Følg os

Landbrug

På vej mod en ny europæisk landbrugs- og fødevaresektoren produkt fremme politikken

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

madEuropa-Kommissionen præsenterede i dag (21. november) et udkast til reform af informations- og salgsfremstødspolitikken for europæiske landbrugs- og fødevareprodukter. Denne nye salgsfremmende politik, som nyder godt af et mere omfattende budget og i fremtiden vil blive støttet af et europæisk forvaltningsorgan, skal fungere som nøglen til at åbne nye markeder. Med sloganet 'Enjoy, it's from Europe' har politikken til formål at hjælpe sektorens fagfolk med at bryde ind på internationale markeder og gøre forbrugerne mere bevidste om de bestræbelser, som europæiske landmænd gør for at levere kvalitetsprodukter, baseret på en ægte strategi, der er etableret på europæisk plan.

"I en verden, hvor forbrugerne i stigende grad er bevidste om sikkerheden, kvaliteten og bæredygtigheden af ​​fødevareproduktionsmetoder, er europæiske landmænd og små og mellemstore virksomheder i en styrkeposition. Den europæiske landbrugs- og fødevaresektor er kendt for den uovertrufne kvalitet af sine produkter og dens overholdelse af standarder, der er uovertruffen andre steder i verden. Med en eksport på over 110 milliarder euro allerede er dette et formidabelt aktiv til at øge væksten og beskæftigelsen i EU,” sagde kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter, Dacian Cioloş.

Dette forslag følger efter en bred debat, der har været i gang siden 2011, om en grønbog (IP / 11 / 885), som blev efterfulgt af en meddelelse (IP / 12 / 332). Forslaget vil nu blive forelagt Europa-Parlamentet og Rådet. Hovedelementerne i denne reform er:

En betydelig forhøjelse af støtten til oplysnings- og salgsfremstød med det formål at styrke det europæiske landbrugs konkurrenceevne. Europæisk bistand bør stige gradvist fra 61 mio. EUR i 2013-budgettet til 200 mio. EUR i 2020;

Etablering af en europæisk salgsfremmestrategi, som vil gøre det muligt at gøre salgsfremmende foranstaltninger mere målrettede. Denne strategi skal føre til:

* En stigning i antallet af programmer rettet mod tredjelande og flerlandeprogrammer (programmer repræsenteret af organisationer fra flere medlemsstater) gennem en højere medfinansieringssats for disse to kategorier: 60 % af EU-medfinansieringen i stedet for 50 % i øjeblikket, og;

* på det indre marked, at overvinde forbrugernes manglende bevidsthed om fordelene ved europæiske landbrugsprodukter i almindelighed og produkter, der er godkendt af europæiske kvalitetssystemer i særdeleshed.

reklame

Udvidelse af foranstaltningernes omfang ved at:

* Tillader mærkning at specificere oprindelsen af ​​produkter og deres mærker inden for visse grænser;

* udvidelse af støtteberettigede modtagere til også at omfatte producentorganisationer;

* udvidelse af rækken af ​​produkter, der er berettiget til at indgå i europæiske kvalitetssystemer, især til forarbejdede landbrugsfødevarer, såsom f.eks. pasta;

* forenkling af administrative procedurer, hvor udvælgelsen fremover finder sted i én fase hos Kommissionen i stedet for i to faser, som det er tilfældet i øjeblikket (først medlemsstat og derefter Europa-Kommissionen), og;

* at lette forvaltningen af ​​programmer udviklet i fællesskab af organisationer fra flere medlemsstater via et one-stop-system i Kommissionen.

Yderligere oplysninger

For mere information, Klik her.

MEMO / 13 / 1032

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending