Følg os

Støtte

Yderligere EU-finansiering 'trængende nødvendig' til overlevende fra tyfonen Haiyan, siger børnerettighedsorganisationen Plan

DEL:

Udgivet

on

Super Typhoon HaiyanTyfonen Haiyan (lokalt navn Yolanda) fejede gennem Filippinerne den 8. november og efterlod omfattende ødelæggelser i kølvandet. Tusindvis af mennesker har mistet livet, og det anslås, at over 9.8 millioner mennesker er blevet ramt - omkring 10% af hele Filippinernes befolkning.

De Forenede Nationer meddelte den 12. november, at de søger et indledende svar på næsten 225 millioner euro for at imødekomme de overlevendes umiddelbare behov.

Yderligere finansieringsløfter 'trængende nødvendig'

Europa-Kommissionens direktorat for humanitær bistand har indtil videre kun lovet 3 millioner euro til nødberedskabet. I betragtning af katastrofens omfang er der et presserende behov for yderligere finansiering.

Chef for Plan EU-kontoret i Bruxelles Alexandra Makaroff sagde: "Europa-Kommissionen er verdens førende donor af humanitær bistand og er stolt af dette faktum. Europa-Kommissionens oprindelige økonomiske svar på 3 mio. EUR er imidlertid fuldstændig utilstrækkeligt i betragtning af katastrofens alvor. Denne krise ser ud til at blive den største humanitære nødsituation i år, som EF-embedsmænd selv har sagt, og der er et presserende behov for yderligere finansiel støtte. Folk har desperat brug for hjælp."

Mens Plan glædede sig over meddelelsen fra udviklingskommissær Andris Piebalgs (12. november 2013) om at stille 10 millioner euro til rådighed til langsigtet rehabilitering af de tyfonramte områder, insisterede organisationen på, at det var "vigtigt at huske, at finansieringen ikke vil gå til opfylder befolkningens umiddelbare behov".

Børn 'blandt de mest udsatte'

reklame

I enhver katastrofesituation er fokus på at imødekomme de overlevendes umiddelbare, livreddende behov. Der skal dog lægges særlig vægt på børn – især piger – som er blandt de mest udsatte.

Børnebeskyttelsesforanstaltninger for at sikre, at børn har tilstrækkelig, sikker og understøttende familiepleje; at forhindre udnyttelse og misbrug af udsatte børn; og at støtte den sunde psykologiske og sociale genopretning af børn, der har gennemlevet og lever i ekstremt nødlidende situationer, prioriteres højt.

"Vi ved fra mere end 50 års erfaring med at arbejde i Filippinerne, at når katastrofer rammer, rammer de altid de mest sårbare hårdest. Børn er altid hårdt ramt af katastrofer som denne; nogle vil miste livet eller miste forældre, søskende og udvidede familier,” sagde landedirektør for Plan Philippines Carin Van der Hor.

"Alt, der er velkendt og sikkert, bliver forstyrret eller ødelagt, inklusive hjem, skolegang og familieliv. Disse børn vil også have set ting, som intet barn burde se."

Plan i Filippinerne

Plan appellerer til €18.6 millioner for at dække mindst 52,968 familier eller 264,841 mennesker i fire provinser (Østlige Samar, Vestlige Samar, Cebu og Leyte). Alle Plan Philippines' programenheder, der huser omkring 40,000 sponsorerede børn, er sandsynligvis blevet ramt af tyfonen.

Plans nødteam er på stedet og reagerer på de berørte børns og familiers behov. At få mad, rent drikkevand, medicinske forsyninger og husly til børn og familier er Plans umiddelbare prioriteter, såvel som at genoprette adgangen til uddannelse.

Indtil videre har Plan uddelt hundredvis af nødly-sæt og vanddunke til 366 familier i East Samar, et af de værst ramte områder.

Før tyfonen Haiyan ramte land, placerede Plan tusindvis af vand- og hygiejnesæt indeholdende grundlæggende, men essentielle materialer for at forhindre infektioner og sygdomme, og tusindvis af stykker plastikfolie til nødly, der skulle distribueres til berørte samfund. Disse vil betjene omkring 20,000 mennesker.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending