Følg os

Støtte

Mere støtte til overlevende fra Typhoon Haiyan som kommissær Georgieva besøger Filippinerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Super Typhoon HaiyanEuropa-Kommissionen øger sin nødhjælp til Filippinerne efter de massive ødelæggelser forårsaget af tyfonen Haiyan. Under hendes besøg i landet, Internationalt samarbejde, humanitær bistand og krisestyring Kommissær Kristalina Georgieva har bebudet 7 millioner euro mere i humanitær bistand.

"Vi har alle set den tragiske ødelæggelse, som denne tyfon har påført, og i Tacloban leverer jeg i dag personligt et budskab om europæisk solidaritet. Vi står ved alle ofrene med øjeblikkelig, storstilet bistand," sagde kommissær Georgieva.

Dagens beslutning bringer Kommissionens bistand til Filippinerne i kølvandet på Haiyan op på 20 mio. EUR (herunder humanitær nødhjælp på 3 mio. EUR og 10 mio. EUR i genopbygningsbistand givet af udviklingskommissær Andris Piebalgs). Medlemslandene har også bidraget med omkring 25 millioner euro i finansiel bistand ud over generøs naturstøtte.

"Prioriteterne nu er at genoprette adgangen til ødelagte dele af Filippinerne og den akutte levering af livreddende hjælp. Det er også bydende nødvendigt, at vi koordinerer nødhjælpsindsatsen, så alle, der har brug for hjælp, vil modtage den," tilføjede kommissæren. Hun rejser til Manila, Cebu og Tacloban for at møde de nationale myndigheder, inspicere ødelæggelserne og modtage dybdegående rapporter fra Kommissionens eksperter, som har været udsendt på jorden siden katastrofens tidlige timer.

Kommissionens humanitære bistand kanaliseres gennem organisationer, der opererer i de berørte områder, herunder World Food Programme, International Federation of the Red Cross, OCHA og Telecoms Sans Frontières. Det nye parti EU-bistand vil imødekomme de mest akutte behov såsom fødevarehjælp, rent vand, nødly, sundhedstjenester og kommunikation. EU-midler støtter også koordinering, transport og logistik, hvilket er af afgørende betydning for at levere hjælp til overlevende.

Kommissionen arbejder også på at sikre en koordineret levering af bistand, der strømmer ind til Filippinerne fra EU-medlemsstater. Til det formål er EU's civilbeskyttelsesmekanisme blevet aktiveret.

Til dato har seksten16 medlemslande sendt bistand. Norge har også bidraget med bistand gennem den europæiske civilbeskyttelsesmekanisme. Europæiske eftersøgnings- og redningshold, læger og andre akut nødvendige eksperter er udsendt til landet, såvel som felthospitaler, vandrensningsenheder og andet udstyr.

reklame

EU's civilbeskyttelsesmekanisme, som koordineres af Kommissionens koordinationscenter for nødberedskab i Europa-Kommissionen, understøtter også transport af civilbeskyttelsesaktiver til regionen.

Baggrund

Den tropiske cyklon Haiyan (lokalt navngivet Yolanda), en af ​​de stærkeste nogensinde registreret, ramte Filippinerne den 7. og 8. november og forårsagede omfattende skader. Der er stadig adgang til det fulde omfang af ødelæggelse. FN anslår, at 11.3 millioner mennesker - eller over 10% af den filippinske befolkning - er berørt. Dødstallet fortsætter med at stige.

Filippinerne er et af de mest katastrofeudsatte lande i verden. I oktober blev Filippinerne ramt af et jordskælv med en styrke på 7.2, som ødelagde omkring 350,000 menneskers hjem og levebrød. Alene i 2013 har EU ydet betydelig humanitær bistand til øgruppen: 2.5 millioner euro er netop blevet stillet til rådighed for reaktionen på jordskælvet i Bohol; for tyfonen Bopha (Pablo) er i alt €10 millioner blevet frigivet for at hjælpe med at genopbygge de samfund, der blev ødelagt af cyklonen ramte det sydøstlige Mindanao i december 2012; efter oversvømmelser forårsaget af tyfonen Trami (Maring) i august forpligtede ECHO 200 000 EUR til at hjælpe de berørte, og 300 000 EUR blev bevilget i begyndelsen af ​​oktober til at hjælpe de fordrevne af konflikten i Zamboanga.

Mere information

Faktaark om tyfonen Haiyan.

IP / 13 / 1059: Europa-Kommissionen frigiver nødmidler til at hjælpe ofrene for den tropiske cyklon Haiyan

IP / 13 / 1063: EU reagerer på Haiyan-katastrofen med en koordineret nødhjælpsindsats

IP / 13 / 1052: Ny EU-støtte til Filippinerne

IP / 13 / 1068: EU mobiliserer ny støtte til Filippinernes genopbygning

Europa-Kommissionens humanitære bistand og civilbeskyttelse.

Kommissær Georgievas hjemmeside.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending