Følg os

Biograf

Statsstøtte: Kommissionen vedtager nye regler for filmstøtte

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

P022856001102-30309Europa-Kommissionen har vedtaget reviderede kriterier til vurdering i henhold til EU's statsstøtteregler medlemslandenes støtteordninger til fordel for film og andre audiovisuelle værker. Den nye biografkommunikation muliggør støtte til et bredere aktivitetsområde, fremhæver medlemsstaternes skønsbeføjelse med hensyn til at definere kulturværdige støtteværdige, indfører muligheden for at yde mere støtte til grænseoverskridende produktioner og fremmer filmarv. Kommissionen tog hensyn til de bemærkninger, der blev modtaget under tre offentlige høringer af medlemsstater og interessenter.

Kommissionens næstformand Joaquín Almunia (afbilledet) sagde: "Målet med disse reviderede regler er at tilskynde til en levende audiovisuel skabelse i Europa og samtidig bevare den kulturelle mangfoldighed overalt i EU. De giver en fælles EU-ramme for statsstøtte ydet af medlemsstaterne, der tager hensyn til den europæiske dimension inden for den audiovisuelle sektor og søger at sikre dens fortsatte levedygtighed og konkurrenceevne. "

De nye regler udvider anvendelsesområdet for 2001 Cinema Communication (se IP / 01 / 1326), Som kun anvendes på statsstøtte til filmproduktion, til at omfatte alle faser af et audiovisuelt værk fra koncept til levering til publikum. Intensiteten af ​​den støtte, der kan ydes til en film fortsætter med at være begrænset i princippet 50% af produktionen budget. Distribution og markedsføring omkostninger kan støttes med samme støtteintensitet. Dog kan co-produktioner finansieret af mere end én medlemsstat nu modtage støtte på op til 60% af produktionen budget. Derimod er der ingen grænser for støtte til manuskriptskrivning eller udvikling filmprojekt, eller til vanskelige audiovisuelle værker, som defineret af de enkelte medlemsstater i overensstemmelse med nærhedsprincippet.

reklame

Efter de nye regler, er medlemsstaterne stadig tilladt at indføre territoriale udgiftsforpligtelser vilkår om modtagere af audiovisuelle støtteforanstaltninger. Faktisk er en sådan begrænsning til reglerne i EU indre marked begrundet i fremme af den kulturelle mangfoldighed, som kræver, at bevarelsen af ​​ressourcerne og knowhow af industrien på nationalt eller lokalt plan. De reviderede regler sikrer, at sådanne territoriale forpligtelser forholdsmæssigt til disse mål. Især kan medlemsstaterne kræve, at 160% af den støtte, der ydes er brugt i deres område. Medlemsstaterne kan også kræve, uafhængigt af den støtte, der er ydet, at et minimum af produktionen udøves på deres område som en betingelse for at modtage støtten. Dette kan aldrig være højere end 50% af produktionen budget. I alle situationer, som før, ingen territoriale forpligtelse udgifter kan nogensinde overstige 80% af produktionen budget.

Den nye biograf meddelelsen understreges også betydningen af ​​filmarv målsætninger i forbindelse med tapning, opbevaring og adgang til europæiske film. Medlemsstaterne bør fremme og støtte producenterne til at deponere en kopi af støttede værker til konservering og specificeret ikke-kommerciel brug.

Medlemsstaterne bør bringe deres eksisterende støtteordninger i overensstemmelse med denne meddelelse inden for to år.

reklame

Baggrund

Medlemsstaterne giver 3 milliarder anslået € om året i filmstøtte: milliarder € 2 i tilskud og lån på lempelige vilkår, og 1 milliarder € i skattelettelser. Omkring 80% af dette er for filmproduktion. Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Italien og Spanien har størstedelen af ​​denne støtte.

De vurderingskriterier af statsstøtte, der blev anvendt, da 2001 udløb den 31 December 2012. Efter denne dato, fortsatte Kommissionen med at vurdere nye film støtteordninger direkte på grundlag af artikel 107 (3) (d), i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der tillader støtte til kulturelle formål. Hvor det er muligt, også Kommissionen har påberåbt sig sin faste praksis praksis, baseret på 2001 Cinema meddelelse.

Den nye biograf meddelelse afspejler de bidrag, der modtages i løbet af de tre offentlige høringer, der blev organiseret i henholdsvis 2011, 2012 og 2013 (se IP / 13 / 388, IP / 12 / 245, MEMO / 12 / 186, IP / 11 / 757 og konsultation side).

Se også MEMO / 13 / 993.

Den fulde ordlyd af den nye biograf kommunikation er tilgængelig her. Nye offentliggørelser af statsstøttebeslutninger på internettet og i EU-Tidende er opført i State Aid Weekly e-News.

Læs
reklame

Biograf

Oscars 2021: To EU-støttede film vandt de berømte priser

Udgivet

on

Vinderne af dette års udgave af Oscars blev annonceret den 25. april i løbet af 93. Oscar-uddelingsceremoni, med to film medfinansieret af EU, der vandt tre priser. Faderen af Florian Zeller tog prisen hjem for det bedste tilpassede manuskript af Florian Zeller og Christopher Hampton samt bedste skuespiller for Sir Anthony Hopkins rolle. Desuden, Druk - endnu en runde af Thomas Vinterberg, der modtog EU-støtte både for sin udvikling og distribution, vandt prisen for bedste internationale spillefilm.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Tillykke! Fortjent og godt klaret af vores EU-støttede film i årets udgave af Oscars - en bemærkelsesværdig succes for europæiske produktioner som helhed. Det er en stor anerkendelse, og det understreger vigtigheden af ​​vores bestræbelser på at hjælpe sektoren med at komme sig og transformere i disse udfordrende tider. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, tilføjede: “De fremragende resultater, som vores EU-støttede film modtog i 2021 Academy Awards, er et glimrende eksempel på modstandsdygtigheden i den europæiske audiovisuelle industri og en afgørende rolle for Europas fortsatte støtte til sektoren. Vi er fast besluttet på at fremme og styrke denne støtte. ”

reklame

EU støttede udviklingen og den internationale distribution af de ovennævnte to film med en investering på over 1.4 mio. EUR tildelt gennem Creative Europe Media-programmet. Syv MEDIA-støttede film var nomineret til i alt 14 priser i årets udgave af Oscars, der konkurrerer i kategorier som bedste instruktør, bedste film, bedste skuespiller og bedste manuskript. Mere information om disse og andre produktioner vil blive gjort tilgængelige i det dedikerede kampagne i anledning af 30 års MEDIA, der fejrer EU's støtte til den audiovisuelle industri gennem årtierne.

reklame
Læs

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film afslører, hvem der spreder død og terror

Udgivet

on

Tyrkiet kan igen skabe en hovedpine for Europa. Mens Ankara forfølger en afpresningstrategi i Vesten og truer med at lade indvandrere ind i Europa, forvandler det Libyen til en terroristbase ved at overføre militante fra Idlib og det nordlige Syrien til Tripoli.

Tyrkiets regelmæssige intervention i libysk politik rejser endnu en gang spørgsmålet om den neo-osmanistiske trussel, som ikke kun vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske region, men også den europæiske. I betragtning af at Recep Erdogan ved at prøve sultanens rolle tillader sig at afpresse europæere ved at skræmme tilstrømningen af ​​migranter. Denne destabilisering af det nordlige Afrika kan også føre til en ny bølge af migrationskrise.

Nøgleproblemet er imidlertid Tyrkiets anstrengte forhold til dets allierede. Situationen i regionen bestemmes i vid udstrækning af de anstrengte forbindelser mellem Tyrkiet og Rusland. I betragtning af de diametralt forskellige interesser i både Syrien og Libyen kan vi tale om en svækkelse af samarbejdet mellem staterne: Det ligner ikke så meget en stabil alliance, men snarere et komplekst spil med to langvarige frenemier med periodiske angreb og skandaler. mod hinanden.

Afkøling af forholdet er illustreret i anden del af den russiske film "Shugaley", der fremhæver Tyrkiets neo-osmanistiske ambitioner og dets kriminelle forbindelser med GNA. Filmens centrale karakterer er russiske sociologer, der blev kidnappet i Libyen, og som Rusland forsøger at bringe tilbage til deres hjemland. Vigtigheden af ​​sociologers tilbagevenden diskuteres på højeste niveau, især blev dette problem rejst af den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møde med en delegation fra den libyske GNA.

Den russiske side kritiserer allerede åbent Tyrkiets rolle i Libyen samt understreger levering af terrorister og våben til regionen. Forfatterne af filmen udtrykker håb om, at Shugaley selv stadig er i live på trods af konstant tortur og menneskerettighedskrænkelser.

Plottet med "Shugaley" dækker adskillige emner, der er smertefulde og ubelejlige for regeringen: tortur i Mitiga-fængslet, en alliance af terrorister med Fayez al-Sarraj's regering, tilladelse fra militære pro-regeringen, udnyttelse af libyernes ressourcer i interesser hos en smal cirkel af eliter.

Afhængigt af Ankaras ønsker forfølger GNA en tyrkisk politik, mens Recep Erdogans styrker i stigende grad integreres i regeringens magtstrukturer. Filmen taler gennemsigtigt om gensidigt fordelagtigt samarbejde - GNA modtager våben fra tyrkerne, og til gengæld realiserer Tyrkiet sine neo-osmanniske ambitioner i regionen, herunder de økonomiske fordele ved rige olieindskud.

"Du er fra Syrien, er du ikke? Så du er en lejesoldat. Du fjols, det var ikke Allah, der sendte dig her. Og de store fyre fra Tyrkiet, der virkelig vil have libysk olie. Men du vil ikke have at dø for det. Her sender de idioter som dig her, "siger Sugaleys hovedperson til en militant, der arbejder for GNA's kriminelle agenturer. Alt i alt illustrerer alt dette bare virkeligheden: I Libyen forsøger Tyrkiet at fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en af ​​de farligste terrorister tæt på al-Qaida.

Dette er roden til problemet: Faktisk sælger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverænitet, så Erdogan roligt kan fortsætte med at destabilisere regionen, styrke terroristceller og drage fordel af - samtidig med at sikkerheden i Europa bringes i fare. Bølgen af ​​terrorangreb i europæiske hovedstæder fra 2015 er noget, der kan ske igen, hvis det nordlige Afrika er fyldt med terrorister. I mellemtiden hævder Ankara, i strid med international lov, et sted i EU og modtager finansiering.

Samtidig griber Tyrkiet regelmæssigt ind i de europæiske landes anliggender og styrker sin lobby på stedet. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, hvor den militære kontraintelligenstjeneste (MAD) efterforsker fire mistænkte tilhængere af den tyrkiske højreorienterede ekstreme "Grå ulve" i landets væbnede styrker.

Den tyske regering har netop bekræftet som svar på en anmodning fra Die Linke-partiet om, at Ditib ("Tyrkisk-Islamisk Union fra Institut for Religion") samarbejder med ekstreme tyrkisk-orienterede "Grå Ulve" i Tyskland. Svaret fra den tyske forbundsregering henviste til samarbejde mellem tyrkiske ekstreme højre ekstremister og den islamiske paraplyorganisation, den tyrkisk-islamiske union fra Institut for Religion (Ditib), der opererer i Tyskland og kontrolleres af det tyrkiske statsorgan, kontoret af religiøse anliggender (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning at tillade medlemskab af EU til Tyrkiet, der ved hjælp af afpresning, ulovlige militære forsyninger og integration i magtstrukturerne, hæren og efterretningen forsøger at styrke sin position både i det nordlige Afrika og i hjertet af Europa? Det land, der ikke engang er i stand til at samarbejde med sine allierede som Rusland?

Europa skal genoverveje sin holdning til Ankaras neo-Osmanistiske politik og forhindre fortsættelse af afpresning - ellers risikerer regionen at møde en ny terror-æra.

For mere information om "Sugaley 2" og for at se trailere af filmen, besøg http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Læs

Biograf

#UNIC - Overlevelse af biografer på spil

Udgivet

on

International Union of Cinemas (UNIC), det organ, der repræsenterer filmhandelssammenslutninger og operatører på tværs af 38 europæiske territorier, har udsendt følgende erklæring:

"Da europæiske biografoperatører endelig kommer ud af en periode med forlænget lukning på grund af COVID-19-udbruddet og arbejder hårdt for at byde publikum tilbage, skal hele brancheens fokus være på at sikre, at opsving kan ske, og at publikum vender tilbage for at nyde det unikke oplevelse af at se film på storskærmen.

”Mens mange på distributionssiden har antydet, at 'vi alle er sammen om dette', gør nylige begivenheder det klarere end nogensinde, at denne stemning skal støttes af handlinger såvel som ord.

"Specifikt skal nyt indhold først frigives i biografer og iagttage et betydningsfuldt teatervindue, hvor begge elementer er afgørende for overlevelsen og sundheden for alle dele af den europæiske (og faktisk globale) biografindustri.

reklame

"En" biograf først "-strategi til filmudgivelser - ledsaget af en betydelig periode med teatral eksklusivitet - er en gennemprøvet forretningsmodel og afgørende for at sikre, at publikum kan nyde et bredt udvalg af film. Dette system var grundlaget for en rekordbrydende 2019 med 1.34 milliarder optagelser og 8.7 milliarder euro optjent i billetkontoret alene i Europa.

"Hele sektoren står over for hidtil usete udfordringer. Mere end nogensinde skal beslutninger på tværs af branchen træffes med et langsigtet perspektiv. Hvis vores studiepartnere forpligter biografer til at vente, indtil sektoren kommer ud af krisen i USA, inden de leverer nyt indhold, det vil vise sig for sent for mange europæiske biografer og deres dedikerede arbejdsstyrke.

"Alle, der er afhængige af filmindustriens succes, skal forpligte sig til at sikre fremtidens sundhed i hele sektoren. Ved at gøre det vil de sikre, at den bredere filmindustri og europæiske biografer - fra uafhængige på én skærm til kunsthuse og multiplekser - vil komme sig og vende tilbage fra denne krise stærkere og mere modstandsdygtig end nogensinde. "

reklame
Om UNIC

Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer interesserne for filmhandelssammenslutninger og biografoperatører, der dækker 38 lande i Europa og nabolande.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending