Følg os

Europa-Kommissionen

Bekæmpelse af skatteunddragelse: Kommissionen foreslår en stramning af nøglen til EU-selskabslovgivning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

130614På 25 november vil Europa-Kommissionen vedtage et forslag om ændring af moderselskabsdirektivet (2011 / 96 / EU) for at lukke mulighederne for selskabsskatunddragelse. Moderselskabsdirektivet blev oprindeligt udformet til at forhindre dobbeltbeskatning af samme koncernselskaber baseret i forskellige medlemsstater.

Imidlertid har huller i direktivet udnyttet af nogle virksomheder for at undgå at betale nogen form for skat. Forslaget har til formål at lukke disse huller. For det første vil det indføre en fælles anti-misbrugsregel i direktivet. Dette vil gøre det muligt for medlemsstaterne at ignorere kunstige ordninger, der anvendes til skatteunddragelsesformål og at beskatte på grundlag af reelt økonomisk stof. For det andet vil det sikre, at direktivet skærpes, således at særlige skatteplanlægningsordninger ikke længere er berettigede til de skattefritagelser, der er fastsat i direktivet.

Baggrund

reklame

Spørgsmålet om selskabsskatunddragelse er meget højt på den politiske dagsorden i mange EU- og tredjelande, og behovet for at bekæmpe det er blevet fremhævet på de seneste G20- og G8-møder.

Et af de vigtigste problemer, der skal løses, er dobbelt dobbeltbeskatning, dvs. hvor smuthuller i de nationale skattesystemer udnyttes af virksomhederne til at betale ingen afgift. Dobbelt ikke-beskatning berøver medlemsstater med betydelige indtægter og skaber urimelig konkurrence mellem virksomheder i det indre marked. At tackle dette problem kræver hurtig og koordineret indsats på EU-plan.

På 6 december 2012 fremlagde Kommissionen en handlingsplan for et mere effektivt EU-svar på skatteunddragelse og -unddragelse. Denne aktion indeholder et omfattende sæt foranstaltninger for at hjælpe medlemsstaterne med at beskytte deres skattegrundlag og genoprette milliarder euro, der er lovligt forfaldne (IP / 12 / 1325). Revisionen af ​​moderselskabsdirektivet er en af ​​de foranstaltninger, der er annonceret i handlingsplanen.

reklame

Oplysninger om bekæmpelse af skattesvindel og unddragelse

Oplysninger om kommissær Šemeta

Europa-Kommissionen

Nyt europæisk Bauhaus: Nye tiltag og finansiering til at forbinde bæredygtighed med stil og inklusion

Udgivet

on

logo

Kommissionen har vedtaget en meddelelse om begrebet det nye europæiske Bauhaus. Dette omfatter en række politiske tiltag og finansieringsmuligheder. Projektet sigter mod at fremskynde transformationen af ​​forskellige økonomiske sektorer som byggeri og tekstiler for at give alle borgere adgang til cirkulære og mindre kulintensive varer.

Det nye europæiske Bauhaus bringer en kulturel og kreativ dimension til European Green Deal med det formål at demonstrere, hvordan bæredygtig innovation tilbyder håndgribelige, positive oplevelser i vores daglige liv.

Til finansieringen vil der være omkring 85 mio. EUR afsat til nye europæiske Bauhaus -projekter fra EU -programmer i 2021 - 2022. Mange andre EU -programmer vil integrere det nye europæiske Bauhaus som et element i kontekst eller prioritet uden et foruddefineret dedikeret budget.

reklame

Finansiering kommer fra forskellige EU -programmer, herunder Horizon Europe program for forskning og innovation (især Horisont Europa -missionerne), Life program for miljø- og klimaindsatsen og Europæiske Fond for Regionaludvikling. Desuden vil Kommissionen opfordre medlemsstaterne til at bruge de nye europæiske Bauhaus-kerneværdier i deres strategier for territorial og socioøkonomisk udvikling og mobilisere de relevante dele af deres genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner samt programmerne under samhørighedspolitikken til bygge en bedre fremtid for alle.

Kommissionen vil oprette en Nyt europæisk Bauhaus Lab: en 'tænk og gør tank' til at co-skabe, prototype og teste nye værktøjer, løsninger og politiske anbefalinger. Lab vil fortsætte bevægelsens samarbejdsånd, der samler forskellige samfundslag og når ud til samfund, industri og politik for at forbinde mennesker og finde nye måder at skabe sammen på.

Meddelelsen er inspireret af de input, der blev modtaget under co-designfasen, der løb fra januar til juli, hvor Kommissionen modtog over 2000 bidrag fra hele Europa og videre.

reklame

Fremme af en voksende bevægelse

I januar 2021 blev den nye europæiske Bauhaus-co-designfase lanceret for at identificere og tænke over æstetiske, bæredygtige og inkluderende løsninger til vores boligarealer og hjælpe med at levere den europæiske grønne aftale. Den første del af udviklingen opfordrede alle til at deltage i en samtale for at gentænke den måde, vi lever sammen på. Disse udvekslinger førte til den nye europæiske Bauhaus -kommunikation, der blev vedtaget i dag.

Samskabelse vil fortsat være afgørende, og det vil udvikle sig i lyset af de første konkrete resultater gennem vurderinger og anmeldelser. Derfor vil Kommissionen yderligere uddybe arbejdet med det voksende nye europæiske Bauhaus -fællesskab af engagerede personer, organisationer og myndigheder. 

Bevægelsen henter også inspiration fra eksisterende smukke, bæredygtige og inkluderende steder og projekter i Europa. De første nye europæiske Bauhaus -priser fejrer disse præstationer og uddeler præmier på tværs af ti kategorier, fra 'produkter og livsstil' til 'genopfundne steder at mødes og dele'. Strengen 'New European Bauhaus Rising Stars', der udelukkende er åben for under 30'erne, understøtter og tilskynder den yngre generation til at fortsætte med at udvikle nye ideer og spændende koncepter. Vinderne modtager deres præmier ved en prisoverrækkelse den 16. september.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Det nye europæiske Bauhaus kombinerer den store vision om den europæiske grønne aftale med håndgribelige ændringer på stedet. Ændring, der forbedrer vores daglige liv, og som mennesker kan røre og føle - i bygninger, i offentlige rum, men også i mode eller møbler. Det nye europæiske Bauhaus sigter mod at skabe en ny livsstil, der matcher bæredygtighed med godt design, der har brug for mindre kulstof, og som er inklusiv og overkommelig for alle. ”

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Ved at bygge bro mellem videnskab og innovation med kunst og kultur og tage en holistisk tilgang vil det nye europæiske Bauhaus skabe løsninger, der ikke kun er bæredygtige og innovative, men også tilgængelige, overkommelig og livsforbedrende for os alle. ”

Kommissær for samhørighed og reformer Elisa Ferreira sagde: ”Gennem sin tværfaglige og deltagende tilgang styrker det nye europæiske Bauhaus rollen som lokale og regionale samfund, industrier, innovatører og kreative sind, der arbejder sammen om at forbedre vores livskvalitet. Samhørighedspolitikken vil omdanne nye ideer til handling på lokalt plan. ”

Mere information

Meddelelse om det nye europæiske Bauhaus

Bilag 1-Rapport om samdesignfasen

Bilag 2 - Mobilisering af EU -programmer

Bilag 3 - Det nye europæiske Bauhaus -politiske økosystem

Q & A

Nyt europæisk Bauhaus -websted

Højt niveau rundt bord

Unionens tilstands tale af præsident von der Leyen

Læs

Europa-Kommissionen

EU-tilstand: Bekæmpelse af COVID-19, genopretning, klima og udenrigspolitik

Udgivet

on

I den årlige debat om tilstanden i Den Europæiske Union spurgte MEP'erne Kommissionens formand von der Leyen om EU's mest umiddelbare udfordringer, plenum  AFCO.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen startede sin anden tale om Den Europæiske Union, hvor han understregede, at vi i den største globale sundhedskrise i et århundrede, den dybeste globale økonomiske krise i årtier og den alvorligste planetkrise nogensinde, "valgte at gå den sammen. Som ét Europa. Og det kan vi være stolte af ”. Hun understregede, at Europa er blandt verdens førende inden for vaccinationsrater, mens hun deler halvdelen af ​​sin vaccineproduktion med resten af ​​verden. Nu er prioriteten at fremskynde den globale vaccination, fortsætte indsatsen i Europa og forberede sig godt på fremtidige pandemier.

Fremadrettet bemærkede hun, at "digitalt er make-or-break-spørgsmålet" og annoncerede en ny European Chips Act, der samler Europas forskning, design og testningskapacitet i verdensklasse og koordinerer EU og nationale investeringer i halvledere. Hvad angår klimaforandringer, gjorde von der Leyen det klart, at "da det er menneskeskabt, kan vi gøre noget ved det". Hun understregede, at EU med Green Deal var den første store økonomi til at præsentere omfattende lovgivning på dette område og lovede at støtte udviklingslande ved at fordoble finansieringen til biodiversitet og forpligte yderligere 4 mia. Euro til klimafinansiering frem til 2027 for at støtte deres grønne overgang.

reklame

Når hun talte om udenrigs- og sikkerhedspolitik, opfordrede hun til en europæisk cyberforsvarspolitik og en ny europæisk cyberresilienslov og annoncerede et topmøde om europæisk forsvar, der skulle afholdes under det franske formandskab.

Manfred WEBER (EPP, DE) pegede på de sociale og økonomiske konsekvenser af COVID-19-krisen og sagde, at Europa presserende er nødt til at skabe nye arbejdspladser, også i sundhedssektoren, hvor EU leder med COVID-19-vacciner. Han bad om et handels-nødprogram mellem EU og USA for transport- og mobilitets- og digitale sektorer og en plan om at skære i bureaukrati. Det europæiske forsvar bør styrkes med en hurtig reaktionsstyrke, og Europol blev til en europæisk FBI, konkluderede han.

Iratxe GARCÍA (S&D, ES) vurderede EU's kamp mod pandemien og dens konsekvenser positivt: "70% af befolkningen er vaccineret, bevægelsesfrihed er igen en realitet, og NextGenerationEU -midler distribueres allerede". Overgangen til en grøn økonomi er også på vej, tilføjede hun, men "vi har ikke gjort nok for at sikre borgernes velfærd" og bemærkede, at krisen har forværret ulighederne og ramt de mest sårbare hårdere.

reklame

Dacian CIOLOŞ (Renew, RO) klagede over, at Kommissionen for ofte har deltaget i diplomati med Rådet i stedet for at deltage i politisk beslutningstagning med Parlamentet. Han understregede, at europæiske værdier er grundlaget for vores Union, og opfordrede ham til at begynde at bruge den konditionalitetsmekanisme, der blev oprettet for at beskytte EU-budgettet mod overtrædelser af gældende retsstat i næsten et år, men aldrig anvendt-for at stoppe finansieringen illiberale bevægelser i mange dele af Europa, hvor den juridiske uafhængighed udhules, journalister myrdes og minoriteter diskrimineres.

Philippe LAMBERTS (Grønne/EFA, BE) krævede mere klimaambition: "hurtigere, højere, stærkere: det er på høje tid at anvende de olympiske mål på vores bestræbelser på at redde planeten". Han bad også om ændringer i de skattemæssige og sociale systemer for at sikre et værdigt liv for alle. Med hensyn til udenrigspolitik bemærkede Lamberts, at kun ved at dele suverænitet kunne EU blive en "sværvægter" på verdensscenen og gjorde det klart, at "'Fæstning Europa' aldrig vil være en respekteret geopolitisk spiller". Endelig beklagede han, at EU -landenes største bekymring over Afghanistan er at undgå, at afghanere sætter deres fødder på europæisk område.

EU -borgere har ikke brug for "blomstrende taler", de vil bare "stå alene", sagde Jörg MEUTHEN (ID, DE). Han kritiserede Kommissionens planer om "massive udgifter" - for Green Deal, for restitutionsfonden, for "Fit for 55", som borgerne i sidste ende skulle betale for. Han advarede om voksende bureaukrati og beklagede overgangen til grøn energi og bad om mere atomkraft.

Raffaele FITTO (ECR, IT) advarede om, at "NextGenerationEU -ressourcerne alene ikke er nok" og krævede en reform af stabilitetspagten. Han opfordrede også til en ændring af statsstøttereglerne og en mere autonom handelspolitik. "Miljøovergangen kan ikke tackles uden at tage hensyn til, hvad der sker i verden og især virkningen på vores produktionssystem", tilføjede han. Med hensyn til retsstaten og Polen fordømte Fitto "en politisk pålæggelse af et flertal, der ikke respekterer de enkelte staters kompetencer".

Ifølge Martin SCHIRDEWAN (Venstre, DE), Fru von der Leyen har rost sig selv, men ikke leveret nogen svar på dagens problemer. Han krævede, at patentbeskyttelsen for vacciner blev fjernet og beklagede, at de 10 rigeste milliardærer i Europa har øget deres formuer yderligere under pandemien, mens et ud af fem børn i EU vokser op eller risikerer fattigdom.

Højttalere

Ursula VON DER LEYEN, Formand for Europa-Kommissionen

Manfred Weber (EPP, DE)

Iratxe GARCÍA PÉREZ (S&D, ES)

Dacian CIOLOŞ (Forny, RO)

Philippe LAMBERTS (Grønne / EFA, BE)

Jörg MEUTHEN (ID, DE)

Raffaele FITTO (ECR, IT)

Martin SCHIRDEWAN (Venstre, DE)

Mere information 

Læs

Digitale økonomi

Kommissionen foreslår en vej til det digitale årti for at levere EU's digitale transformation inden 2030

Udgivet

on

Den 15. september foreslog Kommissionen en vej til det digitale årti, en konkret plan for at opnå den digitale transformation af vores samfund og økonomi inden 2030. Den foreslåede vej til det digitale årti vil oversætte EU's digitale ambitioner for 2030 ind i en konkret leveringsmekanisme. Det vil oprette en styringsramme baseret på en årlig samarbejdsmekanisme med medlemsstaterne for at nå frem til 2030 Digitale tiårsmål på EU -plan inden for områderne digitale færdigheder, digitale infrastrukturer, digitalisering af virksomheder og offentlige tjenester. Det har også til formål at identificere og gennemføre store digitale projekter, der involverer Kommissionen og medlemsstaterne. Pandemien fremhævede den centrale rolle, digital teknologi spiller i opbygningen af ​​en bæredygtig og velstående fremtid. Krisen afslørede især en kløft mellem digitalt egnede virksomheder og dem, der endnu ikke ville vedtage digitale løsninger, og fremhævede kløften mellem godt forbundne byer, landdistrikter og fjerntliggende områder. Digitalisering giver mange nye muligheder på den europæiske markedsplads, hvor mere end 500,000 ledige stillinger inden for cybersikkerhed og dataeksperter forblev ubesatte i 2020. I tråd med europæiske værdier bør Vejen til det digitale årti styrke vores digitale lederskab og fremme menneskecentreret og bæredygtig digital politik styrke borgere og virksomheder. Flere oplysninger findes i dette pressemeddelelse, Q & A og faktablad. Præsident von der Leyens Union of State -adresse er også tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending