Følg os

Eurobarometer

EU-meningsmåling viser offentlig støtte til ansvarlig forskning og innovation

DEL:

Udgivet

on

1000000000000292000002925E6847D5En ny Eurobarometer-undersøgelse viser, at mere end tre fjerdedele (77 %) af europæerne mener, at videnskab og teknologi har en positiv indflydelse på samfundet. Respondenterne udtrykker dog også bekymring over risici fra nye teknologier, såsom for menneskers sundhed og miljøet. De ønsker, at forskning og innovation skal udføres med behørig opmærksomhed på etiske principper (76 %), kønsbalance (84 %) og offentlig dialog (55 %). I lighed med resultaterne fra tidligere Eurobarometer-undersøgelser er mere end halvdelen af ​​alle europæere interesserede i udviklingen inden for videnskab og teknologi (53 %), men et flertal føler sig ikke informeret nok (58 %).

Forsknings-, innovations- og videnskabskommissær Máire Geoghegan-Quinn sagde: "Resultaterne af denne undersøgelse viser, at europæere støtter videnskabens og teknologiens rolle i samfundet, men forventer samtidig, at videnskabsmænd og politikere sikrer, at deres værdier og bekymringer tages i betragtning. Det næste EU-forsknings- og innovationsprogram, Horisont 2020, er fokuseret på at opnå den balance.Vi skal nu optrappe vores indsats for at gå i dialog med samfundet om videnskab og skal få flere unge til at interessere sig for naturvidenskab og innovationskarrierer. ”

66 % af de adspurgte i undersøgelsen mener, at forskere, der arbejder på universiteter eller i offentlige laboratorier, er bedst kvalificerede til at forklare den videnskabelige og teknologiske udviklings indvirkning på samfundet, og denne gruppe vil også mest sandsynligt blive opfattet (82 %) som forsøger at opføre sig ansvarlig overfor samfundet.

De fleste europæere får deres information om udviklingen på disse områder fra tv (65 %), efterfulgt af aviser (33 %), hjemmesider (32 %) og magasiner (26 %). Knap halvdelen af ​​de adspurgte (47%) har nogensinde studeret naturvidenskab eller teknologi, enten på skole, universitet, college eller et andet sted. Samtidig har europæerne et positivt syn på effekten af ​​naturvidenskabelige uddannelser på unge, og størstedelen af ​​de adspurgte (65 %) mener, at deres regeringer ikke gør nok for at stimulere unge menneskers interesse for naturvidenskab.

Baggrund

Denne Eurobarometer-undersøgelse blev udført gennem ansigt-til-ansigt-interviews i EU-medlemsstaterne for at evaluere europæiske borgeres holdning til videnskab og innovation. I alt 27,563 respondenter fra forskellige sociale og demografiske grupper blev interviewet mellem den 26. april og den 14. maj 2013. Til denne undersøgelse repræsenterer de oplyste EU-gennemsnit EU-27-gennemsnittene på grund af det faktum, at Kroatien endnu ikke var medlem på det tidspunkt. da der blev udført feltarbejde.

Horisont 2020, det næste EU-forsknings- og innovationsprogram, løber fra 2014 til 2020. Det har en stærk orientering mod at adressere samfundsmæssige udfordringer, der påvirker menneskers liv, såsom bedre sundhedspleje, grønnere transport eller fødevare- og energisikkerhed. Horisont 2020 vil indeholde et specifikt budget for "Videnskab med og for samfundet", som vil fokusere på integration af videnskabelige og teknologiske bestræbelser i det europæiske samfund. Derudover vil det blive brugt til at øge attraktiviteten af ​​videnskabelige og teknologiske karrierer, især for unge mennesker, samt til at afhjælpe den eksisterende ubalance mellem kønnene på disse områder.

reklame

Et eksempel på det arbejde, der allerede er i gang med at engagere folk direkte, er VOICES (Synspunkter, meninger og ideer fra borgere i Europa om videnskab). Dette er en årelang, europæisk borgerhøring, der undersøger begrebet affald som en ressource. Resultaterne bliver brugt til at forme Horisont 2020-forskningsprioriteterne med hensyn til håndtering af byaffald.

Mere information

MEMO / 13 / 987

Rapporten – med resumé – og landekort er tilgængelig her.

Horizon 2020 hjemmeside.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending