Følg os

Forretning

COSME: 2.3 milliarder € til at fremme SMV'ernes konkurrenceevne inden for de næste syv år

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

COSME logoDen 21. november hilste Europa-Kommissionen Europa-Parlamentets vedtagelse af programmet COSME velkommen. COSME sigter mod at lette adgangen til kreditproblemer, som små virksomheder i øjeblikket står over for. Med et budget på €2.3 mia . Fra nu af og frem til 2014 forventes 2020 EU-virksomheder at drage fordel af denne facilitet. Derudover vil COSME bistå virksomheder og borgere på følgende måder: 150,000) iværksættere vil drage fordel af lettere adgang til markeder i og uden for EU, 2020) borgere, der ønsker at blive selvstændige, men i øjeblikket står over for vanskeligheder med at etablere eller udvikle deres egen virksomhed vil modtage skræddersyede tjenester og bistand, og 330,000) Medlemsstaternes myndigheder vil blive bedre hjulpet i deres bestræbelser på at udarbejde og gennemføre en effektiv SMV-relateret politikreform.

Europa-Kommissionens næstformand Antonio Tajani, kommissær for industri og iværksætteri, sagde: "Jeg er især glad for Europa-Parlamentets afstemning, da det er resultatet af måneders hårdt arbejde fra EU-institutionerne. Vi er fast forpligtet til at hjælpe europæiske virksomheder, især små og mellemstore virksomheder, da sidstnævnte er rygraden i EU's økonomi og sørger for 85 % af alle nye job. Med dette in mente vil COSME gøre livet for SMV'er meget lettere ved at støtte deres adgang til finansiering; et problem identificeret som afgørende for SMV'er i EU."

For mere information, klik her.

Interview med VP Tajani: COSME til at anspore adgang til kredit for små virksomheder

Baggrund

COSME sigter mod at styrke konkurrenceevnen og bæredygtigheden for EU's virksomheder, at fremme en iværksætterkultur og fremme oprettelsen og væksten af ​​SMV'er. Disse mål vil blive opfyldt ved at forbedre:

  • Adgang til finansiering for SMV'er;
  • adgang til markeder inden for EU, men også på globalt plan;
  • rammebetingelser for virksomheder, og;
  • iværksætteri og iværksætterkultur.

1. Adgang til finansiering: Næsten 1.4 mia. EUR af COSME-budgettet på 2.3 mia. EUR er afsat til lån og venturekapital, der supplerer finansielle ordninger på nationalt plan:

reklame
  • En lånefacilitet vil give SMV'er direkte garantier eller andre risikodelingsordninger med finansielle formidlere - såsom banker, gensidige garantier og venturekapitalfonde - for at dække lån op til 150,000 EUR.
  • En egenkapitalfacilitet til vækstfaseinvesteringer vil give SMV'er kommercielt orienteret tilbagebetalingspligtig egenkapitalfinansiering primært i form af venturekapital, opnået gennem finansielle formidlere.

2. Delen Adgang til markeder består af konkrete virksomhedsstøttetjenester, der især skal leveres af Enterprise Europe Network. Disse vil fokusere på internationalisering af SMV'er, lette virksomhedsudvidelse og grænseoverskridende partnerskaber. IPR Helpdesks er også tilgængelige i Europa, Kina, og ASEAN Mercosur regioner.

3. Forbedring af rammebetingelserne vil blive opnået ved at støtte gennemførelsen af ​​EU's SMV-politik, reducere den administrative byrde eller specifikt målrette mod visse SMV-rige, jobskabende sektorer.

4. Fremme af iværksætteri Aktiviteterne vil omfatte udvikling af iværksætterevner og -attituder, især blandt nye iværksættere, unge og kvinder samt Erasmus for iværksættere udvekslingsordning.

Programmet forventes at bistå omkring 330 000 virksomheder med at få lån, hjælpe dem med at skabe eller redde hundredtusindvis af job og lancere nye forretningsprodukter, tjenester eller processer.

COSME bygger på succesen med det nuværende konkurrenceevne og innovationsprogram (CIP).

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending