Følg os

Beskæftigelse

Jobtopmøde i Paris: Kammerets anbefalinger til fremme af ungdomsbeskæftigelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billederSom deltagelse i Paris Youth Employment Summit den 12. november præsenterede EUROCHAMBRES' ærespræsident Christoph Leitl for stats- og ministre en liste over anbefalinger, der – hvis de implementeres hurtigt og effektivt – skulle bringe ungdomsarbejdsløsheden tilbage til niveauet før krisen (lige over 15). %) inden for fem år.

Levere kortsigtede tiltag for at stimulere ungdomsbeskæftigelse

Mens nogle vigtige tiltag vil tage år at vise resultater, fremhævede Leitl mulighederne for øjeblikkelig handling: "Ungdomsarbejdsløsheden er steget med over 50 % siden 2008. Med hurtig og effektiv handling mener Chambers, at det er muligt at få tallet tilbage til niveau før krisen inden for de næste fem år. Aktionerne bør fokusere på at styrke forbindelserne mellem skoler og virksomheder, fremme iværksætteri og øge arbejdskraft og unges mobilitet i hele Europa." EUROCHAMBRES fremhæver også vigtigheden af ​​at tage fat på misforholdet mellem efterspørgsel og udbud ved at forbedre færdighedsprognoser og forbinde resultaterne bedre med udbuddet af uddannelse.

Invester i kvalitetslærlingepladser for at øge beskæftigelsesegnetheden

Medlemslande med veletablerede dobbelte lærlingesystemer er stort set blevet skånet for den stigning i ungdomsarbejdsløsheden de seneste år. Alligevel er erhvervsuddannelserne i flere lande fortsat fuldt skolebaserede og opfylder ikke i tilstrækkelig grad virksomhedernes behov. At øge andelen af ​​arbejdsbaseret læring, støtte arbejdsgivere, der uddanner lærlinge og forbedre lærlingepladsernes attraktivitet vil løse dette problem.

Gendan virksomhedens tillid og vækst

Virksomheder vil skabe mere arbejde, hvis de økonomiske udsigter forbedres, hvis de har redskaber til at investere og vokse, og hvis arbejdsmarkedet er gunstigt. Her fremhæver EUROCHAMBRES især behovet for at tackle manglen på finansiering og genoplive bankudlån til virksomheder ved at etablere en europæisk garantiplatform.

reklame

Det er nu op til de nationale regeringer at gennemføre foranstaltninger på stedet i samarbejde med nøgleinteressenter såsom Chambers. De europæiske institutioner skal yde støtte og koordinering gennem fremme af peer-læringsaktiviteter, fremme af yderligere strukturelle reformer og yde samfinansiering, især til mobilitetsordninger, kapacitetsopbygning og SMV-finansiering.

Den fulde liste over kammerets anbefalinger til at tackle ungdomsarbejdsløshed er tilgængelig her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending