Følg os

Lærepladser

Kommissionen glæder sig over Nestlé løfte om job og lærepladser

DEL:

Udgivet

on

arbejds_handler_frivillig_480Den offentlige og den private sektor skal arbejde meget tættere sammen i kampen mod ungdomsarbejdsløshed og investere mere i at udstyre unge med de kompetencer og uddannelse, de har brug for. Dette var beskeden fra  Uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom Kommissær Androulla Vassiliou ved lanceringen af ​​'Nestlé needs YOUth', et nyt initiativ inspireret af Kommissionens European Alliance for Apprenticeships. Det schweiziske multinationale har lovet at skabe 20,000 job, lærepladser og praktikpladser i hele Europa i løbet af de næste tre år.

"Jeg glæder mig over dagens løfte fra Nestlé. I en krisetid er investering i unges uddannelse og færdigheder vigtigere end nogensinde. Det er også afgørende, at vi investerer i kvalitet, så vores unge udvikler de færdigheder og kompetencer, der gør dem ansættelige. Det betyder, at den private og offentlige sektor skal arbejde i partnerskab,” sagde kommissær Vassiliou.

Nestlé lovede også i dag at arbejde sammen med 60,000 forretningspartnere for at øge arbejdsmulighederne for unge mennesker. Virksomheden skal stille 120 erhvervsambassadører til rådighed, som skal rådgive og vejlede mindre virksomheder, der ønsker at starte eller styrke lærlingeordninger.

"Dette er et glimrende eksempel på, hvordan private virksomheder bør engagere sig. Investering i færdigheder gavner ikke kun unge mennesker, men også virksomhederne selv, fordi de vil have en pulje af unge produktive medarbejdere. Ved at mobilisere sit netværk af små og mellemstore forretningspartnere kan virksomheder som Nestlé også øge virkningen af ​​sådanne initiativer,” tilføjede kommissær Vassiliou.

Kommissionens europæiske alliance for lærlingeuddannelser, der blev lanceret i juli af kommissærerne Vassiliou og László Andor, med ansvar for beskæftigelse, opfordrede til partnerskaber og løfter om at styrke udbuddet og kvaliteten af ​​lærlingepladser i hele Europa. Nestlé var blandt de første til at tilmelde sig og lovede at øge antallet af højkvalitets lærepladser og praktikophold med 50 % inden 2016.

Kommissionen har modtaget 30 andre løfter fra virksomheder, arbejdsmarkedets parter, handelskamre, industri og håndværk, udbydere af erhvervsuddannelser, ungdomsorganisationer og andre, som offentliggøres online. Den 15. oktober vedtog medlemsstaterne en Rådets erklæring til støtte for den europæiske alliance for lærlingeuddannelser og blev enige om retningslinjer for at forbedre deres lærepladssystemer.

Baggrund

reklame

I næste måned skal Kommissionen præsentere en kvalitetsramme for praktikophold for at sikre, at unge kan erhverve erhvervserfaring af høj kvalitet under sikre forhold for at øge deres beskæftigelsesegnethed. Kommissionen planlægger også at inkludere lærlinge- og praktikophold på EURES jobmobilitetsportal; et yderligere forslag om at styrke EURES-tjenesterne til jobsøgende og arbejdsgivere skal fremlægges af Kommissionen inden udgangen af ​​2013.

Det nye Erasmus+-program, der lanceres i januar, vil give mere end fire millioner mennesker, for det meste under 25 år, tilskud til at studere, træne, arbejde eller arbejde frivilligt i udlandet. De vil omfatte 2 millioner videregående uddannelsesstuderende, 650,000 erhvervsuddannelseselever og lærlinge samt mere end 500,000 unge, der arbejder frivilligt i udlandet eller deltager i ungdomsudvekslinger. Denne internationale erfaring øger færdigheder og beskæftigelsesegnethed.

I december 2012 underskrev Grækenland en samarbejdsaftale med Tyskland for at hjælpe med at reformere landets erhvervsuddannelse, uddannelse og lærepladser. Idéen er at udvikle et 'dobbelt' træningssystem, som kombinerer teoretisk læring i skolen og praktisk erfaring i virksomheden.

Mere information

GD Uddannelse og Kultur

Kommissær Vassilious hjemmeside

Twitter @VassiliouEU

Europæisk alliance for lærlingeuddannelser (Twitter #EAFA)

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending