Følg os

Europa-Kommissionen

Styrke til Middelhavet: legestatus

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

522558749I kølvandet på Lampedusa-tragedien var alle medlemslande enige om behovet for at vise solidaritet med Middelhavslandene. Nu er det på tide, at de sætter deres ord i værk og følger konkret op på dette engagement, siger EU-Kommissionen.

En række foranstaltninger er blevet identificeret inden for rammerne af taskforcen. Disse omfatter kortsigtede konkrete foranstaltninger såsom at øge Frontex tilstedeværelse i Middelhavet og implementere EUROSUR-systemet for bedre at identificere og hjælpe bådene. På mellemlang og lang sigt er EU nødt til at samarbejde bedre med tredjelande, åbne flere kanaler for regulær migration og effektivt bekæmpe de kriminelle netværk, der smugler migranter.

Baggrund

En øget tilstedeværelse af Frontex i Middelhavet med flere både, fly og helikoptere ville hjælpe med at forbedre overvågningen af ​​EU's grænser og også identificere migranters både, før de løber ind i problemer. EUROSUR-systemet vil bidrage til at sikre problemfri drift på teknisk niveau, hvilket muliggør en realtidsudveksling af oplysninger inden for nationale myndigheder, der er involveret i havovervågning, og mellem EU-landenes myndigheder. Aftaler med transit- og oprindelseslande for migranter og asylansøgere vil også give EU mulighed for bedre at styre migrationsstrømmene og mere effektivt bekæmpe de kriminelle netværk af smuglere og menneskehandlere, der står bag disse tragedier.

Oplysninger om GD for Indenrigsanliggender

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending