De Forenede Nationers konvention om rettigheder for personer med handicap

Hjemmeside for næstformand Viviane Reding

Følg næstformanden på Twitter: VivianeRedingEU

Følg EU-Domstolen på Twitter: EU_Justice

Handicap

EØSU bifalder EU's strategi for handicappedes rettigheder, men identificerer svagheder, der skal løses

Udgivet

on

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) hylder den nye EU-strategi for handicappedes rettigheder som et skridt fremad i gennemførelsen af ​​FN-konventionen om handicappedes rettigheder (UNCRPD). Strategien har taget mange af de forslag, der er foreslået af EØSU, den europæiske handicapbevægelse og civilsamfundet. Forslagene omfatter fuld harmonisering af den nye dagsorden og styrket tilsyn på EU-niveau af dens anvendelse. EØSU er dog bekymret over udvandingen af ​​de bindende foranstaltninger og hård lovgivning til gennemførelse af strategien.

På plenarmødet den 7. juli vedtog EØSU udtalelsen Strategi for rettigheder for personer med handicap, hvor den tog sin tilgang til Europa-Kommissionens nye strategi, der skulle forbedre livet for ca. 100 millioner europæere med handicap i løbet af det næste årti.

På trods af at den nye strategi blev beskrevet som prisværdig og mere ambitiøs end sin forgænger, var EØSU bekymret over udsigterne til en forsvarlig gennemførelse. Det beklagede også fraværet af konkrete og specifikke foranstaltninger til at bringe diskrimination af kvinder og piger med handicap til ophør.

reklame

"Strategien for handicappedes rettigheder kan fremme rettighederne for personer med handicap i EU og har potentiale til at opnå reel forandring, men det afhænger helt af, hvor godt det implementeres, og hvor ambitiøst de enkelte handlinger er. Det har taget forslag fra EØSU og handicapbevægelsen. Det mangler dog ambitioner i bindende lovgivning, "sagde ordføreren til udtalelsen, Ioannis Vardakastanis.

"Vi er nødt til at gøre ord til handlinger. Hvis Europa-Kommissionen og medlemsstaterne ikke er ambitiøse i at presse på for handlinger, der udfordrer status quo, kan strategien meget vel være under forventningerne hos omkring 100 millioner mennesker med handicap i EU, ”advarede han.

EU-genopretnings- og modstandsdygtighedsfaciliteten (RRF) bør være stærkt knyttet til EU's strategi for handicappedes rettigheder og hjælpe personer med handicap til at komme sig efter virkningerne af pandemien, da de var blandt de hårdest ramte. Forbindelsen med gennemførelsen og overvågningen af ​​handlingsplanen for EU-søjlen for sociale rettigheder bør også sikres og maksimeres, sagde EØSU i udtalelsen.

reklame

Der bør tilvejebringes tilstrækkelige menneskelige og økonomiske ressourcer til det nuværende overvågningssystem for EU-aktioner i forbindelse med UNCRPD. EØSU anbefalede kraftigt, at Europa-Kommissionen ser på, hvordan EU-institutioner og medlemsstater kan samarbejde for bedre at inkludere handicappede ved at gennemgå den eksisterende kompetenceerklæring og ratificere den valgfri protokol til UNCRPD. Disse skridt vil give EU mere afgørende indflydelse på medlemsstaternes overholdelse af UNCRPD-bestemmelserne. Kommissionen skal også være beslutsom i at modsætte sig planer for investeringer, der strider mod UNCRPD, såsom investeringer i institutionelle plejeindstillinger.

EØSU opfordrede til specifikke tiltag, der imødekommer behovene hos kvinder og piger med handicap gennem et flagskibsinitiativ i anden halvdel af EU-strategien for handicappedes rettigheder for at sikre, at kønsdimensionen blev inkluderet. Fokus på kvinder bør omfatte en dimension af kønsvold og kvinder som uformelle plejere af pårørende med handicap.

EØSU glæder sig over at se forslaget om et ressourcecenter kaldet AccessibleEU, et af flagskibsinitiativerne i den nye strategi, skønt det ikke var i overensstemmelse med EØSU's anmodning om et EU-adgangsudvalg med bredere kompetencer. Målet med AccessibleEU ville være at samle nationale myndigheder, der er ansvarlige for implementering og håndhævelse af tilgængelighedsregler og tilgængelighedseksperter og fagfolk, og overvåge gennemførelsen af ​​EU-love, der giver tilgængelighed. Kommissionen skal være klar og gennemsigtig med hensyn til, hvordan den planlægger at finansiere og bemanne dette agentur, og hvordan den vil sikre, at personer med handicap er repræsenteret, understregede EØSU.

EØSU støtter stærkt flagskibsinitiativet om EU-handicapkortet og mener, at det har potentialet til at fremme store forandringer. Det beklager imidlertid, at der endnu ikke er nogen forpligtelse til, hvordan man kan sikre, at det anerkendes af medlemsstaterne. Udvalget understreger behovet for, at handicapkortet gennemføres ved hjælp af en forordning, der gør det direkte anvendeligt og håndhæveligt i hele EU.

Mennesker med handicap bør have mulighed for at spille en fuldstændig rolle i deres samfunds politiske liv. EØSU støtter planen for en vejledning om god valgskik, der vedrører deltagelse af personer med handicap i valgprocessen for at garantere deres politiske rettigheder.

Det er afgørende at fokusere på job af god kvalitet for personer med handicap, især i lyset af COVID-19-pandemien. EØSU understreger, at hovedmålet ikke kun er højere beskæftigelsesfrekvenser, men også kvalitetsbeskæftigelse, der giver mennesker med handicap mulighed for at forbedre deres sociale forhold gennem arbejde. EØSU foreslår at inkludere indikatorer for kvaliteten af ​​beskæftigelsen hos personer med handicap.

EØSU opfordrer også handicapbevægelsen til at være proaktiv og til at presse på for hver eneste handling i denne strategi for at opfylde det, den lover. Arbejdsmarkedets parter og civilsamfundsorganisationer bør støtte fuldt ud gennemførelsen af ​​den nye strategi. Det er ikke selve strategien, der vil give reel forandring for personer med handicap, men snarere styrken af ​​hver af dens komponenter i det kommende årti, konkluderede EØSU.

Læs

Handicap

Ligestilling: 12. udgave af EU Access City Award åben for ansøgninger

Udgivet

on

Den 12th Access City Award konkurrence er nu åben for ansøgninger. Prisen belønner byer, der har gjort en særlig indsats for at være tilgængelige og inkluderende for handicappede. EU-byer med mere end 50,000 indbyggere kan ansøge indtil 8. september 2021. Vinderne på 1., 2. og 3. plads modtager præmier på henholdsvis 150,000 €, 120,000 € og 80,000 €. Fordi 2021 er Det Europæiske Jernbanår, vil Kommissionen give en særlig omtale til en by, der har gjort en enestående indsats for at gøre sine togstationer tilgængelige for alle.

Ligestillingskommissær Helena Dalli sagde: ”Flere byer i hele EU går foran med at skabe mere tilgængelige rum. Med EU Access City Award belønner vi denne indsats og gør dem mere synlige. Vi har alle et ansvar for at gøre Europa fuldt tilgængeligt. Derfor er tilgængelighed en af ​​prioriteterne i EU's nye strategi for handicappedes rettigheder, der blev præsenteret i marts. ”

Sidste års vinder af Access City Award var Jönköping i Sverige. Prisvinderne vil blive annonceret på konferencen den europæiske dag for personer med handicap den 3. december 2021. For mere information om prisen og hvordan man ansøger, besøg Adgang til City Award 2022 webside.

reklame

Læs

Handicap

En ny ambitiøs EU-handicapstrategi for 2021-2030

Udgivet

on

I overensstemmelse med Parlamentets henstillinger vedtog Europa-Kommissionen en ambitiøs handicapstrategi efter 2020. Oplev dens prioriteter. Samfund 

Europa-Parlamentet opfordrede til et inkluderende samfund, hvor rettighederne for mennesker med handicap er beskyttet, og hvor der ikke er forskelsbehandling.

I juni 2020 gik Parlamentet ud sine prioriteter for en ny EU-handicapstrategi efter 2020, bygger videre på Europæisk handicapstrategi for 2010-2020.

reklame

I marts 2021 kom Kommissionen vedtog strategien for rettigheder for personer med handicap 2021-2030 omfattende Parlamentets vigtigste henstillinger:

 • Integrering af rettighederne for alle mennesker med handicap i alle politikker og områder.
 • Genopretnings- og afbødningsforanstaltninger for at undgå, at mennesker med handicap bliver uforholdsmæssigt ramt af sundhedskriser som f.eks Covid-19.
 • Lige adgang for handicappede til sundhedspleje, beskæftigelse, offentlig transport, boliger.
 • Implementeringen og videreudviklingen af ​​programmet EU-handicapkort pilotprojekt, der giver mulighed for gensidig anerkendelse af handicap i nogle EU-lande.
 • Mennesker med handicap, deres familier og organisationer var en del af dialogen og vil være en del af implementeringsprocessen.

Mennesker, der lever med handicap i Europa: fakta og tal  

 • Det anslås, at der er 87 millioner mennesker med handicap i EU.
 • Beskæftigelsesfrekvensen for personer med handicap (20-64 år) ligger på 50.8% sammenlignet med 75% for mennesker uden handicap. 
 • 28.4% af mennesker med handicap i EU er i fare for fattigdom eller social udstødelse sammenlignet med 17.8% af befolkningen generelt.  
En forskelligartet mand, der arbejder i en amputeret butik til produktion af protetiske ekstremitetsdele. © Hedgehog94 / AdobeStock
En mand, der arbejder i en amputationsforretning med produktion af protetiske ekstremitetsdele. © Hedgehog94 / AdobeStock  

EU-handicaptiltag indtil videre

Den europæiske handicapstrategi blev indført for at gennemføre programmet FN-konventionen om rettigheder for personer med handicap. FN-konvention om handicappedes rettigheder 

reklame
 • En international juridisk bindende menneskerettighedstraktat, der fastsætter minimumsstandarder for at beskytte rettighederne for mennesker med handicap 
 • EU og alle medlemsstater har ratificeret det 
 • Både EU og medlemsstaterne er forpligtet til at gennemføre forpligtelserne i henhold til deres kompetencer 

Blandt de konkrete initiativer, der er lanceret takket være den europæiske handicapstrategi, er Europæisk lov om tilgængelighed, som sikrer, at flere produkter og tjenester som smartphones, tablets, pengeautomater eller e-bøger er tilgængelige for mennesker med handicap.

direktiv om webtilgængelighed betyder, at mennesker med handicap har lettere adgang til online data og tjenester online, fordi websteder og apps, der drives af offentlige institutioner, såsom hospitaler, domstole eller universiteter, skal være tilgængelige.

Erasmus + studenterudvekslingsprogram fremmer mobiliteten for deltagere med handicap.

EU - regler sikrer også forbedret adgang til transport og bedre passagerrettigheder for mennesker, der lever med handicap.

Find ud af mere om EU-politikker for et mere socialt Europa.

Find ud af mere 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending