Følg os

Europa-Kommissionen

Statsstøtte: Kommissionen godkender den belgiske støtteordning for fodboldstadioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

1603074159Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en støtteordning til opførelse eller renovering af fodboldstadioner i de belgiske regioner Flandern og Bruxelles. Stadionerne skal bruges af første og anden liga fodboldklubber. Kommissionen konkluderede, at ordningen i overensstemmelse med EU's mål vil gøre sporten mere tilgængelig for borgerne uden at fordreje konkurrencen på det indre marked unødigt.

Formålet med ordningen er at forbedre kvaliteten af ​​stadionerne ved at sikre, at de opfylder UEFAs kriterier for europæiske fodboldkampe og samtidig sætte fodboldens sociale rolle højt på dagsordenen for professionelle fodboldklubber.

Ordningen løber fra 2014 til 2017 og har et samlet budget på €8 mio. Kvalificerede projekter kan nyde godt af en engangsbevilling på 10 % af investeringsbeløbet, med et maksimum pr. udvalgt projekt på 2.5 mio. EUR til nybyggeri og på 750,000 EUR til renoveringsprojekter. Projekter udvælges gennem en åben udvælgelsesprocedure. For at kvalificere sig til støtte under ordningen skal ansøgere ikke kun demonstrere, at det nye eller renoverede stadion opfylder UEFA-kriterierne, men også at det vil bidrage til bredere samfundsmål, især at det vil gavne kvarteret, og at det vil være tilgængeligt. til brug for bredere målgrupper. Det kan omfatte initiativer til fitness og sundhed, uddannelsesprojekter, integrationsprojekter eller organisering af andre sports- eller kulturarrangementer.

Ordningen indeholder flere sikkerhedsforanstaltninger for at minimere konkurrenceforvridning. Fodboldklubber og andre professionelle brugere af stadion skal betale passende priser for brugen af ​​den understøttede infrastruktur baseret på et benchmark. Desuden kan der kun ydes støtte, hvis det konstateres, at der er et reelt behov for at opføre eller renovere stadionet under hensyntagen til stadionernes geografiske fordeling. Desuden skal ethvert fodboldstadion, der modtager statsstøtte under ordningen, være multifunktionelt og bruges til bredere samfundsmål. Endelig er der etableret solide overvågnings- og kontrolmekanismer for at sikre en korrekt gennemførelse af ordningen.

Kommissionen konkluderede derfor, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Baggrund

Artikel 107, stk. 3, litra c), i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF) giver medlemsstaterne mulighed for at yde støtte til udvikling af visse økonomiske aktiviteter, forudsat at det ikke påvirker handelsvilkårene negativt.

reklame

Sportssektoren har et enormt potentiale for at bringe borgerne i Europa sammen og nå ud til alle, uanset alder eller social oprindelse1. Sport har en opdragende rolle såvel som en social, kulturel og sundhedsmæssig dimension. Amsterdam-erklæringen om sport og artikel 165 i TEUF anerkender begge sportens sociale betydning: "Unionen skal bidrage til at fremme europæiske sportsspørgsmål under hensyntagen til dens særlige karakter, dens strukturer baseret på frivillig aktivitet og dens sociale og pædagogisk funktion".

Offentlig støtte til sportsinfrastruktur, der bruges af professionelle klubber, skal overholde EU's statsstøtteregler. Dette er den anden støtteordning for sportsinfrastruktur, som Kommissionen har godkendt i henhold til statsstøttereglerne. I november 2011 godkendte Kommissionen en ordning oprettet af Ungarn (se IP / 11 / 1322).

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.37109 i State Aid Register på den GD Konkurrence hjemmeside når eventuelle fortrolighedsproblemer er løst. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i Den Europæiske Unions Tidende er anført i State Aid Weekly e-News.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending