Følg os

Støtte

EU giver 3 millioner € i fødevarer, ernæring og levebrød støtte til ofre for konflikter i Myanmar / Burma

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20121119Europa-Kommissionen har afsat yderligere 3 millioner euro i humanitær bistand til at hjælpe dem, der er berørt af konflikter og kommunal vold i Myanmar/Burma. Dette bringer den samlede humanitære bistand op på 48.6 mio. EUR for 2012-2013.

Kampe mellem den nationale hær og Kachins uafhængighedshær har efterladt tusinder fordrevne i den nordøstlige del, mens fortsat sporadisk kommunal vold i Rakhine-staten har ført til yderligere fordrivelser. Nye midler vil blive brugt til at bringe mad, ernæring og levebrødsstøtte til de mest sårbare af de berørte mennesker i staterne Rakhine, Kachin og det nordlige Shan.

"Vi er fortsat ekstremt bekymrede. Tusindvis af mennesker har mistet deres hjem og lever under barske forhold. Efter adskillige forstyrrede høst og forbud mod adgang til markeder i områder, der er ramt af vold, er de fordrevne familiers overlevelse blevet sat i fare. Vi vil stræbe efter for at sikre, at mad- og levebrødsstøtte når ud til dem, der har størst behov gennem vores partnerorganisationer på stedet," sagde kommissær Kristalina Georgieva for internationalt samarbejde, humanitær bistand og kriseberedskab.

Claus Sørensen, generaldirektør for Europa-Kommissionens afdeling for humanitær bistand og civilbeskyttelse, ECHO, er i øjeblikket på mission til landet for at vurdere den humanitære situation og for at tale med regionale og statslige myndigheder for øget og uhindret bistand til ofrene.

Baggrund

Myanmar/Burma har oplevet interne konflikter langs sine grænseregioner i over fire årtier, der involverer kampe mellem etniske grupper og hæren forskellige steder. Mens den igangværende fredsproces baner vejen for mulig fremtidig tilbagevenden af ​​fordrevne og flygtninge til det sydøstlige, har konflikten i Kachin, der brød ud i 2011, forårsaget massive fordrivelser. Interkommunal vold mellem de muslimske minoriteter og de buddhistiske samfund i Rakhine-staten har også resulteret i, at tusinder er blevet fordrevet. På nuværende tidspunkt er mere end 140,000 mennesker blevet internt fordrevet, og 800 er frataget deres borgerrettigheder. Det anslås, at 000 millioner mennesker fra Myanmar/Burma bor i Thailand som økonomiske migranter, mens 3 bor i ni flygtningelejre langs grænsen mellem de to lande.

Europa-Kommissionens afdeling for humanitær bistand og civilbeskyttelse ECHO har frigivet 179 millioner euro i nødhjælp til Myanmar/Burma i løbet af de sidste 20 år og har siden 2005 et kontor i Yangon for at lette leveringen af ​​bistand.

reklame

Mere information

Europa-Kommissionens humanitære bistand og civilbeskyttelse

Kommissær Georgievas hjemmeside

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending