Følg os

Europa-Kommissionen

Bekæmpelse af skatteunddragelse: Kommissionen foreslår en stramning af nøglen til EU-selskabslovgivning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

130614Den 25. november vedtager Europa-Kommissionen et forslag til ændring af moderdatterselskabsdirektivet (2011/96/EU) for at lukke for muligheder for selskabsskatteunddragelse. Moderdatterselskabsdirektivet blev oprindeligt udtænkt for at forhindre dobbeltbeskatning af samme koncernselskaber baseret i forskellige medlemslande.

Imidlertid er smuthuller i direktivet blevet udnyttet af nogle virksomheder til at undgå at betale skat overhovedet. Forslaget har til formål at lukke disse smuthuller. For det første vil det indføre en fælles anti-misbrugsregel i direktivet. Dette vil give medlemslandene mulighed for at ignorere kunstige arrangementer, der anvendes til skatteundgåelsesformål og at beskatte på grundlag af reel økonomisk substans. For det andet vil det sikre, at direktivet strammes op, så specifikke skatteplanlægningsordninger ikke længere er berettiget til de skattefritagelser, der er fastsat i direktivet.

Baggrund

Spørgsmålet om unddragelse af selskabsskat står meget højt på den politiske dagsorden i mange EU- og ikke-EU-lande, og behovet for handling for at bekæmpe det er blevet fremhævet på de seneste G20- og G8-møder.

Et af de vigtigste problemer, der skal løses, er dobbelt ikke-beskatning, dvs. hvor smuthuller i nationale skattesystemer udnyttes af virksomheder til slet ikke at betale skat. Dobbelt ikke-beskatning fratager medlemslandene betydelige indtægter og skaber unfair konkurrence mellem virksomheder på det indre marked. At tackle dette problem kræver en hurtig og koordineret indsats på EU-plan.

Den 6. december 2012 fremlagde Kommissionen en handlingsplan for en mere effektiv EU-reaktion på skatteunddragelse og skatteunddragelse. Denne handling opstiller et omfattende sæt af foranstaltninger, der skal hjælpe medlemslandene med at beskytte deres skattegrundlag og genvinde milliarder af euro, der er lovligt forfaldne (IP / 12 / 1325). Revisionen af ​​moderdatterselskabsdirektivet er en af ​​de tiltag, der er annonceret i handlingsplanen.

Information om bekæmpelse af skattesvig og skatteunddragelse

reklame

Oplysninger om kommissær Šemeta

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending