Følg os

Den Europæiske Investeringsbank

Serbien: 273.8 millioner euro til vejsanering og sikkerhed

DEL:

Udgivet

on

Pancevo-vej 1Den Europæiske Investeringsbank (EIB), Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) og Verdensbanken (Den Internationale Bank for Genopbygning og Udvikling/IBRD) underskrev den 27. november i Beograd med det serbiske finansministerium tre låneaftaler på i alt € 273.8 millioner rettet mod at støtte rehabiliteringen og sikkerheden af ​​en del af det serbiske nationale vejnet.

Projektet vil involvere rehabilitering og sikkerhed af omkring 1,100 km store veje i hele Serbien i løbet af de næste fem år. De samlede omkostninger anslås til 390 mio. EUR, heraf 367 mio. EUR til rehabiliteringsarbejder og 23 mio. EUR til tjenester, herunder detaljeret design, institutionel styrkelse og teknisk bistand. Projektet understøtter implementeringen af ​​første fase af regeringens nationale vejnetsrehabiliteringsprogram.

Investeringerne vil blive udført af den offentlige virksomhed Roads of Serbia og vil blive finansieret i fællesskab af EIB med et lån på 100 mio. EUR, EBRD med et lån på 100 mio. EUR og WB med et lån på 73.8 mio. EUR; resten af ​​investeringsomkostningerne (116.2 mio. EUR) vil blive leveret af Serbiens regering.

Projektet forventes at forbedre tilstanden og sikkerheden på det nationale vejnet. Det vil også:

  • Fremme regional og national økonomisk vækst, lette handel, støtte udvikling af den private sektor og generelt bidrage til økonomisk og social samhørighed i regionen;
  • imødekomme international, inter-city og lokal trafikefterspørgsel, og;
  • have overordnede positive miljømæssige og sociale virkninger, da det vil forbedre adgangen til markeder og sociale tjenester og også give muligheder for midlertidig beskæftigelse for lokalsamfund gennem anlægsentreprenører.

Baggrund

EIB er Den Europæiske Unions langfristede låneinstitut, som ejes af dens medlemsstater. Den har været aktiv på det vestlige Balkan siden 1977. I løbet af de sidste ti år har den ydet finansiering for i alt over 7 mia. EUR. Siden 2001 har EIB ydet omkring 4 mia. EUR til fordel for projekter i Serbien, hvoraf 1.5 mia. EUR blev underskrevet i transportsektoren.

Til dato har EBRD investeret 3.3 mia. EUR i 167 projekter i Serbien, hvoraf 40 % var i infrastruktursektoren, herunder investeringer i transportindustrien. EBRD, der blev oprettet i 1991, ejes af 64 lande og to mellemstatslige institutioner og støtter udviklingen af ​​markedsøkonomier og demokratier i dets driftslande.

reklame

Verdensbanken har leveret viden og finansieret 39 projekter i Serbien siden 2001 til en værdi af næsten 2 mia. USD, inklusive budgetstøtte. Den nuværende portefølje består af 12 investeringsprojekter under implementering til en værdi af omkring $845 mio.

 

Serbien: 273.8 millioner euro til vejsanering og sikkerhed

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending