Følg os

Forsiden

Anmeldelse: Krise i Colombia

DEL:

Udgivet

on

marloweaf James Drew

Mac kniven

Genopkomsten af ​​Eli (Mac) Murray er lige så betryggende som det faktum, at forfatteren Bryan Marlowe (billedet) hvis ellevte bog Krise i Columbia er, viser kun få tegn på at blive mindre produktive som årene går, hvilket giver dem af os, der nyder stramt plottede, virkelig spændende pageturners meget at være taknemmelige for.

Hvor var jeg? Åh ja, tilbagevenden til armene på den forbitrede tidligere SAS-kaptajn Mac, som tidligere har været med i Marlowes Tilbagekaldt til Arms og Efterlader nåde til himlen, og denne gang er der måske for meget for selv vores barske, hensynsløse helt og hans ligeså hårde kone Sarah Shahar at klare.

Omega Film Company, der optager i den colombianske jungle, har et stort problem. Dets instruktør, skuespillere og teknikere er blevet taget som gidsler af juntaoverherren Diego Contrero Moretta. Når uret tikker på den stramme deadline for betaling, eller bortførte begynder at dø hurtigt, Omega er ikke i stand til at hæve løsesummen, og Moretta ved ikke nogensinde at vise barmhjertighed, tager Mac og Sarah opfordringen op, når det kommer, om at sætte deres eget liv videre linjen igen for at redde de uskyldige gidsler.

I det store og hele er dette åndeløst spændende ting – læsere af mine tidligere anmeldelser af Marlowes værk har måske tænkt mig lidt uvenlig med hensyn til min kritik af hans dialog, men den frygt er der ikke denne gang. Ved at etablere sit udvalg gennem årene, i et bemærkelsesværdigt varieret udvalg af emner, fra Mac-historierne til erindringer om sin egen ungdom til et skarpt kig ind i cowboybyggeres skumle verden, har Bryan nu bevist, at han er mere end i stand til at tage læser ind i forskellige verdener og kommer ofte ind under sine læseres hud.

Som det i høj grad er tilfældet med CinC – ikke ulig den tid, det tog for Ian Fleming at etablere sin berømte antihelt (seriøst, du behøver ikke, at jeg navngiver ham for dig, vel?), en karakter, som Mac begynder at ligne mere end lidt ( igen, kun på en god måde), er Marlowes karakteristika, både af hans helte og skurke, absolut spot on, ligesom den omfattende research, som forfatteren åbenbart har foretaget for at sikre flydende, nøjagtighed og fuldstændig læsbarhed.

reklame

fortryder? Nå, kun at jeg gerne vil vide mere om Macs motivationer – vi ved, hvor han kommer fra, men hvor skal han hen? Har Marlowe nok tilbage i karakteren til endnu et terningkast? Det vil tiden vise, det er jeg sikker på, men det har du Krise i Columbia for at holde dig beskæftiget indtil da – absolut en tur, der er værd at tage på.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending