Følg os

Forsiden

Udtalelse: Rusland for russerne?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vladimir-Putin-brillerBy Sir Andrew Wood, Associate Fellow, Rusland og Eurasien-programmet, Chatham House
Præsident Putin har skruet op for volumen siden sin tilbagevenden til Kreml i maj 2012 med at forkynde Ruslands ejendommelige nationale dyder og traditioner.

At indpakke sig i flaget er en velkendt måde i mange lande at understøtte en leders støtte, ikke mindst når denne leder frygter, at den er truet. Vladimir Putin og hans kolleger er ikke utypiske i at kombinere russisk-centreret retorik - gennem vægt, for eksempel på den russisk-ortodokse kirkes rolle - med den parallelle påstand om, at Rusland har en fast tradition for respekt for mindretalskulturer inden for sine grænser. Resultatet generelt har været at overbringe en besked mere russisk etnisk følsomhed end andre nationale gruppers.

Spørgsmålet er nu, hvor langt Putin har mistet kontrollen med denne ambivalente dagsorden. De tre hovedtræk i det sidste halvandet år har været Kremls forsøg på at opretholde status quo gennem undertrykkelse af kritik eller opposition, den yderligere emasculation af autonome institutioner, herunder ved at udelukke regeringen under premierminister Dmitry Medvedev og indsatsen for at nedlægge ind i en kvasi-sovjetisk 'eurasisk' fortid. Alle tre tråde er beregnet til at sikre kortsigtet sikkerhed for den herskende gruppe, men kommer på bekostning af Ruslands langsigtede stabilitet og velstand. Derfor er en udbredt følelse i Rusland af tvivl med hensyn til fremtiden og uden for det af et opfattet behov, der føltes især i andre eks-sovjetiske stater for at modstå en for tæt omfavnelse af Moskva.

Oprør og plyndring den 13.-14. Oktober efter mordet på en russisk statsborger i Moskva-distriktet i det vestlige Biryulyovo, angiveligt af en aserisk statsborger, afspejlede denne bredere uro lige så meget som den interetniske spænding, der fokuserede de russiske reaktioner på det. bestemt dag. Hvis politiet havde tillid til eller var i stand, ville de have været i stand til at håndtere et individuelt mord. I tilfælde af at de mistede kontrollen og tyede til at samle så mange af de faktiske eller potentielle ofre for russisk hævnangreb på personer med 'ikke-russisk udseende', som de kunne finde. Det var også fortællende, at myndighederne ikke gjorde noget forsøg på at frustrere den russiske marts 4. november - denne march inkluderede en række 'ekstremister' på nogens sprog.

reklame

Biryulyovo-distriktet, som et typisk lager for det konservativt indstillede vælger, som Putin er kommet til at stole på, returnerede et stort flertal til borgmester Sergei Sobyanin ved valget i Moskva i september. Putin og hans kolleger vil være blevet mindet om uorden i midten af ​​oktober, at dette vælger ikke desto mindre er ustabilt, og at dets tillid til myndighederne, hvad enten det er lokalt eller føderalt, i bedste fald er begrænset. Putin selv har stadig høje meningsmålinger - når alt kommer til alt, hvem er der der? - men afstemningerne viser også, at når der først er stillet særlige spørgsmål til politikker og udsigter til vælgerne, afspejler de et voksende kløft mellem den herskende gruppe og befolkningen som helhed. I betragtning af den måde, som præsidentens ord siden maj 2012 er vokset til at blive den stadig klarere driver af systemet - eller bremse på det for den sags skyld - er det også en dom på Putins rekord og nuværende status.

De fattigere byrusere er mere direkte berørt af andre etniske grupper, der bor blandt dem, end deres bedre stillede kolleger. Disse andre grupper inkluderer naturligvis medborgere fra for eksempel Nordkaukasus samt indvandrerarbejdere fra resten af ​​det tidligere Sovjetunionen - som også er fattige og typisk også uuddannede. Det gør ingen forskel, når det kommer til angreb på 'folk med ikke-russisk udseende', uanset om disse er russiske statsborgere eller ej. Antallet af sådanne hændelser er vokset i de senere år, men synes at være arbejde af voldelige bander snarere end organiserede politiske kræfter - indtil videre.

Spørgsmålet om forholdet mellem etniske russere og andre er ikke desto mindre steget støt op på den politiske dagsorden. Nationalistiske grupperinger er en del af både oppositionen, systemisk eller ikke-systemisk og dem, der udgør regimet. 'Ikke flere penge til Kaukasus' har været en af ​​Alexei Navalnys mere effektive slagord. Biryulyovo-optøjerne, politiets angreb på personer, der mistænkes for at være ulovlige indvandrere, og den russiske marts den 4. november øgede fokus på nationalistiske bekymringer.

reklame

Men retorik er billig, og det er svært at forestille sig en realistisk handling, der sætter de styrende myndigheder i bånd. Deres fokus har været på spørgsmålet om ulovlige indvandrere, ikke mellem etniske forhold som sådan. Putin har formidlet sympati for russernes følelser, men af ​​tvingende praktiske årsager har han ikke godkendt ideer til visumsystemer, hverken for landet som helhed eller især Moskva. At lukke Biryulyovo-markedet i midten af ​​oktoberproblemerne var en instinktiv, men ikke alt for overbevisende reaktion. Tale om at indføre ansigtsgenkendelseskameraer til indvandrere lød resolut, men det var alt.

Sandheden er, at Ruslands herskere ikke har noget svar på et sæt spørgsmål, der meget vel kan øges i deres destruktive styrke, ikke mindst i betragtning af den måde, hvorpå landets økonomiske udsigter er blevet mørkere. At købe problemer er ikke længere den mulighed, det var. Myndighedernes instinkt vil sandsynligvis være at håndtere etniske udfordringer ved tvang, hvor ikke-russiske indbyggere er deres foretrukne mål.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending