Følg os

Europa-Kommissionen

Interview: Kasakhstan udenrigsminister Erlan Idrissov

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

fathi20130126054150040 (2)

Erlan Abilfayizuly Idrissov (billedet) er den nuværende udenrigsminister Kasakhstan. Han har tidligere været udenrigsminister i regeringen i Kasakhstan fra 1999-2002. I juni 2002, blev han den kasakhiske ambassadør i Storbritannien. Efter at have tjent i London, Idrissov påtaget sig rollen som ambassadør til USA i juli 2007. I 2012 september blev Idrissov udnævnt udenrigsminister Kasakhstan.

På 21 november udenrigsminister Idrissov afholdt særskilte bilaterale samtaler med EU-formandskab holder Litauens udenrigsminister Linus Linkevičius og udviklingskommissær Andris Piebalgs.

reklame

De to sider drøftede EU-forfremmelsesprogrammet for Centralasien, forskellige aspekter af politisk og økonomisk samarbejde, udvidet adgang fra kasakhiske luftfartsselskaber til det europæiske luftrum og spørgsmål, der letter borgerne i Kasakhstans visumregime.

EU Reporter fanget Idrissov under sin travle tidsplan for et kort interview.

EU Reporter: Udenrigsminister Idrissov, Europa-Kommissionens formand Barroso mener, at forbindelserne mellem EU og Kasakhstan er "blomstrende". Vil du enig?
Erlan Idrissov:
Ja, helt sikkert - jeg føler i øjeblikket, at vi nyder en meget sundt forhold. Det er meget vigtigt, meget lovende, og vi værner om det. Meget kan fortsat gøres for at understøtte den forreste fremskridt, at jeg føler, at vi gør, fra begge perspektiver øge EU-adgang til Kasakhstans borgere og forbedringer til vores EU-visa regime. EU spiller allerede en betydelig rolle i udviklingen af ​​Kasakhstan på mange områder. Vi ønsker at se denne rolle fortsætte og udvide.

reklame

Og fra Kasakhstans menneskerettighedssituationen perspektiv?
Dette er meget en "igangværende arbejde" - vi er stadig meget en spirende demokrati, og vi har hundredvis af ngo'er, der arbejder både nationalt og internationalt på dette meget vigtige område. Post-2014, er der både optimistiske og pessimistiske scenarier, der kan spille ud, men vi er meget i støtte for den optimistiske tilgang, og meget kan gøres for at understøtte dette scenario.

Er dit lands forhold til Afghanistan spille derfor en del i dette scenarie?
Vi har på nuværende tidspunkt en stærk bilaterale forbindelser med Afghanistan - vi er meget villige til at bygge bro til det land, og er i høj grad en del af Istanbul-processen.

Med hensyn til energi handel, har du sagt, at "den strategiske rationale for energisamarbejde er klar og overbevisende«. Kan du forklare dette yderligere?
Vores land er den eneste bortset fra Rusland, der kan levere Kina med olie ved direkte pipeline, men nuværende olie strømmer til Kina afhængig af Rusland, og endnu vigtigere, mængden af ​​gas, der potentielt kan flyde fra Centralasien til Europa er ikke nok at ændre paradigmet af Europas energiforbrug forhold til Rusland. Vi søger fyldigere engagement med Rusland, og forbedringer af vores egen infrastruktur - Rusland er et meget vigtigt historisk, politisk og økonomisk partner, som er Ukraine, og begge kan give stabile relationer til at forbedre vores egne energiforsyninger og eksport.

Så vidt Kasakhstans energieksport angår, vores holdning er meget klar og gennemsigtig, og vi ønsker at være en pålidelig leverandør til nord, øst, vest og syd.

Og atomvåben og din potentielle rolle i at levere Iran med uran?
Kasakhstan forstår alt for godt, hvordan skadelige atomvåben historisk har været - vi er verdens største producent og eksportør af uran, men vores land afvæbnede sig villigt og uden tøven af ​​de omkring 1,400 ICBM'er, der blev efterladt på vores område i slutningen af ​​kulden Krig, og vi er dygtige understøttelser af fuldstændig nuklear nedrustning i fuld overensstemmelse med International Association for Energy Economics (IAEE) og Atomic Energy Council (AEC). Hvad Iran angår, føler jeg, at det hele handler om at holde den konstruktive dialog i gang.

Udenrigsminister Idrissov, mange tak.

Europa-Kommissionen

Præsident von der Leyens Union of State -adresse: Styrkelse af Europas sjæl

Udgivet

on

Præsident Ursula von der Leyen holdt i dag (15. september) sin anden tale om Unionens tilstand i Europa -Parlamentet.

Præsidenten satte fokus i sin tale på Europas genopretning efter coronakrisen og på, hvad EU skal gøre for en varig genopretning, der giver fordele for alle - fra sundhedsberedskab til den sociale dimension til teknologisk lederskab og en forsvarsunion.

Præsident von der leyen beskrevet, hvordan Europa kan sikre et varigt opsving ved at forberede sig på at håndtere fremtidige sundhedskriser takket være HERA -myndigheden ved at hjælpe verden med at blive vaccineret og ved at sikre, at det økonomiske opsving opretholdes og gavner alle.

reklame

Præsidenten understregede også vigtigheden af ​​at forblive tro mod vores værdier og gjorde opmærksom på Europas pligt til at tage sig af de mest sårbare, stå op for mediefrihed, styrke retsstaten i vores union og styrke vores ungdom. Derfor foreslog hun at gøre 2022 til europæisk ungdomsår.

Europa vil fortsætte med at handle i verden med det fælles gode i tankerne. Derfor er formand von der leyen forpligtet til at fortsætte arbejdet med at tilskynde globale partnere til at handle mod klimaændringer. På baggrund af den seneste udvikling i Afghanistan annoncerede præsidenten endvidere øget humanitær bistand til afghanere og fremlagde betydningen for Europa for at opbygge sine egne forsvarskapaciteter.

Talen er tilgængelig på alle sprog her.

reklame

En publikation om de vigtigste resultater af von der leyen Kommissionen i det forløbne år er tilgængelig her

Find mere information om dette dedikerede internet side.

Læs

Demokrati

International demokratidag: Fælles erklæring fra den højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell og næstformand Dubravka Šuica

Udgivet

on


På den internationale demokratidag i dag (15. september), højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell
 (billedet) og næstformand Dubravka Šuica udsendte en fælles erklæring: ”Uanset om du bekymrer dig om klimaforandringer, job, økonomi eller racemæssig og social retfærdighed, vil din stemme kun blive hørt, og din stemme tæller kun, hvis du lever i et demokrati. I disse udfordrende tider vil EU forblive en fast og åbenhjertig tilhænger af demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet på verdensplan og inden for EU.

"Der er brug for en kollektiv indsats sammen med et nyt perspektiv på at støtte demokrati, der leverer til borgerne, det er nødvendigt. Dette arbejde starter hjemme. Fremme af frie og retfærdige valg, sikring af retsstatsprincippet og mediefrihed er byggesten til at skabe et rum, hvor hver borger føles fri og bemyndiget. Mere end nogensinde skal vi forsvare frie og pluralistiske mediers evne til at give rettidig adgang til pålidelig og præcis information og bekæmpe desinformation.Vi vil fortsætte med at arbejde for at gøre vores egne demokratier mere modstandsdygtige og innovative og drage fordel af muligheder, der tilbydes af nye teknologier. Vi vil skabe stadig flere muligheder for at engagere borgerne gennem en række overvejende demokratimetoder.

"Handlingsplanen for europæisk demokrati fastsætter foranstaltninger til fremme af frie og retfærdige valg, styrkelse af mediefrihed og pluralisme og modvirkning af desinformation. Over hele verden skalerer vi vores økonomiske og politiske støtte til dem, der uanset køn eller baggrund fremmer demokratisk deltagelse og inklusion, sikre institutionelle kontroller og balancer og stille beslutningstagere til ansvar. Vi opbygger alliancer med alle dem, der er forpligtet til at opretholde universelle rettigheder og friheder, med demokratiske regeringer, men også med internationale organisationer, civilsamfundsorganisationer, parlamenter, politiske partier , uafhængige medier, bloggere, menneskerettighedsforkæmpere og aktivister. I år startede konferencen om Europas fremtid, en unik og rettidig mulighed for europæiske borgere til at debattere om Europas udfordringer og prioriteter.

reklame

"Konferencen bringer borgerne ind i hjertet af den politiske beslutningstagning i EU. Vi har forpligtet os til at lytte til europæerne og følge op på anbefalingerne fra konferencen. Deres vision kan drive forandringen mod et demokrati, der er egnet til fremtiden. Det Med dette fornyer vi vores engagement i at opbygge sundere, stærkere og mere lige samfund for alle, hvor alle er inkluderet, respekteret, beskyttet og bemyndiget. Sådan styrker vi vores demokratier. ” 

Den fulde erklæring er tilgængelig online

reklame
Læs

Europa-Kommissionen

Hvordan ser man adressen på Unionens tilstand i 2021?

Udgivet

on

Præsident von der Leyens tale i 2021 om Unionens tilstand sendes live på Europa med satellit fra kl. 9 den 15. september. På den EbS+ kanal, finder du talen i sin originale version og er overført til de 24 officielle sprog i EU. På den EbS kanal, vil du tale i de samme sprogversioner, men forbedret med illustrationoptagelser. Unionens tilstandsadresse vil også blive live-streamet på officielt SOTEU -websted samt på Europa -Kommissionens konti på sociale medier: FacebookTwitterLinkedIn og YouTube. For information om satellittransmissionen eller om hvordan du integrerer live -spillerne på dit websted, bedes du kontakte vores AV -team. For information om, hvordan du integrerer strømmen på dine sociale mediekonti, bedes du kontakte vores sociale medier team.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending