Følg os

Europa-Parlamentet

Ukraine: Grønne opfordring til EU-delegation til Kiev

DEL:

Udgivet

on

491136-131125-ukraine-eu-protesterSom reaktion på situationen i Ukraine og politiets undertrykkelse af demokratiske pro-EU-demonstrationer i Kiev, opfordrer De Grønne/EFA-gruppen til, at en debat i Europa-Parlamentet på næste uges plenarmøde i Strasbourg, samt at der sendes en særlig EP-delegation. til Kiev.

De Grønne/EFA medformand Rebecca Harms sagde: "Scenerne, der dukker op fra Kiev er chokerende. Efter personligt at have deltaget i den pro-EU-demonstration i Kiev i sidste uge, er den brutale nedkæmpelse af denne fredelige protest uforståelig og forkastelig og demonstrerer regeringens usikkerhed og svaghed.

"Europa-Parlamentet bør uden forsinkelse beslutte at sende en delegation til Kiev for at overvåge situationen på stedet. Dette vil også være en støtteerklæring til de pro-EU demonstranter. Derudover skal Parlamentet drøfte med Europa-Kommissionen og Rådet, hvordan man konkret kan støtte oppositionen så hurtigt som muligt.

“Demonstrationerne viser, at der er en ny impuls i Ukraine. EU er nødt til at reagere på dette, og det betyder at forpligte sig til visumliberalisering og universitetsudvekslingsprogrammer, som vil give konkret støtte til unge ukrainere."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending