Følg os

Luftfart / flyselskaber

Transport: ministre Euro-Middelhavs at sætte skub i den regionale økonomiske integration

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

6a00d8341c60bf53ef01310f77f4cb970c-500wiDen 14. november transportministre fra 43 lande i Euro-Middelhavsområdet1 mødtes i Bruxelles og bekræftede deres forpligtelse til at styrke samarbejdet. Målet er at etablere et godt sammenhængende område for luftfart, jernbane, sø- og vejtransport. Regional integration inden for transport vil styrke den økonomiske udveksling og skabe forretningsmuligheder i Euro-Middelhavsregionen.

Europa-Kommissionens næstformand Siim Kallas, ansvarlig for transport, sagde: "Samarbejde i transportsektoren er nøglen til den sociale og økonomiske integration af Middelhavsområdet. Det vil lette handel, forbinde mennesker og bringe velstand på alle sider af Middelhavet."

I den fælles erklæring, der blev udgivet, efter at konferenceministrene er blevet enige om:

  1. prioriteterne og retningslinjerne for fremtidigt samarbejde om reguleringsreformer og konvergens;
  2. udviklingen af ​​Trans-Middelhavstransportnetværket (TMN-T) og dets fremtidige forbindelse til det transeuropæiske transportnet (TEN-T);
  3. tilrettelæggelsen af ​​endnu en konference inden udgangen af ​​2015 for at behandle finansieringen af ​​udviklingen af ​​TMN-T.

Resultaterne af Euro-Middelhavssamarbejdet i transportsektoren er indtil videre:

  1. Reguleringsreform og konvergens inden for alle transportformer, især gennem EU-finansieret teknisk bistand, der dækker maritim sikkerhed og sikkerhed og forebyggelse af forurening; intermodalt projekt på motorveje til søs; luftfartssikkerhed og lufttrafikstyring; vej-, jernbane- og bytransport.
  2. Luftfartsaftaler, som EU har underskrevet med Marokko, Israel og Jordan, og er klar til at forhandle og indgå sådanne aftaler med andre partnerlande. Luftfartsaftaler åbner lufttrafikmarkedet mellem EU og partnerlandene, som parallelt konvergerer med EU's luftfartsstandarder (sikkerhed, lufttrafik og lufthavnsstyring, miljø).
  3. Infrastrukturprojekter, der er blevet finansieret inden for vej, jernbane, havn og logistik af EU, Den Europæiske Investeringsbank og Middelhavsunionens sekretariat. Disse projekter vil bidrage til at opbygge Trans-Mediterranean Transport Network (TMN-T). For eksempel sigter Middelhavets motorveje til havets projekter mod at identificere de væsentlige maritime forbindelser mellem Middelhavets to kyster.

Baggrundsinformation om Euro-Middelhavssamarbejdet på transportområdet

Forbindelserne på transportområdet mellem Den Europæiske Union og dens sydlige partnere blev formelt etableret i 1995 i Barcelona. Nøgleprioriteten for dette samarbejde er opnåelsen af ​​et sikkert, bæredygtigt og effektivt transportsystem i Euro-Middelhavsområdet.

Euro-Middelhavs-transportministrene mødtes for første gang i december 2005 i Marrakech, hvor de annoncerede planen om at bygge et Euro-Middelhavs-transportnetværk (TMN-T). Regional transporthandlingsplan blev vedtaget i 2007 for at vejlede reguleringsreformerne inden for alle transportformer (maritime, veje, jernbaner og civil luftfart) og planlægningen af ​​infrastrukturnetværket. I 2008 blev Barcelona-processen givet en ny politisk impuls i Paris med lanceringen af Middelhavsunionen, som nu giver navnet til ministerkonferencen.

reklame

I 2011 fremlagde Europa-Kommissionen en plan for at bygge bedre transportforbindelser med EU's naboer. Siden da har samarbejdet fokuseret på at fjerne barriererne for smidig transport og fremme reguleringsmæssig konvergens på områder som sikkerhed, sikkerhed, sociale anliggender og miljøbeskyttelse. Som reaktion på begivenhederne i 2011 i regionen fremmede EU også et specifikt partnerskab for demokrati og delt velstand for det sydlige Middelhav.

Mere information

MEMO / 13 / 989

Ministererklæringen og prioritetsretningslinjerne findes på følgende links:

DG Move hjemmeside

Euromed hjemmeside

Følg vicepræsident Kallas videre Twitter

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending