Følg os

Digitale økonomi

Licenser til dialog Europa interessenter: Ofte stillede spørgsmål

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 1. artikel_linking_lgHvad er licenser til Europa, og hvorfor blev det lanceret?

Licenser for Europa er en dialog med interessenter inden for området digitalt indhold, der blev lanceret af Europa-Kommissionen i februar i år efter sin meddelelse fra december 2012 om indhold i det digitale indre marked (se IP / 12 / 1394).

Dens mål er at fremme praktiske branche-ledede initiativer til at bringe mere copyright-beskyttet indhold online på det digitale indre marked. Arbejdet fokuserede på fire områder, hvor hurtige fremskridt er nødvendige og mulige:

i) grænseoverskridende adgang og bærbarhed af tjenester

reklame

(ii) brugergenereret indhold og mikrolicensering

(iii) audiovisuel kulturarv, og

(iv) tekst- og datamining.

reklame

De interessenter, der deltog i dialogen, mødtes i løbet af tre plenarmøder og mere end tredive arbejdsgruppemøder over en periode på ti måneder. Resultaterne af dialogen blev præsenteret på dagens sidste plenarmøde.

 1. Hvem var deltagere i interessentdialogen?

Deltagerne omfattede repræsentanter fra interesserede parter som f.eks. Forbruger- og digitale rettighedsorganisationer, it- og teknologivirksomheder, internetudbydere, filmarvsinstitutioner, tv-stationer, folkebiblioteker, forfattere, producenter, kunstnere og andre rettighedshavere til ophavsret inden for audiovisuel, musik, udgivelse og videospilindustrier.

Lister over deltagere i de fire arbejdsgrupper er tilgængelige på webstedet Licenser for Europa:

http://ec.europa.eu/licences-for-europe-dialogue/en/content/working-groups.

 1. Hvad var Kommissionens rolle i denne interessentdialog?

Kommissionen fremlagde en problemanalyse af aktuelle licensspørgsmål og for at understrege behovet for en mindre polariseret debat formidlede interessentdialogen. Dette omfattede optræden som facilitator, organisering af møderne og formandskab for de fire arbejdsgrupper og plenarmøderne. Ansvaret for og ejerskabet af de løsninger, der præsenteres i dag, forbliver hos de forskellige interessenter, der deltog i dialogen.

 1. Hvad er de vigtigste resultater af dialogen?

De mest håndgribelige resultater af licenser til Europa er en række industriinitiativer, tilsagn fra interessenter og køreplaner for yderligere handling på alle fire områder, der er omfattet af dialogen, der blev præsenteret på det sidste plenarmøde (se bilag).

Mens alle initiativer er et resultat af (eller er direkte knyttet til) arbejde i de fire arbejdsgrupper, er deres art og række interessenter, der abonnerer på dem, forskellig for hver enkelt. Præsentation af disse forpligtelser indebærer ikke, at alle parter i Licenser for Europa er enige om alle forpligtelser.

Som illustration består nogle resultater af aftaler mellem rettighedshavere af ophavsret og brugere (for eksempel den audiovisuelle industri og filmarvsinstitutioner, der er enige om fælles principper for digitalisering af katalogiserede europæiske film). Andre er bidrag fra forskellige brancherepræsentanter (såsom den audiovisuelle brancheerklæring om grænseoverskridende bærbarhed); såvel som konkrete industri tilbud såsom mikro-licens mekanismer til musik på websteder og en model klausul bakket op af en webbaseret minedrift hub til tekst og data mining.

Diskussioner i hver licensgruppe-arbejdsgruppe har afsløret, at nye tjenester og licensløsninger rulles ud i et stadigt stigende tempo for at bringe mere onlineindhold til europæiske forbrugere og brugere. For eksempel har arbejdsgruppediskussioner vist, at grænseoverskridende bærbarhed allerede og i stigende grad er en realitet for nogle musik- og e-bøger, avis- / magasinetjenester, og at industrien fremskynder udviklingen af ​​"one-click" licensløsninger til mindre skala anvendelser og brugere.

To grupper - brugergenereret indhold og tekst- og datamining - nåede ikke konsensus blandt interessenter om hverken de problemer, der skulle løses, eller resultaterne. Imidlertid gav diskussionerne nyttig indsigt i de spørgsmål, der står på spil, og en vis forståelse af forskellige interessenters holdninger. Samtidig blev der også præsenteret konkrete løfter, som forventes at gøre en forskel i onlinebrugernes liv, i disse områder.

 1. Hvor kan jeg finde mere information?

Alt relevant materiale (dagsordener, konklusioner, præsentationer fra de fire arbejdsgrupper og plenarmøderne) er blevet offentliggjort og er tilgængeligt online i Kommissionen Websteder med licenser til Europa. Støttedokumenter om hvert af de initiativer, der blev præsenteret på den endelige plenarforsamling, offentliggøres også online på det samme websted.

 1. Hvad er de næste skridt på licenser til Europa?

Selve dialogen Licenser for Europa sluttede med det sidste plenarmøde. Kommissionen har imidlertid til hensigt at overvåge de tilsagn, som interessenter har givet i forbindelse med dialogen. Industrien er blevet inviteret til at rapportere om status for implementeringen af ​​de løsninger, der er identificeret i Licenser til Europa. Kommissionen vil mere specifikt følge op på nogle af disse initiativer, såsom aftalen om at føre ad hoc-dialog om radioarkiv, hvor der skal udføres yderligere arbejde som et resultat af licenser til Europa. I alle tilfælde vil Kommissionen fortsat give oplysninger om status for gennemførelsen af ​​de forskellige initiativer (for eksempel agter Kommissionen regelmæssigt at offentliggøre en liste over online-tjenester, der tilbyder grænseoverskridende bærbarhed online).

 1. Hvad er de næste trin i gennemgangen af ​​ophavsretten?

Som meddelt i meddelelsen af ​​18. december 2012 om "indhold i det digitale indre marked" (IP / 12 / 1394), Licenser til Europa var en af ​​de to parallelle handlinger, som Kommissionen forpligtede sig til at tage indtil udløbet af denne embedsperiode for at sikre, at EU's ophavsretsramme forbliver egnet til formål i det digitale miljø.

Parallelt med licenser for Europa foretager Kommissionen derfor en gennemgang af EU-lovgivningen om ophavsret med henblik på en beslutning om at forelægge forslag til lovgivningsmæssig reform i foråret 2014. Som anført i Kommissionens arbejdsprogram for 2014 arbejder Kommissionen på en konsekvensanalyse og vil i den forbindelse snart lancere en offentlig høring om den igangværende gennemgang. Den viden, der er opnået under dialogen Licens for Europe, udgør et værdifuldt input.

BILAG

Licenser til Europa

Ti løfter om at bringe mere indhold online

Interessentdialogen "Licenser for Europa" blev lanceret af Kommissionen i februar i år efter sin meddelelse af 18. december 2012 om "Indhold i det digitale indre marked". Meddelelsen skitserede to parallelle handlingsspor: på den ene side for at fuldføre den igangværende indsats for at gennemgå og modernisere EU-lovgivningen om ophavsret; på den anden side for at lette praktiske industriledede løsninger på spørgsmål, hvor hurtige fremskridt blev anset for nødvendige og mulige. Dialogen blev holdt under fælles ansvar for kommissær for det indre marked, Michel Barnier, kommissær for digital dagsorden Neelie Kroes og Uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou. Det blev organiseret i fire tematiske arbejdsgrupper: grænseoverskridende adgang og overførsel af tjenester; Brugergenereret indhold og mikrolicensering; Audiovisuel arv; og tekst- og datamining.

Løfter er afgivet af interessenter i alle fire arbejdsgrupper. De er enten blevet aftalt af ophavsretsindehavere på tværs af forskellige sektorer fra sag til sag med repræsentanter så forskellige som filmarvsinstitutioner, detailhandlere og tv-selskaber; eller de udgør plurilaterale forpligtelser fra en industrisektor. De dækker forskelligt sektorerne musik, tryk og audiovisuel sektor. Samlet set forventer Kommissionen, at disse løfter er et yderligere skridt i retning af at gøre brugermiljøet lettere i mange forskellige situationer.

To grupper - brugergenereret indhold og tekst- og datamining - nåede ikke konsensus blandt interessenter om hverken de problemer, der skulle løses, eller resultaterne. Imidlertid gav diskussionerne nyttig indsigt i de spørgsmål, der står på spil, og en vis forståelse af forskellige interessenters holdninger. Samtidig blev der også præsenteret konkrete løfter, som forventes at gøre en forskel i onlinebrugernes liv, i disse områder.

Dette dokument opsummerer "Ti løfter om at bringe mere indhold online", der er resultatet af interessentdialogen "Licenser for Europa". Disse løfter berører ikke det mulige behov for handling af den offentlige orden, herunder reform af lovgivningen.

Kommissionen vil overvåge gennemførelsen af ​​løfterne "Licenser for Europa", så de giver reel reel merværdi i praksis. Kommissionen forventer, at de involverede partnere gennemfører disse løfter fuldt ud og uden forsinkelse.

Parallelt hermed vil Kommissionen inden foråret 2014 afslutte sin igangværende gennemgang af EU's rammer for ophavsret med henblik på en beslutning om at forelægge forslag til lovgivningsmæssig reform. Løfterne, der er skitseret ovenfor, og diskussionerne, herunder i de områder, hvor der ikke opstod enighed om interessenter, vil indgå i gennemgangsprocessen. En offentlig høring vil blive lanceret i den nærmeste fremtid i forbindelse med gennemgangen. Dette vil give en yderligere lejlighed til at høre alle stemmer i debatten og hjælpe med at fokusere diskussionen på det bredere sæt spørgsmål, der behandles i gennemgangsprocessen.

1. Grænseoverskridende bærbarhed af abonnementstjenester: fælles erklæring fra den audiovisuelle industri.

I dag nægtes ofte abonnenter på audiovisuelle tjenester online, f.eks. Forbrugere, der ser film via en internetudbyder eller webbutik, adgang til tjenester, der er lovligt købt i deres eget EU-land, når de krydser nationale grænser.

Dette vil ændre sig: Repræsentanter for den audiovisuelle sektor har udsendt en erklæring, der bekræfter deres vilje til at fortsætte med at arbejde hen imod en yderligere udvikling af grænseoverskridende bærbarhed. Forbrugerne vil i stigende grad være i stand til at se film, tv-programmer og andet audiovisuelt indhold, som de abonnerer på derhjemme, når de rejser i EU på forretnings- eller feriedage. Dette er allerede stort set tilfældet med musik, e-bøger, magasiner og aviser.

 

[Underskrivere: Association of Commercial Television (ACT), europæisk koordinering af uafhængige producenter (CEPI), Europa Distribution, EUROVOD, Federation of European Film Directors (FERA), International Federation of Film Distributors Associations (FIAD), International Federation of Film Producent Associations (FIAPF), Independent Film & Television Alliance (IFTA), International Video Federation (IVF), Motion Picture Association (MPA), Sports Rights Owners Coalition (SROC), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

2. Forbedret tilgængelighed af e-bøger på tværs af grænser og på tværs af enheder: en køreplan for e-bogsektoren.

På trods af fremskridt er forbrugere ofte ikke i stand til at overføre deres e-bogsindhold fra en enhed til en anden på grund af forskellige e-bogformater og andre begrænsninger. De kan heller ikke let finde onlinetilbud især fra mindre markedsaktører.

Dette vil ændre sig: Forlag, boghandlere og forfattere vil fortsat fremme grænseoverskridende adgang, interoperabilitet og opdagelighed af e-bøger gennem flere initiativer, såsom ePub, et åbent standardformat, der gør det muligt at læse e-bøger på tværs af forskellige enheder. Som et resultat vil du i stigende grad være i stand til at få adgang til dine e-bøger online hvor som helst og fra enhver enhed, forudsat at din forhandler arbejder med interoperable formater.
[Underskrivere: European Writers Council (EWC), European Booksellers Federation (EBF), International Association of Scientific, Technical & Medical Publishers (STM), Federation of European Publishers (FEP), European Publishers Council (EPC)]

3. Lettere licens til musik: forpligtelser fra musikbranchen.

Brug (og genbrug) af musik på større platforme er i vid udstrækning dækket af almindelige licensaftaler mellem producenter, udgivere, forfatters samleforeninger og disse platforme. Små virksomheder eller enkeltpersoner, der ønsker en licens til f.eks. Brug af baggrundsmusik på deres hjemmeside, kan have svært ved at erhverve de nødvendige licenser.

Dette vil ændre sig: Pladeproducenter tilbyder en ny paneuropæisk licens, der muliggør baggrundsmusik på websteder. For forfattere og udgivere har deres kollektive rettighedsforvaltningsselskaber forpligtet sig til at sprede bedste praksis på eksisterende licensordninger. Dette vil gøre mindre licenser tilgængelige i alle EU-lande, f.eks. Til baggrundsmusik på websteder og små web / podcasting.

[Initiativer fra International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) og European Grouping of Societies of Authors and Composers (GESAC)]

4. Nemmere adgang til udskrivning og billeder: et værktøjssæt fra trykbranchen.

I dag ved brugerne ikke altid, hvad de kan eller ikke kan gøre med en tekst eller et billede, og om og hvordan de kan få en licens.

Dette vil ændre sig: En række nye licensløsninger gør det muligt for alle brugere (fra virksomheder til enkeltpersoner) at vide, hvad de er i stand til at gøre med tekst og billeder og søge tilladelse gennem strømlinede licensløsninger, hvis det er nødvendigt. Dette inkluderer identifikation af rettighedshavere, information til brugerne om licens- og licensbetingelser og nemme betalingssystemer for betaling pr. Brug.

[Underskrivere: European Publishers Council (EPC), European Visual Artists (EVA), European Writers 'Council (EWC), Federation of European Photographers (FEP), International Federation of Reproduction Rights Organisations (IFRRO), International Federation of Journalists (IFJ) , International Association of Scientific, Technical & Medical Publishers (STM)]

5. Aktivering af identifikation af dit arbejde og rettigheder online: en køreplan for branchen.

Web-selvudgivere, såsom skabere, der sender deres nye sange eller videoer online, er beskyttet af ophavsret. Alligevel kan de ofte ikke (let) få identifikatorer til deres værker eller licenser til at genbruge eksisterende indhold, hvilket forhindrer dem i at tjene penge på deres værker eller stopper krænkelser af deres rettigheder, hvis de ønsker det.

Dette vil ændre sig: Skabere - "selvudgivere" - vil være i stand til at vedhæfte en maskinlæsbar identifikation til deres indhold for at lette krav og anerkendelse af forfatterskab og tilknyttede rettigheder. Dette gør det nemmere at bruge (og genbruge) indhold. Via flere nationale og regionale "hub" -websites, som den nye branchestyrede Copyright Hub i Storbritannien, vil industrien fremskynde udviklingen af ​​et effektivt marked, der hjælper brugerne med at få de licenser, de har brug for.

[Webindholdserklæringen (WCD) er udviklet ud fra den sammenkædede indholdskoalition (LCC) - en branchealliance, der sigter mod at gøre det lettere at licensere gennem øget udveksling af rettighedsoplysninger (information om den rigtige ejer og licensbetingelserne)]

6. Mere aktiv læserinddragelse i onlinepressen: en erklæring om forbedring af brugeroplevelsen.

I det digitale miljø tilskynder et stigende antal aviser og magasiner til dynamisk interaktion mellem brugere og presseudgivere.

Dette vil ændre sig: Presseudgivere vil engagere sig med læserne for at forbedre brugeroplevelsen, herunder via optagelse af brugergenereret indhold (UGC) i deres online publikationer og tjenester. Dette vil omfatte forbedring af information om, hvad brugerne kan gøre med presseudgiveres indhold, og hvad presseudgivere kan gøre med brugernes indhold, herunder om hvordan man bedre identificerer og beskytter indhold samt uddannelse, oplysning og deling af bedste praksis på tværs af sektor.

[Underskrivere: European Magazine Media Association (EMMA), European Newspaper Publishers 'Association (ENPA), European Publishers Council (EPC)]

7. Flere arvfilm online: en aftale om principper og procedurer.

Filmarvsinstitutioner kæmper for at finansiere digitaliseringen af ​​europæiske kulturarvsfilm og for at rydde autorisationer med rettighedshavere. Europæisk filmarv, der ellers ville være tilgængelig for borgerne, ligger på hylden.

Dette vil ændre sig: Institutioner for filmarv og filmproducenter har nu en klar aftale om, hvordan man skal digitalisere, gendanne og stille europæisk filmarv til rådighed. Dette inkluderer fremgangsmåder til deling af omkostningerne ved digitalisering og aflønning. Det gør det muligt for filmarvsinstitutioner at frigøre værdifulde europæiske film, der er gemt i deres arkiver, samtidig med at rettighedshaverne sikres en passende andel af belønningerne.

[Underskrivere: Association des Cinémathèques Européennes (ACE), Federation of European Film Directors (FERA), International Federation of Film Producent Associations (FIAPF), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

8. Frigørelse af tv-arkiver gennem digitalisering: diskussioner mellem offentlige tv-selskaber og rettighedshavere.

Public service-tv-selskaber har arkiver, der omfatter millioner af timers tv-optagelser. At rydde rettighederne med utallige rettighedshavere i dag gør brugen af ​​sådant materiale dyrt og tidskrævende.

Dette vil ændre sig: Broadcasters og rettighedshavere har for første gang aftalt at finde løsninger til digitalisering og tilgængeliggørelse af tv-arkivets tv-optagelser.

[Underskrivere: European Broadcasting Union (EBU), Society of Audiovisual Authors (SAA), der ikke udelukker dialog med andre relevante parter.]

9. Forbedring af identifikation og opdagelighed af audiovisuelt indhold online: en erklæring fra den audiovisuelle industri.

Nogle europæiske audiovisuelle producenter har været langsomme med at anvende interoperable identifikatorer til deres produktioner. Dette og en mangel på interoperabilitet mellem de standarder, der er tilgængelige på markedet (ISAN og EIDR), har gjort rettighedsstyring, herunder licensering og vederlag, vanskelig. Dette bremser tilgængeligheden af ​​indhold online.

Dette vil ændre sig: Erklæringen repræsenterer for første gang bred støtte til internationale, standard audiovisuelle arbejdsidentifikatorer fra et bredt spektrum af aktører i den europæiske sektor. At gøre nuværende standarder interoperable og bruge dem bredt vil hjælpe med at tage audiovisuelle værker ud af det digitale 'sorte hul' og strømline deres distribution og opdagelsesevne.

[Underskrivere: Société civile pour l'Administration des Droits des Artistes et Musiciens Interprètes (Adami), British Film Institute (BFI), europæisk koordination af uafhængige producenter (CEPI), European Association of Regional Film Funds (CineRegio), Register til underholdningsidentifikator ( EIDR), Eurocinema, European Organization of Movie and Television Producers 'Collecting Societies (EuroCopya), European Film Promotion (EFP), Federation of European Film Directors (FERA), International Federation of Film Producers Associations (FIAPF), Institut National de l' Audiovisuel (INA), ISAN International Agency (ISAN-IA), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

10. Lettere tekst- og dataudvinding af abonnementsbaseret materiale til ikke-kommercielle forskere: et tilsagn fra videnskabelige udgivere.

Forskere er i stigende grad ivrige efter at engagere sig i tekst- og datamining, dvs. automatisk "scanning" af tekst eller datasæt på jagt efter f.eks. Nye signifikante korrelationer eller gentagelser. Selv når forskere har et abonnement på videnskabelige og andre publikationer, er det ikke klart, at de vil være i stand til at udvinde dem i mangel af en specifik tilladelse fra udgivere. Derudover står forskere undertiden over for tekniske problemer med at udarbejde tekst eller data.

Dette vil ændre sig: Videnskabelige udgivere har foreslået en licensbestemmelse for abonnementsbaseret materiale som en løsning, der yderligere understøttes af de nødvendige teknologiske løsninger for at muliggøre minedrift. Dette forventes at gøre det muligt for forskere at udvinde tidsskrifter, der abonnerer på deres universitet eller forskningsinstitution, til ikke-kommercielle videnskabelige forskningsformål og uden yderligere omkostninger. Forskere vil være i stand til at oprette forbindelse til en webbaseret "minedriftportal", hvorigennem de kan få adgang til den eksisterende infrastruktur for de deltagende udgivere og minepublikationer, som deres universitet eller forskningsinstitution abonnerer på. Der er udviklet en "kliklicens" til individuelle forskere.

[Underskrivere: Inden 11/11/2013 havde følgende udgivere tilmeldt sig dette engagement: American Chemical Society, British Medical Journal Publishing Group Ltd, Brill Publishers, Elsevier BV, Georg Thieme Verlag KG, Hogrefe Verlag GmbH & Co. KG, Institute of Physics / IOP Publishing Ltd, John Wiley & Sons Ltd, New England Journal of Medicine (Massachusetts Medical Society), Oxford University Press, Springer Science + Business Media Deutschland GmbH, Taylor and Francis Ltd, Wolters Kluwer Health (Medical Research) Ltd ]

Digitale økonomi

Digital euro: Kommissionen hilser lanceringen af ​​det digitale euro-projekt velkommen af ​​ECB

Udgivet

on

Kommissionen glæder sig over beslutningen truffet af Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) om at lancere det digitale euro-projekt og starte sin undersøgelsesfase. Denne fase vil se på forskellige designmuligheder, brugerkrav og hvordan finansielle formidlere kan levere tjenester, der bygger på en digital euro. Den digitale euro, en digital form for centralbankpenge, ville tilbyde større valgmuligheder for forbrugere og virksomheder i situationer, hvor fysiske kontanter ikke kan bruges. Det vil støtte en velintegreret betalingssektor til at imødekomme nye betalingsbehov i Europa.

Under hensyntagen til digitalisering, hurtige ændringer i betalingslandskabet og fremkomsten af ​​kryptoaktiver ville den digitale euro være et supplement til kontanter, som skulle forblive bredt tilgængelige og anvendelige. Det vil støtte en række politiske mål, der er beskrevet i Kommissionens bredere digital finansiering og detailbetalingsstrategier, herunder digitalisering af den europæiske økonomi, øge euroens internationale rolle og støtte EU's åbne strategiske autonomi. Baseret på det tekniske samarbejde med ECB, der blev indledt i januar, vil Kommissionen fortsat arbejde tæt sammen med ECB og EU-institutionerne i hele undersøgelsesfasen med at analysere og teste de forskellige designmuligheder i betragtning af de politiske mål.

reklame

Læs

Digitale økonomi

Ny digital ressource lanceret til støtte for sundhed, social pleje og industriens innovation

Udgivet

on

Opnåelse af innovation er en ny ressource udviklet af Life Sciences Hub Wales for at informere og vejlede dem, der arbejder på tværs af innovation inden for industri, sundhed og social pleje. Den opsummerer nøgleforskning, giver kritisk indsigt og leverer friske perspektiver fra tværsektorielle tankeledere.

Denne nye digitale ressource gennemgår den rigdom af viden, der er tilgængelig om innovation inden for sundhed og social pleje for at udstyre dem, der har brug for det, med de mest relevante og vigtige oplysninger. Life Sciences Hub Wales har arbejdet tæt sammen med bidragydere, der spænder over sundhed, industri, akademi og social pleje, der leverer input.

Innovation opfattes af mange interessenter som afgørende for at katalysere systemomfattende ændringer og gøre en forskel for patienter og mennesker. En nylig undersøgelse bestilt af Life Sciences Hub Wales for Beaufort Research viste, at 97% af sundhed og social pleje betragtede innovation som meget vigtig sammen med 91% af industrien.

reklame

Barrierer kan imidlertid gøre innovation vanskeligere, herunder mangel på fælles sprog, ressourcer og engagement på tværs af sektorer. Life Sciences Hub Wales har skabt ressourcen Achieving Innovation til at hjælpe med at tackle disse udfordringer og identificere evidensbaserede løsninger og svar til at navigere i innovationsøkosystemet og fremtidssikre vores sundheds- og sociale plejesystemer.

Ressourcen er indstillet til regelmæssigt at blive opdateret med nyt materiale og lanceres med:

Cari-Anne Quinn, administrerende direktør for Life Sciences Hub Wales, sagde: ”Denne nye ressource kan spille en nøglerolle i at hjælpe interessenter med alle baggrunde med at navigere i sundheds- og socialplejeøkosystemerne i Wales og videre. Innovatorer har nøglen til omfattende transformation af sundhed, pleje og velvære i Wales, og denne ressource vil støtte dem i at opnå dette. ”

reklame

Minister for sundhed og sociale tjenester, Eluned Morgan, sagde: ”Innovation spiller en afgørende rolle i at støtte vores sundheds- og sociale plejesektorer i Wales til at levere nye ideer og teknologier i partnerskab med industrien. Jeg glæder mig over Life Sciences Hub Wales nye ressource for 'At opnå innovation' som et nøgleværktøj for innovatorer, der arbejder på at overvinde reelle udfordringer og få fat i spændende nye muligheder. Da vi etablerede og finansierede Life Science Hub Wales, var innovation kernen i dens etos - dette etos har spillet en nøglerolle i vores opsving og reaktion på virkningen af ​​COVID-19. ”

Dr. Chris Subbe, akut, respiratorisk og kritisk plejemedicinsk konsulent ved Betsi Cadwaladr University Health Board og senior klinisk lektor ved Bangor University, sagde: ”Jeg var meget glad for at kunne bidrage til ressourcen til opnåelse af innovation ved at undersøge vigtigheden af ​​at gøre innovation til en dagligdags vane.

I denne tid med ekstraordinært pres på vores evne til at yde kvalitetspleje er vi nødt til at finde måder at udvikle talent og ideer overalt, hvor de kommer. Denne nye ressource skal give tværfaglige innovatorer fra industri- og sundhedsbaggrund mulighed for at få den information, kontekst og det sprog, der kræves. ”

Darren Hughes, direktør for walisisk NHS Confederation, sagde: ”Vi glæder os over den nye Achieving Innovation-ressource fra Life Sciences Hub Wales, da vi har set virkningen af ​​innovation og serviceomdannelse som reaktion på Covid-19-pandemien. Ressourcen understøtter en dybere forståelse af innovation og supplerer vores rapport med flere agenturer udarbejdet af Swansea University, NHS Wales COVID-19-undersøgelsesrapport om innovation og transformation, der trækker fra en enorm evidensbase af personalerfaringer fra hele NHS Wales, der undersøger hvorfor og hvordan de innoverede og ser på praktiske anbefalinger til at fremme denne dagsorden.

"Når vi påbegynder opsving, er det bydende nødvendigt, at vi udnytter muligheden for at forbedre servicelevering, effektivitet, patientresultater, personalets trivsel og tilskynde til en kultur for læring og deling af bedste praksis på tværs af organisatoriske grænser."

Ressourcen kommer på et spændende tidspunkt for innovation i Wales med lanceringen af ​​Intensive Learning Academies tidligere i 2021. De første af deres slags i verden, disse verdensledende akademier leverer innovationsfokuserede undervisningskurser, forskning og skræddersyet rådgivning tjenester, hvor Life Sciences Hub Wales understøtter relevante partnere.

Hvis du gerne vil udforske ressourcen Achieving Innovation, Klik her

Om Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales sigter mod at gøre Wales til det foretrukne sted for innovation inden for sundhed, pleje og velvære. Vi hjælper med at fremme innovation og skabe meningsfuldt samarbejde mellem industri, sundhed, social pleje, regering og forskningsorganisationer.

Vi ønsker at hjælpe med at transformere både nationens sundhed og økonomiske velbefindende:

 • Fremskynde udviklingen og vedtagelsen af ​​innovative løsninger, der understøtter Wales sundheds- og sociale behov, og
 • samarbejde med industrien for at fremme økonomisk forbedring på tværs af biovidenskabssektoren og skabe forretningsvækst og job i Wales.

Vi gør dette ved at arbejde tæt sammen med kolleger inden for sundhed og social pleje for at forstå de udfordringer og pres, en organisation kan have. Når vi først er identificeret, arbejder vi sammen med industrien for at hjælpe med at kilde og støtte udviklingen af ​​innovative løsninger til at reagere på disse udfordringer med smidighed.

Vores team leverer skræddersyet rådgivning, skiltning og support til at fremskynde alle innovationsrejser, uanset om vi støtter en kliniker med en lys idé eller en multinationel organisation for biovidenskab.

Life Sciences Hub Wales hjælper med at katalysere ændringer i hele systemet ved at indkalde og organisere et tværsektorielt innovationsøkosystem. Disse forbindelser giver os mulighed for at skabe værdifulde netværk og matchmaking muligheder.

For at finde ud af mere, klik her.

Om ressourcen til opnåelse af innovation

Ressourcen lanceres med:

 • Otte indsigter til opnåelse af innovation- artikel, der samler nøgleindsigt og temaer fra hele ressourcen.
 • Vejviser opsummerende support og organisationer tilgængelige i Wales.
 • A narrativ gennemgang af innovationsbevis og litteratur.
 • A politisk gennemgang af den walisiske regerings tilgang til innovation.
 • blogs forfatter af ledere fra hele sundhed, industri og social pleje med fokus på innovation.
 • Podcasts, hvor tankeledere diskuterer innovationens udfordringer og muligheder.

Undersøgelsesreference:

"En nylig undersøgelse bestilt af Life Sciences Hub Wales for Beaufort Research viste, at 97% af sundheds- og socialplejen betragtede innovation som meget vigtig sammen med 91% af industrien. ”

Beaufort Research blev bestilt af Life Sciences Hub Wales til at gennemføre en anonym undersøgelse af tværsektorielle opfattelser af interessenter omkring organisationen og den bredere biovidenskabssektor i begyndelsen af ​​2021. Dette blev foretaget for at hjælpe med at informere Life Sciences Hub Wales 'fremtidige strategiske retning.

Læs

Digitale økonomi

Økonomisk analyse af digitale markeder

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har fremlagt et forslag til Digital Markets Act (DMA). Dets mål er at skabe retfærdige og konkurrencedygtige digitale markeder i EU. Det sigter mod at opnå dette ved at introducere nyt forudgående regler, der automatisk finder anvendelse på såkaldte "gatekeepers". Portvagterne skal være store internetplatforme, der opfylder udvalgte størrelseskriterier, skriver Robert Chovanculiak, ph.d.

I en ny fælles publikation med titlen Loven om økonomisk analyse af digitale markeder, udarbejdet af fire tænketanke: INESS (Slovakiet), CETA (Tjekkiet), IME (Bulgarien) og LFMI (Litauen), påpeger vi DMA's mangler og fremhæver de mulige utilsigtede konsekvenser af denne forordning. Derudover foreslår vi også en måde at ændre den foreslåede procedure til regulering af internetfirmaer på.

Blandt de største mangler er selve definitionen af ​​'portvagter'. De indtager ikke rigtig en dominerende stilling inden for økonomien som helhed. Selv inden for digitale tjenester er der intens konkurrence mellem platforme mod hinanden, samtidig med at deres position på markedet konstant udfordres af nye innovatorer.

reklame

Det eneste rum, hvor portvagter har evnen til at påvirke spillereglerne, er på deres egen platform. Selvom de har fuld kontrol med at indstille vilkårene og betingelserne for brugerne, har de intet incitament til at indstille dem ugunstigt. Dette ses bedst, når det kommer til forskellige fremgangsmåder, som DMA-forslaget begrænser eller direkte forbyder.

I undersøgelsen viser vi, at disse forretningsmetoder er tidsprøvet og bruges lovligt af mange virksomheder i offlineverdenen. Der er desuden en række økonomiske forklaringer i litteraturen på, hvorfor disse forretningsmetoder ikke er en manifestation af konkurrencebegrænsende adfærd, men i stedet giver øget velfærd for både slutbrugerne og forretningsbrugerne af platformen.

Vi anbefaler derfor, at DMA genovervejer centraliseringen og automatiseringen af ​​hele processen med at identificere "gatekeepers" og individuel forbudt forretningspraksis. Ud fra CEE-regionens perspektiv er det vigtigt at opretholde det dynamiske element i konkurrencen. Dette kan opnås ved at erstatte det statiske og ex ante tilgang i DMA med en polycentrisk tilgang, hvor national kapacitet er involveret i beslutningsprocessen, samtidig med at der opretholdes en åben reguleringsdialog, hvor internetfirmaer selv har mulighed for at deltage.

reklame

Robert Chovanculiak, ph.d. er analytiker hos INESS og hovedforfatter af Loven om økonomisk analyse af digitale markeder.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending