Følg os

Dyrevelfærd

EU-støtte til at reducere den ulovlige drab på elefanter og andre truede arter i udviklingslandene

DEL:

Udgivet

on

o-ZIMBABWE-ELEFANTER-facebookI dag (3 december) har Den Europæiske Union besluttet at støtte et program, der vil forbedre beskyttelsen af ​​elefanter, store aber og næsehorn i Afrika såvel som andre arter som havskildpadder i Caribien og Stillehavet. Det vil styrke overvågningen af ​​dyrepopulationer og krybskytteri, bidrage til at forbedre retshåndhævelsen i kampen mod ulovligt drab gennem træning og operationel støtte og etablere et beredskabssystem for pludselige stigninger i ulovligt drab og handel.

Udviklingskommissær Andris Piebalgs sagde: ”Ulovligt drab på truede arter er i øjeblikket en af ​​de største trusler mod dyrelivet i landene i Afrika, Caribien og Stillehavet. Det involverer stærkt væbnede og organiserede kriminelle netværk, som bidrager til usikkerhed og derfor hæmmer udviklingen. Dette kræver en sammenhængende tilgang med henblik på at tackle truslerne både mod biodiversitet og sikkerhed i disse tre regioner. ”

Miljøkommissær Janez Potocnik sagde: ”Dette nye program viser, at EU i partnerskab med AVS-landene er klar til at styrke sin indsats for at bekæmpe handel med vilde dyr og reducere dets ødelæggende indvirkning på biodiversiteten. Jeg glæder mig især over fokus på bedre håndhævelse af CITES-regler, som vil hjælpe lande med at styrke deres kapacitet på dette område. I betragtning af den nylige dramatiske stigning i efterspørgslen efter ulovlige dyrelivsprodukter og det faktum, at dyrelivskriminalitet også er blevet en alvorlig trussel mod sikkerhed, politisk stabilitet, naturressourcer og retsstatsprincippet, skal EU overveje, om dens nuværende tilgang er tilstrækkelig ved at tackle de mange forskellige aspekter af dette emne. ”

Det nye projekt Minimering af ulovlig dræbning af elefanter og andre truede arter (MIKES) bygger på et eksisterende lignende projekt, der har eksisteret siden 2001: Det har med succes dokumenteret alarmerende stigning i elefantkrybning og fremhævet behovet for at handle mod eskalerende international ulovlig handel med elefanter elfenben. Ifølge projektets data blev omkring 2012 elefanter i 22,000 dræbt ulovligt over det afrikanske kontinent. Dette tal overstiger antallet af elefantpopulationer, hvilket antyder, at deres samlede antal er faldende. Ulovlig elfenbenshandel er også stigende: I 2011 blev der også taget 35 ton elfenben i beslag.

Afrikanske, Vestindiske og Stillehavslande kan prale af høje niveauer af biodiversitet og nogle af de sjældneste arter af liv på planeten, såsom næsehorn, store aber og havskildpadder. Det nye MIKES-projekt vil forbedre systemet til overvågning af biodiversitet og trusler mod det og udvide dækningen fra elefanter til andre sjældne arter. For at bekæmpe ulovligt drab vil det blandt andet tilbyde retshåndhævelsesuddannelse, teknisk support til oprettelse af patruljesystemer og konkret operationel support, hvor det er nødvendigt. Der vil blive oprettet en beredskabsmekanisme, der giver MIKES mulighed for at reagere på pludselige stigninger i ulovligt drab og / eller international handel med elefanter og andre arter.

Baggrund

”Minimering af den ulovlige drab på elefanter og andre truede arter (MIKES)” finansieres fra den 10th Europæiske Udviklingsfond med € 12.3 mio. Og vil løbe i perioden 2014-2018. Det vil blive implementeret ved konventionen om international handel med truede arter af vilde dyr og planter (CITES) i samarbejde med stater i afrikansk elefantområde i 31 samt i udvalgte områder med beskyttet område i Caribien og Stillehavsområdet.

reklame

Dagens meddelelse kommer under African Elephant Summit (2.-4. December), der afholdes i Gaborone, Botswana. Arrangementet sigter mod at arbejde mod hastende foranstaltninger til at tackle opsvinget i krybskytteri af den afrikanske elefant og i ulovlig elfenbenshandel.

For mere information

Webstedet for Europakommissær for udvikling, Andris Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs/index_en.htm

Website af EuropeAid Udvikling og GD Samarbejde:

http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Websted for Europakommissær for miljø, Janez Potočnik:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/potocnik/index_en.htm

Websteder med GD Miljø:

http://ec.europa.eu/environment/index_en.htm

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending