Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen til at vedtage forslag om beskyttelse af forretningshemmeligheder

DEL:

Udgivet

on

Untitled-1Den 27. november vedtager Europa-Kommissionen et forslag til direktiv om beskyttelse af forretningshemmeligheder og fortrolige forretningsoplysninger mod uretmæssig tilegnelse og misbrug fra tredjeparter.

Formålet med forslaget er at harmonisere de nationale love om beskyttelse mod uretmæssig tilegnelse af forretningshemmeligheder ved at etablere en fælles definition og sikre, at der i tilfælde af ulovlig erhvervelse, brug eller videregivelse af en forretningshemmelighed er et tilstrækkeligt og sammenligneligt niveau af erstatning i hele EU. stillet til rådighed.

Baggrund

Under flagskibsinitiativet Innovation i EU, en af ​​søjlerne i EU 2020-strategi, forpligtede Kommissionen sig til at skabe et innovationsvenligt miljø. Inden for denne ramme har Kommissionen vedtaget en omfattende strategi for at sikre en gnidningsløs funktion af indre marked for intellektuel ejendom, som også når områder, der supplerer intellektuelle ejendomsrettigheder (IPR'er), såsom forretningshemmeligheder.

Enhver virksomhed, stor som lille, i enhver sektor bruger fortrolighed til at opnå en konkurrencefordel, især når den er baseret på viden og innovation. Forretningshemmeligheder er kilden til enhver first mover-fordel. Værdifuld information, der ikke kan beskyttes af eksklusive rettigheder, såsom patenter, vil kun give dens skaber en fordel i forhold til konkurrenterne, hvis og i det omfang, de ikke er alment kendt, og de holdes fortrolige.

Virksomheder bliver dog i stigende grad udsat for uærlig praksis (såsom økonomisk spionage, tyveri, uautoriseret brug og videregivelse af fortrolige oplysninger), som påvirker deres videnkapital og konkurrenceevne. Desuden er der vigtige forskelle mellem de beskyttelsesniveauer, der tilbydes i hele EU for at forsvare forretningshemmeligheder mod urimelig praksis.

Forretningshemmeligheder og fortrolige forretningsoplysninger.

reklame

Kommissær Michel Barniers hjemmeside.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending