Følg os

Europa-Kommissionen

Styrke til Middelhavet: legestatus

DEL:

Udgivet

on

522558749I kølvandet på Lampedusa-tragedien var alle medlemslande enige om behovet for at vise solidaritet med Middelhavslandene. Nu er det på tide, at de sætter deres ord i værk og følger konkret op på dette engagement, siger EU-Kommissionen.

En række foranstaltninger er blevet identificeret inden for rammerne af taskforcen. Disse omfatter kortsigtede konkrete foranstaltninger såsom at øge Frontex tilstedeværelse i Middelhavet og implementere EUROSUR-systemet for bedre at identificere og hjælpe bådene. På mellemlang og lang sigt er EU nødt til at samarbejde bedre med tredjelande, åbne flere kanaler for regulær migration og effektivt bekæmpe de kriminelle netværk, der smugler migranter.

Baggrund

Increasing the presence of Frontex in the Mediterranean, with more boats, planes and helicopters would help improve the surveillance of the EU borders and also identify migrants’ boats before they run into trouble. The EUROSUR system will help ensure smooth operations at technical level, allowing a real time exchange of information within national authorities involved in maritime surveillance and between the EU countries’ authorities. Agreements with the countries of transit and origin of migrants and asylum seekers will also allow the EU to better manage migratory flows and to fight more effectively the criminal networks of smugglers and traffickers that are behind these tragedies.

Oplysninger om GD for Indenrigsanliggender

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending