Følg os

Digitale økonomi

Licenser til dialog Europa interessenter: Ofte stillede spørgsmål

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

  1. article_linking_lgHvad er Licenser for Europa, og hvorfor blev det lanceret?

Licenses for Europe er en interessentdialog inden for digitalt indhold, som blev lanceret af Europa-Kommissionen i februar i år efter dens meddelelse fra december 2012 om indhold i det digitale indre marked (se IP / 12 / 1394).

Dens mål er at fremme praktiske industriledede initiativer for at bringe mere ophavsretligt beskyttet indhold online i det digitale indre marked. Arbejdet fokuserede på fire områder, hvor hurtige fremskridt er nødvendige og mulige:

(i) Grænseoverskridende adgang og portabilitet af tjenester;

(ii) brugergenereret indhold og mikrolicensering;

iii) audiovisuel kulturarv og;

(iv) tekst- og datamining.

De interessenter, der deltager i dialogen, mødtes i løbet af tre plenarmøder og mere end tredive arbejdsgruppemøder over en periode på ti måneder. Resultaterne af dialogen blev præsenteret på dagens afsluttende plenarmøde.

reklame
  1. Hvem var deltagerne i interessentdialogen?

Deltagerne omfattede repræsentanter fra interesserede parter såsom forbruger- og digitale rettighedsorganisationer, it- og teknologivirksomheder, internetudbydere, filmarvsinstitutioner, tv-selskaber, offentlige biblioteker, forfattere, producenter, udøvende kunstnere og andre rettighedshavere inden for det audiovisuelle, musik-, udgivelses- og videospil industrier.

Lister over deltagere i de fire arbejdsgrupper er tilgængelige på webstedet Licenses for Europe:

http://ec.europa.eu/licences-for-europe-dialogue/en/content/working-groups.

  1. Hvad var Kommissionens rolle i denne interessentdialog?

Kommissionen fremlagde en problemanalyse af aktuelle licensspørgsmål, og for at understrege behovet for en mindre polariseret debat formidlede interessentdialogen. Dette omfattede at fungere som facilitator, organisere møderne og lede de fire arbejdsgrupper og plenarmøderne. Ansvaret for og ejerskabet til de løsninger, der præsenteres i dag, forbliver hos de forskellige interessenter, som deltog i dialogen.

  1. Hvad er de vigtigste resultater af dialogen?

De mest håndgribelige resultater af Licenser for Europe er en række industriinitiativer, interessentforpligtelser og køreplaner for yderligere handling på alle fire områder, der er omfattet af dialogen, som blev præsenteret på det afsluttende plenarmøde (se bilag).

Mens alle initiativerne er resultatet af (eller er direkte knyttet til) arbejdet i de fire arbejdsgrupper, er deres karakter og rækken af ​​interessenter, der abonnerer på dem, forskellig for hver. Præsentation af disse tilsagn betyder ikke, at alle parter i Licenser for Europa har accepteret alle forpligtelser.

Til illustration består nogle resultater af aftaler mellem ophavsretsindehavere og brugere (f.eks. den audiovisuelle industri og filmarvsinstitutioner, der er enige om fælles principper for digitalisering af katalogiserede europæiske film). Andre er bidrag fra forskellige brancherepræsentanter (såsom den audiovisuelle industrierklæring om grænseoverskridende portabilitet); samt konkrete industritilbud såsom mikrolicensmekanismer til musik på hjemmesider og en modelklausul understøttet af en webbaseret minehub for tekst- og datamining.

Drøftelser i hver Licenses for Europe-arbejdsgruppe har afsløret, at nye tjenester og licensløsninger udrulles i et stadigt stigende tempo for at bringe mere onlineindhold til europæiske forbrugere og brugere. For eksempel har arbejdsgruppediskussioner vist, at grænseoverskridende portabilitet allerede og i stigende grad er en realitet for nogle musik- og e-bøger, aviser/magasintjenester, og at industrien accelererer udviklingen af ​​"et-klik"-licensløsninger til småskala anvendelser og brugere.

To grupper – brugergenereret indhold og tekst- og datamining – nåede ikke til konsensus blandt interessenter om hverken de problemer, der skulle løses, eller resultaterne. Diskussionerne gav dog nyttig indsigt i de spørgsmål, der var på spil, og en vis forståelse af forskellige interessenters holdninger. Samtidig blev der også på disse områder præsenteret konkrete løfter, som forventes at gøre en forskel i onlinebrugeres liv.

  1. Hvor kan jeg finde mere information?

Alt relevant materiale (dagsordener, konklusioner, præsentationer af de fire arbejdsgrupper og plenarmøderne) er blevet offentliggjort og er tilgængeligt online på Kommissionen Licenser for Europa hjemmeside. Støttedokumenter om hvert af de initiativer, der blev præsenteret på det afsluttende plenarmøde, offentliggøres også online på samme websted.

  1. Hvad er de næste trin i Licenser for Europa?

Selve Licenser for Europe-dialogen sluttede med det afsluttende plenarmøde. Kommissionen har dog til hensigt at overvåge de tilsagn, som de berørte parter har givet i forbindelse med dialogen. Industrien er blevet inviteret til at rapportere om status for implementeringen af ​​de løsninger, der er identificeret i Licenser for Europa. Kommissionen vil følge mere specifikt op på nogle af disse initiativer, såsom aftalen om at føre ad hoc-dialog om radio- og tv-arkiver, hvor der skal udføres yderligere arbejde som følge af Licenser for Europe. I alle tilfælde vil Kommissionen fortsætte med at give oplysninger om gennemførelsen af ​​de forskellige initiativer (f.eks. har Kommissionen til hensigt regelmæssigt at offentliggøre en liste online over onlinetjenester, der tilbyder grænseoverskridende portabilitet).

  1. Hvad er de næste trin i gennemgangen af ​​ophavsret?

Som annonceret i meddelelsen den 18. december 2012 om "indhold i det digitale indre marked" (IP / 12 / 1394), Licenser for Europa var et af de to parallelle handlingsspor, som Kommissionen forpligtede sig til at tage indtil udgangen af ​​denne embedsperiode for at sikre, at EU's ophavsretlige rammer forbliver egnet til formålet i det digitale miljø.

Parallelt med Licenses for Europe gennemfører Kommissionen derfor en gennemgang af EU's ophavsretlige rammer med henblik på en beslutning om, hvorvidt der skal fremlægges forslag til lovgivningsreform i foråret 2014. Som angivet i Kommissionens arbejdsprogram for 2014 arbejder Kommissionen på en konsekvensanalyse og vil i denne sammenhæng snart lancere en offentlig høring om den igangværende revision. Den viden, der er opnået under Licenses for Europe-dialogen, udgør et værdifuldt input.

BILAG

Licenser for Europa

Ti løfter om at bringe mere indhold online

Interessentdialogen "Licenser for Europa" blev lanceret af Kommissionen i februar i år efter dens meddelelse af 18. december 2012 om "Indhold i det digitale indre marked". Meddelelsen opstiller to parallelle handlingsspor: på den ene side at fuldføre sin igangværende indsats for at revidere og modernisere EU's lovgivningsramme for ophavsret; på den anden side at lette praktiske industriledede løsninger på spørgsmål, hvor hurtige fremskridt blev anset for nødvendige og mulige. Dialogen blev afholdt under fælles ansvar af kommissær for det indre marked, Michel Barnier, kommissær for den digitale dagsorden, Neelie Kroes og uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou. Det var organiseret i fire tematiske arbejdsgrupper: Grænseoverskridende adgang og portabilitet af tjenester; Brugergenereret indhold og mikrolicensering; Audiovisuel arv; og tekst- og datamining.

Der er givet løfter fra interessenter i alle fire arbejdsgrupper. De er enten blevet aftalt af copyright-indehavere på tværs af forskellige sektorer, fra sag til sag med repræsentanter så forskellige som filmarvsinstitutioner, detailhandlere og tv-selskaber; eller de udgør plurilaterale forpligtelser fra en industrisektors side. De dækker på forskellig vis musik-, print- og audiovisuelle sektorer. Tilsammen forventer Kommissionen, at disse løfter er et yderligere skridt i at gøre brugermiljøet lettere i mange forskellige situationer.

To grupper – brugergenereret indhold og tekst- og datamining – nåede ikke til konsensus blandt interessenter om hverken de problemer, der skulle løses, eller resultaterne. Diskussionerne gav dog nyttig indsigt i de spørgsmål, der var på spil, og en vis forståelse af forskellige interessenters holdninger. Samtidig blev der også på disse områder præsenteret konkrete løfter, som forventes at gøre en forskel i onlinebrugeres liv.

Dette dokument opsummerer "Ti løfter om at bringe mere indhold online", som er resultatet af "Licenser for Europa" interessentdialogen. Disse løfter berører ikke det mulige behov for handling fra den offentlige politik, herunder lovgivningsreform.

Kommissionen vil overvåge gennemførelsen af ​​"Licenser for Europa"-tilsagn, således at de giver en reel merværdi i praksis. Kommissionen forventer, at de involverede partnere gennemfører disse løfter fuldt ud og uden forsinkelse.

Sideløbende hermed vil Kommissionen inden foråret 2014 afslutte sin igangværende revision af EU's ophavsretsramme med henblik på en beslutning om, hvorvidt der skal fremlægges forslag til lovgivningsreform. De løfter, der er skitseret ovenfor, og diskussionerne, herunder på de områder, hvor der ikke opstod konsensus mellem interessenterne, vil indgå i revisionsprocessen. En offentlig høring vil blive lanceret i den nærmeste fremtid i forbindelse med revisionen. Dette vil give en yderligere anledning til, at alle stemmer bliver hørt i debatten og hjælpe med at fokusere diskussionen på det bredere sæt af spørgsmål, der behandles i revisionsprocessen.

1. Grænseoverskridende portabilitet af abonnementstjenester: fælles erklæring fra den audiovisuelle industri.

I dag bliver abonnenter på audiovisuelle tjenester online, f.eks. forbrugere, der ser film via en internetudbyder eller webbutik, ofte nægtet adgang til tjenester, der er lovligt købt i deres eget EU-land, når de krydser landegrænser.

Dette vil ændre sig: Repræsentanter for den audiovisuelle sektor har udsendt en erklæring, der bekræfter deres vilje til at fortsætte med at arbejde hen imod den videre udvikling af grænseoverskridende portabilitet. Forbrugere vil i stigende grad kunne se film, tv-programmer og andet audiovisuelt indhold, som de har abonneret på derhjemme, når de rejser i EU på forretnings- eller ferierejser. Sådan er det allerede i høj grad med musik, e-bøger, magasiner og aviser.

 

[Underskrivere: Association of Commercial Television (ACT), European Coordination of Independent producers (CEPI), Europa Distribution, EUROVOD, Federation of European Film Directors (FERA), International Federation of Film Distributors Associations (FIAD), International Federation of Film Producers Associations (FIAPF), Independent Film & Television Alliance (IFTA), International Video Federation (IVF), Motion Picture Association (MPA), Sports Rights Owners Coalition (SROC), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

2. Forbedret tilgængelighed af e-bøger på tværs af grænser og på tværs af enheder: en køreplan for e-bogssektoren.

På trods af fremskridt er forbrugere ofte stadig ikke i stand til at overføre deres e-bogsindhold fra én enhed til en anden på grund af forskellige e-bogsformater og andre begrænsninger. De kan heller ikke uden videre finde online tilbud fra især mindre markedsaktører.

Dette vil ændre sig: Udgivere, boghandlere og forfattere vil fortsætte med at fremme grænseoverskridende adgang, interoperabilitet og synlighed af e-bøger gennem flere initiativer, såsom ePub, et åbent standardformat, der vil gøre det muligt at læse e-bøger på tværs af forskellige enheder. Som et resultat vil du i stigende grad være i stand til at få adgang til dine e-bøger online hvor som helst og fra enhver enhed, forudsat at din forhandler arbejder med interoperable formater.
[Underskrivere: European Writers Council (EWC), European Booksellers Federation (EBF), International Association of Scientific, Technical & Medical Publishers (STM), Federation of European Publishers (FEP), European Publishers Council (EPC)]

3. Nemmere licensering til musik: forpligtelser fra musiksektoren.

Brug (og genbrug) af musik på større platforme er stort set dækket af generelle licensaftaler mellem producenter, udgivere, forfatternes forvaltningsselskaber og disse platforme. Små virksomheder eller enkeltpersoner, der ønsker en licens til fx brug af baggrundsmusik på deres hjemmeside, kan have svært ved at erhverve de nødvendige licenser.

Dette vil ændre sig: Pladeproducenter tilbyder en ny paneuropæisk licens, der muliggør baggrundsmusik på websteder. For forfattere og udgivere har deres kollektive rettighedsforvaltningsselskaber forpligtet sig til at udbrede bedste praksis på eksisterende licensordninger. Dette vil gøre mindre licenser tilgængelige i alle EU-lande, f.eks. til baggrundsmusik på hjemmesider og mindre web/podcasting.

[Initiativer fra International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) og European Grouping of Societies of Authors and Composers (GESAC)]

4. Nemmere adgang til print og billeder: et værktøjssæt fra printindustrien.

I dag ved brugerne ikke altid, hvad de kan eller ikke kan med en tekst eller et billede, og om og hvordan de kan få en licens.

Dette vil ændre sig: En række nye licensløsninger vil give alle brugere (fra virksomheder til enkeltpersoner) mulighed for at vide, hvad de er i stand til at gøre med tekst og billeder og søge tilladelse gennem strømlinede licensløsninger, hvis det er nødvendigt. Dette omfatter identifikation af rettighedshavere, information til brugere om licens- og licensbetingelser og lette betalingssystemer, der skal betales pr.

[Underskrivere: European Publishers Council (EPC), European Visual Artists (EVA), European Writers' Council (EWC), Federation of European Photographers (FEP), International Federation of Reproduction Rights Organisations (IFRRO), International Federation of Journalists (IFJ) , International Association of Scientific, Technical & Medical Publishers (STM)]

5. Aktivering af identifikation af dit arbejde og rettigheder online: en brancheplan.

Web-selvudgivere, såsom skabere, der poster deres nye sange eller videoer online, er beskyttet af ophavsret. Alligevel kan de ofte ikke (let) få identifikatorer til deres værker eller licenser til at genbruge eksisterende indhold, forhindre dem i at tjene penge på deres værker eller stoppe krænkelser af deres rettigheder, hvis de ønsker det.

Dette vil ændre: Skabere – "selvudgivere" – vil være i stand til at knytte en maskinlæsbar identifikation til deres indhold for at lette krav og anerkendelse af forfatterskab og tilhørende rettigheder. Dette vil gøre det nemmere at bruge (og genbruge) indhold. Gennem flere nationale og regionale "hub"-websteder, som det nye industriledede Copyright Hub i Storbritannien, vil industrien fremskynde udviklingen af ​​et effektivt marked, der hjælper brugerne med at få de licenser, de har brug for.

[Web Content Declaration (WCD) er udviklet ud fra Linked Content Coalition (LCC) - en branchealliance, der sigter mod at lette licensering gennem forbedret udveksling af rettighedsinformation (oplysninger om rettighedsejeren og licensbetingelserne)]

6. Mere aktiv læserinddragelse i onlinepressen: en erklæring om forbedring af brugeroplevelsen.

I det digitale miljø tilskynder et stigende antal aviser og magasiner til dynamisk interaktion mellem brugere og presseudgivere.

Dette vil ændre sig: Presseudgivere vil engagere sig med læserne for at forbedre brugeroplevelsen, herunder via optagelsen af ​​brugergenereret indhold (UGC) i deres onlinepublikationer og -tjenester. Dette vil omfatte forbedring af information om, hvad brugere kan gøre med presseudgiveres indhold, og hvad presseudgivere kan gøre med brugernes indhold, herunder om, hvordan man bedre kan identificere og beskytte indhold, samt uddannelse, bevidstgørelse og deling af bedste praksis på tværs af sektor.

[Underskrivere: European Magazine Media Association (EMMA), European Newspaper Publishers' Association (ENPA), European Publishers Council (EPC)]

7. Flere kulturarvsfilm online: en aftale om principper og procedurer.

Filmarvsinstitutioner kæmper for at finansiere digitaliseringen af ​​europæiske kulturarvsfilm og for at klare tilladelser med rettighedshaverne. Europæisk filmarv, som ellers ville være tilgængelig for borgerne, efterlades på hylden.

Dette vil ændre sig: Filmarvsinstitutioner og filmproducenter har nu en klar aftale om, hvordan de skal digitalisere, restaurere og tilgængeliggøre europæisk filmarv. Dette omfatter tilgange til deling af omkostningerne til digitalisering og aflønning. Det vil gøre det muligt for institutioner for filmarv at frigive værdifulde europæiske film, der er gemt i deres arkiver, og samtidig garantere rettighedshaverne en passende andel af belønningerne.

[Underskrivere: Association des Cinémathèques Européennes (ACE), Federation of European Film Directors (FERA), International Federation of Film Producers Associations (FIAPF), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

8. Frigørelse af tv-optagelsesarkiver gennem digitalisering: diskussioner mellem offentlige tv-selskaber og rettighedshavere.

Public service tv-selskaber har arkiver, der omfatter millioner af timers tv-optagelser. At cleare rettighederne med det utal af rettighedshavere i dag gør brugen af ​​sådant materiale dyrt og tidskrævende.

Dette vil ændre sig: Tv-selskaber og rettighedshavere er for første gang blevet enige om at finde løsninger til digitalisering og tilgængeliggørelse af tv-selskabers tv-optagelsesarkiver.

[Underskrivere: European Broadcasting Union (EBU), Society of Audiovisual Authors (SAA), ikke udelukker dialog med andre relevante parter.]

9. Forbedring af identifikation og synlighed af audiovisuelt indhold online: en erklæring fra den audiovisuelle industri.

Nogle europæiske audiovisuelle producenter har været langsomme til at indføre interoperable identifikatorer til deres produktioner. Dette og en mangel på interoperabilitet mellem de standarder, der er tilgængelige på markedet (ISAN og EIDR), har gjort rettighedsstyring, herunder licensering og aflønning, vanskelig. Dette sætter en bremse på tilgængeligheden af ​​indhold online.

Dette vil ændre sig: Erklæringen repræsenterer for første gang bred opbakning til internationale standardidentifikatorer for audiovisuelle værker fra et bredt spektrum af aktører i den europæiske sektor. At gøre de nuværende standarder interoperable og bruge dem bredt vil hjælpe med at tage audiovisuelle værker ud af det digitale 'sorte hul' og strømline deres distribution og synlighed.

[Underskrivere: Société civile pour l'Administration des Droits des Artistes et Musiciens Interprètes (Adami), British Film Institute (BFI), European Coordination of Independent producers (CEPI), European Association of Regional Film Funds (CineRegio), Entertainment Identifier Registry ( EIDR), Eurocinema, European Organisation of Film and Television Producers' Collecting Societies (EuroCopya), European Film Promotion (EFP), Federation of European Film Directors (FERA), International Federation of Film Producers Associations (FIAPF), Institut National de l' Audiovisuel (INA), ISAN International Agency (ISAN-IA), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

10. Lettere tekst- og datamining af abonnementsbaseret materiale for ikke-kommercielle forskere: en forpligtelse fra videnskabelige forlag.

Forskere er i stigende grad interesserede i at engagere sig i tekst- og datamining, dvs. automatiseret 'scanning' af tekst eller datasæt på jagt efter fx nye signifikante sammenhænge eller gentagelser. Selv når forskere har et abonnement på videnskabelige og andre publikationer, er det ikke klart, at de vil være i stand til at mine dem uden en specifik tilladelse fra forlagene. Derudover står forskere nogle gange over for tekniske problemer med at udvinde tekst eller data.

Dette vil ændre sig: Videnskabelige udgivere har foreslået en licensklausul for abonnementsbaseret materiale som en løsning, yderligere understøttet af de nødvendige teknologiske løsninger for at muliggøre minedrift. Dette forventes at give forskere mulighed for, til ikke-kommercielle videnskabelige forskningsformål og uden ekstra omkostninger, at udvinde tidsskrifter, der er abonneret på deres universitet eller forskningsinstitution. Forskere vil være i stand til at oprette forbindelse til en webbaseret "mineportal", hvorigennem de kan få adgang til den eksisterende infrastruktur hos de deltagende forlag og minepublikationer, som deres universitet eller forskningsinstitution abonnerer på. Der er udviklet en "click-through-licens" til individuelle forskere.

[Underskrivere: Inden 11/11/2013 havde følgende udgivere underskrevet denne forpligtelse: American Chemical Society, British Medical Journal Publishing Group Ltd, Brill Publishers, Elsevier BV, Georg Thieme Verlag KG, Hogrefe Verlag GmbH & Co. KG, Institute of Physics / IOP Publishing Ltd, John Wiley & Sons Ltd, New England Journal of Medicine (Massachusetts Medical Society), Oxford University Press, Springer Science + Business Media Deutschland GmbH, Taylor og Francis Ltd, Wolters Kluwer Health (Medical Research) Ltd. ]

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending