Følg os

Støtte

Deal med hjælp til dårligt stillede 'finder den rette balance for effektiv brug af EU-midler', siger De Grønne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20130607PHT11347_originalEuropa-Parlamentet og Rådet nåede i dag (28. november) til en lovgivningsmæssig aftale om en EU-finansieringsordning, som vil yde bistand til de dårligst stillede personer fra 2014-20. De Grønne hilste resultatet af ordningen på 3.5 milliarder euro velkommen.

Grønne socialordfører Marije Cornelissen sagde: "Denne aftale skaber den rette balance og vil sikre, at disse midler bliver brugt på den mest effektive måde til at imødekomme behovene hos de dårligst stillede, med fødevarehjælp og foranstaltninger til social inklusion.

"De Grønne spillede en nøglerolle i at forbedre fonden markant og sikre, at den kan finansiere indsamling, transport, opbevaring og distribution af maddonationer. Dette skulle hjælpe med at reducere spild af perfekt spiselig mad fra lokale kilder i stedet for blot at købe ny mad på Denne løsning vil hjælpe fødevarebankerne med at blive mindre afhængige af EU's fødevarehjælp og have positive miljøvirkninger.

"En anden vigtig forbedring er den bredere rækkevidde, hvilket vil betyde, at fonden ikke kun er rettet mod distribution af fødevarer, men også vil fremme andre tiltag, der kan fremme social inklusion af de dårligst stillede. Dette vil omfatte at vejlede dem til sociale ydelser, såsom ordninger. at finde en ordentlig bolig, sociale integrationsprogrammer eller bistand til budgetstyring.

"Vigtigt er det, at fonden vil blive implementeret i tæt samarbejde med organisationer, der har erfaring med at hjælpe de dårligst stillede på stedet. Dette vil være med til at gøre fonden mere effektiv og mere følsom over for de dårligst stilledes behov."

- Aftalen skal nu bekræftes af Europa-Parlamentet som helhed og Ministerrådet.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending