Følg os

katastrofer

'En menneskeskabt katastrofe': Sir Graham Watson vender tilbage fra tyfon-ramte Filippinerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

_sab8390ALDE Party præsident Sir Graham Watson (billedet) er vendt tilbage fra et tre-dages møde med sydøstasiatiske parlamentsmedlemmer i Filippinerne, og beskriver ødelæggelserne forårsaget af Typoon Haiyan som "en menneskeskabt katastrofe".

Sir Graham var i stand til at tale med regeringens ministre og være vidne til på første hånd regeringens reaktion på krisen under udvikling.

"Jeg var i Manila til et møde i Rådet for asiatiske liberale og demokrater, og diskuterede med dem farerne ved menneskeskabte klimaændringer, og hvad vi skal gøre for at reducere faren for stadig hyppigere ekstreme vejrbegivenheder som denne. Heldigvis for mig var jeg langt væk fra de værst ramte områder omkring Leyte og Samar, men følelsen af ​​nød og påtrængende hast i hovedstaden var til at tage og føle på."

"Jeg frygter, at vi endnu ikke har opdaget det fulde omfang og rædselen af ​​denne katastrofe, som allerede sammenlignes med tsunamien på juledagen i 2004. Endnu værre tyder de seneste vejrrapporter på, at en anden tyfon er på vej til området."

"Jeg var glad for at se, at han EU, som verdens største bistandsdonor, gør en indsats for at hjælpe dem, hvis liv er blevet ødelagt af tyfonen Haiyan. Men katastrofehjælp er ikke nok. Bekymring for klimaændringer i EU er skredet ned på listen over prioriteter som følge af vores økonomiske problemer. Men medmindre vi omgående skifter fra fossile brændstoffer til rene energikilder, vil sådanne klimaændringsrelaterede ekstreme vejrhændelser blive stadig mere almindelige."

Inden vi vender hjem Sir Graham rejste kortvarigt til Indonesien for at tale med regeringsministre og partiledere der om behovet for hurtig handling for at afbøde klimaforandringerne. "Jeg håber, at tyfonen Haiyan, orkanen Sandy og alle de andre storme, der er i overensstemmelse med klimavidenskab, vil overtale vores ledere til at tage afgørende handling ved de kommende UNFCCC-klimaforhandlinger i Warszawa", konkluderede han.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending